TRANSPARENTA IN DECIZIILE FINANCIARE DIN COLEGIUL PSIHOLOGILOR


Musafir

#51

2022-06-02 11:46

A doua zi la Colegiu...
- începem să descurcăm din ițele cusute cu patimă
- avem acces la mail-uri, avem parolele de la servere, avem habar de contractele de muncă (evaluări nu există, fișele de post sunt vechi sau inexistente, anumite persoane se vor a fi pupilele altora...)
- din punct de vedere al organizării activității este dezastru
- avem agenda plină pentru joi
- facem față provocărilor
To be continued
Cu gândul la voi,
Edmond Cracsner
Ion

#52

2022-06-02 12:47

 

Pentru toata activitatea sa exceptionala, doamna exec Laura Pătruț si-a pontat zeci de ore suplimentare, o prima de 8000 de euro etc.
Si-a dat demisia inaintea alegerilor, fara sa anunte CD, tocmai pentru a candida impreuna cu sotul! Doar ceea ce stim pana acum...

Musafir

#53

2022-06-02 12:52

 

INCOMPETENȚĂ, PROSTIE SAU REA CREDINȚĂ?
Toate la un loc!
Încă de la apariția în Monitorul Oficial 173 din 05.03.2019 a Hotărârii nr. 1/11.01.2019 am afirmat că este imorală, dar mai ales ilegală și, prin urmare, în data de 01.04.2019, am adresat o plângere prealabilă Președintelui Colegiului Psihologilor din România solicitându-i, în mod expres, revocarea în totalitate a respectivei hotărâri, inclusiv cele 3 anexe referitoare la competențele, accesul în profesie și atestarea profesională a psihologilor, pentru a nu încărca rolul instanțelor de judecată.
Astăzi, am citit pe pagina de internet a CPR, dar vă invit și pe voi să faceți același lucru, punctele de vedere ale celor 3 case de avocatură cu privire la normele recent publicate, 
La UNISON, punctul de vedere al tuturor avocaților este că NORMELE SUNT NELEGALE!
Vă mai miră? Pe unii fanatici îndoctrinați, cred că încă da!
Pentru mine NU ESTE PRIMA DATĂ CÂND, din păcate pentru noi toți, constat că SUNTEM AFECTAȚI DE DECIZIILE UNUI PREȘEDINTE DEBUSOLAT, de hotărârile unui COMITET DIRECTOR obedient (n.n. - în mare parte!), dar mai ales DEPĂȘIT de importanța și dificultatea unor atribuții de reglementare, și nu numai!
În aceste context, întrebările abundă, dar am să mă rezum doar la câteva.
Cum să plătești serviciile a 3 case de avocatură și un consilier juridic permanent și să publici totuși în Monitorul Oficial acte normative nelegale?
CUM SĂ AI ÎNCREDERE ÎN UNII MEMBRI (cei mai mulți!) AI COMITETULUI DIRECTOR CARE AU APROBAT cu entuziasm în 11.01.2019 ACESTE NORME împotriva profesiei și profesioniștilor?
CUM SĂ fi atât de obtuz să perseverezi și să AGRAVEZI situația PRIN A PROMOVA UN PROIECT DE LEGE ABUZIV, imoral și anticonstituțional?
Cât de neghiob să fii să accepți un aviz juridic de publicare a unor norme, iar ulterior să soliciți și să primești un punct de vedere contrar?
La întrebările de mai sus, încerc un răspuns global, dar care, la rândul său, naște alte întrebări. Nu CRED CĂ ESTE prostie sau incompetență, ci o strategie cu REA CREDINȚĂ și minuțios premeditată. Doar așa pot explica acțiunea lor de a introduce, în mod mișelesc, prin MANIPULAREA unui grup de parlamentari naivi sau interesați (deci nemanipulați?), a unui proiect de lege în Parlamentul României fără cvorumul Consiliului Colegiului, fără consultarea organizației profesionale, fără hotărârea Convenției naționale (pe care vor să o desființeze!!!) ca for suprem decizional și de conducere? De ce?
Iată un răspuns simplu: pentru ași acoperi fărădelegile cu iz PENAL! ACUM PRICEPEM DE CE UNII, PE ULTIMA SUTĂ DE METRI FUG, DEMISIONEAZĂ, SE RETRAG...
Întrebare către dumnezeii psihologiei românești: de câtă incompetență, prostie sau rea credință trebuie să mai dați dovadă ca să vă dați seama că distrugeți profesia?
Edmond Cracsner

