Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post

Julina

#3242 Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-05 23:03

#3237: - Re: Re: celei scârbite de biserică  

 Totusi, sa pastram un sir al discutiei respectandu-ne. In primul rand eu nu v-am "tutuit". In al doilea rand, aici nu vorbim despre salariul meu sau al dvs,  iar mentiunea mea era strict legata de faptul ca platesc impozite si taxe in cuantum mai mare decat o fac oamenii ce au un castig lunar mediu. De aici rezulta ca banii mei merg la biserica, iar de acolo se duc in masini de lux, afaceri, etc. Nicidecum fapte caritabile.

Acum, banuiesc ca nu va indoiti de inteligenta mea, si v-ati dat seama ca mi-e clara profesia dvs. Ca sunteti fie preot, fie profesor de religie.

Haideti sa daramam impreuna zidul suspiciunii, si cereti sefilor dvs. sa isi faca publica intreaga "munca filantropica". Nu doar in forma sintetica, ci analitica.

Vrem sa stim si noi unde sunt cantinele saracilor. Vreau sa merg acolo personal sa fac donatii si sa fac voluntariat. Chiar de cateva ori pe saptamana. Vrem sa stim bilantul, cati bani se cheltuie in fiecare an pe un anumit asezamant, si cati bani vin donatii. 

Se poate sa avem transparenta, ca noi sa stim und merg bani nostri?

Sa nu mai fim "scarbiti". 

 

Raspunsuri


Musafir

#3248 Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-06 07:11:52

#3242: Julina - Re: Re: Re: celei scârbite de biserică  

 Wrong. Absolvent în anii '80 a unei facultăţi din cadrul Academiei de Studii Economice. Când am fost - temporar - ateu. Căci lumea nu s-a născut cu noi, iar argumentarea ateismului este FIX aceeaşi, cu ceva nuanţe şi alt auditor. Aşa că, pentru mine este ceva déjà vu, trăit şi abandonat. Însemna moarte.

Eu însă L-am căutat pe Dumnezeu, L-am cercetat, nu L-am iscodit. Şi am descoperit viaţa.

Dacă îl cauţi cu sinceritate pe Dumnezeu, nu cu ură, Îl vei găsi şi vei recupera şi sufletul tău în demersul curăţirii inimii. Aşa am ajuns să cunosc Biserica şi să mă alături ei după 1990, când am vrut mai mult decât explicaţii ştiinţifice despre lume şi viaţă: căutam pe Dumnezeu cel viu şi personal. Şi după ani de zile de cercetare şi dorinţă puternică de adevăr, am primit răspunsurile în doar o săptămână.

Mi-a trebuit însă mulţi, mulţi ani ca să învăţ lucruri care astăzi se invaţă cu uşurinţă în şcoli. Iar apoi, a început reclădirea mea interioară şi dialogul cu Dumnezeu.

Iar Biserica nu a lăsat-o nici guvernele, nici intelectualii, nici oamenii în general. Ea este de origine divină. Din trupul Ei facem parte şi noi mirenii.

Dacă nu te simţi parte, eşti liberă să nu faci parte. Şi nu iau parte la niciun fel de cercetări materialiste care nu-mi aduc desluşiri spirituale. Căci de acestea am nevoie.


Musafir

#3249 Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-06 08:27:32

#3242: Julina - Re: Re: Re: celei scârbite de biserică  

 De aici rezulta ca banii mei merg la biserica, iar de acolo se duc in masini de lux, afaceri, etc.

De unde rezultă că n-am înţeles? Statul dă bani din conturi pentru maşini şi lux? Unde se dau aceştia? Că m-aş înscrie şi eu, că şi eu sunt membru al Bisericii ca alţi 18 milioane de cetăţeni români, membri ai unui cult.

Revenind cu picioarele pe pământ, sunt două căi prin care banii ajung în conturile cultelor:1) salarii pentru cler din toate cele 18 culte recunoscute (preoţi, diaconi, pastori, imami sau rabini) şi 2) ajutoare pentru construirea, repararea sau restaurarea lăcaşurilor de cult din România, unele dintre ele monumente istorice.

1) statul contribuie cu 60% din salariu unui cleric. iar clericul dă la stat din banii parohiei - TOATE contribuţiile şi impozitele la salariul întreg. De pildă, la un salariu de 1000 de lei, primeşte de la stat 600 de lei, care nu trebuie daţi clericului până când acesta nu achită 576 de lei către bugetul de stat, al asigurărilor sociale, de sănătate şi şomaj. Verificaţi că aşa este.

2) Dacă biserica parohiei este în construcţie, reparare sau restaurare, primeşte, dacă face cerere bine argumentată, un ajutor care nu-i ajunge de multe ori nici să facă pridvorul bisericii! Dacă are noroc, sumele pot fi ceva mai mare. ATENŢIE! Nu automat toate construcţiile beneficiază de fonduri de la stat. Preoţii încep construcţia, fac proiecte, angajează lucrări, cumpără materiale din banii enoriaşilor şi din donaţii şi sponsorizări ale firmelor. Se bazează pe enoriaşi şi alţi donatori. Şi când nu mai pot face faţă, ajung să apeleze şi la ajutorul din bugetul statului, la care se duc şi 90% din banii din impozitele credincioşilor, membrii ai bisericii.

Dar aceşti bani pe care îi cer sub forma unui minim ajutor, poate să nu vină niciodată!

A treia cale: bani pentru maşini, n-am auzit a figura în bugetul de venituri şi cheltuieli al statului. Incultura mea!