Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

VL 24 CCH

#43526 CERSETORILOR

2015-09-11 15:05

Sa ma pupati in fundulet si pe mine si pe Marcelina caci noi vom ramane in Oltchim iar voi de la Pitesti cersiti bani de la OLTCHIM speram ca marti la minister sa va trimita acasa s-au poate va ia apararea ''domnul" Gerea Pitesteanul care a fost ministru al Economiei .

TIC TAC,LA MATA N GURA SA NE SLOBOZIM PU...LILE NOI OLTCHIMISTII

#43527 Re: CERSETORILOR CERNEVISTII,O MAI SU...GE..TI DE LA PICASSO?

2015-09-11 15:28

#43526: VL 22 CCH - CERSETORILOR 

 IAR TU GHIOCA ZIS BOIER MOFLEA, O SA MI SU..GI PU..LA CU MATA,MARCELA,TALPASANU,PIPEREA,ETC


Musafir

#43528 Re: Re: CERSETORILOR CERNEVISTII,O MAI SU...GE..TI DE LA PICASSO?

2015-09-11 15:51

#43527: TIC TAC,LA MATA N GURA SA NE SLOBOZIM PU...LILE NOI OLTCHIMISTII - Re: CERSETORILOR CERNEVISTII,O MAI SU...GE..TI DE LA PICASSO? 

 APROPO;IN CU..R SA TE PUPE TALPASANU,MATA SI PIPEREA MA DRAGA POPONARULE DE GAOAZA RETARDATA

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM

#43529 Pompierii de pe platforma petrochimică Bradu au renunţat la greva foamei

2015-09-11 15:51

Pompierii de pe platforma petrochimică Bradu au renunţat la greva foamei

Pompierii civili de pe platforma Diviziei Petrochimice Bradu au ieşit din greva foamei, pe care o declanşaseră în urmă cu câteva zile.

Ei se declară dezamăgiţi de indiferenţa cu care au fost trataţi de către autorităţi.

"Suntem dezamăgiţi. Am primit numai promisiuni. Acum să vedem cât se vor materializa şi din aceste promisiuni. Ne doare foarte mult nepăsarea începând de la Prefectură până la a celor îndreptăţiţi din cadrul Oltchimului, conducerea Oltichimului, administratorii judiciari. Nu am fost contactaţi de absolut nimeni", a spus Mircea Dinu, şef de formaţie în divizia Petrochimică Bradu.

Pompierii civili spun că, în cazul în care nu se va ţine seama de situaţia lor, vor relua protestele.

"Noi suntem foarte hotărâţi, avem şi promisiunea sau girul colegilor care vor fi disponibilizaţi. Vom face o altă grevă a foameni, cred că de mai mare amploare, vom merge la Ministerul Economiei sau în faţa Guvernului. Să vedem ce vom decide", a precizat Mircea Dinu.

Pompierii civili de la Oltchim - divizia Petrochimică Bradu au intrat în greva foamei la începutul acestei săptămâni, pentru a protesta faţă de decizia de concediere a întregii unităţi fără salarii compensatorii. 

http://www.romania-actualitati.ro

 


Musafir

#43530 Re: Vâlcea mai moare un pic: concedieri colective la Oltchim

2015-09-11 16:56

#43500: - Vâlcea mai moare un pic: concedieri colective la Oltchim  

 Cum sa fie disponibilizati ? doar au muncit din greu sa aduca oltchimul in starea asta. 

Astazi combinatul duduie. nu ca pe vremea roibanului.

Astia sunt managerii de succesuri, de aia spunea

                                                                     ,,celentano ot pitesti''

ca e foarte greu sa renunte la specialistii care au muncit atat de greu sa faca planul de repornire al DPB.  

bineinteles ca era putin cam luat. asa cum e el de obicei cand o ia pe aratura cu declaratiile.

cateodata o mai ia pe aratura si cu autoturismul oltchimului. asa cum a luato ultima data cu passatul oltchimului noroc ca a avut alt autoturism in fatza altfel bezmeticul cine stie in ce se oprea.  acum vad ca are o skoda pe mana io zic sa fiti atenti la baiatu asta. ca cine stie in ce dreacu mai propteste sarmana masina. si iar are olchimu de plata. ca pentru copilariile lui mariusica se gasesc bani imediat la oltchim, 

Partidul Victoria din Oltchim

#43531 Rusine sa va fie

2015-09-11 17:42

Ce va luati ma de mine ca conduc prin Oltchim VL 24 CCH de ce nu va luati si de Comanescu de la SLO care conduce prin Oltchim  VL22 CCH  pe el nu-l vedeti fraierilor ce sunteti.


Musafir

#43532 Re: Rusine sa va fie cernevistilor ca il pupati pe gaoaza in pu..la

2015-09-11 21:51

#43531: Partidul Victoria din Oltchim - Rusine sa va fie 

 O SA VEDEM NOI CARE SINT FRAIERI MAI GAOAZA RETARDATA,O SA VEDEM NOI,TC TAC,A MAI TRECUT O ZI.


Musafir

#43533 Re: Re: Rusine sa va fie cernevistilor ca il pupati pe gaoaza in pu..la

2015-09-12 06:27

#43532: - Re: Rusine sa va fie cernevistilor ca il pupati pe gaoaza in pu..la 

 gaoazaaaa,o sa va conducem pe ultimul drum,pe tine si pe talpasanu,va duceti dupa taticutul tau gaoaza si fratele tau talpasene?

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM

#43534 Oltchim concediază 10% din angajaţi

2015-09-12 08:58

Oltchim concediază 10% din angajaţi

Jumătate pleacă de pe platforma Arpechim.

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), aflat în insolvenţă din 2013, va disponibiliza 225 de angajaţi, aproape 10% din numărul total de salariaţi, pentru a-şi reduce cheltuielile salariale în linie cu planul de reorganizare. Jumătate din angajaţi vor pleca de la divizia petrochimică din Piteşti, închisă din 2010.

Administratorii combinatului estimau iniţial că va fi necesară disponibilizarea a 500 de salariaţi pentru ca, împreună cu îmbunătăţirea randamentelor instalaţiilor, să obţină o diminuarea a cheltuielilor operaţionale fixe cu 450.000 euro pe lună.

„Rezultatele economice pozitive înregistrate de Oltchim SA în primul semestru, precum şi investiţiile realizate din surse proprii în îmbunătăţirea eficienţei instalaţiilor de producţie au condus la o reducere a numărului de angajaţi cu 225 de persoane, faţă de un număr de cca. 500 de disponibilizaţi estimat iniţial, ceea ce implică o economie cu cheltuielile salariale lunare de 968.000 lei“, au arătat administratorii companiei.

Oltchim a obţinut o cifră de afaceri de 364 milioane de lei în primul semestru din acest an, cu 35% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Combinatul a trecut pe profit operaţional, încheind semestrul cu EBITDA de 24,4 milioane de lei, faţă de pierderi operaţionale de 65,7 milioane de lei în prima jumătate din 2014.

 

Din cei 225 de angajaţi care vor fi disponibilizaţi, un număr de 114 vor pleca de la Divizia Petrochimică Bradu, care în 2014 avea 229 de angajaţi. Această divizie a Oltchim este situată pe platforma rafinăriei Arpechim Piteşti şi a fost plasată în conservare în 2010, când rafinăria a fost declarată nerentabilă şi închisă de către proprietarul său, OMV Petrom.

Încercările Oltchim şi ale statului de a cumpăra platforma Piteşti de la Petrom au eşuat, iar compania petrolieră intenţionează să demoleze rafinăria şi să construiască în loc un depozit de produse petroliere.

