Salvati Spitalului de Copii "Louis Turcanu" Timisoara

E nevoie de 50.000 de semnături

“Cele două clădiri au fost retrocedate, au alţi proprietari. Unul dintre ei este un cetăţean german. Noi am contestat legalitatea retrocedării, dar având în vedere că până acum nicio persoană nu a rămas fără proprietatea retrocedată, şansele sunt minime”, a declarat Ovidiu Adam, directorul spitalului “Louis Ţurcanu”.

În clădăirile care au fost retrocedate funcţionează Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, cu Compartimentele de Anestezie şi Terapie Intensivă, dar şi ORL şi Oftalmologie.

E nevoie de 7 – 8 milioane de euro

“Considerăm că este nedrept faţă de micuţii noştri pacienţi să stăm, să aşteptăm să vedem ce se întâmplă şi să ajungem să fim aruncaţi în stradă sau să fim mutaţi în spaţii necorespunzătoare practicării medicinei, fiindcă vorbim de o clinică performantă, o clinică de prestigiu – Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, cu Compartimentele de Anestezie şi Terapie Intensivă, dar şi ORL şi Oftalmologie – nu se poate practica medicina în condiţii improvizate şi artizanale. Noi sperăm că, până la capăt, campania să aibă un impact pozitiv”, este mesajul dr. Ovidiu Adam, directorul spitalului. Edificarea acelui corp de clădire ar reorganiza spitalul cu o mult mai bună funcţionalitate. Ar „dispărea” clădirile care îl alcătuiesc ca un spital pavilionar. De exemplu, dacă micuţii bolnavi trebuie să vină la radiologie, ei trebuie trecuţi peste liniile de tramvai, indiferent că e iarnă, cu minus 15 grade, sau vară, cu plus 40 de grade, iar dacă trebuie să ajungă la analize de laborator, ei trebuie duşi după colţ. Adesea sunt micuţi de un kilogram, care sunt aduşi la urgenţe şi de acolo trebuie duşi dincolo de stradă, la incubatoare. Dacă ar fi ridicată noua clădire, toate aceste secţii vor fi în acelaşi loc, atunci spitalul ar deveni monobloc, cu o foarte bună funcţionalitate. Părinţii sunt foarte surprinşi când se văd obligaţi să se deplaseze cu micuţii bolnavi de la o clădire la alta, trecând strada, printre maşini şi tramvaie, fie că e iarnă sau vară. Este nevoie de 7 – 8 milioane de euro pentru ridicarea noului corp de clădire. Firmele sau cetăţenii care vor să facă donaţii o pot face la următoarele conturi: Lei – RO15BTRL03601205138307XX; Euro – RO61BTRL03604205138307XX.