Musafir

#54

2022-06-02 12:53

MINCIUNI NOI, METEHNE VECHI
Mă sună astăzi o veche și dragă cunoștință, cu care nu am mai vorbit de 5 ani, să mă întrebe franc: "Dl. Cracsner, mi s-a spus astăzi că sunteți candidatul Universitaria, iar Ciumăgeanu e iepure. Vă rog, spuneți-mi dacă este adevărat, sau nu."
Mărturisesc că sunt șocat! Iar dacă aș știi că urmăritorii mei cred așa ceva ... aș fi extrem de dezamăgit! Mă gândesc, însă, că ai mei votanți nu pleacă urechea la asemenea mizerii.
Nici nu știu dacă mincinoșii, care răspândesc asemenea porcării, cred ce spun, sau o fac pentru a-și crește șansele, șubrede de altfel, de a fi votați.
Știți că nu sunt eu acela care să vă spună pe cine să votați, dar, date fiind împrejurările, am să vă spun cu cine NU VOI VOTA EU.
De ce NU VOI VOTA NICIUN CANDIDAT UNIVERSITARIA la aceste alegeri?
În primul rând, pentru că nu împărtășim aceleași valori. În al doilea rând, pentru că știu că vor termina profesia asta.
Acum ceva ani în urmă, aceleași minți luminate, care vor să preia (din nou) frâiele psihologiei, au reușit să pună monopol pe Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), iar rezultatul a fost dezastruos: au făcut criteriile de intrare în învățământ după CV-ul lor la momentul respectiv, nu după realizările lor când erau la început de carieră. Disperarea lor de a închide ușile în urmă, pentru a nu "împărți" câștigurile ... este patologică! Tot asta vedem deja (unii dintre noi) și în psihologie. Dacă am luat treapta de principal acum 10-15-20 ani, trebuie să îi ajut și pe cei care acum vor să intre în profesie și să prospere, nu să strâng cercul la vârf, asigurându-mă că cei care vin din urmă au de trecut atât de multe obstacole, că nu vor ajunge niciodată la același nivel.
De aici și strategia de a ține psihologii "în bancă" ani și ani la rând! Le este inoculată ideea că nu sunt suficient de pregătiți, că mai au de învățat și trebuie să fie recunoscători că au de la cine învăța ... Mi-e silă!
Oameni ăștia au transformat psihologii în sursa lor de venit și nu trebuie să îi lase să se ridice! Cum să îți ții colegul 5 ani în supervizare? E sinistru așa ceva!
Piața pentru psihologi este atât de restrânsă, încât peștii mari, îi mănâncă pe cei mici. Psihologi cu experiență, dar fără busolă morală, s-au agățat ca lipitorile de cei aflați la început de drum, intrați în această profesie cu gânduri bune, dar care își pierd entuziasmul pe parcurs.
Pentru binele profesiei vă rog: nu votați niciun reprezentant Universitaria - citiți, întrebați, verificați cine au fost cei care au votat orbește tot ce li s-a ordonat, ANALIZAȚI CINE AU FOST CEI CARE I-AU SUSȚINUT ACUM 5 ANI și deschideți ochii! Sunt oameni care v-au mințit de nenumărate ori. Nu duceți în Comitetul director vânzători de teste! Vor găsi mijloace de a corupe "merele bune" din jurul lor ... Limitați (în mod ideal eliminați) accesul la vârf al persoanelor aflate în conflict de interese! Adică al tuturor acelora care au "un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin."
Nu în ultimul rând, dați șansa unor oameni mai puțin cunoscuți să încerce să schimbe ceva ...
Revin, în încheiere, la ideea aceea de echipă. Eu pot lucra cu oricine credeți voi că merită să ajungă în forurile de conducere, dar, vă rog, să vă asumați votul, de data asta!
Cu sinceritate,
Edmond Cracsner

