TRANSPARENTA IN DECIZIILE FINANCIARE DIN COLEGIUL PSIHOLOGILOR

EBP

#26 Campanie Murdara

2013-04-09 20:18

Daca s-au facut nereguli la conducerea colegiului!!!credeti ca doar Dl.Anitei e vinovat?. Hotararile se iau de comitetul director,nu?!!!,iar toti candidatii la functia de presedinte au facut parte din acest comitet.Prea bine seamana aceste practici cu cele din campania murdara dusa de USL in aceasta vara,contra unui singur om,care incorpora tot raul societatii romanesti,cu rezultate dezastruase,(acesta ramanand pe pozitie insa facilitand venirea la putere a altora, mai ticalosi ca si acesta,cu care''Dictatorul'' face blat pe justitie.Ma intreb??? ce interese atat de mari sunt in joc,oricum nici unul din candidati nu ma convins sa merite aceasta functie prin ceea ce a facut pentru psihologie,totul e demagogie.Si mai e ceva!!!!ce cauta comportamentul presupus al sotiei unuia din candidati in aceste comentarii??????????????.Daca sunteti asa bine intentionati lasati oameni care nu si-au patat reputatia sa acceada la aceste functii,ca oricum daca se va instaura''TRANSPARENTA''ceilalti nu ar mai rezista.

Musafir

#27 Re: Re: Rasfat pe banii psihologilor

2013-04-12 15:47

#14: Ion Duvac - Re: Rasfat pe banii psihologilor 

 

Dragii mei,
Sa facem un exercitiu de imaginatie, Ionica si gasca lui pe facebook:"Ma bucur ca suntem in sfarsit in aceaiasi corabie, multi dintre noi inconstienti si fara bun simt, dar ce mai conteaza, iesiti parca din fumul istoriei, au semnat ca primarul, instinctual, aceasta petitie, nestiind ca de fapt se refera la ei insisi.
Inteligente rare, cum nu am crezut ca vom intalni pe aceasta pagina, au purces cu stiloul in mana catre calculator, sa semneze cu entuziasm aceasta petitie salvatoare.
Nimic mai curat, curat murdar nenicule!
Asadar, Ionica se repede ca surdul in toba sa dea piept cu reactiunea si semneaza intr-un iures de nestavilit orice petitie care contine cuvantul psiholog. Devotament sau prostie?!
Nicidecum, incalificabilul Ionica zis si Jonson preia din mers orice viral, indiferent de efecte.
Draga Ionica domoleste-te, lasa-i si pe altii sa se faca de rahat, nu te umple tu pana la mot, nu de altceva, dar te intalnesti cu nu stiu cine (Ionel Bogdanel) si nu dorim sa suporte, adica stii, consecinte olfactive.
Nu dorim ca profesia de psiholog sa coboare la acest nivel, la care, din pacate, ai ajuns tu. Considerati ca apelativul Ionica, este pur si simplu imaginar, cum imaginar este si mandatul visat de acelasi Ionica si gasca lui, cascadorii rasului.
Cei care inteleg "climatul organizational" in care a fost zamislita (cum se zice la tine la Gorj - "fatata") aceasta creatie poate trece la "analiza comportamentala" a lui Ionica (nu asa ne-ati invatat donle profiller?!"
... nu a fost decat o mostra a comportamentului lui Ionica de pe NET.
Cu bine,
Nea Gogu de la Demolari

PS: Vreau sa ne respectam reciproc, fara atacuri la persoana. Ma duc sa semnez petitia si promit ca nici in gluma sa nu fac rau profesiei din care vreau sa-mi castig existenta si maine.

Musafir

#28

2013-04-14 09:59

daca ii ceri cuiva sa fie transparent, nu inseamna ca te indoiesti de buna lui credinta dar atunci cand esti intr-o anumita functie si gestionezi niste bani (care nu sunt ai tai)ca si ordonator de credite, ai aceasta obligatie si profesionala si morala, trebuie sa stie oamenii aceia ce s-a facut cu banii lor si cu creditele lor....sau cum se dau acele credite....

Musafir

#29

2013-04-14 12:42

Felicitari pentru initiativa...
daca tot platim taxe de protectie sa ne facem meseria in care singuri am investit (energie, nopti pierdute, bani, stres..etc), macar sa stim cine se bucura de banii nostri!
Taxe si biruri pentru ce?
ce a facut Colegiul pentru psihologi? nu am vazut nicio actiune de promovare a profesiei...
Colegiul nu stie cum sa ne controleze mai bine si sa ne puna biruri...parca am fi "dusmani de clasa"! Cred ca nu suntem ata de prosti sa acceptam sa devenim sclavii unor stapani pe care singuri i-am ales...ajunge cu nepasarea!
azi

#30 Re: Cu ce anume ajuta aceasta petitie cabinetele psihologice sau psihologii ?

2013-04-15 10:44

#18: psi. Gogorita - Cu ce anume ajuta aceasta petitie cabinetele psihologice sau psihologii ?

stimate coleg, eu doresc "nationalizarea" acestui colegiu, includerea lui si a noastra la vreun minister cu tot cu buget, cladire. nici o profesie liberala din romanica nu este atat de badjocorita ca cea de psiholog !!


Musafir

#31 Re: Re: Cu ce anume ajuta aceasta petitie cabinetele psihologice sau psihologii ?

2013-04-15 11:51

#30: azi - Re: Cu ce anume ajuta aceasta petitie cabinetele psihologice sau psihologii ?

numele de -azi- ce reprezinta ? Lipsa curajului de a sustine public ce gandesti ? Pana acum vad, si sunt bucuros, ca avem macar un punct comun de vedere. Batjocorirea profesiei de psiholog ! Ma vad obligat sa-ti multumesc, asi fi facut-o personal daca semnai cu realul tau  nume, asta in cazul fericit in care ai unul si nu iti e rusine cu  el. Scucces in demersuri !!