Administratorii Oltchim precizează că au în vedere o „echilibrare eficientă“ a personalului auxiliar (TESA) cu cel productiv şi că un număr foarte redus de angajaţi direct productivi vor fi disponibilizaţi. Dintr-un total de 2.239 de angajaţi la 31 decembrie, o treime era personal TESA.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.09.2015

http://www.zf.ro/eveniment/

 

Combinatul chimic Oltchim va aproximtiv 10% din personal, mai puţin decât estima iniţial

Combinatul chimic Oltchim va concedia 225 de persoane, reprezentând aproximtiv 10% din personal, ca parte a planului de reorganizare, numărul fiind mai mic decât cel prevăzut iniţial, de 500, după ce compania şi-a îmbunătăţit rezultatele şi a crescut eficienţa producţiei în primul semestru al anului

Aceasta este a doua serie de disponibilizări la Oltchim, după cea din 2013, când au fost concediaţi peste 900 de angajaţi.

Disponibilizarea personalului excedentar face parte din planul de reorganizare aprobat de judecătorul sindic în aprilie, prin care conducerea societăţii s-a angajat să implementeze măsuri de diminuare a costurilor operaţionale fixe cu aproximativ 450.000 de euro pe lună, ceea ce implică atât o creştere a randamentelor instalaţiilor, cât şi reducerea fondului de salarii, se arată într-un raport transmis joi de companie Bursei de Valori Bucu_reşti (BVB).

"Rezultatele pozitive înregistrate de Oltchim în primul semestru, precum şi investiţiile realizate din surse proprii în îmbunătăţirea eficienţei instalaţiilor de producţie au condus la o reducere a numărului de angajati cu 225 de persoane, faţă de un număr de aproximativ 500 de disponibilizaţi estimat iniţial, ceea implică o economie cu cheltuielile salariale lunare de 968.000 de lei", notează Oltchim.

În primul semestru al anului, Oltchim şi-a îmbunătăţit rezultatele economico-financiare din activitatea cu_rentă comparativ cu aceeaşi perioadă din anii anteriori, înregistrând o cifră de afaceri de 364 milioane lei, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 73% faţă de primul semestru din 2013, precum şi profit EBITDA de 24,4 milioane lei. Pierderea totală s-a redus în doi ani cu 138 milioane lei, până la 9 mllioane lei în prima jumătate a acestui an, conform datelor transmise de Oltchim.

Consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim, Romlnsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL, împreună cu administratorul special, Bogdan Stanescu, şi conducerea societăţii, anunţă că miercu_ri a fost finalizată procedura de consultare cu reprezentanţii salariaţilor privind numarul de angajati care vor fi disponibilizaţi în perioada următoare.

Noua organigramă discutată cu salariaţii prevede redimensionarea personalului angajat la nivelul actual de utilizare a capacităţilor de producţie, se arată în anunţul Oltchim.

Din numărul total de 225 de angajaţi care vor fi disponibilizaţi, un număr de 114 de salariaţi vor fi de la Divizia Petrochimică Bradu de la Piteşti, care până în prezent au fost remuneraţi salarial conform Contractului Colectiv de Muncă chiar dacă unitatea nu desfăşoară o activitate productivă şi se află în conservare încă din 2010. Totodată, la nivelul întregii societăţi Oltchim a fost avută în vedere o echilibrare eficientă a personalului auxiliar (TESA) cu personalul productiv, astfel încât un număr foarte redus de persoane angajate în producţie vor face obiectul acţiunii colective de disponibilizare.

După finalizarea consultărilor cu reprezentanţii salariaţilor, acţiunea de disponibilizare colectivă a personalului excedentar va fi notificată Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Agenţiei Teritoriale de Ocupare a Forţei de Muncă, urmând ca în 30 de zile să fie comunicate deciziile de concediere, salariaţii concediaţi având dreptul la un preaviz de minimum 20 de zile lucrătoare.

Toţi salariaţii disponibilizaţi vor primi lunar, începând din prima lună după disponibilizare, salariile restante datorate de societate, iar ”începând din februarie-martie anul viitor vor încasa lunar echivalentul unui salariu, dar nu mai mult de salariul mediu brut la nivel de Oltchim, până la epuizarea fondului de salarii compensatorii, maximum 12, în funcţie de vechimea în muncă”.

De asemenea, angajaţii disponibilizaţi vor beneficia de drepturile aferente concediului de odihnă pentru întreg anul şi de prima de vacanţă.

