RENUNTAREA LA TEZE IN ANUL SCOLAR 2021-2022

Consider că ne putem lipsi de teze și în acest an școlar, așa cum am tot făcut-o din al doilea semestru al anului 2020. Sunt elevă în clasa a Vlll-a. Am intrat în online din clasa a Vl-a. De atunci am mers la școală fizic maxim două luni, asta dacă adunăm toate fragmentele de săptămână în care am putut merge. Am pierdut foarte multă materie și în clasa a Vl-a și a Vll-a, iar în clasa a Vlll-a am fost fizic doar la început, până în octombrie. În prima săptămână de școală am făcut recapitulări, apoi în a doua săptămână au urmat testele inițiale. Am avut doar 2 săptămâni la dispoziție pentru predat, până să intrăm în vacanță de două săptămâni. Suntem în urmă cu materia. Nu avem note, iar soluția ministerului este să dam teze? Acestea se dau din aproximativ toată materia, în general cea mai importantă parte a ei. Asta ar însemna că până în decembrie ar trebui să recuperăm toate lecțiile pierdute. Ca acest lucru să fie posibil, profesorii ar trebui să predea pe repede înainte. Fiind a Vlll-a, este foarte important să înțelegem materia, mai ales la română și matematică. Nu toți elevii își permit ore de meditații pentru a înțelege mai bine ce ar trebui să înțeleagă oricum de la școală. Cu toții ar trebui să aibă șansa să învețe din clasă, iar online-ul a îngreunat destul procesul de înțelegere și învățare. Tezele ar panica profesorii și ar grăbi stilul de predare al acestora. Ca elev, ar fi nevoie de foarte multe ore de studiu în plus, voință și determinare pentru a reuși să țină pasul cu materia, pe cont propriu. Situația este deja foarte stresantă, de aceea sunt de părere că tezele ar trebui eliminate din programa școlară și în acest an.

Cîrcu Sara Cristiana    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Cîrcu Sara Cristiana să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.