Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Quoted post

Eugen S. Teodor
Autorul acestei petitii

#64 Re:

2014-02-12 15:57

#7: Iulian Enache -

Pot sa fiu de acord ca a fost un calificativ dur; era însă doar 'pe cale de consecinţă' a faptului că sunt convins, şi acum, că piesele au fost curăţate prealabil (am văzut fotografii foarte bune...). Şi acum cred că nu aveai cum să te descurci singur, cu două unelte şi un bagaj de 55 kg. Deduc că, dintr-un motiv sau altul, declaraţiile tale publice (doar pe acelea la cunosc) nu sunt cu totul adevărate. Acum: de ce ar minţi cineva, fie şi asupra unor detalii, dacă nu ca să ascundă detalii incriminante. Nu am nimic personal nici cu tine, nici cu tagma ta (care, sigur, sunt de fapt oameni de toate felurile); am doar cu cei care ar trebui să protejeze patrimoniul istoric (tot patrimoniul, inclusiv siturile), dar fac lucruri care încurajează distrugerea lui, într-un fel sau altul (mă refer inclusiv la informaţiile pierdute asupra condiţiilor descoperirii).

În rest - nu este treaba mea, ci a organelor de anchetă. Cred că tot domeniul acesta - inclusiv activitatea detectoriştilor - trebuie revăzut din temelii. Acesta este singurul meu scop.

Raspunsuri

Iulian Enache

#67 Re: Re:

2014-02-12 16:39:49

#64: - Re:

Domnule Teodor, deci dumneavoastra lucrati la Muzeul National si sunteti convins "din poze????" ca acestea au fost curatate in prealabil!!! Stiati ca toate aceste fotografii foarte bune de care vorbiti au fost facute cu telefonul mobil?  Daca monedele mai au urme de pamant si in prezent ce credeti au fost curatate chimic?  Nu ati avut ocazia sa vedeti tezaurul imediat dupa predare? Sau de ce vorbiti doar din ce s-a spus in media? Nu lucrati in cadrul Muzeului National?...Eu personal daca eram in locul dumneavoastra si auzeam ca s-a descoperit cel mai mare tezaur monetar din Romania si ca este in custodia Muzeului National dadeam fuga sa-l vad in toata frumusetea lui si apoi trageam concluzii. De unde ati tras concluzia ca tezaurul era predestinat unei tranzactii internationale?

Ca nu aveti nimic personal cu mine tind sa cred insa afirmatiile din petitie specifice mai degraba unei reviste de scandal, sunt false,menite sa sensibilizeze pe domnul ministru al Culturii intr-un mod ieftin, se vede clar ca nu v-ati informat in prealabil inainte sa aruncati cu noroi.

REPET NU TREBUIA DECAT SA FACETI CATIVA METRII SI SA VA INFORMATI LA COLEGII DUMNEAVOASTRA DE LA MNIR CA TOTI PASII AU FOST LEGALI SI CA MONEDELE INCA MAI AU URME DE PAMANT

Dar ce naiba e mult mai simplu sa presupunem din poze si din ce s-a scris in media

O seara buna!