Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#47876 PENTRU DIRECTORII DE LA OLTCHIM SI PENTRU CA "MERITA" - AUTOTURISME NOI IN DOTARE!?!?!?

2016-08-07 18:24

#47872: - PENTRU DIRECTORII DE LA OLTCHIM SI PENTRU CA "MERITA" - AUTOTURISME NOI IN DOTARE!?!?!? 

 

Asa este? V-ati luat automobile de banii nostri?
Ati ramas aceiasi "niste" NEMERNICI!

 

Gheorghe Piperea, Bogdam Stanescu, directorii comninatului nu au bani pentru plata salariilor compensatorii dar au bani pentru inlocuire FLOTEI AUTO (autoturisme destinate conducerii combinatului) - fara licitatie publica, cuautoturisme marca CITROEN achizitionate pe filiera PNL - ALDE (Armand Spiru Ciobescu, Pro Motor Valcea sau fratii Pirscoveanu si alde Calin Popescu Tariceanu).

"CHIMISTII UNITI" - va rog verificati informatia si veniti cu comentarii!


Musafir

#47877 PENTRU DIRECTORII DE LA OLTCHIM SI PENTRU CA "MERITA" - AUTOTURISME NOI IN DOTARE!?!?!?

2016-08-07 18:36

#47876: - PENTRU DIRECTORII DE LA OLTCHIM SI PENTRU CA "MERITA" - AUTOTURISME NOI IN DOTARE!?!?!? 

 

DOMNULE GHEORGHE PIPEREA,

– PENTRU CĂ AŢI ÎNCASAT 2.100.000 DE EURO – ONORARIU FIX – DATORAT DE OLTCHIM PENTRU CELE 42 DE LUNI DE NIMIC,
– PENTRU CĂ AŢI ÎNCASAT SAU AVEŢI DE ÎNCASAT PESTE 25.00.000 DE EURO – ONORARIU PROCENTULA – DATORAT DE OLTCHIM PENTRU PROFITUL FĂCUT PE (DIN) HÂRTIE DE 520.000.000 EURO ÎN ANUL 2015,

DOMNULE BOGDAN STĂNESCU,

– PENTRU CĂ AŢI ÎNCASAT DE LA OLTCHIM 180.000 DE LEI – INDEMNIZAŢIE – DATORATĂ DE OLTCHIM PENTRU CELE 42 DE LUNI DE NIMIC,

VĂ TRANSMITEM ACEASTĂ SCRISOARE DESCHISĂ ŞI VĂ RUGĂM SĂ NE RĂSPUNDEŢI LA URMĂTOARELE ÎNTREBĂRI:

1. Când se vor achita, cu adevărat (FAPTIC) nu doar scriptic (PE HÂRTIE) – salariile compensatorii, disponibilizatiilor de la OLTCHIM din primul val de disponibilizări (14 iunie 2013), având în vedere că promisiunea făcută de dumneavoastră în calitate de administratorul judiciar al OLTCHIM, în faţa judecătorului sindic (dosar 349 / 90 / 2015, şedinţa din data de 28 ianuarie 2015, sentinţa 210 / 2015 – vezi pag. 3 din documentul aflat în discuţie) citez „dacă se va merge pe varianta unei reorganizări care să nu ducă la vânzarea SPV-ului, plăţile se voe face până la sfârşitul anului 2015” s-a transformat într-o MARE MINCIUNĂ, chichiţa avocăţeasca spun unii?

Reţineţi că, mai nou (aici gura păcătosului adevăr grăieşte şi îi dau şi eu dreptate) domnul Mateita, discipolul dumneavoastră în „arta” insolvenței), a recunoscut că banii neplătiţi salariaţilor (3 salarii restante zice el şi eu completez: avansul lunii ianuarie 2013 trecut la masa credala, 3 salarii plătite de AJOFM şi datorate de OLTCHIM AJOFM, salarii compensatorii neplătite disponibilizatiilor, cotizaţii şi raţe CAR – reţinute salariaţilor timp de 4 luni fără a fi virate la CAR, etc) au fost folosiţi – datorită incapacităţii dumneavoastră de-a atrage investitori – că sursa de finanţare a capitalului de lucru pentru funcţionarea OLTCHIM!

2. Onorariul (autofixat) datorat de Oltchim pentru cei trei ani de insolventa (perioada 30 ianuarie 2013 – 31 iulie 2016) care este de 2.100.000 euro (46 luni x 50.000 euro / lună) – a fost virat în conturile dumneavoastră, domnilor administratorilor judiciari?

3. Care este, până la această dată, valoarea calculată şi care este valoarea achitată dumneavoastră domnilor administratorilor judiciari, aferenta onorariului procentual (autofixat: 5% – pentru recuperarea datoriilor şi 10% – pentru distribuirea sumelor recuperate) având în vedere că dacă se ia în calcul numai suma de 530 milioane de euro şterse prin planul de reorganizare – că suma recuperată, se ajunge la un comision fabulos de minim 26 de milioane de euro?

4. Cât mai durează procedura insolventei (reorganizării judiciare) pentru că din programul de reorganizare rezultă că se are în vedere continuarea acesteia până în anul 2018 cu posibilitatea prelungirii până în anul 2019? Adică este vorba de încă 2,4 milioane de euro care trebuie să intre în conturile dumneavoastră.

5. Care sunt măsurile reale luate, la nivel de practică nu de teorie (şi aici este vorba în primul rând despre găsirea capitalului de lucru necesar) pentru relansarea funcţionarii Oltchim la o capacitate de cel puţin 70%?

6. Având în vedere că în cele 42 de luni de insolventa numărul locurilor de muncă a fost redus prin cele două valuri de disponibilizări (14 iunie 2013 şi noiembrie 2015) cu cca. 1200 de salariaţi, respectiv cu cca. 35%, care este numărul de salariaţi preconizaţi a fi disponibilizaţi în perioada următoare?

7. De ce aţi ales ca măsură principală de reorganizare „ştergerea datoriilor prin planul de reorganizare” şi nu „conversia datoriilor în acţiuni” conform aprobării UE şi solicitărilor (pentru AVAS) şi solicitările BCR, BT, ELECTRICĂ, MFC, etc.

Nu cumva prin această măsură aţi protejat interesele PCC (care prin transformarea datoriilor în acţiuni devene ceea ce a fost când a intrat în OLTCHIM – respectiv un acţionar cu 1-2%)?

Nu cumva, protejând interesele PCC (precizez că valoarea nominală a actiunilror PCC la OLTCHIM este de cca. 2, 5 milioane de euro iar valoarea de piaţă de cca 10 milioane de euro), aţi băgat adânc mana în buzunarul statului şi ale privatului prin ştergerea datoriilor (precizez că este vorba despre cca. 520 milioane de euro)?

Aţi salvat cele 2,5 milioane de euro ale PCC în detrimentul celor 520 milioane de euro ale noastre, ale tuturor, pentru care există suspiciunea rezonabilă de furt „cu legea-n mana”, de abuz în serviciu, etc. – vezi cazul ROMPETROL şi încercarea de ştergerea a datoriilor prin lrge (trecută prin Parlament şi respinsă de CCR şi apoi prin OUG) de către guvernul Ponta.

