Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.
Musafir

/ #31754 Oltchim va avea plan de reorganizare în februarie

2015-01-06 18:11

Oltchim va avea plan de reorganizare în februarie

Administratorii judiciari ai Oltchim, RomInsolv și BDO Business Restructuring, vor prezenta în luna februarie planul de reorganizare a companiei, aflată în insolvență, care urmează să fie aprobat până cel mai târziu în luna martie, varianta intrării în faliment fiind exclusă.

Administratorii judiciari ai Oltchim i-au prezentat ministrului Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, calendarul privind procedura de reorganizare a combinatului chimic, care prevede definitivarea tabelului creanțelor în 7 ianuarie, prezentarea planului de reorganizare în 30 de zile de la această dată și aprobarea acestuia cel mai târziu în 7 martie, potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului.

Tudose s-a întâlnit marţi cu administratorii judiciari ai Oltchim, administorul special Bogdan Stănescu, și cu o delegație a Sindicatului Liber Oltchim.

"Evoluția financiară din ultimul an ne arată că există premize pozitive pentru o reorganizare rentabilă a societătii, iar ipoteza falimentului este exclusă", a afirmat Tudose, citat în comunicat.

Administratorii judiciari ai Oltchim au arătat că cifra de afaceri a companiei a crescut de la intrarea în insolvenţă (februarie 2013), de la 5,4 milioane de euro pe lună la 16 milioane de euro pe lună în ultimele luni din 2014, înregistrând pentru pima dată în ultimii trei ani un profit brut din exploatare cumulat de 580.000 de euro în lunile octombrie şi noiembrie ale anului trecut.

Sindicaliștii i-au spus lui Tudose că sunt nemulțumiți de prestația administratorilor judiciari ai Oltchim și i-au cerut ministrului să verifice activitatea acestora.

Compania Oltchim este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deține 54,8% din acțiuni.
Facebook