Conform sursei citate, ca urmare a rezultelor economice pozitive din primul semestru, societatea a achitat lunar drepturile salariale aferente unei luni pentru cei aproximativ 2.200 de angajaţi şi, în acelaşi timp, personalul disponibilizat în 2013 a încasat lunar, în aprilie şi mai, suma de 531 de lei, iar din luna iunie 1.000 de lei în contul salariilor compensatorii.

Valoarea investiţiilor în instalaţiile de producţie din primul semestru se ridică la 6,1 milioane de lei, iar începâlnd din luna iunie a fost repornită a nouă linie de producţie a combinatului, respectiv instalaţia de oxo-alcooli.

Oltchim are aproximativ 2.200 de salariaţi.

Compania de stat din Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă din ianuarie 2013, iar planul de reorganizare prevede vânzarea combinatului pentru minimum 307 milioane euro.

Statul a încercat în mai multe rânduri privatizarea Oltchim, dar fără success. La ultimul termen, din 15 decembrie 2014, niciun investitor nu şi-a exprimat interesul să preia compania.

Combinatul este deţinut de stat prin Ministerul Economiei, cu 54,8% din acţiuni, PCC SE cu 32,34% şi de alţi acţionari, cu 12,85%.


 
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43535 Re: Re: 50.000 de euro, ONORARIU LA OLTCHIM pentru firmele care gestionează insolvenţa

2015-09-12 09:10

#36055: 50.000 de euro, ONORARIU LA OLTCHIM pentru firmele care gestionează insolvenţa - Re: 50.000 de euro, ONORARIU LA OLTCHIM pentru firmele care gestionează insolvenţa  

 

http://www.realitatea.net/50-000-de-euro

 

50.000 de euro pe lună plus bonusuri şi comisioane - acesta este onorariul firmelor care se ocupă cu administrarea specială a Oltchim. Realitatea TV a intrat în posesia actului ce prevede onorariile pentru gestionarea insolvenţei. În perioada ianuarie-aprilie, sute de muncitori de la Oltchim au protestat pentru recuperarea restanţelor salariale.

În hârtia semnată de reprezentanţii consorţiului ce se ocupă de gestionarea procedurii de insolvenţă se menţionează: "Un onorariu fix de 50.000 de Euro pe lună, datorat începând cu data deschiderii procedurii şi până la finalizarea acesteia. Plata onorariului va fi efectuată începând cu luna septembrie 2013". Adică odată cu depunerea şi acceptarea planului de reorganizare şi restructurare.

Din actul obţinut de Realitatea TV reiese că administratorul judiciar poate obţine avantaje duble din modul în care au fost stabilite comisioanele: "Un onorariu procentual de 5%, aplicat sumelor distribuite creditorilor în situaţia confirmării unui plan de reorganizare, precum şi sumelor obţinute din valorificarea bunurilor debitoarei. Un onorariu procentual de 10%, aplicat sumelor obţinute din recuperări creanţe".

Acest lucru înseamnă că administratorul poate aplica un comision la recuperarea creanţelor şi apoi, încă unul, odată cu transferul sumelor către creditori.

Salariaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au cerut in timpul ultimelor proteste achitarea restanţelor salariale, dar şi elaborarea unei strategii de repunere în funcţiune a combinatului vâlcean la o capacitate de peste 65%.
Guvernul a aprobat, în 23 ianuarie 2013, Memorandumul cu privire la intrarea in insolventa a SC Oltchim SA. Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consorţiul format din Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring RPRL.
 
 
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43536 JAF LA OLTCHIM CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

2015-09-12 09:12

 Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina =>Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

BULETINUL PROCEDURILOR DE INSOLVENŢĂ Nr. 230/07.01. 2015 link buletinul de insolventa tabel creante masa credala pana-n ultima zi din an 2012 si toti din combinatul chimic trecuti  http://media.rtv.net/ care se regaseste si in planul de reorganizare depus la tribunalul Ramnicu Valcea.

 LEGE CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A

http://portal.just.ro/

DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!!  UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!! 
Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 08.06.2015
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 Părţi

NumeCalitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal

 si TOTI CREDITORII CU CREANTE....

