Interzicerea petardelor de revelion

 In perioada sărbătorilor de iarnă, petardele şi focurile de artificii devin veritabile coşmaruri pentru animale, fie că sunt de compane sau sălbatice. Zgomotele puternice şi luminile provoacă un stres teribil.

Distracţia pirotehnică va culmina în noaptea de Anul Nou, când la petardele şi rachetele personale se adaugă cele ale municipalităţilor, care organizează focuri de artificii. Petardele şi rachetele sunt coşmarul iubitorilor de animale, ale celor care au acasă câini sau pisici, ori a crescătorilor de păsări. Şi asta pentru că zgomotul puternic provoacă un foarte mare stres animalelor. Deseori animalele fug de acasă, se întâmplă chiar să atace oameni. Păsările aflate în natură se rănesc din dorinţa lor de a se adăposti sau pur şi simplu mor de pe urma şocului.

Petardele sunt interzise in 13 tari cum ar fi Plonia, Canada, Norvegia, Suedia, Taiwan, Marea Britanie sau chiar Statele Unite ale Americii.


Caramida Roxana    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Caramida Roxana să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook