Vrem ca ANAF sa fie corect cu toata lumea!!

ANAF va avea acces la toate conturile românilor începând de luni, 11 ianuarie.

Potrivit unei ordonanţe emise în vara anului trecut, ANAF începe astfel operaţionalizarea Registrului Fiscal Electronic pentru conturi bancare şi conturi de plăţi identificate prin IBAN.

Ordonanța Nr.111/2020 poate fi consultată AICI.

Băncile şi instituţiile care au conturi financiare pentru companii şi persoane fizice sunt obligate să trimită către Fisc toate informaţiile financiare legate de mişcarea conturilor persoanelor fizice şi ale companiilor, potrivit Rador.

România transpune prin acest registru o directivă europeană pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor.

https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/anaf-va-avea-acces-la-toate-conturile-romanilor-incepand-de-luni.html

    Sa dezbatem deci fata de cele expuse mai sus si sa ne cerem drepturile,noi contribuabilii,cetatenii corecti ai tarii .Referitor la ceea ce nu se ia si nu se va putea lua in evidenta de catre ANAF mai ales  datorita celor care dau  legi in Romania, cat si faptului ca nu ne obliga U.E. decat sa facem ceea ce ei doresc , cu alte cuvinte vor ramane destui evazionisti si infractori care nu vor putea fi urmariti sub nicio forma de catre ANAF, dupa zicala “hotul neprins e negustor cinstit”. Sa vedem ce categorii de persoane nu au fost si nu pot fi verificate in continuare de catre ANAF dupa intrarea in vigoare a  O.U.G 111/2020, ANAF aceasta institutie care ar trebui ajutata prin legi romanesti sau Ordonante de Urgenta, bine conturate, sa aiba corectitudine fata de toata lumea, nu doar fata de unii!

Fara sa o mai lungim dam exemple concrete si reale de persone fizice si juridice care nici pana acum nu plateau niciun fel de impozit,taxa pe venit,pe profit,pe incasari, pe nimic:

  • samsarii de masini, persoane fizice care vand de ani si ani de zile masini de pe trotuare,de prin parcarile publice,de prin targuri,pe internet etc, facand acte de vanzare-cumparare,samsari care nu vor da factura si nu vor plati nimic la FISC in urma incasarii unui  pret mult mai mare a unui autovehicul uzat! Si acestia sunt evzionisti si produc pagube bugetului de stat , de nu sunt luati in vizor? De ce?
  • prostituatele si proxenetii,cei care fac bani necistinti atat in tara cat si in strainatate! Nici astia nu tin banii la banca, si acestia sunt infractori conform legii si o fenteaza!
  • infractorii care dau fel si fel de spargeri,furturi,jafuri in strainatate , isi ridica case aici, isi cumpara masini scumpe etc, nici acestia nu trec pe la ANAF sa-i verifice , sau sa-i intrebe de sanatate,asa cum se intampla de exemplu in sistemul fiscal din SUA, acolo unde FISCUL in momentul in care faci o achizitie trebuie sa demonstrezi cu ce bani a fost ea facuta, fie ca ai inceput o afacere,ti-ai cumparat o casa, ai cumparat o masina etc. Aici au ajuns toti infractorii sa cumpere masini de sute de mii de euro si case de milioane de euro, iar ANAF nu face nimic in acest sens, absolut nimic!
  • micile sau marile afaceri unde se merge la mica ciupeala : spalatoriile auto, spa-urile/frizeriile, florariile etc TOATE societatile comerciale (exemplele sunt infinit mai multe) unde se da 1 bon fiscal la o persoana pe zi desi au trecut pragul si au beneficiat de serviciile acelei societati poate 100 de persoane/zi de exemplu.Aici se incaseaza sume mari de bani si evazionismul este foarte crescut!

Stii tu oare ANAF-ule de toti infractorii rromi si nu numai, care castiga bani nemunciti si totusi reusesc sa vina in tara cu mii,zeci de mii,sute de mii de euro sau milioane euro/lire/dollari , isi ridica aici palate pe care le lasa nevopsite la EXTERIOR si astfel nu platesc impozit pe ele pentru ca avem o lege plina de hibe? cu cat inseala acestia statul daca nu platesc 1 an de zile de exemplu impozit la 500 de metri patrati?? Dar in 10 ani de zile? Iar pe noi ceilalti ne obligi sa platim impozit pe locuite mici sau mari si o facem cu toata corectitudinea,de ce pentru ca pe noi ne verifici, pe noi ne spionezi si ai si sculele necesare, dar pentru infractori se pare ca nu ai!

Am ajuns sa fim condusi doar de catre ceea ce spune U.E. ca este corect, dar la noi legiuitorul nu este in stare sa creeze sau sa imbunatateasca legile deja existenta astfel incat LEGEA sa fie LEGE pentru toata lumea? Adica de ce unii platesc iar altii fenteaza?

Vrem ca legea sa fie una pentru toata lumea iar cine nu reuseste sa justifice averea , sa-i fie confiscata iar acea/acele persoane sa fie trase la raspundere!!

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Draghici să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...