Legea cu privire la libera exprimare ( referitor la CYBERBULLYING )

Am nevoie de 100.000 semnaturi pentru a fi validata de Parlament  Legea cu privire la libera exprimare ( referitor la  CYBERBULLYING )
 Nici pana la ora actuala nu exista in Romania o lege cu privire la libera exprimare ( referitor la CYBERBULLYING )

Ce este cyberbullyingul?
Cyberbullyingul înseamnă bullying prin folosirea tehnologiilor digitale. Se poate întâmpla pe rețelele de socializare, pe platformele de schimb de mesaje, platformele de jocuri și pe telefoanele mobile. Este vorba despre un comportament repetat cu scopul de a-i speria, înfuria sau umili pe cei vizați. Printre exemple se numără:
1.răspândirea minciunilor sau postarea de fotografii jenante ale cuiva pe rețelele de socializare;
2.transmiterea de mesaje supărătoare sau de amenințări prin platformele de schimb de mesaje;
3.copierea identității unei persoane și transmiterea în numele acesteia de mesaje răuvoitoare cuiva.
Agresiunea de tip bullying față-în-față și cea în mediul online se pot petrece concomitent. Dar cyberbullying lasă amprente digitale- înregistrări care se pot dovedi utile și care pot oferi dovezile necesare pentru a putea pune capăt agresiunii.
Cyberbullying-ul este un mod de a hărțui, intimida, amenința sau răni în mod deliberat alte persoane prin intermediul tehnologiei și a platformelor online.
Situațiile de tip cyberbullying pot afecta imaginea de sine , sentimentul de siguranță și învățarea unui stil securizant de relaționare.
Pentru că fenomenul cyberbullying poate lua multiple forme, efectele acestuia asupra copiilor și adolescenților au grade diferite de seriozitate și durabilitate.
Caracteristicile unice ale cyberbullying-ului
Anonimatul: Agresorii în mediul online își pot ascunde ușor identitatea. Astfel, stabilirea identității acestora pentru a construi o plângere oficială sau pentru a apela la autorități este, de regulă, dificilă.
Răspândirea rapidă: Mesajele și conținutul online pot fi distribuite rapid și către o comunitate online extinsă, ceea ce poate amplifica impactul hărțuirii.
Persistența: Interacțiunile online dăunătoare pot continua chiar și după ce contul agresorului este blocat. Fără acces la identitatea acestuia, nu putem opri agresorul din a reveni prin alte mijloace.
Dificultatea gestionării: Lipsa unei educații complete în școli despre cyberbullying împiedică răspândirea unor strategii clare de gestionare a fenomenului de agresiune online.
Tipuri de cyberbullying – Cum îl recunoaștem
Hărțuirea: Tipuri de cyberbullying în care acțiunile de agresiune online persistă chiar și după repetate încercări de aplanare sau încheiere a conflictului.
Persecutarea: Cazuri de cyberbullying unde acțiunile de hărțuire online includ amenințări și încercări de manipulare prin frică.
Denigrarea: Tipuri de cyberbullying care presupun postarea sau trimiterea de informații false și răuvoitoare despre o altă persoană, însoțită de ridiculizare și umilire pe platforme publice.
Furtul de identitate: Folosirea identității online a unei alte persoane, accesarea contului acesteia pe rețele sociale fără permisiune, deseori însoțită de distribuirea unui conținut fals sau denigrator la adresa victimei.
Expunerea: Distribuirea de informații personale, fotografii sau materiale video despre o persoană fără permisiune.
Șantajul: Tipuri de cyberbullying în care se practică antrenarea victimei în discuții intime pentru a o expune ulterior pe rețele sociale și platforme publice sau pentru a o șantaja.
Trolling-ul: Lansarea unor discuții provocatoare frecvent, vizând un anumit utilizator de rețele sociale și platforme publice sau un anumit grup de persoane pentru a crea conflict în comunitățile
online.
Impactul asupra sănătății mentale și emoționale
În lipsa unei intervenții eficiente, cazurile de cyberbullying pot duce la:
Anxietate crescută
Stări depresive
Stări de oboseală cronică sau insomnii datorate anxietății internalizate
Scăderea stimei de sine sau alterarea imaginii de sine
Izolare socială și/sau anxietate socială, chiar și în grupuri familiare
Lipsa încrederii în relații interumane și raportarea disfuncțională la propria vulnerabilitate
Căutarea constantă a unor distrageri, lipsa de implicare în activități care înainte entuziasmau sau cu persoane apropiate
În cazuri extreme, gânduri suicidale, consumul excesiv de alcool, mâncatul compulsiv, etc.

Îmi place

Comentează

Avocat General Iclodean Gabriel    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Avocat General Iclodean Gabriel să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.