Nu dorim majorarea facturilor Apavital de apă potabilă și canalizare de la 1 ianuarie 2024!

Semnează petiția, dacă nu dorești majorarea facturilor Apavital de apă potabilă și canalizare de la 1 ianuarie 2024!

APAVITAL mărește nejustificat prețurile pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită și tarifele pentru serviciile de canalizare și epurare, valabile pentru întreaga arie de operare, de la 1 ianuarie 2024.

Astfel, vom avea cele mai prețuri la apa potabilă produsă și la serviciile de canalizare, Apavital este una din cele mai profitabile companii de stat din România, profit realizat pe seama clienților care acceptă orice majorare.

În fapt, în zona de Est al României, este același trend cu prețuri exacerbate la apa potabilă și canalizare: Vaslui, Buzău, Brăila și Galați, peste 8 lei/mc fiind de 2 ori mai mari decât în zonele dezvoltate ale României (exemplu: Cluj, Oradea, Sibiu, Arad, Alba) preț de 4 lei/mc.

Conform Apavital, justificarea majorării prețurilor este pentru a accesa fondurile de stat și fondurile europene, de a alimenta Fondul de întreținere, Înlocuire și Dezvoltare și pentru a moderniza rețeaua de apă și canalizare.

Apavital are destule venituri, pentru a accesa fonduri de stat și fonduri europene, pentru a constitui fonduri de întreținere și dezvoltare, nu este necesar să majoreze atât de mult prețurile.

Această strategie de a sărăci clienții persoane fizice și persoane juridice, prin prețuri nerușinat de mari la resursele vitale pentru Regiunea de EST a României, la comanda autorităților statale centrale, arată obiectivul pe termen lung, de a o ține într-o captivitate bolnavă a subdezvoltării.

Solicităm ferm ca Apavital să anuleze cu efect imediat orice așa numită ajustare, mai exact majorare a prețurilor la apa potabilă și canalizare. Apavital poate accesa fonduri de stat, fonduri europene și poate moderniza rețeaua de apă și canalizare din veniturile încasate!

De asemenea, orice modificare a tarifelor apei potabile și canalizării de către Apavital, sa se efectueze cu consultarea clienților persoanelor fizice și persoane juridice.

Dorim să se organizare audit public la Apavital, pentru a vedea cu exactitate cum s-a ajuns la un preț ridicol de mare la serviciile de apă și canalizare și de ce o companie publică profitabilă nu are resurse necesare ca să acceseze fonduri de stat, fonduri UE și să modernizeze rețeaua de apa și canalizare.

apa-robinet-analize-apa-potabila.jpg

Mihail Bîrsan    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Mihail Bîrsan să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.