Prioritizarea autostrazii Iasi-Buc si modernizarea DN2

Este tragic faptul că România este o ţară fruntaşă la numărul victimelor rezultate în urma accidentelor rutiere.

Unul dintre cele mai periculoase drumuri din ţară este Drumul Naţional 2, cunoscut şi ca E85, drum care leagă Moldova de capitala ţării. A devenit deja obişnuinţă ca zilnic să auzim de persoane rănite sau decedate pe acest drum negru al României.

Una dintre pricipalele cauze ale accidentelor rutiere este proiectarea drumului, astfel încât îţi dă senzaţia că circuli pe o şosea care are 2 benzi pe sens, când în realitatea circuli pe un drum cu o singură bandă de circulaţie pe sens şi cu un acostament lărgit. Acest lucru îl obligă pe conducătorul auto care se angajează într-o depaşire să încalce axul drumului trecând pe celălalt sens de mers.

Prin această petiţie cerem noului Guvern să aibă în vedere scăderea numărului accidentelor şi victimelor pe acest drum naţional întreprinzând următoarele acţiuni:

1. Modernizarea DN2 prin lărgirea acostamentului şi transformarea acestuia în bandă de mers şi montarea unor parapeţi despărţitori de sens în zonele cu risc.

2. Prioritizarea construcţiei unei autostrăzi care să lege oraşul Iaşi de Bucureşti, o autostradă ce necesită costuri reduse de execuţie având în vedere că zona este una de şes.

Aceste lucruri nu numai că ar avea ca urmare reducerea numărului de victime dar ar contribui şi la dezvoltarea nivelului de trai al unei regiuni mereu defavorizate.

Viaţa are prioritate!

Vă rugăm să semnaţi această petiţie şi să rugaţi si apropriaţii dumneavoastră să o facă.

Petiţie iniţiată şi susţinută de Asociaţia Şcolilor de Şoferi Amatori şi Profesionisti din Buzău.

Huditoiu Bogdan - Florin    Contactați autorul petiției