Musafir

#32 Re:

2013-04-28 17:47

#25: -

Am platit taxa de 250 pentru a da interviul pentru supervizare, apoi cotizatia pana la sfarsitul anului. In 2 minute interviul s-a terminat, peste o luna am primit maretul atestat de psiholog in supervizare si asta pentru 250 lei? Si cand ma gadesc ca eram vreo 300 numai la clinica.....


Musafir

#33

2013-04-28 18:38

de ce ar fi deranjant un audit, daca totul a fost legal?!
Tila

#34 Re:

2013-04-30 09:29

#25: -  

 Bineinteles ca e o cotizatie pentru buzunarul unora, o afacerea pe sema fraierilor care desi fac o facultate si se specializeaza, pentru ei nu e suficient. Nu dai banul... nu esti psiholog. De ce?... pentru ca asa spun ei!!!

Ema

#35 taxele

2013-09-24 08:53

Dintr-un salar de psiholog bugetar de 1100 lei nu se pot plati taxe sau lua alte atestate. Eu am restanta la taxele anuale de 375 lei as vrea sa imi depun dosar pt. al doilea atestat-clinica(cu primul nu am avut noroc-securitate, nu am pile si relatii ca sa pot sa obtin venituri de pe urma lui, sunt alti colegi mai mari, mai ieftini si mai superficiali, sa-i ajute Domnul!).Am o familie, am rate in banci si nu imi permit sa nu le platesc sau sa ii spun copilului ca nu am cum sa il tin in scoala.
Am terminat fac. la Iasi in 99, am visat sa fac psihologie, am asteptat sa se schimbe ceva in 14 ani, dar e mai rau.
Nu mai vb. ca in fiecare minister e reglementata salarial altfel aceasta meserie.
Testele pentru infiintarea cabinetului mi le-am cumparat cu bani de la parinti, ambii pensionari de 75 de ani, daca mai prind vreun curs prin loc. de domiciliu le-am cerut tot lor.
Mai vreti sa va mai spun? Probabil sunteti multi intr-o situatie similara cu a mea. Am ajuns sa cred ca mai castigati sunt cei neinscrisi in Colegiu, castiga similar dar nu platesc taxe.
Sorin

#36 Re: taxele

2014-02-21 11:22

#35: Ema - taxele

Situatia prezentata de tine e traita de multi psihologi inscrisi in colegiu si care au sperat ca va fi mai bine dar au ajuns la fundul sacului. Un cabinet de psihologie inscris la colegiu si cateva atestate nu sunt suficiente pentru a achita cu usurinta cheltuielile cabinetului daramite sa mai ramana si ceva bani. A aduce bani de acasa pentru a tine un cabinet a devenit o regula pentru toti mai multi psihologi practicieni. Taxele sunt tot mai mari iar veniturile tot mai mici. ,,Buna afacere". Supravietuirea psihologului fara alte venituri consistente e o problema reala. Aranjamentele sunt la ordinea zilei si se fac motivate de spaga sau obligatii. In ultima saptamana am avut 1 client la cabinet ! Stiu asta cei de la colegiu, care cer taxe, taxe, cotizatie si pun multe greutati pe spatele psihologului practician ? Probabil stiu dar nu-i interesaza sau nu pot decat sa bata in caii lor ca sa le traga caruta incarcata. E in firea omului sa  nu fie atent la aproapele sau si sa-l ajute cand e la nevoie. Membrii copsi nu fac exceptie; ca si multi dintre noi. Asta-i ,,normalitatea". Vom iesi din aceasta,, normalitate" prin binele pe care il vom face, prin atentia si iubirea pe care o vom lasa in exteriorul fiecaruia dintre noi. Alta cale nu exista pentru a ne fi mai bine.

Joachim

#37 Jecmaneala colegiului sa inceteze

2014-06-05 18:47

haideti sa fim uniti, ca altfel demonii din colegiu ne ataca. CPR e un cuib de serpi veninosi.
Themis

#38 Formulati plangeri penale pentru cei din conducerea colegiului! Solicitati abrogarea legii 213/2004

2014-07-29 14:42


In SUA, in fiecare stat, la propunerea senatului guvernatorul numeste un comitet care se ocupa cu licentierea psihologilor si cu reglementarea practicii licentiate. Astfel de comitete, cu un numar de membrii care variaza de la stat la stat, dar nu este mai mare de obicei de 8 membrii, cuprind psihologi din invatamentul universitar, psihologi practicieni si reprezentanti nepsihologi ai beneficiarilor serviciilor psihologice. Ideea este urmatoare: LICENTIEREA SE FACE PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR, NU PENTRU "APARAREA SI PROMOVAREA PSIHOLOGILOR" - DE FAPT A UNEI GASTI DE SMECHERI CARE SE ERIJEAZA IN ATOATESTIUTORI CUM SE INTAMPLA IN ROMANICA. In Romania Colegiul Psihologilor este o organizatie autista, destinata protejarii in exclusivitate a intereselor celor din conducerea colegiului si nu a intereselor beneficiarilor serviciilor psihologie.
In SUA licentierea psihologilor se realizeaza doar pentru psihologie clinica si educationala si nu pentru alte ramuri ale psihologiei, cum ar fi psihologia muncii si organizationala.
Sa dam dovada de spirit civic si sa depunem plangeri penale pentru membrii din conducerea colegiului care incalca legea si mai ales sa solicitam abrogarea legii mafiote 213 pe 2014 si elaborarea unei legi care apere pe cine trebuie, adica pe beneficiarii servicilor psihologice!
un cetatean

#39 Stop abuzurilor realizate de asa-zisele organizatii profesionale!