 

Şedinţe

23.09.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie:
Solutia pe scu_rt:
Document:    

17.06.2015
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scu_rt: Disjunge contestaţia formulată de ELECTRICA FURNIZARE SA la raportul de evaluare. T.fond.23.09.2015
Document: Încheiere de şedinţă    17.06.2015   

22.04.2015
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scu_rt: În temeiul art.101 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei: Confirmă Planul de reorganizare propus de către Consorţiul ROMINSOLV SPRL şi BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL, fila 77 din Planul de reorganizare, cu scenariile A şi B, capitolul 1.1.1., filele 83-90 din Planul de reorganizare votat în şedinţa Adunării Creditorilor din data de 09.03.2015. Stabileşte termen de fond 23.09.2015, în vederea depunerii Raportului trimestrial prevăzut de dispoziţiile art.106 din Legea nr.85/2006. Cu drept de recu_rs în termen de 7 zile de la comunicare.
Document: Hotarâre    22.04.2015

22.04.2015
Ora estimata: 08:05
Complet: Cameră de consiliu
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scu_rt: Respinge cererea de plată (fila 184,vol68) ca neîntemeiată, formulată de Primăria Dăbuleni. Admite cererea de plată formulată de către creditoarea Mentchim SA, în parte. Obligă pe debitoare la plata sumei de 878.155,14 lei c.val. prestări servicii către creditoare, în limita disponibilităţilor băneşti,iar în caz de confirmare plan de reorganizare conform programului de plăţi prevăzut. Cu recu_rs.
Document: Hotarâre    22.04.2015

01.04.2015
Ora estimata: 08:05
Complet: Complet amanare pronuntare
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scu_rt: Respinge cererea CET ca rămasă fără obiect. Respinge cererile CEC şi Primăria Mihăeşti ca neîntemeiată. Admite în parte cererea DGFP Vâlcea.
Document: Hotarâre  788/2015  01.04.2015

25.03.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe sc_urt: Respinge cererea Tehnosud ca rămasă fără obiect. Amână pronunţarea cu privire la cererile de plată la data de 01.04.2015. T.fond.22.04.2015
Document: Hotarâre  715/2015  25.03.2015

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43537 JAF LA OLTCHIM CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

2015-09-12 09:15

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina =>Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

BULETINUL PROCEDURILOR DE INSOLVENŢĂ Nr. 230/07.01. 2015 link buletinul de insolventa tabel creante masa credala pana-n ultima zi din an 2012 si toti din combinatul chimic trecuti  http://media.rtv.net/ care se regaseste si in planul de reorganizare depus la tribunalul Ramnicu Valcea.

 LEGE CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A

http://portal.just.ro/

DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!!  UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!! 
Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 08.06.2015
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 Părţi

NumeCalitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal

 si TOTI CREDITORII CU CREANTE....

 

Şedinţe

23.09.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie:
Solutia pe scu_rt:
Document:    

17.06.2015
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scu_rt: Disjunge contestaţia formulată de ELECTRICA FURNIZARE SA la raportul de evaluare. T.fond.23.09.2015
Document: Încheiere de şedinţă    17.06.2015   

22.04.2015
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scu_rt: În temeiul art.101 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei: Confirmă Planul de reorganizare propus de către Consorţiul ROMINSOLV SPRL şi BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL, fila 77 din Planul de reorganizare, cu scenariile A şi B, capitolul 1.1.1., filele 83-90 din Planul de reorganizare votat în şedinţa Adunării Creditorilor din data de 09.03.2015. Stabileşte termen de fond 23.09.2015, în vederea depunerii Raportului trimestrial prevăzut de dispoziţiile art.106 din Legea nr.85/2006. Cu drept de recu_rs în termen de 7 zile de la comunicare.
Document: Hotarâre    22.04.2015

