Obligativitatea cursurilor de prim ajutor si reactii la dezastre
Re:
#1: - voi face tot ce pot sa popularizez maxim demersul astfel incat sa pot fi luata in seama de autoritati. Imi asum alergatura si nu ma las invinsa usor :) Dar am nevoie de ajutorul vostru! Va rog popularizati initiativa in continuare. Multumesc pentru semnatura!
Sunt foarte binevenite aceste cursuri ....inclusiv si in randul elevilor inca din gimnaziu (cls.VI-VII) ...In alte tari sunt instruiti copiii constientizati....asupra multor lucruri inclusiv cum sa aiba grija de cei mai mici ....Ar fi cazul sa nu-i mai indobitocim cu tot felul de lucruri inutile ....Sa le acordam incredere , sa-i incurajam...si sa-i respectam pentru ceea ce ei pot sa faca la nivelul lor de intelegere. Dar fara taxe ....bineinteles ...Doamne ajuta sa ne lum inam odata ...
Re:
Multumesc tuturor pentru semnatura si comentarii! Acestea vor folosi sigur la justificarea demersului in fata autoritatilor. Important este sa strangem un numar mare de semnaturi. Va rog nu va opriti din a populariza initiativa!
This comment has been removed by the person who wrote it.
In clasele mici avem o materie numita,, Optional'' in care in loc de desen sau alta materie aleasa tot din cele existente, ar trebui sa se faca educatie pentru o viata in siguranta! Copiii trebuiesc invatati cum sa reactioneze in situatii critice de oricare ar fi ele, fie ca este vorba de incendiu, inundatie ,cutremur, atentat sau rapire, etc! ...Acum o luna de zile, un copil de clasa a 2 a a fost luat de mana din curtea scolii spunandu-i-se ca il asteapta tatal lui in masina....cand copilul a vazut ca nu este tatal lui la poarta s-a smuls din mana rapitorului si a fugit cat l-au tinut picioarele, pana cand epuizat si speriat s-a asezat pe o banca intr-un parc nestiind cum sa reactioneze. Din fericire a fost gasit de parinti inainte de a se intampla ceva! Acum copilul merge la psiholog.
Copiii si mai ales adolescentii ar avea nevoie de un psiholog in scoala, dar nu la modul ca trebuie sa mearga doar cei care au probleme la el in cabinet. Un psiholog care sa iubeasca copii si care sa ii asculte ca un prieten mai mare! Ascultandu-le gandurile si problemele, caci da si copiii au problemele lor, sfatuindu-i cum sa isi rezolve conflictele, eu cred ca nu ar mai fi atata violenta in scoli!
| This discussion has been closed. |