Musafir

#55

2022-06-02 12:56

EU SUNT ... CONSTRUCTORUL!
Până când candidaturile vor fi validate și postate pe site-ul CPR, unde veți putea vedea CV-ul fiecărui candidat, inclusiv al meu, mi-a încolțit ideea de a vă face un crochiu personal. Așadar, am decis că cel mai bine pot să îl materializez făcând apel la Twenty Statements Test (TST) elaborat de Manfred Kuhn (1950) și dezvoltat de Kuhn&McPartland (1954) pentru a măsura conceptul de sine prin raportare la grup.
Sarcina este simplă, la prima vedere, solicitând 20 de răspunsuri diferite la întrebarea „Cine sunt eu?”, care pot fi grupate în cinci categorii: afilierea la grupuri sociale, convingeri ideologice, interese, idealuri și autoevaluări.
Pentru prezentare, îmi voi direcționa răspunsurile prin raportare la elemente de interes pentru organizația noastră. Trebuie să precizez că toate afirmațiile, chiar dacă vizează persoana mea, reflectă rezultatul unei munci de echipă - fără de care nimic nu s-ar fi putut sau nu s-ar putea realiza.
În primul rând, am să vin cu fapte din trecut, care îmi consolidează prezentul, și pe care le consider fundamentale pentru prefigurarea acțiunilor viitoare.
Eu sunt ... cel care, în 2002, am construit primul sistem funcțional al activității de psihologie din Armata României, fundamentat pe o structură organizațională integrată și complexă de psihologie.
Eu sunt ... cel care, între 2000 și 2002, împreună cu ai mei distinși colegi, am contribuit activ la reorganizarea Asociației Psihologilor din România.
Eu sunt ... cel care, între 2002 și 2004, am militat alături de alți psihologi entuziaști la promovarea unei legi a profesiei de psiholog în România.
Eu sunt ... cel care, în 2004, în calitate de membru în Comitetul director provizoriu, am pregătit Adunarea de constituire a Colegiului Psihologilor din România, în conformitate cu Legea 213/2004.
Eu sunt ... cel care, în calitate de membru al Comitetului director și președinte al Comisiei de psihologie pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, am conceput și elaborat Normele metodologice de aplicare a Legii 213/2004 aprobate prin HG 788/2005.
În al doilea rând, proiecții...
...după un mandat de Președinte al Colegiului Psihologilor din România, prin faptele mele, îmi doresc să spun că:
Eu am fost ... cel care, în 2022, am eliminat timbrele profesionale, am rezolvat conflictul de interese din forurile de conducere ale Colegiului și am scos supervizații de sub gheara flămândă a uliilor hămesiți.
Eu am fost ... cel care, în anul 2023, am creat condițiile modificării și completării, în mod democratic și onest, a Legii nr. 213/2004, am creat noi nișe profesionale în care psihologii să își desfășoare activitatea, am adoptat norme simple, coerente, clare, strict necesare și adecvate carierei profesionale și am restabilit relații reale de lucru cu ministerele care au în subordine psihologi.
Eu am fost ... cel care, în anul 2024, am pregătit încheierea unor programe din fonduri nerambursabile accesate în beneficiul societății și al comunității psihologilor, am deschis dialogul lucrativ cu toate ministerele de resort pentru recunoașterea serviciilor psihologice ca parte a strategiei naționale pentru reforma în domeniul sănătății publice.
Eu am fost ... cel care, în anul 2025, am început pregătirea alegerilor pentru mandatul 2026-2030 și am asigurat accesarea de fonduri la nivel de filiale regionale descentralizate.
Eu am fost ... cel care, în anul 2026, am făcut un bilanț spectaculos, împreună cu colegii aleși de voi, bilanț în care am putut constata o creștere semnificativă a gradului de încredere a populației în utilitatea și calitatea serviciilor oferite de psihologi, am trăit cu bucurie acel moment în care nu a mai existat aviz psihologic dat la preț de dumping, am văzut cum, de la an la an, psihologilor le-a crescut nivelul de trai și am pus bazele unui Colegiu întradevăr colegial, reprezentativ pentru profesie și centrat pe obiectivele psihologilor, cei mulți și corecți și în care, timp de 4 ani, nu s-au mai manifestat presiuni ale grupurilor de interese sau tentative de fraudă și corupție.
Edmond Cracsner
 
Tania

#56

2023-02-07 12:21

Colegiul Psihologilor incalca in continuare drepturile psihologilor. Noua conducere se dovedeste a fi parte majora din cea veche. Conform Hotararii de Guvern 788/2005 CPR s-a angajat prin lege sa recunoasca psihologilor doar trei trepte de specializare, insa cu ochii la portofelul  psihologilor le-a impus si i-a obligat  ani la rand  la 4 trepte de specializare, respectiv: practicant sub supervizare, practicant autonom, specialist si principal.

Deci, de ce CPR nu respecta nici in prezent psihologii cotizanti si nici obligatiile asumate prin HG 788/2005?

Norme metodologice de aplicare a Legii nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România.

HG788/2005, Art. 14 ,spune ca:
    In exercitarea profesiei de psiholog sunt recunoscute trei trepte de specializare:
    a) psiholog practicant;
    b) psiholog specialist;
    c) psiholog principal.

Concluzia e aceeasi, noile haitele din conducerea PCR, Consiliul Director, nu respecta nici acum legea si nici psihologii practicieni.

Sa va fie rusine duplicitarilor din conducerea PCR , voi ce spuneti psihologilor ca sunt colegii vostri cand de fapt ii tratati cu minciuni si manipulare.

Mihai

#57

2023-02-07 12:58

Legile educației aflate în dezbatere publică: locul și rolul psihologului în actul educațional, în activitatea de orientare școlară - minim, respectiv absent.Colegiul Psihologilor din România este acea organizație profesională menită să reglementeze practicarea profesiei de psiholog și să apere interesele psihologilor și psihoterapeuților din România. În realitate, COPSI s-a transformat în ultimii ani într-un soi de… mafie care impune o taxă de protecție psihologilor, pentru ca aceștia să-și poată face meseria. Nici vorbă însă de sprijinul datorat acestora în contul tuturor contribuțiilor lor, așa cum ar normal.

 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2023-02-07 13:01


Blanca

#59

2023-02-07 13:56

Cum arată o diplomă universitară americană falsă?

Acelor "psihologi" cu diplome universitare americane false nu le da atentie Colegiul? Stau bine domnii si doamnele "psihologi "cu diplome americane false, ocupand functii de decizie.

Diplomă universitară americană, certificat de diplomă fals al Universității Americane, cumpărare diplomă falsă a Universității Americane , este situat în suburbii, cumpără transcriere falsă a Universității Americane , iar campusul acoperă o suprafață de 84 de acri. Universitatea Americană implementează un sistem semestrial, ocupând locul 75 în Statele Unite în 2014. Cum arată o diploma universitară americană falsă


Musafir

#60

2023-02-07 14:24

Expertiza psihologica este o gluma ce apartine celebrului inventator dr. Stefan. Ea nu are nici un fundament legal, in legislatia romaneasca acest termen nu exista si nici o instanta judecatoareasca nu poate solicita astfel de expertize, din moment ce ele nu exista juridic si nu au nici o valoare. Putem vorbi doar de expertiza medico-legala, ce este realizata doar de psihiatri. Stabilirea discernamantului de catre psiholog este doar o frumoasa poveste. aceasta activitate fiind sarcina exclusiva a medicilor psihiatri, reglementata prin lege. "Ministerul Justitiei
Ordin nr. 1976 din 07/11/2003
stabilirea unor masuri privind efectuarea cu celeritate a expertizei pentru stabilirea discernamantului minorului
intre 14 si 16 ani care a savarsit o fapta prevazuta de legea penala
Monitorul Oficial nr. 522 din 07/21/2003
In temeiul art. 6 alin. (3) din H.G. 736/2003 privind organizarea si functionarea Ministerulu Justitiei si al art. 4
alin. (7) din H.G. 743 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii,
ministrul justitiei si ministrul sanatatii emit urmatorul ordin:
Art. 1.
Expertiza pentru stabilirea discernamantului minorului intre 14 si 16 ani care a savarsit o fapta prevazuta de
legea penala se efectueaza, cu celeritate, la solicitarea organelor judiciare, de Institutul National de Medicina
Legala "Mina Minovici" Bucuresti, institutele de medicina legala, serviciile de medicina legala sau, dupa caz,
de cabinetele de medicina legala.
Art. 2.
(1) Expertiza prevazuta la art. 1 se efectueaza in regim de permanenta de o comisie de expertiza formata din
2 medici psihiatri si un medic legist, care este presedintele comisiei.
(2) Permanenta se asigura prin liniile de garda efectuate de catre medici legisti si medici psihiatri."
Tuca

#61

2023-02-07 14:34

CPR este un "proiect universitar" și nu are nici o treabă cu interesele, problemele sau nevoile psihologilor practicieni! Acum un an sau doi cei din APR spuneau că s-au întors acasă! S-au întors ca să ne jumulească!

Ati spus că suntem colegi, dar de fapt ne-ati crezut proști.

Musafir

#62

2023-02-07 14:38

Colegiul Psihologilor din România:
1.Nu este universitate particulară!
2.Nu este nici anexă universitară!
3.Nu este nici sponsorul APR si al altor grupuri profesionale.
4.Nu este scoala de formare profesională sau asociație de credite profesionale anuale.
5.Nu este mijloc de rezolvare pentru ALTE INTERESE.
6.Nu este pusculiță sau banca de nevoi personale sau de grup
Colegiul psihologilor nu trebuie să fie institutie universitară, pentru că există deja destule asemenea entități cu obiect de activitate bine definit si legalizat.
Radu A.

#63

2023-02-07 14:44

Asta e nivelul de discernamânt al psihologilor.
Ce ati votat, aia va dirijeaza.

Anonymous

#64

2023-02-07 14:53

CPR a modificat ilegal prin norme Legea psihologului nr. 213/2004 si normele de aplicare H.G. 788/2005.


Musafir

#65

2023-02-07 15:02

ACHIZIȚIA TESTELOR “CU LICENȚĂ” DEZVĂLUIE O MARE VULNERABILITATE PERSONALĂ ȘI PROFESIONALĂ
Un tânăr psiholog îmi prezinta ieri degringolada escrocilor care vând “licențe comerciale pentru teste”, schițând totodată profilul unor psihopați.
Chiar dacă psihologii cu experiență au rezerve mari în ceea ce privește testele cu licență, comercializate de către afaceriștii/profitorii psihologiei, mulți tineri cad în capcana acestor speculanți, deoarece se simt nesiguri în activitatea lor profesională. De fapt, în multe facultăți studenții sunt pregătiți să nu știe nimic, tocmai pentru a deveni clienții celor atotștiutori.
De multe ori, vânzătorii acestor produse comerciale nevalidate și neetalonate sunt chiar profesorii din facultate, care îi selectează și îi folosesc pe studenți pentru traduceri sau pentru alte servicii decât cele didactice, în folosul lor. Aceștia îi direcționează în final către achiziții de licențe comerciale, transmițându-le și sentimentul de neîncredere în propriile lor competențe profesionale și în testele psihologice pentru care nu este nevoie să achiți prețul unei licențe comerciale.
Această dihotomie a început să fie cultivată concomitent cu închiderea sau abandonarea testotecilor universităților și este motivată doar de interesele financiare ale unor escroci, care se ascund în spatele titlului de universitar.
Afaceriștii le speculează și le cultivă psihologilor, încă de pe băncile facultății, această vulnerabilitate, panaceul pentru obținerea încrederii profesionale fiind mereu același, “licența testului”! Până și un copil poate înțelege că înghețata făcută în casă este mai bună și mai sănătoasă decât înghețata dintr-o reclamă comercială.
În ultimii ani, afaceriștii unversitari au prins curaj, promovând produsele comerciale la vedere, în cadrul unor evenimente mari/conferințe ale psihologilor.
Boala licențelor a cuprins toată bresla, așa că s-a transformat într-o cangrenă, cangrena psihologiei românești.
Intrarea în profesie seamănă cu mersul la vrăjitoare, psihologii care vor recunoaștere, preferă să plătească prețul testelor în schimbul acceptării în breaslă și, odată ce plătesc, devin mai pregătiți și scapă ca prin minune de teama și de nesiguranța profesională.
Profesorii testelor vând de fapt o taxă de protecție, o iluzie, bazată pe relații academice și o încredere oarbă în sistem. Ei cunosc faptul că mulți studenți și tineri absolvenți sunt rezervaţi sau chiar timizi în context profesional, de aceea sugerează că prin achiziția licențelor se dobândește și contextul relaţional, dar și competența profesională vândută de profesor. În realitate, cumpărarea acestor teste neadecvate practicării profesiei echivalează cu rămânerea într-o stare de dependență profesională continuă, îndepărtându-i pe cei vulnerabili și mai mult de perspectiva maturizării profesionale.
De cele mai multe ori, rezultatele profesionale obținute în urma utilizării acestor produse surogat sunt eronate și au fost contestate în instanță, reclamanții câștigând în dauna celor creduli, însă escrocii nu se arată deloc afectați, deoarece afacerea testelor are mușterii.
De altfel, cei mai mulți intuiesc sau realizează pe parcurs, cunoscându-i pe impostori în afara acestor scene de teatru absurd, că au de-a face doar cu niște profitori ai unor platforme de autoritate și promovare, oportuniștii unui sistem de privilegii universitare.
Profesorii testelor cu licență au atins apogeul incompetenței și imposturii lor, ajungând să se simtă indispensabili, dar nu numai în sistemul universitar, ci și în profesie.
Psihopatia lor este demonstrată de faptul că impun psihologilor să fie rezervați în a deschide o conversaţie despre testele cu licență, sugerându-le că în cazul unei atitudini indezirabile sistemului ar putea să nu se mai simtă în largul lor într-un anumit context universitar, profesional sau chiar social.
Mafia universitară a testelor bate puternic la poarta profesiei de psiholog! Deschideți?
DESCHIDE-ȚI MINTEA!
 
 
Raluca

#66

2023-02-07 15:06

Cum mananca unii multe teste ca usturoiul si apoi zic ca nu le miroase gura... a teste...

Personality Assessment Inventory™ - impresii despre adaptarea pentru România

Din culisele adaptării PAI® pentru România: D. Iliescu și M. Macarenco ne împărtășesc impresiile lor.
Profesorul român Dragoș Iliescu a fost ales, de curând, președinte al diviziei de testare a International Association of Applied Psychology. O poziție de calibru internațional, dobândită ca urmare a numeroaselor performanțe academice și profesionale de până acum. În plus, Dragoș Iliescu este și un „serial entrepreneur”, cu peste 20 de ani de experiență în sute de proiecte de cercetare de piață și consultanță în psihologie aplicată, a fondat TestCentral, cel mai mare publisher de teste psihologice din România, 
Bodescu Gianina

#67

2023-02-07 15:15

COMISIA DE PSIHOLOGIE CLINICĂ ŞI PSIHOTERAPIE- Proceduri de atestare, acreditare si certificare.

Legislatie psihoterapie

 

        I. PREZENTARE GENERALA 

 Art. 1. a. Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie (Comisia Clinica) a Colegiului Psihologilor din Romania (CPR) stabileste procedurile de atestare pentru urmatoarele specialitati profesionale:

-   psihologie clinica;

-   consiliere psihologica;

-    psihoterapie.

b. Exercitarea acestor specialitati profesionale se desfasoara in sectorul privat, in regim salarial, sau independent, cu drept de libera practica, potrivit legii nr. 213 din 27.05.2004, publicata in Monitorul Oficial din 1 iunie 2004.

c. In cadrul specific al psihoterapiei si in acord cu regulamentele internationale in domeniu, absolventii facultatilor de medicina (medici psihiatri), asistenta sociala, filozofie, pedagogie si teologie pot dobandi competenta in psihoterapie in conditiile completarii studiilor universitare cu un pachet de discipline universitare de specialitate specificate in prezentul Regulament si a formarii conform cerintelor stipulate in prezentul Regulament. Competenta astfel obtinuta asigura toate drepturile cu exceptia consilierii psihologice si a testarii psihologice care depaseste  cadrul formei specifice de psihoterapie in care a dobandit competenta.

 

II. PSIHOLOGIE CLINICĂ

Art. 3. Se recunosc trei trepte (niveluri) de specializare in psihologia clinica:

-    Psiholog practicant in psihologie clinica;

-    Psiholog specialist in psihologie clinica;

-    Psiholog principal in psihologie clinica.


Musafir

#68 Roxana

2023-02-07 15:26

Mie rușine să spun că suntem colegi.
Vă bateti joc de noi, de ani de zile, cu o aroganță și o nesimțire rar întâlnite .
Valeria

#69

2023-02-07 15:31

Ce draguti sunteti!

De lege n-au nevoie - virtutea e uşoară
Când ai ce-ţi trebuieşte... Iar legi sunt pentru voi,
Vouă vă pune lege, pedepse vă măsoară
Când mâna v-o întindeţi la bunuri zâmbitoare,
Căci nu-i iertat nici braţul teribilei nevoi.

Legea devine arbitrara, exact ca in vremea infieratilor. Cum merita dat dupa ei cu niste procese sanatoase!

Pietreanu

#70

2023-02-07 15:50

Unii din interior recunosc golaneala din CPR pe fata, insa degeaba: Mai departe....nici măcar nu corelăm reglementările ce vrem să le introducem cu cadrul general al profesiei, nici cu izvoarele de drept superioare(Constituție, cadrul legislativ general, L 213/2004 și HG 788/2005) și nici cu normele care instituie standarde profesionale, majoritatea oamenilor pe care i-am ales nu pot să conceapă că NU PUTEM DA HOTĂRÂRI CONTRARE LEGII SAU ÎMPOTRIVA INTERESULUI CELOR CARE NE-AU ALES, CPR-ul nu este jucăria lor. 

Aceeasi indivizi cu aceleasi moduri de gandire stricate, fac parte si astazi din conducerea PCR.

PCR=CPR

Nicoara

#71 Circ continuu

2023-02-07 17:48

 CPR recurge la manipulare de joasa speta, tiganeasca. Liber la minciuna in CPR pentru ca psihologii pot fi mintiti prin slogane false, trecand ce este important sub presul jmecherilor:

"departamentul economic si cel juridic este al tuturor psihologilor. Aceste doua departamente trebuie sa faca dovada activitatii lor, in folosul comunitatii tuturor psihologilor."

In traducere, dati-le psihologilor ceva firmituri in ochi si laudati-va cu rezultatele arogante "departamentelor".

Valerica Danet

#72

2023-02-07 18:14

România vrajbei noastre. De ce suntem construiţi psihologic să ne urâm:

Psihologul clujean Daniel David, autorul celebrului studiu „Psihologia poporului român”, susţine că este vorba despre patru trăsături psihologice ale „sufletului” românesc care divizează în permanenţă poporul: colectivismul, neîncrederea, competitivitatea şi cinismul.

