Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

/ #3249 Re: Re: Re: Re: celei scârbite de biserică

2015-03-06 08:27

#3242: Julina - Re: Re: Re: celei scârbite de biserică  

 De aici rezulta ca banii mei merg la biserica, iar de acolo se duc in masini de lux, afaceri, etc.

De unde rezultă că n-am înţeles? Statul dă bani din conturi pentru maşini şi lux? Unde se dau aceştia? Că m-aş înscrie şi eu, că şi eu sunt membru al Bisericii ca alţi 18 milioane de cetăţeni români, membri ai unui cult.

Revenind cu picioarele pe pământ, sunt două căi prin care banii ajung în conturile cultelor:1) salarii pentru cler din toate cele 18 culte recunoscute (preoţi, diaconi, pastori, imami sau rabini) şi 2) ajutoare pentru construirea, repararea sau restaurarea lăcaşurilor de cult din România, unele dintre ele monumente istorice.

1) statul contribuie cu 60% din salariu unui cleric. iar clericul dă la stat din banii parohiei - TOATE contribuţiile şi impozitele la salariul întreg. De pildă, la un salariu de 1000 de lei, primeşte de la stat 600 de lei, care nu trebuie daţi clericului până când acesta nu achită 576 de lei către bugetul de stat, al asigurărilor sociale, de sănătate şi şomaj. Verificaţi că aşa este.

2) Dacă biserica parohiei este în construcţie, reparare sau restaurare, primeşte, dacă face cerere bine argumentată, un ajutor care nu-i ajunge de multe ori nici să facă pridvorul bisericii! Dacă are noroc, sumele pot fi ceva mai mare. ATENŢIE! Nu automat toate construcţiile beneficiază de fonduri de la stat. Preoţii încep construcţia, fac proiecte, angajează lucrări, cumpără materiale din banii enoriaşilor şi din donaţii şi sponsorizări ale firmelor. Se bazează pe enoriaşi şi alţi donatori. Şi când nu mai pot face faţă, ajung să apeleze şi la ajutorul din bugetul statului, la care se duc şi 90% din banii din impozitele credincioşilor, membrii ai bisericii.

Dar aceşti bani pe care îi cer sub forma unui minim ajutor, poate să nu vină niciodată!

A treia cale: bani pentru maşini, n-am auzit a figura în bugetul de venituri şi cheltuieli al statului. Incultura mea!