8. Cu ce bani si cu aprobarea cui ati cumparat noua FLOTA AUTO (autoturisme destinate conducerii combinatului) - fara licitatie publica. 
Noile autoturisme, marca CITROEN, nu cumva au fost achizitionate pe filiera PNL - ALDE (Armand Spiru Ciobescu, Pro Motor Valcea sau fratii Pirscoveanu si alde Calin Popescu Tariceanu)?
Nu cumva, in perspectiva alegerilor parlamentare din toamna,  o parte din banii platiti in contul acestor autoturisme fac parte dintr-o sponsorizare mascata a lui alde Tariceanu? Daca asa este platiti baieti ... platiti din banii vostri fara numar luati cu japca de la OLTCHIM, nu mai folositi salariile neplatite salariatilor si disponibilizatiilor!

9. Prin ce concurs sau prin ce concurs de împrejurări aţi ajuns să fiţi numit că administrator judiciar la OLTCHIM? A fost o numire politică a USL sau aţi fost numit, aşa la întâmplare?

P.S.

Aveţi şi dumneavoastră dreptate, cazul acesta – insolventa OLTCHIM este demn de studiu la drept dar mai inai ar trebui cercetat de cei în drept de la DNA!

INTREBĂRI DIN PARTEA DISPONIBILIZATIILOR DE LA OLTCHIM PENTRU ADMINISTRATORII JUDICIARI ŞI ADMNINISTRATORUL SPECIAL DE LA OLTCHIM.

CE ZICEŢI DOMNULE GHEORGHE PIPEREA?
AVEŢI RĂSPUNSURI, AVEŢI SOLUŢII SAU CÂINII LATRĂ URSUL MERGE?

SAU DIN CICLUL, DISPONIBILIZAŢII ÎNTREABĂ… !?!?!? … ADMINISTRATORII NU AU SOLUŢII, NU AU RĂSPUNSURI!

PENTRU DISPONIBILIZAŢII DIN OLTCHIM.

AVEŢI ÎNTREBĂRI, AVEŢI CURAJ… CEREŢI LĂMURIRI DIRECT DE LA SURSĂ:

ROMINSOLV;
BDO;
GHEORGHE PIPEREA

 

Sindicatul Chimistul

#47878 Am gasit 1000 de prosti in Oltchim

2016-08-07 18:57

Da ma ce va este necaz ca am gasit peste 1000 de prosti in Oltchim care le-am promis ca vom obtine in noul CCM multe avantaje acum noi incercam daca nu ne vor da asta este plecati acasa cu mana goala,si asa multi nu meritati bani care Ii luati.Ne incasam si noi lunar peste 200.000.000 lei de la ciocanari trebuie sa bagam si noi in ,,guse'' ceva.

Sindicatul Chimistul este infiintat la initiativa Administratorilor.

 

Sindicatul VICTORIA

#47879 Atentie Justitia din Valcea

2016-08-08 09:31

In data de 04.08.2016 Bica a depus la judecatoria Rm.Valcea documentele pentru infiintarea Sindicatuliu Chimistul sindicat format la comanda Conducerii.insa in structura Biroului Executiv figureaza Presedinte Marcu Sorin Vicepresedinte Comanescu Adrian oameni care figureaza pe aceleeasi functii si la Sindicatul Liber sindicat care exista in Oltchim deci sa vedem daca Judecatoria se autosesizeaza.

DA PUTETI SA MA PUPATI SI IN POOOLICICA ?

#47880 MATRASITI L PE CERNEV 2 ADICA BORFASUL DE TALPASANU,UN NEMERNIC SI UN KAKAT RETARDAT

2016-08-08 13:38

#47879: Sindicatul VICTORIA - Atentie Justitia din Valcea 

 ESTI UN KAKAT MAI MANIVELA HANDELA SI TU SI RESTUL DE POPONARII[CERNEVISTII POOOLII] DIN OLTCHIM,V O SPUNE FOTA ,SA MI SOOOOGETI POOOOLAAAAAAAA,TRADATORILOR SI BORFASILOR,AVIZ SOOGACILOR CERNEVISTII,O SA MINCATI JAR PE PAINE CIT DE CURIND,V O TRAGE PRIN GURITE MOOOOISTUL DE MARCU S.......V O TRAGE OSOR OSOR.

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO. POMANAGII HOTI:

#47881 Re: Re: SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO. POMANAGII HOTI:

2016-08-09 19:50

#35988: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30 ianuarie 2013: DNA S.O.S OLTCHIM - Re: SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO. POMANAGII: 

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.http://oltchim.ro/

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / <spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

 

   ASA ATI AJUNS VOI IN OLTCHIM SI  VA DESCRIETI !!!! CRIMINALILOR.

ATI MINTIT VOI PE ALTII, VA MINTITI VOI INTRE VOI, NU SI PE NOI MAI PIPEREA:

Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA CARTEL ALFA ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. 

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.http://oltchim.ro/

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / <spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

 

AFLA SI TU PIPEREA CU CINE ACTIVEZI IN COMBINATUL CHIMIC, ITI ADUCEM AMINTE, CITESTE-I PE TOTI SI DIN #35193 SI...

 

http://www.oltchim.ro/

 

Conducerea societatii

 

Consortiul alcatuit din
  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan
Administrator Judiciar
Administrator Special
Avram Danut-Victor
Director General Adjunct
Talpasanu Mihail
Director Directia Productie
Director Directia Comerciala
Smeu Alin-Ion
Director Directia Economica
Director Directia Resurse Umane
Director Directia Petrochimica Bradu

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA  CARTEL ALFA SI FALIMENT MENTCHIM LIDERUL DE SINDICAT NEALES DE NIMENI NICIODATA) SI STATUL ROMAN#30014SUNT IN CULPA.

SALARIILE:

DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

 UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

 

 
Vâlcea: Un depozit de materie primă al Oltchim a ars complet într-un incendiu

#47882 Vâlcea: Un depozit de materie primă al Oltchim a ars complet într-un incendiu

2016-08-10 07:12

Vâlcea: Un depozit de materie primă al Oltchim a ars complet într-un incendiu

Depozitul numărul 2 de materii prime al combinatului vâlcean Oltchim a ars în totalitate în noaptea de marți spre miercuri, neînregistrându-se victime.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Vâlcea au reușit să lichideze miercuri în jurul orei 03.10 incendiul de pe platforma chimică a combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea, după cum a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Declanșarea incendiului a fost anunțată marți la ora 23.56, la o hală de depozitare a materialelor folosite în procesul de producție, flăcările manifestându-se inițial pe aproximativ 350 mp. Până la stingerea acestora, au ars materiale depozitate în interiorul halei (folie de polietilenă, saci de hârtie, material lemnos etc.), suprafața afectată totalizând aproximativ 1.000 mp. 