22.04.2015
Ora estimata: 08:05
Complet: Cameră de consiliu
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scu_rt: Respinge cererea de plată (fila 184,vol68) ca neîntemeiată, formulată de Primăria Dăbuleni. Admite cererea de plată formulată de către creditoarea Mentchim SA, în parte. Obligă pe debitoare la plata sumei de 878.155,14 lei c.val. prestări servicii către creditoare, în limita disponibilităţilor băneşti,iar în caz de confirmare plan de reorganizare conform programului de plăţi prevăzut. Cu recu_rs.
Document: Hotarâre    22.04.2015

01.04.2015
Ora estimata: 08:05
Complet: Complet amanare pronuntare
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scu_rt: Respinge cererea CET ca rămasă fără obiect. Respinge cererile CEC şi Primăria Mihăeşti ca neîntemeiată. Admite în parte cererea DGFP Vâlcea.
Document: Hotarâre  788/2015  01.04.2015

25.03.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe sc_urt: Respinge cererea Tehnosud ca rămasă fără obiect. Amână pronunţarea cu privire la cererile de plată la data de 01.04.2015. T.fond.22.04.2015
Document: Hotarâre  715/2015  25.03.2015

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43538 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

2015-09-12 09:18

 

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

UNDE SUNT BANII????

HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!

S.O.S. OLTCHIM !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA  SC. OLTCHIM SA.

UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

 planul Rominsolv – BDO.  : Plan_Reorganizare_Oltchim

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat :

T1 8,659; T2 17,821; T3 17,821; T4 17,821; T5 17,821; T6 17,821; T7 17,821;T8 17,821; T9 17,821; T10 17,821; T11 17,821;T12 17,821

5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014
La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii cu_rente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

 

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850

Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

 

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

 

2. Creditorii salariaţi primesc 100% din valoarea creanţelor acestora.

 

Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare  pag 81 din 315 din :PLANUL DE REORGANIZARE 2015.

 

Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

 

http://www.rominsolv.ro/ ; http://www.oltchim.ro/

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

Art. 3.10. creantele salariale sunt creantele ce izvorasc din raporturi de munca între debitor si angajatii acestuia. Aceste creante sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator;

 Art. 96.  (2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil pentru creanta sa.

Art. 101. (2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;

Art. 41. (3) În cazul în care se confirma un plan de reorganizare, dobânzile, majorarile ori penalitatile de orice fel  sau cheltuielile accesorii la obligatiile nascute ulterior datei deschiderii procedurii generale se achita în conformitate cu actele din care rezulta si cu prevederile programului de plati. În cazul în care planul esueaza, prevederile alin. (1) si (2) se aplica corespunzator pentru calculul accesoriilor cuprinse în programul de plati, la data intrarii în faliment.

Art. 64.(6) Creantele nascute dupa data deschiderii procedurii, în perioada de observatie sau în procedura reorganizarii judiciare vor fi platite conform documentelor din care rezulta, nefiind necesara înscrierea la masa credala. Prevederea se aplica în mod corespunzator pentru creantele nascute în procedura de faliment.

UNDE SUNT BANII????

 

JAF LA OLTCHIM CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

#43539 Re: Re: Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 09/10.10.2014

2015-09-12 09:22

#41781: CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea - Re: Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 09/10.10.2014 

 

Oltchim se extinde în cultivarea de plante

4 sep 2014

Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflată în insolvenţă de anul trecut,  îşi va extinde businessul în mai multe domenii noi, inclusiv cultivarea plantelor şi fabricarea ambalajelor din lemn, în condiţiile în care fabricaţia produselor chimice se desfăşoară la mai puţin de un sfert din capacitatea combinatului chimic.
 
Administratorii judiciari ai companiei vâlcene au convocat o adunare extraordinară a acţionarilor pentru a aproba completarea obiectului de activitate cu mai multe activităţi, printre care fabricarea de instrumente medicale şi stomatologice, şi lucrări de demolare a construcţiilor.
 
Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor - Bursei de Valori.
 

UNDE SUNT BANII????

PARTIEEEEEEEEEEEEEE.........CONCEDII PLACUTE, aveti bani de bilete de avion, aveti bani de plinul la autorurisme, va ajung si de cadouri la amante sau familie...etc.

