Inițiativa ”HENRI COANDĂ” - Salvați oamenii Deltei Dunării!

Delta Dunării, intrată în patrimoniul mondial al UNESCO încă din 1991, fiind clasificată ca REZERVAȚIE A BIOSFEREI la nivel național și ca PARC NAȚIONAL în taxonomia internațională a IUCN este mândria României și locul de ”detenție” fără gratii a locuitorilor ei pe timp de iarnă.

           Sunt oameni care mor cu zilele din pricina faptului că pe timp de iarnă cu geruri puternice transportul este deficitar (nave condiționate de spărgătoare de gheață, etc...).

           Henri Coandă a descoperit efectul care-i poartă numele și care este considerat  fenomenul care a revoluționat aeronautica. Efectul Coandă are o multitudine de aplicații printre care și vehicolul pe perna de aer. Aceste vehicule sunt prea puțin cunoscute, deși sunt foarte eficiente. Dacă ne gândim că se pot deplasa în orice condiții meteo (vizibilitate 0, intemperii ...) atât pe apă, cât și pe uscat sau mlaștină, pe iarbă, arătură, zăpadă sau terenuri cu bolovani fără nicio problemă, greu ne putem explica de ce nu avem astfel de mijloace echipate cu dotările pentru intervenții în situații deosebite (inindații, înzăpeziri etc.) și mai ales pentru a SALVA OAMENII DELTEI.          

          Aceste vehicule pot funcționa ca ambulanțe complexe; pot fi echipate ca săli de operație, săli de naștere și cu tot ceea ce ne trebuie pentru ca oamenii Deltei să nu mai sufere sau chiar să moară cu zile.

         Mă adresez Președintelui României, Parlamentului României, Guvernului României, Guvernatorului Deltei Dunării, Prefectului Jud. Tulcea și tuturor cetățenilor României care iubesc Delta Dunării și pe acei oameni minunați ai deltei care ne primesc cu căldură atunci când îi vizităm; să facem fiecare tot ce putem, astfel încât să dotăm Delta Dunării cu vehicule pe pernă de aer, echipate ca ambulanțe.

         Să popularizăm INIȚIATIVA ”HENRI COANDĂ” de salvare a oamenilor Deltei Dunării. Vă rog să votați pe ”petițieonline” acest apel și să distribuiți pe toate grupurile de socializare. Vă rog să postați și să distribuiți cât mai multe imagini cu astfel de nave de care, culmea numai noi nu ne bucurăm și să fie incluse în INIȚIATIVA ”HENRI COANDĂ” – Salvați oamenii Deltei Dunării! În 1979 ICEPRONAV Galați a proiectat și construit prima navă cu pernă de aer românească. A fost utilizată la transportul pasagerilor în Delta Dunării. Se deplasa cu o viteză de 57 km/h și transporta maxim 35 de pasageri.  

Așa să ne ajute Dumnezeu!                                              17 decembrie 2018


Prof. R.A. Vasilescu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Prof. R.A. Vasilescu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook