Nu rasism, nu discriminare

-Guvernul Romaniei

-Ambasada Romaniei din Londra

-Ambasada Marii Britanii in Romania

Ne exprimam indignarea si dezacordul fata de documentarul prezentat de catre  postul de televiziune britanic, Channel 4 in ziua  de marti seara 18 februarie 2015, intitulat: ,,The Romanians are Coming” (Vin romanii!),  documentar care prezinta povestile unor romi, povestite chiar de ei si care nu au facut altceva decat sa produca mari efecte negative in ce priveste imaginea comunitatii romanesti din Anglia, instigand englezii si mai mult la actul de discriminare fata de romani.

Catalogam actul de discriminare al Channel 4,  o  incalcare grava abuziva si grosolana  a drepturilor omului, respectiv a prevederilor Conventiei Europene a Drepturilor Omului cat si a Declaratiei Universale a Drepturulor Omului, cu precizarea ca nu este prima oara cand unii englezi (cocetatenii nostri europeni) se comporta cu emigrantii romani care locuiesc si lucreaza legal pe teritoriul tarii lor, ca si cu niste animale, marginalizandu-i batjocorindu-i si ignorandu-le drepturile.

Precizam ca nu numai romanii din Anglia sunt discriminati si marginalizati prin documentarul publicat de catre producatorul englez, ci si imaginea tarii noastre are de suferit, pentru ca romanii se tem ca din cauza documentarului vor fi confundati cu tiganii si batjocoriti.

Asadar in calitate de Organizatie internationala de interes public, aparatoare a drepturilor omului autorizata,  in conformitate cu Rezolutia Parlamentului European cu privire la aparatorii drepturilor omului, atat timp cat solicitarea noastra tine de competenta dvs. solicitam urmatoarele:

1)    Cerem sa se ia masuri in acest sens si respectarea  legislatiei internationale in ce priveste drepturile omului intrucat Anglia este stat semnatar al Convenției Europene a Drepturilor Omului și a Protocoalelor suplimentare de către statele semnatare, respectiv : Art. 14. ,,Exercitarea drepturilor si libertatilor recunoscute de prezenta conventie trebuie sa fie asigurata fara nici o deosebire bazata, in special, pe sex, rasa, culoare, limba, religie, opinii politice sau orice alte opinii, origine nationala sau sociala, apartenenta la o minoritate nationala, avere, nastere sau orice alta situatie. Protocolul nr. 12 din 04.11.2000 - Roma - interzicerea generală a discriminării (art. 1 Conventiei pentru Drepturile Omului.

2)    Cerem ca acest show numit "Vin romanii!" sa fie oprit sau sa i se schimbe denumirea  pentru a nu mai denigra demnitatea poporul roman.

3)    Solicitam Raspunsul dvs. oficial in scris cu demersurile pe care lea-ti facut in acest sens, la adresa noastra de corespondenta: OP 1 CP 42 Constanta-Romania.

Cu stima,

SOLOMON AVASILCAI presedinte Organizatia Internationala a Drepturilor Omului

19 februarie 2015

SOLOMON AVASILCAI presedinte Organizatia Internationala a Drepturilor Omului    Contactați autorul petiției