De asemenea, a fost afectată structura din beton armat a halei în care erau depozitate materialele cuprinse de flăcări. După trei ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins. La operațiune au participat 71 de pompieri militari ai ISU Vâlcea cu 15 autospeciale de intervenție și 28 de pompieri civili cu patru autospeciale din cadrul Serviciului Privat pentru Situații de Urgență (SPSU) Oltchim, echipaje ale SAJ Vâlcea și forțe de ordine din cadrul IPJ Vâlcea. În sprijinul pompierilor au acționat și forțe ale SPSU CET Govora. 

La ora 03.10 a fost anunțată lichidarea incendiului, pompierii militari de la Detașamentul de Pompieri Râmnicu Vâlcea și cei de la Garda de Intervenție Băile Govora retrăgându-se în dispozitiv.

Nu au fost înregistrate victime, iar emanațiile de fum și gaze rezultate de în urma incendiului nu au pus în pericol popu...lația civilă din imediata apropiere.

La fața locului se lucrează pentru stabilirea cauzei și a împrejurărilor care au dus la producerea incendiului.

Din primele informații a ars complet depozitul numărul 2 de materii prime lichide, pagubele produse putând afecta producția în perioada următoare.

http://www.agerpres.ro/social/2016/08/10

 

Incendiu si explozii pe platforma Combinatului Oltchim din Ramnicu Valcea. Un depozit de materiale a

#47883 Incendiu si explozii pe platforma Combinatului Oltchim din Ramnicu Valcea. Un depozit de materiale a

2016-08-10 07:20

Incendiu si explozii pe platforma Combinatului Oltchim din Ramnicu Valcea. Un depozit de materiale a luat foc

 

Un incendiu violent a izbucnit marti noapte pe platforma Combinatului Oltchim din Ramnicu Valcea.

 

Pompierii s-au mobilizat de urgenta si au intervenit la fata locului ca sa stinga valvataia pentru ca pericolul era mare - gazele emanate ar fi putut pune in primejdie sanatatea oamenilor din zona. Din fericire, potrivit militarilor, nu a fost vorba de gaze toxice si nici nu s-au inregistrat victime. Deocamdata nu se stie de la ce a pornit focul.

Alarma a fost data la miezul noptii de cativa muncitori care se aflau in acel moment in complexul Combinatului Oltchim. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale. Dar la fata locului au ajuns si echipajele serviciului privat Oltchim.

Oamenii spun ca flacarile se vedeau de la sute de metri departare. Ba mai mult, ar fi auzit si cateva bubuituri.

"Erau flacarile cat turnul de racire. Au sarit in aer de vreo 3 ori si se vad pompierii ca sunt acolo dar nu poate sa stinga ca sunt substante toxice. Daca era zi se vedea cerul negru", a spus un martor.

Fumul inecacios a pus stapanire pe zona din apropierea combinatului, asa ca localnicii s-au temut pentru siguranta lor.

Din fericire, nu au fost victime. Dupa o lupta de trei ore cu focul, militarii au dus la bun sfarsit interventia. Potrivit autoritatilor, suprafata afectata este de aproximativ 1.000 de metri patrati.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/

 

Incendiul de la combinatul Oltchim a fost stins

#47884 Incendiul de la combinatul Oltchim a fost stins

2016-08-10 07:27

Incendiul de la combinatul Oltchim a fost stins

 

UP DATE : Pompierii au reuşit să stingă incendiul la ora 3.10, din fericire nu au fost victime şi sunt în curs cercetările pentru a stabili cauza declanşării focului, a declarat pentru Radio România Actualităţi purtatorul de cuvând al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

 

Un incendiu puternic a izbucnit în această noapte la un depozit de la COMBNATUL OLTCHIM. Flăcările au cuprins un depozit cu substanţe periculoase.

 

Pompierii depun la această oră  eforturi pentru a stinge flăcările, a declarat pentru Radio România Actualităţi  purtatorul de cuvând al ISU Vâlcea, Octavian Fulger:

 

Octavian Fulger: " În acest moment se acţionează pentru stingerea unui incendiu pe platforma Oltchim unde arde un depozit de materii prime. Incendiul a fost anunţat la ora 23.56. Pentru stingerea acestuia se acţionează cu cinci autospeciale cu apă şi spumă. La faţa locului de asemenea se află şi două autospeciale SMURD. De asemenea, Servicul privat pentru situaţii de urgenţă al Oltchim. Mai multe amănunte nu avem în acest moment".

- See more at: http://www.romania-actualitati.ro/incendiu_

Platforma Oltchim, la un pas de tragedie

#47885 Platforma Oltchim, la un pas de tragedie

2016-08-10 07:40

Platforma Oltchim, la un pas de tragedie

Incendiu de proporţii, azi-noapte, pe platforma Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. Un depozit a luat foc şi a fost nevoie de intervenţia a 15 maşini de pompieri, pentru a stinge flăcările. Intervenţia a durat trei ore. Din fericire, niciun angajat al combinatului nu a fost rănit.

 

Alarma a fost dată aseară în jurul orei 23 şi 20 de minute. Un depozit al combinatului a fost cuprins de flăcări. Martorii spun că s-au auzit mai multe explozii.

Marius Cocioabă, martor: „Au fost niste explozii. Iniţial au fost nişte explozii mai mici şi în timp ce filmam am surprins cea mai mare explozie care s-a petrecut la faţa locului. Din ce ştiu, din surse din cadrul combinatului, nu ar mai fi decât câteva secţii în funcţiune, posibil ceva pe parte de materiale de plastic pentru termopane.”

Octavian Fulger, purtător de cuvânt ISU: „În momentul declanşării incendiului, flăcările se manifestau violent pe o suprafață de 350mp, fiind cuprinse de flăcări materiale depozitate în hală, respectiv folie de polietilenă, saci de hârtie, material lemnos. Nu au fost victime, iar emanaţiile de gaze rezultate în urma incendiului nu au pus în pericol cetăţenii oraşului.”

Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de trei ore. Pompierii fac acum cercetări pentru a stabili de la ce a pornit incendiul.

Urmăreşte Digi24.ro

 

Incendiu devastator la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Un depozit de substanţe periculoase a luat foc Cites

#47886 Incendiu devastator la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Un depozit de substanţe periculoase a luat foc

2016-08-10 07:43

Incendiu devastator la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Un depozit de substanţe periculoase a luat foc


Incendiu violent la Combinatul Oltchim, de la Râmnicu Vâlcea. Un depozit de substanţe periculoase a luat foc marţi noapte, iar ulterior au avut loc şi mai multe explozii. Flăcările au cuprins o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi. 

Incendiul a fost anunţat la ISU Vâlcea la ora 23:56. Imediat, mai multe autospeciale au fost trimise la Oltchim. Peste o sută de pompieri, împreună cu serviciul privat al combinatului au început lupta cu flăcările care ajungeau deja la înălţimea furnalelor. Reprezentanţii ISU au intervenit cu 15 autospeciale cu apă şi spumă, dar şi cu o autospecială de lucru la înălţime. La locul incendiului au ajuns, de asemenea, şi mai multe ambulanţe. 

Focul a izbucnit la un depozit de substanţe periculoase, cu o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi. Conform martorilor, s-au auzit şi mai multe explozii.

Mai bine de trei ore s-au chinuit pompierii să stingă flăcările. Abia în jurul orei trei dimineaţa focarele au fost lichidate. În zonă au rămas, însă, reprezentanţi ai ISU Vâlcea, pentru a se asigura că nu există pericolul ca incendiul să reizbucnească.

Din fericire, nu au existat răniţi, iar specialiştii spun că fumul emanat de incendiu nu reprezintă un pericol pentru popu...laţia municipiului Râmnicu Vâlcea.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cauza exactă a izbucnirii focului. 

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/incendiu

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#47887 OLTCHIM - ANCHETA AMANUNTITA la OLTCHIM URGENT!!!!!!!!!

2016-08-10 08:21

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Dupa relatarile incendiului produs azi-noapte, se cere o lamurire si o cercetare amanuntita cu anchetarea independenta si relatarea publica a ceea ce s-a intamplat in combinatul chimic OLTCHIM. NU DORIM ANCHETA SECURISTILOR LUI STANESCU BOGDAN SI ALTOR SECURISTI CARE SUNT IN OLTCHIM!!!!!!!! Situatia fiind  " stergerea " sau " accidentul " unei situatii de care vrem sa stim si ce se afla in acest depozit la momentul producerii incendiului ( nu ceea ce doresc ei sa evidentieze ci ce rezulta dupa ancheta amanuntita ), cu toate detaliile si cine a fost ultima persoana care a avut legatura cu acest depozit, pana la reconstituirea a ceea ce se afla in acest depozit si cauza respectiva ( evaluarile si cercetarile profesioniste putand sa elucideze si sa descifreze toate situatiile create ) , urmele cui s-au sters si ce dovezi au fost facute scrum, precizam, daca s-a intamplat aceasta fapta care s-a creat in fapt creat prin foc si lasand scrum in urma acestui incendiu. URGENT, ANCHETA SI CERCETARE AMANUNTITA A CEEA CE S-A INTAMPLAT SI CONTROL AMANUNTIT, FARA A SE ARUNCA DOAR CA  A EXISTAT UN SIMPLU INCIDEND SI DE CARE SE UITA SAU SE IGNORA.

CREANTELE SALARIALE SI TOTI CEI CU CREANTE OLTCHIM, SUNT RUGATI SA CEARA SI SA INSISTE PE VERIFICAREA AMANUNTITA A CEEA CE S-A INTAMPLAT LA ACEST INCENDIU OLTCHIM 2016/10/08-09.

 JUDECATORIA TREBUIE SESIZATA CAT SI ORGANELE COMPETENTE DE A FACE ASTFEL DE CERCETARI SA LUCREZE PROFESIONIST!!!! 

SALARIATI OLTCHIM, CREDITORI CAT SI ACTIONARI OLTCHIM SESIZATI SI NU VA LASATI PACALITI ORI UMILITI DE CEEA CE  SE INTAMPLA!!! ESTE VORBA DE SALARIILE VOASTRE, DE TRECUTUL SI VIITORUL VOSTRU, DE BANII TUTUROR LA CARE OLTCHIM LASA SA SE OBSERVE SI CEEA CE SE INTAMPLA!!!! PACALERILOR SI UMILINTELOR LA CARE ASISTAM PERIODIC SI INSISTENT. OLTCHIM NEFIIND LA PRIMA EXPERIENTA DE PACALIRE SI INCIDENTE CU MULTE ALTE FAPTE CONTROVERSATE CARE S-AU PETRECUT!!! 

EXPLOZIA INFORMARILOR DESPRE BOGDAN STANESCU IN PRESA SI MASS-MEDIA CAT SI AICI PE PETITIE SI PE INTERNET SI GASCA DE PENALI CARE SE AFLA IN OLTCHIM IMPREUNA CU PIPEREA CU ASOCIATII & CO. CAT SI BDO PRIN NICULAE BALAN CU ASOCIATII &CO. IMPREUNA CU TOATE GRUPURILE INFRACTIONALE, TREBUIE SA RASPUNDA SI SA LI SE FACA CONTROL AMANUNTIT LA SITUATIILE CREATE PANA AZI DE CAND SUNT IN OLTCHIM, CAT SI CE AU CONDUS LA EVENIMENTELE CREATE SI ACESTE INCENDII CAT SI PIERDERI ALE AVUTIEI OLTCHIM CU REPETARE SI A ACESTOR FAPTE SUB DIVERSE ASPECTE SI FENOMENE LASATE LA TRECUT!!!!!! 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833(TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA. 

 1.SINDICATUL LIBER OLTCHIM, presedinte Mihai Diculoiu  

2.SINDICATUL VICTORIA OLTCHIM, condus de Corneliu Cernev  

3.SINDICATUL UNIREA OLTCHIM. condus de Marian Dumitru   

4.SINDICATUL SOLIDARITATEA OLTCHIM, condus de Dumitru Bica    

5.SINDICATUL RAFINORU, condus de Popescu Ionel  ....SI TOATE STRUCTURILE SINDICALE, TOATE.    

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,    etc. 

 Management:  

Mihai Bălan - Director General prin subordonare directa,    Livia - Mihaela Coclet - Sef Divizie Achizitii, sotia lui Ion Coclet departament special cu sase birouri, tot  speciale  

Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar, sotia, sotului Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu prinsecretariat subordonat  Daniel Ilinca- Directia ecnomica  

Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional  

Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - director Direcţia Comercială  

Ion Coclet - Director Resurse Umane  

Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica si  cel care a dus la FALIMENT SC. MENCHIM SA. FINALIZAT CU SUCCES SUB STRICTA OBSERVATIE A LUI PIPEREA & CO, REPRIMINDU-L CU BRATELE DESCHISE PE POPESCU DIN NOU IN OLTCHIM SI CU RE: RE: RECHEMARI PE ACEST PENSIONAR ANGAJAT SALARIAT..., CA DE FAPT SI MULTE ALTE OBIECTIVE STRATEGICE PENTRU EI SI LUMEA LOR DE STRATEGI PE DEMOLARE.  

Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice -Produse Oxo,   

Marius Pîrvu – director Directie  Petrochimica Bradu - Pitesti  

Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu  

Andrei Nicu - Laurentiu - Sef Divizia Propenoxid, Polioli, Monomer, PVC  

 Conducerea societatii  

Consortiul alcatuit din
  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan
Administrator Judiciar
Administrator Special
Avram Danut-Victor
Director General Adjunct
Talpasanu Mihail
Director Directia Productie
Director Directia Comerciala
Smeu Alin-Ion
Director Directia Economica
Director Directia Resurse Umane
Director Directia Petrochimica Bradu

 

   

OLTCHIM 2013 PANA AZI SUNT CAZURI PENALE!!!!!!

#47888 OLTCHIM 2013 PANA AZI SUNT CAZURI PENALE!!!!!!

2016-08-10 08:57

"Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange, ca sa ai dreptul, sa nu fi de acord cu mine "

 RESTITUIE IN INTEGRUM ( RESTITUTIO IN INTEGRUM ) CU PENALIZARILE SI DAUNE-INTERESE TOT

UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!!

JOS CENZURA OLTCHIM!!!  JOS CENZURA ROMANIA!!! 

JOS CENZURA !!! Noi avem  regulile lor U.E. , ONU , Romania, U.S.A. & NATO,

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. 

Creantele salarii in cazul insolventei angajatorului

Principala modificare adusa textelor legale, cu un impact deosebit, consta in trecereacreantelor ,,salariale" intr-un rang de prioritate superior. LEGEA 85/2006

Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie:

Art. 13
Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. 

Art. 149:
Partile contractante vor chema in fata instantei judecatoresti partea care se face vinovata de activitatea impotriva intereselor salariatilor si ale societatii prezente in prezentul Contract Colectiv de Munca

Art. 158

Al3. Conflictele ce au ca obiect exercitarea unor drepturi sau indeplinirea unor obligatii decu_rgand din legi sau alte acte normative, precum si din Contractul Colectiv de Munca sau Contractul Individual de Munca sunt conflicte de drepturi.

LEGEA CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA 2011-2014

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidataABROGATA

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

 #28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

#28421 Re: Re: Legea 571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind Codul fiscal cu normele metodologice de aplicare

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013



CREANTELE SALARII OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????
OLTCHIM 2013 PANA AZI SUNT CAZURI PENALE!!!!!!

#47889 Re: Re: BREAKING NEWS OLTCHIM INSOLVENTA 2013 PANA AZI SUNT CAZURI PENALE!!!!!!

2016-08-10 09:10

#47835: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - Re: BREAKING NEWS OLTCHIM INSOLVENTA 2013 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

  

BULETINUL PROCEDURLOR DE INSOLVENŢĂ Nr. 230/07.01.2015 link buletinul de insolventa tabel creante masa credala pana-n ultima zi la intrarea in insolventa si toti din combinatul chimic trecuti  http://media.rtv.net/ care se regaseste si in planul de reorganizare depus la tribunalul Ramnicu Valcea.

 LEGE CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A

http://portal.just.ro/ 

UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!!

 DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!! 
Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 04.04.2016
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

NumeCalitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal

 si TOTI CREDITORII CU CREANTE....

 

Şedinţe

12.10.2016

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:  

 

29.06.2016

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: pentru continuarea procedurii potrivit raportului
Document: Încheiere de şedinţă    29.06.2016

23.03.2016

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: pentru continuarea procedurii potrivit raportului
Document:   Încheiere de şedinţă    23.03.2016

16.12.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Admite primul capăt de cerere formulat de debitoare
Document: Hotarâre  2329/2015  16.12.2015    

23.09.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: pentru continuarea procedurii de reorganizare 
Document:  Încheiere de şedinţă    23.09.2015   

17.06.2015
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Disjunge contestaţia formulată de ELECTRICA FURNIZARE SA la raportul de evaluare. T.fond.23.09.2015
Document: Încheiere de şedinţă    17.06.2015   

22.04.2015
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scurt: În temeiul art.101 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei: Confirmă Planul de reorganizare propus de către Consorţiul ROMINSOLV SPRL şi BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL, fila 77 din Planul de reorganizare, cu scenariile A şi B, capitolul 1.1.1., filele 83-90 din Planul de reorganizare votat în şedinţa Adunării Creditorilor din data de 09.03.2015. Stabileşte termen de fond 23.09.2015, în vederea depunerii Raportului trimestrial prevăzut de dispoziţiile art.106 din Legea nr.85/2006. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare.
Document: Hotarâre    22.04.2015

22.04.2015
Ora estimata: 08:05
Complet: Cameră de consiliu
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Respinge cererea de plată (fila 184,vol68) ca neîntemeiată, formulată de Primăria Dăbuleni. Admite cererea de plată formulată de către creditoarea Mentchim SA, în parte. Obligă pe debitoare la plata sumei de 878.155,14 lei c.val. prestări servicii către creditoare, în limita disponibilităţilor băneşti,iar în caz de confirmare plan de reorganizare conform programului de plăţi prevăzut. Cu recurs.
Document: Hotarâre    22.04.2015

01.04.2015

Ora estimata: 08:05
Complet: Complet amanare pronuntare
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scurt: Respinge cererea CET ca rămasă fără obiect. Respinge cererile CEC şi Primăria Mihăeşti ca neîntemeiată. Admite în parte cererea DGFP Vâlcea.
Document: Hotarâre  788/2015  01.04.2015

Oltchim, pe când detalii despre uriaşul incendiu?

#47890 Oltchim, pe când detalii despre uriaşul incendiu?

2016-08-10 12:28

Oltchim, pe când detalii despre uriaşul incendiu?

 

Pe contul personal de facebook, fostul prefect de Vâlcea, Anuţa Handolescu, rescrie anumite întrebări, pe care le adresează către conducerea Oltchim şi care consideră că i-au fost şterse din cont. Din câte se ştie nu poate şterge din cont ceva decât administratorul contului respectiv. În fine, asta este şi nu este o problemă, ca şi faptul că ar fi deranjat pe cineva întrebările cu pricina.

 

Deci, Anuţa Handolescu adresează întrebări de bun simt conducerii Oltchim şi solicită public răspunsuri pe măsură. Iată ce a scris fostul prefect de Vâlcea pe contul personal de faceebok:
“Oltchim‬ Experiență noua -am postat despre Oltchim si in 5 minute cineva a reușit sa-mi stearga postarea -Oare am deranjat ????
Rescriu- Incendiul de la Oltchim aminteste de anul 2007-13 august. Atunci pagubele au fost de circa 8 milioane de dolari si Oltchim era asigurat ! Pana in 15 noiembrie 2007 Olchim a primit banii de la asiguratori. Astazi pun următoarele întrebări:
1-Este patrimoniul Oltchim asigurat pentru a-si recupera pagubele ?( din cate stiu eu nu este asigurat, dar….poate )
2-In cazul in care nu exista asigurare cine va suporta pagubele? ( firma de insolventa,administratorul judiciar ,conducerea Oltchim sau……statul roman……sau se mai inchide ceva ca nu sunt bani ?)
3-Comunicatul Conducerii Oltchim cand apare? (Este unitate de grad 0 , obligatoriu trbuiau sa comunice public ce s-a intamplat )
Solici raspunsuri pentru ca incep sa am mari îndoieli vis-a-vis de capacitatile manageriale ale „marilor specialisti buni la toate ” care se vantura pe sume mari de bani in economia judetului Valcea si care par a fi cunoscatori in toate!
EU CER PUBLIC RASPUNSURI”

 

Suntem în asentimentul doamnei Handolescu şi aşteptăm cu real interes, şi noi mass-media, un comunicat de presă în care să fie prezentate cauzele care au dus la acest uriaş incendiu. Citind şi câteva comentarii de la postarea cu pricina, observăm că fostul prefect trage presa de mânecă, mai exact, ne întreabă public…”Si voi presa ce faceti????”

 

Păi ce să facem, doamna Handolescu, aşteptăm şi noi ca şi dvs. Personal am sunat la cunoştinţe care sunt angajate în Oltchim, nu din conducere, cei drept, că nu răspund, şi nu ştiu nimic sau pe înţelesul tuturor nu sunt autorizaţi să dea detalii la presă. În concluzie, aşteptăm să li se facă chef celor din conducere să remită un comunicat de presă!!!

http://www.timpuldevalcea.net/?p=17500

 

 

 

Mihai Diculoiu pe facebook

#47891 Mihai Diculoiu pe facebook

2016-08-10 13:59

Incompetenta si grandomania ad special Bogdan Stanescu de la SC Oltchim este cauza incendiului din 09.08.2016 ,orele 23 si 53 min.:
-in loc sa existe detectoare de incendiu cu semnalizare rapida ,Bogdan Stanescu cumpara autoturisme,are sofer la dispozitie,face excursii in strainatate,face chefuri pe cheltuiala Oltchim
-acorda conducerii Oltchim salarii individuale lunare in suma de 12 000 lei
-inchiriaza activul Ramplast pentru ca Oltchim sa piarda lunar suma de 100 000 euro
-infiinteaza sindicate aservite lui
-ignora deciziile organelor de control privind securitatea si sanatatea in munca
-primeste salariul si alte drepturi de la SCOltchim pentru o vizita pe saptamana la Oltchim
-nu a mai efectuat revizii la instalatii din 30.01 2013
Este nevoie sa se intervina urgent pentru ancheta acestui incident pentru a nu se genera altele cu efecte mai grave.In judetul Valcea. Nu are nimeni curajul sa elimine acesi impostori care au devenit si adevarate pericole pentru salariatii Oltchim si popu...latia judetului Valcea.?

ISU VÂLCEA a stabilit cauza incendiului de la OLTCHIM!

#47892 ISU VÂLCEA a stabilit cauza incendiului de la OLTCHIM!

2016-08-10 15:01

ISU VÂLCEA a stabilit cauza incendiului de la OLTCHIM!


Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) „General Magheru” al judetului Vâlcea au stabilit cauza probabilă care ar fi dus la producerea incendiului izbucnit în noaptea de 09/10.08.2016, pe Oltchim, la o hala de depozitare a materialelor folosite în procesul de producție.

În urma cercetărilor s-a stabilită că incendiul s-ar fi declanșat în urma formării unui arc electric la instalația de alimentare cu energie electrică, izolația îmbătrânită și crăpată ducând la întreținerea acestuia și implicit la aprinderea izolației.

Reamintim faptul că incendiul a fost anunțat la dispeceratul ISU Vâlcea, la ora 23.56, pentru stingerea acestuia intervenind:

- 71 de pompieri militari ai ISU Vâlcea cu 15 autospeciale de intervenție (8 autospeciale de stingere cu apa și spumă, o platforma de lucru la înălțime, doua autospeciale SMURD, o autospeciala CBRN si alte trei autovehicule de transport persoane);

- 28 de pompieri civili cu patru autospeciele din cadrul Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă (SPSU) Oltchim, un echipaj al SPSU CET Govora, echipaje ale SAJ Valcea si forţe de ordine din cadrul IPJ Valcea şi IJJ Vâlcea.

După trei ore de eforturi susținute, incendiul a fost lichidat. În urma pârjolului a fost afectată hala de aproximativ 1000 mp., în care erau depozitate foarte multe materiale combustibile folosite în procesul de producție (folie de polietilena, saci de hartie, material lemnos, etc), precum și substanțe inflamabile folosite în procesul tehnologic.

Prin intervenția promptă a pompierilor s-a reușit salvarea : staţiei electrice; a depozitului de carburanți al societații, a unui depozit de lichide inflamabile SPSU Oltchim şi garajele auto.

Din fericire nu au fost inregistrate victime, iar emanațiile de fum si gaze de la locul interventiei nu au pus în pericol siguranța loctarilor din imediata apropiere.

În perioada următoare se va stabili și valoarea pagubelor rezultate în urma acestui incendiu.

 

Ultima modificare Miercuri, 10 August 2016 17:54
DGL

#47893 incendiu

2016-08-10 15:18

Acest incendiu nu s-a produs in instalatiile tehnologice ci intr-un depozit in care erau stocate materiale _( folie, saci de hartie , cubitainere goale etc) Nu este cazul sa fabulam .

Administratorii Oltchim, reclamaţi de sindicalişti după incendiul de marţi noapte

#47894 Administratorii Oltchim, reclamaţi de sindicalişti după incendiul de marţi noapte

2016-08-10 15:19

Administratorii Oltchim, reclamaţi de sindicalişti după incendiul de marţi noapte

 

Conducerea combinatului chimic e acuzată că-şi bate joc de pompierii angajaţi, care sunt trimişi să cosească iarba prin curte, în loc să fie instruiţi şi dotaţi cu echipamente corespunzătoare

UPDATE: ISU Vâlcea a stabilit cauza probabilă care ar fi dus la producerea incendiului izbucnit în noaptea de 09/10.08.2016 la o hală de depozitare a materialelor folosite în procesul de producţie aparţinând Oltchim SA. În urma cercetărilor, s-a stabilit că incendiul s-ar fi declanşat în urma formării unui arc electric la instalaţia de alimentare cu energie electrică, izolaţia îmbătrânită şi crăpată ducând la întreţinerea acestuia şi implicit la aprinderea ei.

Sindicatul “Dreptate şi Adevăr”, una dintre formaţiunile de profil reprezentative în cadrul SC Oltchim SA, solicită Inspectoratului pentru Situaţiide Urgenţă (ISU) “General Magheru” al Judeţului Vâlcea să verifice urgent stadiul fizic de uzură şi modul de întreţinere al echipamentelor pentru stingerea incendiilor. Incendiul care a mistuit marţi noapte depozitul nr 2 a scos la iveală dotarea precară şi pregătirea discutabilă pentru intervenţii a pompierilor civili din cadrul Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă (SPSU) Oltchim. În condiţiile în care societatea râmniceană este un obiectiv strategic de importanţă naţională, situaţia e foarte gravă şi sindicaliştii promit că vor sesiza toate instituţiile de control.

 “În urma incendiului de seara trecută, Sindicatul Dreptate şi Adevăr din SC Oltchim SA solicită ISU Vâlcea să efectueze urgent un control în toate instalaţiile tehnologice de la Oltchim pentru a stabili cum sunt întreţinute echipamentele de stingerea incendiilor din societate şi care sunt investiţiile făcute în perioada de insolventa în acest domeniu. În opinia noastră este un nou caz de gestiune frauduloasă a averii debitorului. În loc să se achiziţioneze autoturisme noi pentru marionetele lui Bogdan Stănescu (administratorul special al Oltchim – n.r.), cu 12 salarii de la stat, considerăm că era necesar să se achiziţioneze autospeciale pentru pompierii Oltchim. În loc să li se pună la dispoziţie sindicatelor slugarnice autoturisme şi cotă de carburant, mai bine se făceau investiţii în instalaţii. În loc să fie trimişi pompierii Oltchim la coasă prin combinat, pe bază de program, mai bine li se făcea un program de control şi prevenire prin secţii. Întrebăm pe Bogdan Stănescu, chiar nu e preocupat de siguranţa salariaţilor Oltchim?

 Sindicatul Dreptate si Adevăr din SC Oltchim SA, va sesiza toate instituţiile statului cu drept de control, atât locale cât şi centrale, să efectueze controale la SC Oltchim SA pentru a preveni accidentele de muncă şi incendii, care pun în pericol viaţa şi sănătatea salariaţilor Oltchim. Acum înţelegem şi mai bine, de ce conducerea Oltchim, a fost atât de ofensată când Sindicatul Dreptate si Adevăr, i-a cerut permisiunea să facă un control prin secţii, pentru inventarierea problemelor de sănătate şi securitate în muncă”, se arată într-un comunicat postat pe contul de Facebook Chimiştii Uniţi miercuri, 10 august.

Dispozitiv impresionant angrenat în luptă cu focul

Marţi seară (9 august), în jurul orei 23 şi 20 de minute a fost dată alarma de incendiu pe platforma chimică râmniceană. Depozitul nr. 2 de materii prime şi materiale al secţiilor Polieteri şi Electroliză din cadrul combinatului a fost cuprins de flăcări. În pericol a fost şi arhiva societăţii, dar intervenţia ISU a împiedicat mistuirea acesteia. Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost apelaţi prin 112 la ora 23.56. Ajutaţi de cei civili de la SPSU Oltchim şi SPSU CET Govora, ei au reuşit să lichideze sinistrul după trei ore de luptă cu focul miercuri, în jurul orei 03.10.

Potrivit declaraţiei lui Octavian Fulger, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea incendiul s-a produs la o hală de depozitare a materialelor folosite în procesul de producţie, flăcările manifestându-se iniţial pe aproximativ 350 mp. Până la stingerea acestora, au ars materiale depozitate în interiorul halei (folie de polietilenă, saci de hârtie, material lemnos etc.), suprafaţa afectată totalizând aproximativ 1.000 mp. De asemenea, a fost afectată structura din beton armat a halei în care erau depozitate materialele cuprinse de flăcări. 

Producţia poate fi afectată în perioada următoare 

La operaţiune au participat 71 de pompieri militari ai ISU Vâlcea cu 15 autospeciale de intervenţie şi 28 de pompieri civili cu patru autospeciale din cadrul Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă (SPSU) Oltchim, echipaje ale SAJ Vâlcea şi forţe de ordine din cadrul IPJ Vâlcea. În sprijinul pompierilor au acţionat şi forţe ale SPSU CET Govora. 

La ora 03.10 a fost anunţată lichidarea incendiului, pompierii militari de la Detaşamentul de Pompieri Râmnicu Vâlcea şi cei de la Garda de Intervenţie Băile Govora retrăgându-se în dispozitiv. 

Potrivit ISU, nu au fost înregistrate victime, iar emanaţiile de fum şi gaze rezultate de în urma incendiului nu au pus în pericol pop...ulaţia civilă din imediata apropiere. 

La faţa locului se lucrează pentru stabilirea cauzei şi a împrejurărilor care au dus la producerea incendiului.
Din primele informaţii a ars complet depozitul numărul 2 de materii prime lichide, pagubele produse putând afecta producţia în perioada următoare.

http://saptamana.net/articol/

Ciech solicită medierea urgentă a Ministerului Economiei în negocierile cu CET Govora

#47895 Ciech solicită medierea urgentă a Ministerului Economiei în negocierile cu CET Govora

2016-08-10 15:22

Ciech solicită medierea urgentă a Ministerului Economiei în negocierile cu CET Govora

Prin vocea CEO-ului Witold Urbanowski, deţinătoarea Uzinelor Sodice Govora, compania poloneză Ciech Soda România (CSR), solicită cu urgenţă mediere din partea Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, în negocierile cu CET Govora.

Miercuri, 10 august, încă o rundă de negocieri privind noile condiţii contractuale de furnizare a aburului industrial de către CET a eşuat, părţile neajungând nici de această dată la un acord. Conducerea CSR îl acuză pe administratorul judiciar al CET Govora Remus Borza că nu acceptă alte condiţii decât cele proprii. În vederea depăşirii acestui blocaj, CSR a trimis o solicitare oficială de mediere către Ministerul Economiei, având în vedere că această situaţie este în măsură să afecteze peste 30.000 de persoane din întreaga regiune Vâlcea.

“Consider că managementul CET Govora s-a concentrat asupra propriilor profituri şi nu a avut o poziţie obiectivă în rezolvarea problemei. Drept consecinţă, fabrica CSR a fost închisă, fapt care va avea un impact negativ asupra situaţiei economice a judeţului Vâlcea. De 10 ani contribuim la economia locală, am investit 220 milioane de Euro în salvarea, conservarea şi dezvoltarea afacerii locale în pofida dificultăţilor economice cu care ne-am luptat în ultimii ani. Ne dorim să rămânem în România şi să contribuim la dezvoltarea economiei locale. Avem nevoie de un punct de vedere care să integreze toate aspectele pe care le generează această problemă şi care să vadă dincolo de interesele individuale ale actorilor economici”, a declarat Witold Urbanowski, CEO CSR.

Printr-un comunicat remis presei, conducerea CSR mai susţine că majorarea preţului solicitată de CET afectează capacitatea companiei de a rămâne competitivă pe piaţă.

“De 10 ani contribuim la economia locală, am investit 220 milioane de Euro în salvarea, conservarea şi dezvoltarea afacerii locale în pofida dificultăţilor economice cu care ne-am luptat în ultimii ani. Ne dorim să rămânem în România şi să contribuim la dezvoltarea economiei locale. Avem nevoie de un punct de vedere care să integreze toate aspectele pe care le generează această problemă şi care să vadă dincolo de interesele individuale ale actorilor economici.”
- Witold URBANOWSKI, CEO CSR.

“Stoparea activitaţii de producţie, forţată de întreruperea livrării aburului, generează pierderi de 121.000 lei / zi pentru CET. Iar sistarea operaţiunilor CSR va genera falimentul CET, având în vedere că aburul vândut către CSR reprezintă 77% din aburul produs. Înainte de denunţarea contractului de către CET Govora, CSR a plătit 93 lei/Gcal, incluzând costurile certificatelor verzi, cu 15% mai mult decât în Germania şi cu 30% mai scump decât în Polonia. În cazul în care CIECH va fi nevoit să închidă operaţiunile din România, bugetul local Râmnicu Vâlcea şi cel central vor pierde 50-60 milioane de lei/pe an, din taxe. Regiunea se va confrunta, de asemenea, cu o rată crescută a şomajului care va afecta aproape 30.000 de persoane, angajate la CSR, CET, Oltchim, SNS şi toţi ceilalţi furnizori locali”, se arată în comunicatul de presă al CSR.

