NU parcarii subterane Sala Palatului

Catre: Consiliul General al Primariei Municipiului Bucuresti

Vă scriem pentru a ne exprima dezaprobarea cu privire la realizarea proiectului parcarii subterane de la Sala Palatului si pietruirii spatiului verde de la intrarile principale ale salii si pentru a va solicita să nu aprobați proiectul acestei parcari, pe care o consideram inutila.

Consideram gresita ideea construirii acestei parcari, plecand de la exemplul celei de la Universitate, ocupata mult sub capacitate, strazile adiacente fiind in continuare sufocate de masini, zona Universitatii – Statui devenind un mare spatiu betonat in care statuile si cladirile istorice sunt sufocate (la propriu si la figurat!) de zecile de evenimente insotite de fum de gratare si decibeli mult peste limita.

Daca acest proiect s-ar realiza, ar duce la reducerea calitatii vietii locuitorilor din acest cartier, prin disparitia zonelor verzi si a parcului de langa Sala Palatului, aparitia unei zone betonate extinse sau cu foarte putina vegetatie in locul lor, iar problema aglomeratiei de masini din centrul capitalei nu ar disparea.

Noi am gasit si am si propus edililor sectorului 1 solutii alternative, care sa creeze locuri de parcare suplimentare supraterane, cu costuri incomparabil mai mici si o realizare fara riscuri.

Aceasta problema s-ar mai putea rezolva si prin:
• Descurajarea circulatiei masinilor prin centrul Capitalei, mai ales la ore de varf;
• Incurajarea cetatenilor Bucurestiului sa foloseasca mai mult mijloacele de transport in comun sau mijloacele alternative;
• Introducerea unei taxe pentru tranzitarea zonei centrale a orasului.

Cerem scoaterea de pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General a proiectelor de hotarare care nu au fost supuse dezbaterii publice.

Vă solicitam ca, în calitate de membri in Consiliul General al Capitalei, să țineți cont de interesele și drepturile noastre de cetățeni la o viață de calitate și să respingeți acest proiect, argumentul principal fiind inutilitatea lui si impactul negativ pe care l-ar avea asupra comunitatii locale si a identitatii istorice a cartierului.

 


Grupul de Initiativa Civica Sala Palatului    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Grupul de Initiativa Civica Sala Palatului să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook