Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Quoted post

Iulian Enache

#7

2014-02-12 06:21

Buna dimineata! Sunt cel care a gasit tezaurul de la Budesti...da domnule Teodor tezaurul a fost gasit in comuna Budesti si a fost predat catre reprezentantii MNIR in fata primarului comunei Budesti care a luat la cunostintade descoperirea facuta pe raza comunei si a fost de acord cu predarea acesteia catrereprezentantii MNIR. Totul e scris negru pe alb pe procesul de predare-primire intocmit marti 3sept2013 cun numar de inregistrare atat la primaria Budesti cat si la MNIR. Avand in vedere numarul de monede nu am putut sa urmez calea normala de a preda primarului si am apelat la specialistii MNIR, totul a fost facut absolut legal cu acordul primarului comunei Budesti.
In ceea ce priveste acuzatia ca am descoperit tezaurul cu cateva luni in urma si am avut timp sa curat chimic fiecare piesa in parte...ma faceti sa rad. In primul rand habar nu am sa curat chimic argintul, iar in al doilea rand dumneavoastra ati avut ocazia sa vedeti tezaurul in primele zile de la predare ca era plin de pietricele si reziduuri? Chiar reprezentantii MNIR au afirmat ca ei nu au nici cea mai mica indoiala ca tezaurul a fost descoperit de foarte curand.
Afirmati ca nu am putut sa ma descurc singur? Detectorul are 1,5 kilograme si lopatica tot cam pe acolo...cei de la MNIR stiu exact ce si cum s-a intamplat daca i-ati fi intrebat pe ei cu siguranta v-ar fi spus. In nici un moment nu am afirmat ca sunt arheolog, doar pasionat de metal-detecting.
Sincer ma asteptam sa ne fi cunoscut mai intai si pe urma sa faceti afirmatii de genul "infractorul Enache Iulian" sau "mincinos".Eu inca va port respect, sunt o persoana mult prea neinsemnata sa imi pese de imaginea mea, insa vorbele dumneavoastra ma dor doar ca sunt total false, repet daca ati fi intrebat pe reprezentantii MNIR cum au stat lucrurile poate erati si dumneavoastra lamurit.

Raspunsuri

Dan

#61 Re:

2014-02-12 13:54:25

#7: Iulian Enache -

Bravo Iulian, foarte frumos punctat. Si tot respectul pentru ca te-ai putut abtine si i-ai raspuns respectuos acestui individ.

Eugen S. Teodor
Autorul acestei petitii

#64 Re:

2014-02-12 15:57:49

#7: Iulian Enache -

Pot sa fiu de acord ca a fost un calificativ dur; era însă doar 'pe cale de consecinţă' a faptului că sunt convins, şi acum, că piesele au fost curăţate prealabil (am văzut fotografii foarte bune...). Şi acum cred că nu aveai cum să te descurci singur, cu două unelte şi un bagaj de 55 kg. Deduc că, dintr-un motiv sau altul, declaraţiile tale publice (doar pe acelea la cunosc) nu sunt cu totul adevărate. Acum: de ce ar minţi cineva, fie şi asupra unor detalii, dacă nu ca să ascundă detalii incriminante. Nu am nimic personal nici cu tine, nici cu tagma ta (care, sigur, sunt de fapt oameni de toate felurile); am doar cu cei care ar trebui să protejeze patrimoniul istoric (tot patrimoniul, inclusiv siturile), dar fac lucruri care încurajează distrugerea lui, într-un fel sau altul (mă refer inclusiv la informaţiile pierdute asupra condiţiilor descoperirii).

În rest - nu este treaba mea, ci a organelor de anchetă. Cred că tot domeniul acesta - inclusiv activitatea detectoriştilor - trebuie revăzut din temelii. Acesta este singurul meu scop.


Musafir

#515 Re:

2014-06-22 07:19:03