“Vrem să rămânem în România şi să ne continuăm activitatea aici. Solicităm intervenţia autorităţilor competente pentru a media această situaţie. Considerăm că este o atitudine responsabilă din partea noastră să lansăm această invitaţie la nivel central, tinând cont de efectele pe care situaţia le implică. Avem nevoie să ştim dacă autorităţile române susţin acest climat incert în care contractele care generează un astfel de impact puternic asupra oamenilor şi afacerilor pot fi schimbate prin presiune şi ameninţări”, a declarat Witold Urbanowski, CEO al CSR.

Remus Borza, administratorul judiciar al CET Govora, a denunţat contractul cu Uzinele Sodice Govora (USG) pentru furnizarea aburului industrial începând cu 1 august. Din această cauză, de miercuri, 3 august, a fost oprită efectiv producţia de la societatea parte a Grupului polonez Cieh Soda România (CSR).

Ciech Soda România este prima unitate de producţie Ciech Group din afara Poloniei şi este singurul producător de sodă calcinată ramas activ în industria chimică din România. Uzina a fost preluată de Ciech Group în anul 2006. Echipa de aproximativ 600 de persoane a USG asigură soda calcinată şi silicat de sodiu- solid şi lichid pentru România, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Orientul Mijlociu şi India.

http://saptamana.net/articol/

Ce se întâmplă cu procesul de producţie de la Oltchim după incendiul de miercuri

#47896 Ce se întâmplă cu procesul de producţie de la Oltchim după incendiul de miercuri

2016-08-10 15:28

Ce se întâmplă cu procesul de producţie de la Oltchim după incendiul de miercuri

Combinatul vâlcean Oltchim Râmnicu Vâlcea nu va întrerupe procesul de producţie la nicio secţie, deşi în incendiul, care a fost stins miercuri dimineaţă, a ars în totalitate depozitul de materie primă lichidă, care ar fi necesar pentru producţie timp de o lună, au declarat pentru AGERPRES, surse din interiorul societăţii.

Astfel, potrivit acestora, încă de la primă oră, conducerea a făcut comandă pentru refacerea stocului de materie primă care s-a distrus în incendiu, în valoare de aproximativ 200.000 de euro şi nicio secţie nu a fost oprită. Depozitul numărul 2 de materii prime al combinatului vâlcean Oltchim a ars în totalitate în noaptea de marţi spre miercuri, neînregistrându-se victime. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al judeţului Vâlcea au reuşit să lichideze miercuri în jurul orei 3,10 incendiul de pe platforma chimică a combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea, după cum a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

 

Declanşarea incendiului a fost anunţată marţi la ora 23,56, la o hală de depozitare a materialelor folosite în procesul de producţie, flăcările manifestându-se iniţial pe aproximativ 350 mp. Până la stingerea acestora, au ars materiale depozitate în interiorul halei (folie de polietilenă, saci de hârtie, material lemnos etc.), suprafaţa afectată totalizând aproximativ 1 000 mp. De asemenea, a fost afectată structura din beton armat a halei în care erau depozitate materialele cuprinse de flăcări. După trei ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins. La operaţiune au participat 71 de pompieri militari ai ISU Vâlcea cu 15 autospeciale de intervenţie şi 28 de pompieri civili cu patru autospeciale din cadrul Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă (SPSU) Oltchim, echipaje ale SAJ Vâlcea şi forţe de ordine din cadrul IPJ Vâlcea. În sprijinul pompierilor au acţionat şi forţe ale SPSU CET Govora.

La ora 3,10 a fost anunţată lichidarea incendiului, pompierii militari de la Detaşamentul de Pompieri Râmnicu Vâlcea şi cei de la Garda de Intervenţie Băile Govora retrăgându-se în dispozitiv. Nu au fost înregistrate victime, iar emanaţiile de fum şi gaze rezultate de în urma incendiului nu au pus în pericol popu...laţia civilă din imediata apropiere. La faţa locului se lucrează pentru stabilirea cauzei şi a împrejurărilor care au dus la producerea incendiului. Din primele informaţii a ars complet depozitul numărul 2 de materii prime lichide, pagubele produse putând afecta producţia în perioada următoare.

http://www.stiripesurse.ro/ce-se-intampla

Chimistii Uniti pe facebook

#47897 Chimistii Uniti pe facebook

2016-08-10 15:35

În atenția ISU
În urma incendiului din Oltchim de seara trecută, Sindicatul Dreptate si Adevăr din SC Oltchim SA, solicita ISU Vâlcea, să efectueze urgent un control în toate instalațiile tehnologice de la Oltchim, pentru a stabili cum sunt întreținute echipamentele de stingerea incendiilor din societate și care sunt investițiile făcute în perioada de insolventa în acest domeniu. În opinia noastră este un nou caz de gestiune frauduloasă a averii debitorului.
În loc să se achiziționeze autoturisme noi pentru marionetele lui Bogdan Stănescu, cu 12 salarii de la stat, considerăm că era necesar să se achiziționeze autospeciale pentru pompierii Oltchim. În loc să li se pună la dispoziție sindicatelor slugarnice autoturisme și cotă de carburant, mai bine se făceau investiții în instalații. În loc să fie trimiși pompierii Oltchim la coasă prin combinat, pe bază de program, mai bine li se făcea un program de control și prevenire prin secții. Întrebăm pe Bogdan Stănescu, chiar nu e preocupat de siguranța salariaților Oltchim?
Sindicatul Dreptate si Adevăr din SC Oltchim SA, va sesiza toate instituțiile statului cu drept de control, atât locale cât și centrale să efectueze controale la SC Oltchim SA pentru a preveni accidentele de muncă și incendii, care pun în pericol viața și sănătatea salariaților Oltchim. Acum înțelegem și mai bine, de ce conducerea Oltchim, a fost atât de ofensată când Sindicatul Dreptate si Adevăr, i-a cerut permisiunea să facă un control prin secții, pentru inventarierea problemelor de sănătate și securitate în muncă.


Musafir

#47898 Rusine sa va fie

2016-08-10 17:26

Domnul Marinescu seful pompierilor din Oltchim in loc sa  verifice improvizatiile din punct de vedere SPSU din Oltchim il ajuta pe Marcu Sorinsa faca un nou sindicat in Oltchim SINDICATUL  CHIMISTUL obligand pompierii sa treaca in acest sindicat stie dansul cum a chemat in birou pe fiecare pompier.

:))))

#47899 Re: Rusine sa va fie

2016-08-10 18:35

#47898: - Rusine sa va fie 

 Asa si? Fiecare trage dupa interesul lui ce ti se pare anormal,te-ai nascut ieri?


Musafir

#47900 Re: incendiu

2016-08-10 18:58

#47893: DGL - incendiu 

 Mai erau niste materii prime pe acolo.