Savoy

#73

2023-02-07 18:23

Eduard Caracter si PCR, aceeasi papusari trag sforile.

General

#74

2023-02-07 19:30

Transparentii transparentilor in cardasie rad in nas psihologilor de rand

Iată ce am aflat, în rezumat, despre Ciumăgeanu Mugur-Daniel, al doilea plasat în competiția pentru funcția de președinte, prin desemnarea lui de către 12 filiale teritoriale. 

În primul rând, este licențiat în medicină generală (1990-1996) și doctor în medicină (1998-2002) cu studii în domeniul psihiatriei la UMF din Timișoara. Niciodată nu a profesat ca medic și nu a fost membru al Colegiului Medicilor din România. De asemenea este licențiat în psihologie (1995-2002) la Facultatea de Sociologie și Psihologie a UVT.

În al doilea rând, în perioada 1999-2002, când încă era doctorand anul 2 la medicină și student la licență anul 2 la psihologie, desfășura activități de cadru didactic la diverse universități din Timișoara (Tibiscus, Banatul, UVT), unde susținea seminarii de psihologia familiei, psihologia dezvoltării, cursuri de introduce în psihoterapie, psihoterapii de grup, psihodiagnoză, sexualitate.

Întrebarea nr. 1: Cum a fost posibil ca dl. Ciumăgeanu, încă student la psihologie, să fie asistent universitar la psihologie?

În al treilea rând, este psiholog principal clinician și supervizor din 2008. Este foarte interesant să identificăm referințele în baza cărora a obținut direct acest titlu profesional. Eu am constatat un lung șir de nelegalități, imputabile comisiei de psihologie clinică și psihoterapie de la acea dată, după cm urmează:

- avea o vechime de cel mult 5 ani ca psiholog clinician;

- nu avea doctorat în psihologie;

- nu profesa ca psiholog în niciuna din formele legale (cabinet, cabinet asociat, societate civilă, structură sau salariat cu contract de muncă).

Întrebarea nr. 2: Cum a fost posibil, în condițiile de mai sus, ca dl. Ciumăgeanu să obțină direct treapta de psiholog principal și supervizor?

Pentru că mă aștept la tot felul de comentarii, vreau să precizez că, la acea vreme, normele de acces în profesie prevedeau, printre altele, drept criterii pentru treapta de psiholog principal fie vechimea de 10 ani în profesie, fie vechimea de minim 8 ani în specialitate și fie master în domeniul clinic, fie titlul de doctor în psihologie. Mai mult de atât, exista în vigoare o Dispoziție din 2006 a Președintelui CPR care stipula că toți cei care doreau să acceadă în profesie, pe normele încă în vigoare în perioada respectivă, aveau ca termen limită data de 31.01.2007. Ori, dl. Ciumăgeanu nu îndeplinea nici un criteriu din cele specificate. Cine poate dezlega misterul?

În al patrulea rând, în RUP partea a II – forme de exercitare a profesiei, numele Ciumăgeanu apare, pentru prima dată, în 06.02.2021, când este înregistrată Societatea civilă profesională de psihologie Ciumăgeanu&Scălcău.

Întrebarea nr. 3: Cum a fost posibil ca dl. Ciumăgeanu să fie ales în 2017 ca membru în Comisia de psihologie clinică și psihoterapie din Comitetul director al CPR, când în RUP este inexistent din perspectiva formei de exercitare legală a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică?

Până se va osteni dl. Ciumăgeanu să ne răspundă, vedem din RUP cm că a fost angajat part-time, o oră pe zi, în Societatea civilă profesională de psihologie Pătruț Laura și asociații, începând cu februarie 2017, pentru a putea candida la alegerile din vara acelui an.


Musafir

#75

2023-02-08 08:32

Mi-am pierdut toată încrederea construită în atâţia ani într-o instituţie şi în nişte oameni care pretind că sprijină starea de bine a omului!" va scria cineva acum un an... si nimic nu s-a schimbat.