Statul trebuie sa fie separat de Biserica!

Quoted post

Alexandru Toma Patrascu
Autorul acestei petitii

#18 Re: Excelent!

2014-11-25 16:12

#17: - Excelent! 

In primul rind vreau sa-ti multumesc pentru aprecieri!

Referitor la Constitutie, NU se specifica nicaieri ca Romania ar fi un stat laic! Se spune doar ca, si citez din memorie, "cultele sint autonome in raport cu Statul".

 

Raspunsuri


Musafir

#35 Re: Re: Excelent!

2014-11-26 10:43:37

#18: Alexandru Toma Patrascu - Re: Excelent! 

 Am inteles, inseamna ca eu ma bazam pe interpretarile celor care repetau ca Romania este stat laic conform Constitutiei(spre exemplu, Presedintele Basescu), probabil ei au ajuns la aceasta concluzie conform acestui articol care stipuleaza autonomia, pe care l-am citit si eu acum. Deci o varianta ar fi, intr-adevar, sa ne definim expresis verbis ca fiind un stat laic(din cate stiu asa e in SUA, nu? Desi s-a sarit si la gatul lui Obama cand a spus ca vrea sa fie si presedintele necredinciosilor).
Si un lucru pe care categoric nu mai vreau sa il vad este acest jurat cu mana pe Biblie, cand cinvea este investit, juramant care se termina cu "Asa sa-mi ajute Dumnezeu"

Marian

#65 Re: Re: Excelent!

2015-11-27 11:05:30

#18: Alexandru Toma Patrascu - Re: Excelent! 

 De ce nu duceti ideea pana la capat?Scoateti din context doar citatul care va convine...

Citat corect:

(5) Cultele religioase sunt autonome faţă de stat şi se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenţei religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile şi în orfelinate.

 

Manipulare se numeste cea ce faceti!