2014-07-29 14:43

Stop abuzurilor realizate de asa-zisele organizatii profesionale!2014-06-29 17:31
Problema organizatiilor profesionale care incalca dreptul constitutional la munca este veche si este intalnita in cazul mai multor profesii liberale, este vremea sa actionam concret fiecare pentru a opri aceste abuzuri! Fiecare poate trimite o petitie catre parlamentarii din zona in care locuieste!

Propuneri pentru mai buna şi corecta reglementare a profesiilor reglementate, aşa-numitele profesii liberale

Starea de fapt din România constă în confiscarea funcţiilor statului de către grupări private constituite neconstituţional. S-ar putea ca aceste cuvinte să vă surprindă prin gravitatea lor.


În textul integral al declaraţiei politice am descris pe larg fenomenul, am prezentat mecanismul diabolic al acestui fenomen şi paşii procedurali prin care se derulează, am prezentat efectele lanţurilor de ilegalităţi şi aceste trei capitole vi le prezint pe scurt, în câteva cuvinte.


În final, vă voi citi doar propuneri pentru soluţii, pentru îmbunătăţirea stării de fapt şi respectiv avantajele şi beneficiile acestor soluţii pe care eu le propun.


Începând din 1994, prin Ordonanţa nr.65 privind Corpul experţilor contabili şi contabililor autorizaţi, în România s-a instituit următoarea regulă: în timpul vacanţelor parlamentare, guvernele - oricare ar fi ele - solicită în prealabil abilitare pentru a emite ordonanţe pe domenii care nu sunt prevăzute în Constituţie.


În graba sfârşitului de sesiune, Parlamentul aprobă în mod superficial astfel de abilitări şi aşa se permite guvernelor să organizeze activităţi profesionale prin înfiinţarea, prin lege, a unor structuri asociative private unice pe domeniul profesiilor respective, iar profesioniştii domeniului, dacă nu devin automat membri ai acestor structuri asociative, declarate prin ordonanţă persoane juridice fără scop lucrativ şi de utilitate publică, atunci profesioniştii domeniului nu pot să practice profesia respectivă.


Acest fenomen reprezintă o încălcare a dreptului constituţional de liberă asociere, consfinţit în Constituţie la art.40 alin.(1), şi respectiv a dreptului de liberă practică a unei profesii, consfinţit în Constituţie la art.41 alin. (1).


Care este nocivitatea fenomenului? Structurile asociative de tip privat, numite generic "corpuri profesionale" sau "asociaţii profesionale", nu sunt înfiinţate prin respectarea legii-cadru privind asociaţiile, ci sunt direct declarate de utilitate publică, de asemenea, nerespectându-se procedura legii-cadru, şi aceste structuri asociative private ajung să se comporte precum statul în stat. Ele îndeplinesc funcţii ale statului care, conform Constituţiei, ar trebui îndeplinite de autorităţi publice de specialitate (a se vedea art.116 şi 117).


Nocivitatea stării de fapt constă în aceea că informaţii specializate, domenii şi respectiv controlul asupra persoanelor care prestează profesii reglementate, sunt în mâna unor grupuri private, cele care conduc structurile asociative profesionale.


În dreptul european, aşa ceva este cu totul diferit reglementat şi, de aceea, eu propun următoarele soluţii:


Soluţii pentru îmbunătăţirea stării de fapt: constatarea neconstituţionalităţii şi ilegalităţii actelor normative prin care s-au înfiinţat asociaţiile profesionale unice pe ţară, eludând legea-cadru privind asociaţiile; abrogarea acestor acte normative care încalcă drepturi constituţionale de liberă asociere, liberă practică a unei profesii şi îngrădesc libertatea economică şi libera concurenţă; eliminarea condiţionărilor legislative pentru exercitarea dreptului de a profesa, de apartenenţa la o anume asociaţie profesională; înfiinţarea de autorităţi publice de specialitate, respectând prevederile Constituţiei, art.116 - 117 pentru toate profesiile reglementate; înfiinţarea de asociaţii profesionale exclusiv din iniţiativă privată şi prin hotărâri ale Justiţiei; adoptarea legii-cadru privind practicarea profesiilor reglementate, prin care să se separe atribuţiile de reglementare şi control ale autorităţilor publice de specialitate, de atribuţiile, rolul şi funcţiile asociaţiilor profesionale; în fine, adoptarea legilor speciale pentru fiecare profesie reglementată în parte, pentru a stabili condiţiile de exercitare a profesiei, criterii, standarde şi proceduri, şi stabilirea autorităţilor publice de specialitate care exercită controlul de legalitate.


Aceste propuneri pe care vi le prezint au avantaje foarte importante şi beneficii pentru cetăţenii României. Întâi de toate că se intră în legalitate, în domeniul profesiilor reglementate, respectându-se Constituţia, legea-cadru a asociaţiilor şi Legea concurenţei în privinţa autorităţilor publice de specialitate şi a asociaţiilor profesionale, se reglementează unitar domeniul profesiilor reglementate, se elimină ambiguitatea şi confuzia dintre stat şi asociaţii private prin separarea rolului şi exercitarea funcţiilor statului prin autorităţi publice de specialitate de rolul şi funcţiile asociaţiilor profesionale, se elimină suprareglementarea, care în prezent există privind asociaţiile, se elimină legiferarea prin concepte nedefinite juridic cum sunt cel de organizaţie sau corp profesional, se creează simplificare legislativă, se deschid pieţele serviciilor oferite prin practicarea profesiilor reglementate şi va acţiona concurenţa reală şi mecanismele pieţei în privinţa serviciilor oferite şi resurselor umane, se elimină discriminările şi strangulările pieţei serviciilor, se elimină preţurile minime impuse cetăţenilor prin tarife de către asociaţiile profesionale pentru serviciile oferite prin practicarea profesiilor reglementate, toţi cetăţenii vor beneficia de scăderea preţurilor serviciilor oferite prin practicarea profesiilor reglementate şi, în fine, tinerii specialişti vor avea acces liber pe piaţa serviciilor oferite prin practicarea profesiilor reglementate, se reduce evaziunea fiscală comisă de asociaţiile profesionale şi se asigură în mai mare măsură siguranţa statului în ceea ce priveşte caracterul de legalitate al funcţionării persoanelor juridice şi persoanelor fizice.


Vă mulţumesc pentru atenţie.


(Text consemnat conform materialului depus la secretariatul de şedinţă.)
Text preluat de la http://www.urbaniulian.ro/2009/01/27/propuneri-pentru-mai-buna-si-corecta-reglementare-a-profesiilor-reglementate-asa-numitele-profesii-liberale/
Lucas

#40 Plagiatorii conduc

2016-10-04 06:54

Prof. Univ. Dr. Ing. Dorin Isoc in direct pe un post TV: am identificat peste 300 de lucrari de doctorat apartinand unor pesoane ce ocupa functii de profesori universitari si chiar decani...Plagiatul nu se prescrie" Cati dintre plagiatori se regasesc in structurile de conducere ale Colegiului ?

Sabina

#41 Cerem public sa fie facute publice si verificate lucrarile de doctorat ale tuturor membrilor comitet

2016-10-04 09:35

Plagiatul nu se prescrie. Cerem public sa fie facute publice si verificate lucrarile de doctorat ale tuturor membrilor comitetului director aflati la conducerea Colegiului Psihologilor din Romania.

Elvira

#42 Re: Re:

2016-11-09 15:34

#32: - Re:  

 

Pentru majoritatea psihologilor absolventi de facultate ciclul I Bologna se cer master sau formari complementare pentru schimbare de treapta supervizare-autonom. Pentru unii psihologi nu e necesar, comisia de munca si transporturi le da repede schimbarea de treapta: doar sa fie absolventi de facultate de trei ani, sa aiba un an de supervizare...

si... mai trebuie sa aiba ,, trecere" la comisia de munca transporturi ,,potrivita", cum e cea de acum. 

S.C.A. actualmente B(S)C.A., din Arad, absolventa de facultate ciclul I in 2013, loco Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.

La inscriere in CPR in 2013 primeste codul personal 14948. In data de  26.09.2013 primeste treapta de psiholog in supervizare in specialitatile munca si transporturi.

Cunoscut fiind ca masterul ce reprezinta ciclul II Bologna sau alte formari complementare se intind pe durata a 2 ani, daca ar fi inceput o astfel de formare dupa terminarea facultatii in 2013, ar fi finalizat formarea in iunie-iulie 2015.

Totusi in data de 21.11.2014 primeste de la Colegiu de la comisia de munca-transporturi schimbarea treptei de la psiholog in supervizare la psiholog autonom in specialitatile de mai sus, mai exact - dupa 1 an si o luna - de la data de 26.09.2013 cand a primit prima treapta de psiholog in supervizare.

Sunt asemenea situatii acceptate de comisia de munca si transporturi, dar nu pentru oricine!

Secretul acestei ,,reputate,, comisii il stiu multi psihologi dar li se da cu Flit daca deschid gura ! 

Aceste informatii sunt publice si pot fi verificate pe site ul Colegiului in II M RUP 2013 SC TREAPTA site si in RUP Alfabetic General.

Bidnay

#43 METEORICUL ... CIUMĂGEANU!

2022-06-02 10:26

METEORICUL ... CIUMĂGEANU!
Am cerut public, de nenumărate ori în toată această perioadă de alegeri pentru forurile de conducere a CPR, să fim informați cu privire la traseul profesional al celor care și-au depus candidaturile pentru diferitele funcții ale managementului organizațional. Dar cu o tăcere suspectă grupul de interese Dafinoiu&company ne-a încălcat permanent dreptul legal de acces la orice informație de interes public, în sensul celor menționate.
Și uite așa, am rămas ca proștii să ne întrebăm amar și retoric „Coane Ioane, noi cu cine votăm?” Și, tot retoric, mă întreb de ce ne-au obligat să depunem CV, cui i-a folosit și în ce scop? În acest context toxic organizațional, am rămas fie obligați să ne informăm autodidact din diverse surse, fie pradă unor manipulări ordinare distribuite pe un continuum de la obediență la teroare, cum s-a practicat în unele filiale teritoriale.
După votul din filialele teritoriale, când, în competiția pentru funcția de Președinte al CPR, am rămas doar trei candidați m-am gândit că este cazul să îmi studiez cu mai mare atenție contracandidații, pentru a-mi rafina și adecva strategia de promovare a planului managerial.
Trebuie să specific faptul că am avut în atenție aspecte care privesc doar cariera profesională și modul în care au fost obținute treptele profesionale. Și unde să găsești informațiile ascunse de conducerea CPR? Pe Internet, desigur!
Curiozitatea mi-a fost generată de cunoașterea celui care, în nenumărate rânduri, se dă în stambă cu aserțiuni de genul: "psihologia ca profesie nu este respectabilă pentru că nu are un examen național de acces"; "psihologii sunt slab pregătiți"; "psihologii prezenți la comisia de clinică fac rapoarte de gâgă"; "comitetul director trebuie să fie o elită de mentori"; "psihologii visează la specializări iluzorii"; "colegiul este o mârâială și o cârâială"; minte cu nonșalanță în ședința Convenției filialei teritoriale București că Plx. 431/2019, pe care l-a susținut cu ardoare, a fost retras din Parlament. Multe alte asemenea veți găsi, dacă sunteți interesați, pe diverse canale social media unde este prezent.
Iată ce am aflat, în rezumat, despre Ciumăgeanu Mugur-Daniel, al doilea plasat în competiția pentru funcția de președinte, prin desemnarea lui de către 12 filiale teritoriale. 
 
În primul rând, este licențiat în medicină generală (1990-1996) și doctor în medicină (1998-2002) cu studii în domeniul psihiatriei la UMF din Timișoara. Niciodată nu a profesat ca medic și nu a fost membru al Colegiului Medicilor din România. De asemenea este licențiat în psihologie (1995-2002) la Facultatea de Sociologie și Psihologie a UVT.
În al doilea rând, în perioada 1999-2002, când încă era doctorand anul 2 la medicină și student la licență anul 2 la psihologie, desfășura activități de cadru didactic la diverse universități din Timișoara (Tibiscus, Banatul, UVT), unde susținea seminarii de psihologia familiei, psihologia dezvoltării, cursuri de introduce în psihoterapie, psihoterapii de grup, psihodiagnoză, sexualitate.
Întrebarea nr. 1: Cum a fost posibil ca dl. Ciumăgeanu, încă student la psihologie, să fie asistent universitar la psihologie?
În al treilea rând, este psiholog principal clinician și supervizor din 2008. Este foarte interesant să identificăm referințele în baza cărora a obținut direct acest titlu profesional. Eu am constatat un lung șir de nelegalități, imputabile comisiei de psihologie clinică și psihoterapie de la acea dată, după cum urmează:
- avea o vechime de cel mult 5 ani ca psiholog clinician;
- nu avea doctorat în psihologie;
- nu profesa ca psiholog în niciuna din formele legale (cabinet, cabinet asociat, societate civilă, structură sau salariat cu contract de muncă).
Întrebarea nr. 2: Cum a fost posibil, în condițiile de mai sus, ca dl. Ciumăgeanu să obțină direct treapta de psiholog principal și supervizor?
Pentru că mă aștept la tot felul de comentarii, vreau să precizez că, la acea vreme, normele de acces în profesie prevedeau, printre altele, drept criterii pentru treapta de psiholog principal fie vechimea de 10 ani în profesie, fie vechimea de minim 8 ani în specialitate și fie master în domeniul clinic, fie titlul de doctor în psihologie. Mai mult de atât, exista în vigoare o Dispoziție din 2006 a Președintelui CPR care stipula că toți cei care doreau să acceadă în profesie, pe normele încă în vigoare în perioada respectivă, aveau ca termen limită data de 31.01.2007. Ori, dl. Ciumăgeanu nu îndeplinea nici un criteriu din cele specificate. Cine poate dezlega misterul?
În al patrulea rând, în RUP partea a II – forme de exercitare a profesiei, numele Ciumăgeanu apare, pentru prima dată, în 06.02.2021, când este înregistrată Societatea civilă profesională de psihologie Ciumăgeanu&Scălcău.
Întrebarea nr. 3: Cum a fost posibil ca dl. Ciumăgeanu să fie ales în 2017 ca membru în Comisia de psihologie clinică și psihoterapie din Comitetul director al CPR, când în RUP este inexistent din perspectiva formei de exercitare legală a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică?
Până se va osteni dl. Ciumăgeanu să ne răspundă, vedem din RUP cum că a fost angajat part-time, o oră pe zi, în Societatea civilă profesională de psihologie Pătruț Laura și asociații, începând cu februarie 2017, pentru a putea candida la alegerile din vara acelui an.
În ultimul rând, ca un corolar, putem constata că, încă din tinerețea-i, dl. Ciumăgeanu a fost un protejat al sorții, dar la care au contribuit nenumărați factori, pe care exegeții săi, cu siguranță, îi vor evidenția. Eu constat doar că traseul său profesional a fost, pe de o parte, viciat de nelegalitatea comisiei de psihologie clinică și psihoterapie din perioada 2004-2009 și, pe de altă parte, încurajat de binefăcătoarea și protectoarea Laura Pătruț.
Întrebarea nr. 4 se adresează, retoric firește, membrilor CPR: Stimați colegi, dacă v-ar fi fost prezentate doar și numai aceste informații din CV, l-ați mai fi desemnat candidat la funcția de Președinte al CPR pe dl. Ciumăgeanu Mugur-Daniel?
Acest screening privind traseul profesional al dl. Ciumăgeanu Mugur-Daniel ridică multe semne de întrebare din perspectiva corectitudinii și adevărului, dar explică și atitudinea plină de aroganță și dispreț la adresa psihologilor. Totodată, viziunea sa, privitoare la formarea competențelor de psiholog și cariera profesională a psihologului, denotă lipsa cunoașterii legilor și normelor în vigoare care reglementează profesia de psiholog, dar și lipsa de realism și pragmatism a opiniilor sale care ar presupune abrogarea sistemului de învățământ tip Bologna pentru psihologie.
Prin urmare, în rezumat, consider că Ciumăgeanu Mugur-Daniel:
- a obținut nelegal atestatul de liberă practică treapta psiholog principal clinician, cu complicitatea comisiei de psihologie clinică și psihoterapie de la acea dată;
- dacă a uzat de titlul profesional în perioada 2008-2017, atunci a practicat ilegal profesia de psiholog, conform informațiilor din CV și RUP – partea a II-a.
Georgiana

#44 Toate la un loc!

2022-06-02 10:29


INCOMPETENȚĂ, PROSTIE SAU REA CREDINȚĂ?

 


Toate la un loc!

 


Încă de la apariția în Monitorul Oficial 173 din 05.03.2019 a Hotărârii nr. 1/11.01.2019 am afirmat că este imorală, dar mai ales ilegală și, prin urmare, în data de 01.04.2019, am adresat o plângere prealabilă Președintelui Colegiului Psihologilor din România solicitându-i, în mod expres, revocarea în totalitate a respectivei hotărâri, inclusiv cele 3 anexe referitoare la competențele, accesul în profesie și atestarea profesională a psihologilor, pentru a nu încărca rolul instanțelor de judecată.

 


Astăzi, am citit pe pagina de internet a CPR, dar vă invit și pe voi să faceți același lucru, punctele de vedere ale celor 3 case de avocatură cu privire la normele recent publicate, 

 


La UNISON, punctul de vedere al tuturor avocaților este că NORMELE SUNT NELEGALE!

 


Vă mai miră? Pe unii fanatici îndoctrinați, cred că încă da!

 


Pentru mine NU ESTE PRIMA DATĂ CÂND, din păcate pentru noi toți, constat că SUNTEM AFECTAȚI DE DECIZIILE UNUI PREȘEDINTE DEBUSOLAT, de hotărârile unui COMITET DIRECTOR obedient (n.n. - în mare parte!), dar mai ales DEPĂȘIT de importanța și dificultatea unor atribuții de reglementare, și nu numai!

 


În aceste context, întrebările abundă, dar am să mă rezum doar la câteva.

 


Cum să plătești serviciile a 3 case de avocatură și un consilier juridic permanent și să publici totuși în Monitorul Oficial acte normative nelegale?

 


CUM SĂ AI ÎNCREDERE ÎN UNII MEMBRI (cei mai mulți!) AI COMITETULUI DIRECTOR CARE AU APROBAT cu entuziasm în 11.01.2019 ACESTE NORME împotriva profesiei și profesioniștilor?

 


CUM SĂ fi atât de obtuz să perseverezi și să AGRAVEZI situația PRIN A PROMOVA UN PROIECT DE LEGE ABUZIV, imoral și anticonstituțional?

 


Cât de neghiob să fii să accepți un aviz juridic de publicare a unor norme, iar ulterior să soliciți și să primești un punct de vedere contrar?

 


La întrebările de mai sus, încerc un răspuns global, dar care, la rândul său, naște alte întrebări. Nu CRED CĂ ESTE prostie sau incompetență, ci o strategie cu REA CREDINȚĂ și minuțios premeditată. Doar așa pot explica acțiunea lor de a introduce, în mod mișelesc, prin MANIPULAREA unui grup de parlamentari naivi sau interesați (deci nemanipulați?), a unui proiect de lege în Parlamentul României fără cvorumul Consiliului Colegiului, fără consultarea organizației profesionale, fără hotărârea Convenției naționale (pe care vor să o desființeze!!!) ca for suprem decizional și de conducere? De ce?

 


Iată un răspuns simplu: pentru ași acoperi fărădelegile cu iz PENAL! ACUM PRICEPEM DE CE UNII, PE ULTIMA SUTĂ DE METRI FUG, DEMISIONEAZĂ, SE RETRAG...

 


Întrebare către dumnezeii psihologiei românești: de câtă incompetență, prostie sau rea credință trebuie să mai dați dovadă ca să vă dați seama că distrugeți profesia?
Tapalaga

#45 MINCIUNI NOI, METEHNE VECHI

2022-06-02 10:30


MINCIUNI NOI, METEHNE VECHI

 


Mă sună astăzi o veche și dragă cunoștință, cu care nu am mai vorbit de 5 ani, să mă întrebe franc: "Dl. Cracsner, mi s-a spus astăzi că sunteți candidatul Universitaria, iar Ciumăgeanu e iepure. Vă rog, spuneți-mi dacă este adevărat, sau nu."

 


Mărturisesc că sunt șocat! Iar dacă aș știi că urmăritorii mei cred așa ceva ... aș fi extrem de dezamăgit! Mă gândesc, însă, că ai mei votanți nu pleacă urechea la asemenea mizerii.

Nici nu știu dacă mincinoșii, care răspândesc asemenea porcării, cred ce spun, sau o fac pentru a-și crește șansele, șubrede de altfel, de a fi votați.

 


Știți că nu sunt eu acela care să vă spună pe cine să votați, dar, date fiind împrejurările, am să vă spun cu cine NU VOI VOTA EU.

 


De ce NU VOI VOTA NICIUN CANDIDAT UNIVERSITARIA la aceste alegeri?

În primul rând, pentru că nu împărtășim aceleași valori. În al doilea rând, pentru că știu că vor termina profesia asta.

 


Acum ceva ani în urmă, aceleași minți luminate, care vor să preia (din nou) frâiele psihologiei, au reușit să pună monopol pe Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), iar rezultatul a fost dezastruos: au făcut criteriile de intrare în învățământ după CV-ul lor la momentul respectiv, nu după realizările lor când erau la început de carieră. Disperarea lor de a închide ușile în urmă, pentru a nu "împărți" câștigurile ... este patologică! Tot asta vedem deja (unii dintre noi) și în psihologie. Dacă am luat treapta de principal acum 10-15-20 ani, trebuie să îi ajut și pe cei care acum vor să intre în profesie și să prospere, nu să strâng cercul la vârf, asigurându-mă că cei care vin din urmă au de trecut atât de multe obstacole, că nu vor ajunge niciodată la același nivel.

 


De aici și strategia de a ține psihologii "în bancă" ani și ani la rând! Le este inoculată ideea că nu sunt suficient de pregătiți, că mai au de învățat și trebuie să fie recunoscători că au de la cine învăța ... Mi-e silă!

 


Oameni ăștia au transformat psihologii în sursa lor de venit și nu trebuie să îi lase să se ridice! Cum să îți ții colegul 5 ani în supervizare? E sinistru așa ceva!

 


Piața pentru psihologi este atât de restrânsă, încât peștii mari, îi mănâncă pe cei mici. Psihologi cu experiență, dar fără busolă morală, s-au agățat ca lipitorile de cei aflați la început de drum, intrați în această profesie cu gânduri bune, dar care își pierd entuziasmul pe parcurs.

 


Pentru binele profesiei vă rog: nu votați niciun reprezentant Universitaria - citiți, întrebați, verificați cine au fost cei care au votat orbește tot ce li s-a ordonat, ANALIZAȚI CINE AU FOST CEI CARE I-AU SUSȚINUT ACUM 5 ANI și deschideți ochii! Sunt oameni care v-au mințit de nenumărate ori. Nu duceți în Comitetul director vânzători de teste! Vor găsi mijloace de a corupe "merele bune" din jurul lor ... Limitați (în mod ideal eliminați) accesul la vârf al persoanelor aflate în conflict de interese! Adică al tuturor acelora care au "un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin."

 


Nu în ultimul rând, dați șansa unor oameni mai puțin cunoscuți să încerce să schimbe ceva ...

 


Revin, în încheiere, la ideea aceea de echipă. Eu pot lucra cu oricine credeți voi că merită să ajungă în forurile de conducere, dar, vă rog, să vă asumați votul, de data asta!
Georgescu

#46 Noaptea mintii

2022-06-02 10:33


Later edit: avem rezultatele alegerilor pe alegericpr.ro

 


După prima zi la Colegiu:

 


- firma de IT e de negăsit

- angajații, la mai toate întrebările, ridică din umeri

- atât de mult au externalizat, încât nu e nimeni capabil să facă o adresă către Monitorul Oficial

- nu pot posta pe pagina de internet două dispoziții urgente pentru convocarea Cd și CC

- nu pot publica rezultatul alegerilor

NOAPTEA MINȚII...
Laura

#47 Dark triad

2022-06-02 10:36

DARK TRIAD OF CPR!
Vă rog să vă gândiți la posibilitatea ca un minuscul grup de interese, prezent și în acest mandat dezastruos, s-ar menține la conducerea, la butoanele, mufați la fondurile CPR. Este vorba de ceea ce eu numesc Triada Neagră a psihologiei, care, de data asta, chiar ar transforma CPR într-o afacere de familie lărgită.
Actorii unui astfel de scenariu sunt:
Președintele CPR - Mugur Daniel Ciumăgeanu, finul;
Președintele Comisiei de Deontologie, a doua funcție în CPR - Florin Alin Sava, nașul; Președintele Comisiei de psihologia muncii, transporturilor și serviciilor din CPR - Laura Pătruț, nașa.
Acum 5 ani valul de speranțe pe care s-au cocoțat ei, a fost unul colosal, poate inegalabil! De aceea și dezamăgirea pe care au produs-o a fost de mari dimensiuni. De la "nu vreau nimic! Fac asta pentru binele nostru, ca profesie!", până la
salariu 10.000 lei net, ore suplimentare și prime ... e mare diferența! De la conducere democratică la "nu întrebi găinile cum le faci cotețul" e șocantă discrepanța. De la "trebuie să respectăm legea" la "și 90 de supervizați sunt puțini" e dovada lipsei de bun simț și a coerenței în declarații.
Dar cum ar fi putut spune ei adevărul?
La unison cu nașul, nașa și cel dintâi antreprenor al psihologiei, grăiește deja și finul Ciumăgeanu.
👉🏻 "psihologia ca profesie nu este respectabilă pentru că nu are un examen național de acces. Cu cât accesul este mai facil, cu atât este profesia mai puțin respectată" - finul Ciumăgeanu a spus asta în diverse interviuri în ultima perioadă, deci îl puteți auzi cu toții. O ipocrizie fără margini, dar adevărul este că nimeni nu ar trebui să fraudeze intrarea în profesie, așa cum a făcut el...
👉🏻 "psihologii prezenți la comisia de clinică fac rapoarte de gâgă" - declarație făcută la întâlnirea ce a avut loc în luna aprilie pentru un proiect cu Banca Mondială. Martori au fost toți participanții.
În Convenția filialei teritoriale București a mințit cu nerușinare că Plx. 431/2019, pe care l-a susținut cu ardoare, a fost retras din Parlament.
Cum vi se pare o conducere a CPR având ca lideri grupul de interese reprezentat de Finul, Nașul și cu Nașa, stimați colegi?.

Pintilie

#48 Din Colegiu adunate și-n Colegiu înapoi date!

2022-06-02 10:46


Din Colegiu adunate și-n Colegiu înapoi date!

 


În mai puțin de 30 de zile avem prima ședință a Convenției Naționale, ședință în care vom alege Președintele și membrii Comitetului director. În acest context, din când în când, mai arunc privirea pe îmbâcsita pagina oficială de internet a Colegiului, la rubrica 'Alegeri 2022', poate mai apare vreo informație (CV pentru candidați și reprezentanți, modalitatea de desfășurare a ședinței etc.), dar nu ... n-ai să vezi!

 


Mă întreb, retoric bineînțeles, dacă nu cumva cei 748 de reprezentanți merită mai multă considerație, măcar acum în prag de alegeri. Îmi dau seama însă, că LIPSA DE RESPECT a rămas cel puțin la fel de mare ca acum trei ani, când voiau să desființeze acest "mamut cu care nu se poate lucra", acest "organism greoi și imposibil de convocat", ignorându-ne pe toți, reprezentanți și psihologi de rând, deopotrivă.

 


Cum tăcerea aceasta este suspectă, am încercat, prin diverse mijloace, să iau pulsul vieții organizației noastre profesionale, iar cele aflate să le împărtășesc cu voi.

 


În primul rând, cu dezamăgire, constat că problemele fundamentale ale comunității sunt ignorate în continuare, iar elucubrațiile de noaptea minții ale unora vechi, care se reinventează ca noi (după cinci ani de mandat dezastruos), nu contenesc să apară pe tot felul de surse, expunându-și indecent cele mai năstrușnice gânduri (rezidențiat, mentorat etc.), dându-se loviți de amnezii incriminatorii (au vrut legea psihoterapiei, dar acum acuză inițiatorul că a tradus prost din germană), mințind cu NERUȘINARE în ședințele convențiilor filialelor că legea psihologului a fost retrasă din Parlament, poziționându-se într-un dispreț total față de legile în vigoare (Legea nr. 200/2004, Legea nr. 213/2004, Legea nr. 1/2011 etc.), prin elaborarea a tot felul de norme profesionale aberante care să fie fundamentate într-un viitor incert, manifestând atitudini și comportamente arogante de vătafi parveniți - "colegiul este un loc de mârâieli și cârâieli", "rapoartele psihologilor sunt de gâgă", "nu întrebi găinile cum să le faci cotețul", iar exemplele pot continua.

 


În acest timp, psihologii sunt exasperați că nu le sunt recunoscute diplomele de studii universitare de master sau ale altor formări profesionale legale, că nu pot ieși din supervizare sau nu pot accede la o altă treaptă de specializare pe motive arbitrare și atitudini belicoase ale membrilor comisiilor aplicative, că sunt amânați sine die pentru proceduri aberante de tip administrativ, că răspunsurile sunt întârziate cu lunile sau anii și multe altele de acest fel.

 


În al doilea rând, SECRETOMANIA privind modalitatea de desfășurare a alegerilor la Convenția Națională este încă o SFIDARE la adresa întregii comunități a psihologilor. În maniera caracteristică, grupul organizat de interese Dafinoiu&company eludează cu bună știință (pentru a câta oară?!) precizările unor acte normative, precum:

 


a) ROFI din 24.11.2018, publicat în Monitorul Oficial nr. 116 din 14.02.2019, care la Art. 15(4) prevede „Convocarea se face pentru ședințele ordinare ale Convenției cu cel puțin 3 luni înainte de data stabilită pentru desfășurare, iar pentru ședințele extraordinare cu cel puțin 1 lună înainte de această dată”, și

 


b) Hotărârea nr. 5 din 18.12.2020 pentru aprobarea Procedurii privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru forurile de conducere ale Colegiului Psihologilor din România și ale filialelor teritoriale ale Colegiului Psihologilor din România, publicate în Monitorul Oficial nr. 77 și 77 bis din 25.01.2022, care la Art. 20 (1) prevede că „În baza convocatorului, la data, ora și în locația stabilite pentru desfășurarea ședinței Convenției naționale a Colegiului, se prezintă reprezentanții filialelor teritoriale la Convenția națională a Colegiului, în conformitate cu lista reprezentanților desemnați întocmită potrivit dispozițiilor art. 18 alin. (4).”

 


Până acum, indiferent de modul de organizare adoptat, fizic, online, sau hibrid, ar fi trebuit să cunoaștem toate informațiile aferente convocării ședinței Convenției Naționale pentru alegerile forurilor de conducere (locația, data și ora, ordinea de zi, modalitatea de desfășurare) și nicidecum informații disparate, incomplete, selective și filtrate manipulativ.

 


Prin MANIPULĂRI și minciuni au stat 5 ani la conducerea CPR. 5... cu un an în plus față de termenul legal! Oare chiar se întrevede SCHIMBAREA aceea despre care îmi tot spuneți că avem nevoie? Vedem în 28 mai...

 


În ultimul rând, am primit recent un e-mail, de la CPR, prin care mi se aducea la cunoștință un aviz profesional. Mare mi-a fost mirarea că, pe lângă semnătura electronică a președintelui fără mandat, Ion Dafinoiu, a apărut și semnătura noului director executiv, în persoana doamnei Antonia Pop. Cred că, în mandatul echipei de vis ... trăit ca un coșmar, este al treilea directoraș. Fascinat cum s-au mai jucat ei de-a baba oarba cu organizația noastră profesională!

 


Chiar și așa, eu cred că tot demisionata eminență cenușie Laura Pătruț controlează, în continuare, activitatea administrativă a Colegiului și veghează cu strășnicie la securizarea în alegeri a propriei poziții, a poziției co-locatarului ei și a pozițiilor diverșilor săi fini, afini și parteneri din „Universitaria leur amour pour toujours!”.

 


Puterea în mâna unor parveniți, este o armă extrem de periculoasă.
Alina

#49 Felitari?

2022-06-02 10:51

La multi ani profesionali psihologilor de pretutindeni! Profesia noastra are nevoie de profesionisti, oameni cu valori, cu principii şi competenţe, nu de parerologi, testologi sau psihologi de catifea care mai mult încurcă, decât ajută în Colegiul ăsta etc.
Fiți demni, uniți-vă și votați responsabil mâine, fiecare după cum îi va dicta conștiința și intuiția!
Eu personal îl recomand pentru această poziție, cea mai onorantă funcție din CPR pe Edmond Cracsner ca Președinte! Pentru că știe, poate și are cu ce!
Succes, dl. prof! Vă doresc să faceți ce nu a făcut nimeni până acum în această profesie: uniți psihologii, ascultați-i și rezolvați-le problemele curente ca profesia noastră să poată evolua și crește și-n România!
Iulian-Laurentiu Stefan

#50 Reply

2022-06-02 10:52

Alina Fedeles, te admir sincer, dar cu recomandarea aceasta, te rog să mă crezi, ai dat greș! Știu despre ce vorbesc tocmai pentru că îl știu pe nevertebrat. E în aceeași gașcă cu cei care au confiscat profesia pentru propriile afaceri, doar că stau momentan în colțuri diferite. E unul dintre cei care au contribuit la distrugerea profesiei acum 5 ani și la anularea drepturilor psihologilor. Așa e scenariul, trebuie să fie și opoziție... Nu-ți consuma energia pentru susținerea unor asemenea catastrofe!