Petitie pentru amenajarea unui loc de joaca pentru caini

DOMNULE PRIMAR,

De-a lungul anilor, numarul cainilor de companie a crescut in orasul Petrosani si in aceeasi masura a crescut si nevoia proprietarilor de a asigura miscarea necesara zilnica a cainilor, contrastand cu decizia Primariei de a limita accesul patrupedelor in parcuri. Consideram ca se face o discriminare la adresa posesorilor de animale, avand in vedere ca sunt amenajate locuri speciale de joaca pentru copii, locuri special amenajate pentru jucatorii de sah si table, persoanele tinere sau varstnice sunt binevenite in parcuri, dar cei care detin caini sunt marginalizati si interzisi.

Prin aceasta Petitie, cerem Primariei Petrosani amenajarea unui loc de joacă pentru cainii cu proprietari, precum exista in multe alte orase din Romania: Bucuresti, Timisoara, Cluj, Deva, Slatina etc.

Ideea de “Bark Park” reprezinta un spatiu public, special amenajat, unde oamenii se pot juca impreuna cu animelele lor de companie, unde cainii pot sa socializeze, astfel fiind mult mai putin predispusi la dezvoltarea problemelor comportamentale, precum agresitivitatea si latratul in exces. Un astfel de loc reprezinta un mediu adecvat in care cainii pot alerga fara lesa, fara a fi in pericol si pe langă beneficiile aduse patrupedelor, se asigura distractie si socializare pentru stapanii acestora.

Locul “amenajat “ in prezent in apropierea parcului “Carol Schreter” este impropriu acestei destinatii si asta nu numai prin dimensiunea redusa ci si  a gunoaielor care se imprastie din containerele amplasate chiar langa gard, si a vegetatiei   care a crescut în voie .  De aceea noi, proprietarii cainilor de companie din cartierul Petrosani Nord , si nu numai va rugam sa amenajati un astfel de loc. Ne permitem sa va sugeram ca amplasament terenul viran din apropierea cladirilor Procuraturii, BCR si a supermarketului Carfur, sau oricare alt loc din cartierul Petrosani Nord pe care il considerati adecvat.

Locul va fi ingradit , si dotat cu cosuri de gunoi  si banci. In timp pot fi amenajate alei pietonale.

Primaria asigura intretinerea periodica a spatiilor destinate cainilor

Va rugăm să faceţi un efort si in favoarea noastra, a iubitorilor de animale. Totodata cerem si aplicarea legii in vigoare 205/2004 privind protectia animalelor, republicata in 2014 in Monitorul Oficial al Romaniei.

Va rugăm să urmariti solutionarea si redactarea in termen a unui raspuns.