Impreuna pentru padurile din Romania.

Pădurile nu produc beneficii doar prin exploatarea lemnului, ci și prin turism și activități conexe. Degradarea pădurilor înseamnă distrugerea peisajelor care îți taie respirația și dispariția activităților montane, precum drumețiile, escalada, fotografierea faunei și a florei sălbatice, camparea, sau orice altă formă de turism în aceste arii naturale.

Conform Inventarului Forestier Național suprafața acoperită de păduri din România ajunge astăzi la doar 28.95% din teritoriul țării (6,90 milioane de hectare), sub media țărilor UE, de 32,4%. Potrivit unei analize Greenpeace și a Universității din Maryland, în ultimii 15 ani România a pierdut ultimul său Peisaj Forestier Intact (IFL) și aproximativ 360.000 ha de pădure au fost degradate.

Este important să protejăm pădurile pentru a păstra integritatea și calitatea peisajelor. Cine va vrea să meargă pe poteci de munte în ritmul sunetului drujbelor, sau să își instaleze cortul într-o pădure de cioate?

Sprijină protejarea peisajelor din Carpați și a pădurilor României, astfel încât noi și generațiile viitoare să ne putem bucura de de natură.

1. Interzicerea defrisarii masive a padurilor prin reducerea procentajului anual admis de taiere la nivelul celui din Austria care detine cea mai buna legislatie in protectia si conservarea padurilor.

2. introducerea in lege a obligativitatii de a planta in raport de 1 la 3 (pentru a putea taia 1 Ha de padure trebuie sa se faca dovada plantarii a 3 Ha ) de care firmele care fac exploatarea si valorificarea masei lemnoase pe cheltuiala acestora.

3 Interzicerea totala a explortului de material lemnos brut neprelucrat

 


Ignat Gheorghita    Contactați autorul petiției