Reducerea cu cel putin 25% a aparatului administrativ.

Disponibilizarea a cel putin 25% dintre angajatii din aparatul administrativ prin desfiintarea institutiilor si a posturilor inutil create pentru clientela politica.

Desi datele Revisal arata ca in sectorul bugetar lucreaza aproximativ 1,23 mil salariati, totusi numarul acestora este mult mai mare pentru ca legea permite urmatoarelor categorii de angajatori sa nu-si declare la Revisal angajatii.

Nu fac obiectul declarării în Revisal unele categorii de lucrători, cum ar fi:

-personalul încadrat pe bază de contract individual de muncă conform art 6 din Ordonanța de urgență 86/2014: Ministerul Apărării Naționale, structurile militare și structurile în care își desfășoară activitatea funcționari publici cu statut special din cadrul Ministerului Administrației și Internelor, Administrația Națională a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiției, Serviciul Român de Informații (SRI), Serviciul de Informații Externe (SIE), Serviciul de Protecție și Pază (SPP), Serviciul de Telecomunicații Speciale, precum și Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare care organizează activitățile de inspecție a muncii prin servicii proprii de specialitate; personal care își desfășoară activitatea în baza unui contract de mandat, în baza unui contract de administrare sau în baza unui contract de management;

-personal care își desfășoară activitatea în baza unor autorizații (ex: PFA); 

-parlamentari; demnitari;

-personal al Ministerului de Externe; 

-prefecți și subprefecți;

-președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene;

-primari, viceprimari, consilieri din primării;

-magistrați (procurori, judecători);

-unele categorii ale personalului clerical;

-funcționarii publici.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/economie/in-romania-sunt-mai-multi-angajati-decat-arata-datele-oficiale-sute-de-mii-de-angajati-care-nu-apar-in-revisal-lucreaza-toti-la-stat-inclusiv-in-serviciile-secrete-18184217

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.


Adina Catarama    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Adina Catarama să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook