TRANSPARENTA IN DECIZIILE FINANCIARE DIN COLEGIUL PSIHOLOGILOR
Re: Re: Rasfat pe banii psihologilor
#14: Ion Duvac - Re: Rasfat pe banii psihologilor
Sa facem un exercitiu de imaginatie, Ionica si gasca lui pe facebook:"Ma bucur ca suntem in sfarsit in aceaiasi corabie, multi dintre noi inconstienti si fara bun simt, dar ce mai conteaza, iesiti parca din fumul istoriei, au semnat ca primarul, instinctual, aceasta petitie, nestiind ca de fapt se refera la ei insisi.
Inteligente rare, cum nu am crezut ca vom intalni pe aceasta pagina, au purces cu stiloul in mana catre calculator, sa semneze cu entuziasm aceasta petitie salvatoare.
Nimic mai curat, curat murdar nenicule!
Asadar, Ionica se repede ca surdul in toba sa dea piept cu reactiunea si semneaza intr-un iures de nestavilit orice petitie care contine cuvantul psiholog. Devotament sau prostie?!
Nicidecum, incalificabilul Ionica zis si Jonson preia din mers orice viral, indiferent de efecte.
Draga Ionica domoleste-te, lasa-i si pe altii sa se faca de rahat, nu te umple tu pana la mot, nu de altceva, dar te intalnesti cu nu stiu cine (Ionel Bogdanel) si nu dorim sa suporte, adica stii, consecinte olfactive.
Nu dorim ca profesia de psiholog sa coboare la acest nivel, la care, din pacate, ai ajuns tu. Considerati ca apelativul Ionica, este pur si simplu imaginar, cum imaginar este si mandatul visat de acelasi Ionica si gasca lui, cascadorii rasului.
Cei care inteleg "climatul organizational" in care a fost zamislita (cum se zice la tine la Gorj - "fatata") aceasta creatie poate trece la "analiza comportamentala" a lui Ionica (nu asa ne-ati invatat donle profiller?!"
... nu a fost decat o mostra a comportamentului lui Ionica de pe NET.
Cu bine,
Nea Gogu de la Demolari
PS: Vreau sa ne respectam reciproc, fara atacuri la persoana. Ma duc sa semnez petitia si promit ca nici in gluma sa nu fac rau profesiei din care vreau sa-mi castig existenta si maine.
daca tot platim taxe de protectie sa ne facem meseria in care singuri am investit (energie, nopti pierdute, bani, stres..etc), macar sa stim cine se bucura de banii nostri!
Taxe si biruri pentru ce?
ce a facut Colegiul pentru psihologi? nu am vazut nicio actiune de promovare a profesiei...
Colegiul nu stie cum sa ne controleze mai bine si sa ne puna biruri...parca am fi "dusmani de clasa"! Cred ca nu suntem ata de prosti sa acceptam sa devenim sclavii unor stapani pe care singuri i-am ales...ajunge cu nepasarea!
Re: Cu ce anume ajuta aceasta petitie cabinetele psihologice sau psihologii ?
#18: psi. Gogorita - Cu ce anume ajuta aceasta petitie cabinetele psihologice sau psihologii ?
stimate coleg, eu doresc "nationalizarea" acestui colegiu, includerea lui si a noastra la vreun minister cu tot cu buget, cladire. nici o profesie liberala din romanica nu este atat de badjocorita ca cea de psiholog !!
Re: Re: Cu ce anume ajuta aceasta petitie cabinetele psihologice sau psihologii ?
#30: azi - Re: Cu ce anume ajuta aceasta petitie cabinetele psihologice sau psihologii ?
numele de -azi- ce reprezinta ? Lipsa curajului de a sustine public ce gandesti ? Pana acum vad, si sunt bucuros, ca avem macar un punct comun de vedere. Batjocorirea profesiei de psiholog ! Ma vad obligat sa-ti multumesc, asi fi facut-o personal daca semnai cu realul tau nume, asta in cazul fericit in care ai unul si nu iti e rusine cu el. Scucces in demersuri !!
Re:
Am platit taxa de 250 pentru a da interviul pentru supervizare, apoi cotizatia pana la sfarsitul anului. In 2 minute interviul s-a terminat, peste o luna am primit maretul atestat de psiholog in supervizare si asta pentru 250 lei? Si cand ma gadesc ca eram vreo 300 numai la clinica.....
Re:
Bineinteles ca e o cotizatie pentru buzunarul unora, o afacerea pe sema fraierilor care desi fac o facultate si se specializeaza, pentru ei nu e suficient. Nu dai banul... nu esti psiholog. De ce?... pentru ca asa spun ei!!!
taxele
Am terminat fac. la Iasi in 99, am visat sa fac psihologie, am asteptat sa se schimbe ceva in 14 ani, dar e mai rau.
Nu mai vb. ca in fiecare minister e reglementata salarial altfel aceasta meserie.
Testele pentru infiintarea cabinetului mi le-am cumparat cu bani de la parinti, ambii pensionari de 75 de ani, daca mai prind vreun curs prin loc. de domiciliu le-am cerut tot lor.
Mai vreti sa va mai spun? Probabil sunteti multi intr-o situatie similara cu a mea. Am ajuns sa cred ca mai castigati sunt cei neinscrisi in Colegiu, castiga similar dar nu platesc taxe.
Re: taxele
Situatia prezentata de tine e traita de multi psihologi inscrisi in colegiu si care au sperat ca va fi mai bine dar au ajuns la fundul sacului. Un cabinet de psihologie inscris la colegiu si cateva atestate nu sunt suficiente pentru a achita cu usurinta cheltuielile cabinetului daramite sa mai ramana si ceva bani. A aduce bani de acasa pentru a tine un cabinet a devenit o regula pentru toti mai multi psihologi practicieni. Taxele sunt tot mai mari iar veniturile tot mai mici. ,,Buna afacere". Supravietuirea psihologului fara alte venituri consistente e o problema reala. Aranjamentele sunt la ordinea zilei si se fac motivate de spaga sau obligatii. In ultima saptamana am avut 1 client la cabinet ! Stiu asta cei de la colegiu, care cer taxe, taxe, cotizatie si pun multe greutati pe spatele psihologului practician ? Probabil stiu dar nu-i interesaza sau nu pot decat sa bata in caii lor ca sa le traga caruta incarcata. E in firea omului sa nu fie atent la aproapele sau si sa-l ajute cand e la nevoie. Membrii copsi nu fac exceptie; ca si multi dintre noi. Asta-i ,,normalitatea". Vom iesi din aceasta,, normalitate" prin binele pe care il vom face, prin atentia si iubirea pe care o vom lasa in exteriorul fiecaruia dintre noi. Alta cale nu exista pentru a ne fi mai bine.
Jecmaneala colegiului sa inceteze
Formulati plangeri penale pentru cei din conducerea colegiului! Solicitati abrogarea legii 213/2004
In SUA, in fiecare stat, la propunerea senatului guvernatorul numeste un comitet care se ocupa cu licentierea psihologilor si cu reglementarea practicii licentiate. Astfel de comitete, cu un numar de membrii care variaza de la stat la stat, dar nu este mai mare de obicei de 8 membrii, cuprind psihologi din invatamentul universitar, psihologi practicieni si reprezentanti nepsihologi ai beneficiarilor serviciilor psihologice. Ideea este urmatoare: LICENTIEREA SE FACE PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR, NU PENTRU "APARAREA SI PROMOVAREA PSIHOLOGILOR" - DE FAPT A UNEI GASTI DE SMECHERI CARE SE ERIJEAZA IN ATOATESTIUTORI CUM SE INTAMPLA IN ROMANICA. In Romania Colegiul Psihologilor este o organizatie autista, destinata protejarii in exclusivitate a intereselor celor din conducerea colegiului si nu a intereselor beneficiarilor serviciilor psihologie.
In SUA licentierea psihologilor se realizeaza doar pentru psihologie clinica si educationala si nu pentru alte ramuri ale psihologiei, cum ar fi psihologia muncii si organizationala.
Sa dam dovada de spirit civic si sa depunem plangeri penale pentru membrii din conducerea colegiului care incalca legea si mai ales sa solicitam abrogarea legii mafiote 213 pe 2014 si elaborarea unei legi care apere pe cine trebuie, adica pe beneficiarii servicilor psihologice!
Stop abuzurilor realizate de asa-zisele organizatii profesionale!
Problema organizatiilor profesionale care incalca dreptul constitutional la munca este veche si este intalnita in cazul mai multor profesii liberale, este vremea sa actionam concret fiecare pentru a opri aceste abuzuri! Fiecare poate trimite o petitie catre parlamentarii din zona in care locuieste!
Propuneri pentru mai buna şi corecta reglementare a profesiilor reglementate, aşa-numitele profesii liberale
Starea de fapt din România constă în confiscarea funcţiilor statului de către grupări private constituite neconstituţional. S-ar putea ca aceste cuvinte să vă surprindă prin gravitatea lor.
În textul integral al declaraţiei politice am descris pe larg fenomenul, am prezentat mecanismul diabolic al acestui fenomen şi paşii procedurali prin care se derulează, am prezentat efectele lanţurilor de ilegalităţi şi aceste trei capitole vi le prezint pe scurt, în câteva cuvinte.
În final, vă voi citi doar propuneri pentru soluţii, pentru îmbunătăţirea stării de fapt şi respectiv avantajele şi beneficiile acestor soluţii pe care eu le propun.
Începând din 1994, prin Ordonanţa nr.65 privind Corpul experţilor contabili şi contabililor autorizaţi, în România s-a instituit următoarea regulă: în timpul vacanţelor parlamentare, guvernele - oricare ar fi ele - solicită în prealabil abilitare pentru a emite ordonanţe pe domenii care nu sunt prevăzute în Constituţie.
În graba sfârşitului de sesiune, Parlamentul aprobă în mod superficial astfel de abilitări şi aşa se permite guvernelor să organizeze activităţi profesionale prin înfiinţarea, prin lege, a unor structuri asociative private unice pe domeniul profesiilor respective, iar profesioniştii domeniului, dacă nu devin automat membri ai acestor structuri asociative, declarate prin ordonanţă persoane juridice fără scop lucrativ şi de utilitate publică, atunci profesioniştii domeniului nu pot să practice profesia respectivă.
Acest fenomen reprezintă o încălcare a dreptului constituţional de liberă asociere, consfinţit în Constituţie la art.40 alin.(1), şi respectiv a dreptului de liberă practică a unei profesii, consfinţit în Constituţie la art.41 alin. (1).
Care este nocivitatea fenomenului? Structurile asociative de tip privat, numite generic "corpuri profesionale" sau "asociaţii profesionale", nu sunt înfiinţate prin respectarea legii-cadru privind asociaţiile, ci sunt direct declarate de utilitate publică, de asemenea, nerespectându-se procedura legii-cadru, şi aceste structuri asociative private ajung să se comporte precum statul în stat. Ele îndeplinesc funcţii ale statului care, conform Constituţiei, ar trebui îndeplinite de autorităţi publice de specialitate (a se vedea art.116 şi 117).
Nocivitatea stării de fapt constă în aceea că informaţii specializate, domenii şi respectiv controlul asupra persoanelor care prestează profesii reglementate, sunt în mâna unor grupuri private, cele care conduc structurile asociative profesionale.
În dreptul european, aşa ceva este cu totul diferit reglementat şi, de aceea, eu propun următoarele soluţii:
Soluţii pentru îmbunătăţirea stării de fapt: constatarea neconstituţionalităţii şi ilegalităţii actelor normative prin care s-au înfiinţat asociaţiile profesionale unice pe ţară, eludând legea-cadru privind asociaţiile; abrogarea acestor acte normative care încalcă drepturi constituţionale de liberă asociere, liberă practică a unei profesii şi îngrădesc libertatea economică şi libera concurenţă; eliminarea condiţionărilor legislative pentru exercitarea dreptului de a profesa, de apartenenţa la o anume asociaţie profesională; înfiinţarea de autorităţi publice de specialitate, respectând prevederile Constituţiei, art.116 - 117 pentru toate profesiile reglementate; înfiinţarea de asociaţii profesionale exclusiv din iniţiativă privată şi prin hotărâri ale Justiţiei; adoptarea legii-cadru privind practicarea profesiilor reglementate, prin care să se separe atribuţiile de reglementare şi control ale autorităţilor publice de specialitate, de atribuţiile, rolul şi funcţiile asociaţiilor profesionale; în fine, adoptarea legilor speciale pentru fiecare profesie reglementată în parte, pentru a stabili condiţiile de exercitare a profesiei, criterii, standarde şi proceduri, şi stabilirea autorităţilor publice de specialitate care exercită controlul de legalitate.
Aceste propuneri pe care vi le prezint au avantaje foarte importante şi beneficii pentru cetăţenii României. Întâi de toate că se intră în legalitate, în domeniul profesiilor reglementate, respectându-se Constituţia, legea-cadru a asociaţiilor şi Legea concurenţei în privinţa autorităţilor publice de specialitate şi a asociaţiilor profesionale, se reglementează unitar domeniul profesiilor reglementate, se elimină ambiguitatea şi confuzia dintre stat şi asociaţii private prin separarea rolului şi exercitarea funcţiilor statului prin autorităţi publice de specialitate de rolul şi funcţiile asociaţiilor profesionale, se elimină suprareglementarea, care în prezent există privind asociaţiile, se elimină legiferarea prin concepte nedefinite juridic cum sunt cel de organizaţie sau corp profesional, se creează simplificare legislativă, se deschid pieţele serviciilor oferite prin practicarea profesiilor reglementate şi va acţiona concurenţa reală şi mecanismele pieţei în privinţa serviciilor oferite şi resurselor umane, se elimină discriminările şi strangulările pieţei serviciilor, se elimină preţurile minime impuse cetăţenilor prin tarife de către asociaţiile profesionale pentru serviciile oferite prin practicarea profesiilor reglementate, toţi cetăţenii vor beneficia de scăderea preţurilor serviciilor oferite prin practicarea profesiilor reglementate şi, în fine, tinerii specialişti vor avea acces liber pe piaţa serviciilor oferite prin practicarea profesiilor reglementate, se reduce evaziunea fiscală comisă de asociaţiile profesionale şi se asigură în mai mare măsură siguranţa statului în ceea ce priveşte caracterul de legalitate al funcţionării persoanelor juridice şi persoanelor fizice.
Vă mulţumesc pentru atenţie.
(Text consemnat conform materialului depus la secretariatul de şedinţă.)
Text preluat de la http://www.urbaniulian.ro/2009/01/27/propuneri-pentru-mai-buna-si-corecta-reglementare-a-profesiilor-reglementate-asa-numitele-profesii-liberale/
Plagiatorii conduc
Prof. Univ. Dr. Ing. Dorin Isoc in direct pe un post TV: am identificat peste 300 de lucrari de doctorat apartinand unor pesoane ce ocupa functii de profesori universitari si chiar decani...Plagiatul nu se prescrie" Cati dintre plagiatori se regasesc in structurile de conducere ale Colegiului ?
Cerem public sa fie facute publice si verificate lucrarile de doctorat ale tuturor membrilor comitet
Plagiatul nu se prescrie. Cerem public sa fie facute publice si verificate lucrarile de doctorat ale tuturor membrilor comitetului director aflati la conducerea Colegiului Psihologilor din Romania.
Re: Re:
Pentru majoritatea psihologilor absolventi de facultate ciclul I Bologna se cer master sau formari complementare pentru schimbare de treapta supervizare-autonom. Pentru unii psihologi nu e necesar, comisia de munca si transporturi le da repede schimbarea de treapta: doar sa fie absolventi de facultate de trei ani, sa aiba un an de supervizare...
si... mai trebuie sa aiba ,, trecere" la comisia de munca transporturi ,,potrivita", cum e cea de acum.
S.C.A. actualmente B(S)C.A., din Arad, absolventa de facultate ciclul I in 2013, loco Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.
La inscriere in CPR in 2013 primeste codul personal 14948. In data de 26.09.2013 primeste treapta de psiholog in supervizare in specialitatile munca si transporturi.
Cunoscut fiind ca masterul ce reprezinta ciclul II Bologna sau alte formari complementare se intind pe durata a 2 ani, daca ar fi inceput o astfel de formare dupa terminarea facultatii in 2013, ar fi finalizat formarea in iunie-iulie 2015.
Totusi in data de 21.11.2014 primeste de la Colegiu de la comisia de munca-transporturi schimbarea treptei de la psiholog in supervizare la psiholog autonom in specialitatile de mai sus, mai exact - dupa 1 an si o luna - de la data de 26.09.2013 cand a primit prima treapta de psiholog in supervizare.
Sunt asemenea situatii acceptate de comisia de munca si transporturi, dar nu pentru oricine!
Secretul acestei ,,reputate,, comisii il stiu multi psihologi dar li se da cu Flit daca deschid gura !
Aceste informatii sunt publice si pot fi verificate pe site ul Colegiului in II M RUP 2013 SC TREAPTA site si in RUP Alfabetic General.
METEORICUL ... CIUMĂGEANU!
Toate la un loc!
MINCIUNI NOI, METEHNE VECHI
Noaptea mintii
Dark triad
DARK TRIAD OF CPR!
Vă rog să vă gândiți la posibilitatea ca un minuscul grup de interese, prezent și în acest mandat dezastruos, s-ar menține la conducerea, la butoanele, mufați la fondurile CPR. Este vorba de ceea ce eu numesc Triada Neagră a psihologiei, care, de data asta, chiar ar transforma CPR într-o afacere de familie lărgită.
Actorii unui astfel de scenariu sunt:
Președintele CPR - Mugur Daniel Ciumăgeanu, finul;
Președintele Comisiei de Deontologie, a doua funcție în CPR - Florin Alin Sava, nașul; Președintele Comisiei de psihologia muncii, transporturilor și serviciilor din CPR - Laura Pătruț, nașa.
Acum 5 ani valul de speranțe pe care s-au cocoțat ei, a fost unul colosal, poate inegalabil! De aceea și dezamăgirea pe care au produs-o a fost de mari dimensiuni. De la "nu vreau nimic! Fac asta pentru binele nostru, ca profesie!", până la
salariu 10.000 lei net, ore suplimentare și prime ... e mare diferența! De la conducere democratică la "nu întrebi găinile cum le faci cotețul" e șocantă discrepanța. De la "trebuie să respectăm legea" la "și 90 de supervizați sunt puțini" e dovada lipsei de bun simț și a coerenței în declarații.
Dar cum ar fi putut spune ei adevărul?
La unison cu nașul, nașa și cel dintâi antreprenor al psihologiei, grăiește deja și finul Ciumăgeanu.
👉🏻 "psihologia ca profesie nu este respectabilă pentru că nu are un examen național de acces. Cu cât accesul este mai facil, cu atât este profesia mai puțin respectată" - finul Ciumăgeanu a spus asta în diverse interviuri în ultima perioadă, deci îl puteți auzi cu toții. O ipocrizie fără margini, dar adevărul este că nimeni nu ar trebui să fraudeze intrarea în profesie, așa cum a făcut el...
👉🏻 "psihologii prezenți la comisia de clinică fac rapoarte de gâgă" - declarație făcută la întâlnirea ce a avut loc în luna aprilie pentru un proiect cu Banca Mondială. Martori au fost toți participanții.
În Convenția filialei teritoriale București a mințit cu nerușinare că Plx. 431/2019, pe care l-a susținut cu ardoare, a fost retras din Parlament.
Cum vi se pare o conducere a CPR având ca lideri grupul de interese reprezentat de Finul, Nașul și cu Nașa, stimați colegi?.
Din Colegiu adunate și-n Colegiu înapoi date!
Felitari?
Reply
Alina Fedeles, te admir sincer, dar cu recomandarea aceasta, te rog să mă crezi, ai dat greș! Știu despre ce vorbesc tocmai pentru că îl știu pe nevertebrat. E în aceeași gașcă cu cei care au confiscat profesia pentru propriile afaceri, doar că stau momentan în colțuri diferite. E unul dintre cei care au contribuit la distrugerea profesiei acum 5 ani și la anularea drepturilor psihologilor. Așa e scenariul, trebuie să fie și opoziție... Nu-ți consuma energia pentru susținerea unor asemenea catastrofe!
| This discussion has been closed. |
Campanie Murdara