TRANSPARENTA IN DECIZIILE FINANCIARE DIN COLEGIUL PSIHOLOGILOR


Musafir

/ #53

2022-06-02 12:52

 

INCOMPETENȚĂ, PROSTIE SAU REA CREDINȚĂ?
Toate la un loc!
Încă de la apariția în Monitorul Oficial 173 din 05.03.2019 a Hotărârii nr. 1/11.01.2019 am afirmat că este imorală, dar mai ales ilegală și, prin urmare, în data de 01.04.2019, am adresat o plângere prealabilă Președintelui Colegiului Psihologilor din România solicitându-i, în mod expres, revocarea în totalitate a respectivei hotărâri, inclusiv cele 3 anexe referitoare la competențele, accesul în profesie și atestarea profesională a psihologilor, pentru a nu încărca rolul instanțelor de judecată.
Astăzi, am citit pe pagina de internet a CPR, dar vă invit și pe voi să faceți același lucru, punctele de vedere ale celor 3 case de avocatură cu privire la normele recent publicate, 
La UNISON, punctul de vedere al tuturor avocaților este că NORMELE SUNT NELEGALE!
Vă mai miră? Pe unii fanatici îndoctrinați, cred că încă da!
Pentru mine NU ESTE PRIMA DATĂ CÂND, din păcate pentru noi toți, constat că SUNTEM AFECTAȚI DE DECIZIILE UNUI PREȘEDINTE DEBUSOLAT, de hotărârile unui COMITET DIRECTOR obedient (n.n. - în mare parte!), dar mai ales DEPĂȘIT de importanța și dificultatea unor atribuții de reglementare, și nu numai!
În aceste context, întrebările abundă, dar am să mă rezum doar la câteva.
Cum să plătești serviciile a 3 case de avocatură și un consilier juridic permanent și să publici totuși în Monitorul Oficial acte normative nelegale?
CUM SĂ AI ÎNCREDERE ÎN UNII MEMBRI (cei mai mulți!) AI COMITETULUI DIRECTOR CARE AU APROBAT cu entuziasm în 11.01.2019 ACESTE NORME împotriva profesiei și profesioniștilor?
CUM SĂ fi atât de obtuz să perseverezi și să AGRAVEZI situația PRIN A PROMOVA UN PROIECT DE LEGE ABUZIV, imoral și anticonstituțional?
Cât de neghiob să fii să accepți un aviz juridic de publicare a unor norme, iar ulterior să soliciți și să primești un punct de vedere contrar?
La întrebările de mai sus, încerc un răspuns global, dar care, la rândul său, naște alte întrebări. Nu CRED CĂ ESTE prostie sau incompetență, ci o strategie cu REA CREDINȚĂ și minuțios premeditată. Doar așa pot explica acțiunea lor de a introduce, în mod mișelesc, prin MANIPULAREA unui grup de parlamentari naivi sau interesați (deci nemanipulați?), a unui proiect de lege în Parlamentul României fără cvorumul Consiliului Colegiului, fără consultarea organizației profesionale, fără hotărârea Convenției naționale (pe care vor să o desființeze!!!) ca for suprem decizional și de conducere? De ce?
Iată un răspuns simplu: pentru ași acoperi fărădelegile cu iz PENAL! ACUM PRICEPEM DE CE UNII, PE ULTIMA SUTĂ DE METRI FUG, DEMISIONEAZĂ, SE RETRAG...
Întrebare către dumnezeii psihologiei românești: de câtă incompetență, prostie sau rea credință trebuie să mai dați dovadă ca să vă dați seama că distrugeți profesia?
Edmond Cracsner