Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

/ #3246 Re: Re: Re: Re: 3195

2015-03-06 05:17

#3203: Julina - Re: Re: Re: 3195 

 Ai pornit din start cu idei preconcepute despre religie şi Dumnezeu. Ai „studiat” apoi pe cont propriu, având acces la fel de fel surse. Şi te-ai luminat.

Tot omul are acces la informaţie. Dar este bine să aibă acces egal şi nerestrictiv la o educaţie religioasă în şcoli. Ce va alege mai târziu, dacă să creadă sau nu, dacă să devină creştin practicant, dacă să aleagă drumul altor religii decât cea ortodoxă, sau dacă nu acceptă pe Dumnezeu în viaţa lor.

Dar este bine să ai ŞANSA de a face religia. Pentru a nu mai repeta ateismul obligatoriu al comunismului. Şi nici a suferi presiuni pentru că vroiai să fii credincios.

Interpretarea Bibliei aici este absolut personală. Sigur că poţi să-ţi spui părerea, dar nu înseamnă că este cea adevărată.

Apoi o morală fără Dumnezeu nu este viabilă. Ea poate fi ascultată, citită, dar parţial pusă în practică. Şi se va modifica de obicei în sens negativ de câte ori va dori omul. Adică în sensul „politically correct”.

Cunosc copii care au prins ură faţă de religie şi Dumnezeu. Şi nu au devenit nici pe departe morali. Ci dimpotrivă: au înţeles că au dreptul să fie imorali, au pierdut chiar hăţurile realităţii, devenind ateişti şi cochetând mult cu satanismul.

Deci cam astea sunt rezultatele când nu mai acceptăm pe Dumnezeu în viaţa noastră... Şi pot să-i afli pe cei care răsucesc la 180 de grade morala creştină. Binele devine rău şi răul normalitate. Pornind chiar de la declaraţii. Căci faptele...