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.:  http://www.oltchim.ro/

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

JAF LA OLTCHIM CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

#43540 Re: Re: Au început concedierile la Oltchim 16 Mai 2013

2015-09-12 09:23

#41782: CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea - Re: Au început concedierile la Oltchim 16 Mai 2013 

 

 16 Mai 2013

900 de salariaţi ai companiei Oltchim, 600 de la Râmnicu Vâlcea şi încă 300 de la divizia Petrochimică Bradu de la Piteşti, urmează să fie concediaţi săptămâna aceasta.

Joi au sosit deciziile de disponibilizare la Combinatul Oltchim, iar plăţile compensatorii prevăzute sunt calculate în funcţie de numărul de ani lucrat în combinat.

Unei femei i s-a făcut rău când a văzut că urmează să fie concediată după zece ani de muncă la Oltchim, doar cu o parte din compensaţia promisă.

Nemultumiţi au fost şi angajaţii care s-au înscris voluntar pe listele de disponibilizare. Oamenii spun că în contractul colectiv de muncă valoarea compensaţiilor trebuia calculată în funcţie de vechimea totală, şi nu în funcţie de anii în care au lucrat la Oltchim.

900 de salariaţi ai companiei, 600 de la Râmnicu Vâlcea şi încă 300 de la divizia Petrochimică Bradu de la Piteşti, urmează să fie concediaţi săptămâna aceasta

http://stiri.tvr.ro/au-inceput-concedierile-la-oltchim

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43541 JAF LA OLTCHIM CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

2015-09-12 09:26

"Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange, ca sa ai dreptul, sa nu fi de acord cu mine "

 RESTITUIE IN INTEGRUM ( RESTITUTIO IN INTEGRUM ) CU PENALIZARILE SI DAUNE-INTERESE TOT

UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!!

JOS CENZURA OLTCHIM!!!  JOS CENZURA ROMANIA!!! 

JOS CENZURA !!! Noi avem  regulile lor U.E. , ONU , Romania, U.S.A. & NATO,

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. 

Creantele salarii in cazul insolventei angajatorului

Principala modificare adusa textelor legale, cu un impact deosebit, consta in trecerea creantelor ,,salariale" intr-un rang de prioritate superior. LEGEA 85/2006

Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie:

Art. 13
Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. 

Art. 149:
Partile contractante vor chema in fata instantei judecatoresti partea care se face vinovata de activitatea impotriva intereselor sa_lariatilor si ale societatii prezente in prezentul Contract Colectiv de Munca

Art. 158

Al3. Conflictele ce au ca obiect exercitarea unor drepturi sau indeplinirea unor obligatii decu_rgand din legi sau alte acte normative, precum si din Contractul Colectiv de Munca sau Contractul Individual de Munca sunt conflicte de drepturi.

LEGEA CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA 2011-2014

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

 #28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

#28421 Re: Re: Legea 571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind Codul fiscal cu normele metodologice de aplicare

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013


CREANTELE SALARII OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????

 


Musafir

#43542 SINCERE REGRETE

2015-09-13 05:06

VA INFORMEZ CA A MURIT GAOAZA IN BAIE,LA MUSCAT LARGA DE CO...AIE

Partidul Victoria din Oltchim

#43543 43542

2015-09-13 14:07

Ai vrea tu fraiere.


Musafir

#43544

2015-09-13 14:17

Niciodata nu prea tarziu si nu se stie.Putina rabdare orice prost pe limba lui piere.Prosti au fost prosti raman cernevisti oricat ar vrea ei sa se destepte prosti nu se pot inconjura de oameni destepti.

EU

#43545

2015-09-13 18:09

Oltchim se extinde în cultivarea de plante- o mizerie de desinformare , mai intai au vrut sa faca dintr-un combinat chimic unul petrochimic , acum unul de cultivare a plantelor...seamana cu poveastea lui Danila Prepeleac care a plecat la targ sa vanda o vaca si s-a intors cu o gasca.....

niste hoti


Musafir

#43546 Re: 43542

2015-09-13 20:44

#43543: Partidul Victoria din Oltchim - 43542 

 ptiu drace,nu ai murit,pai mult nu mai ai......o sa mori in chinuri ma SATANO

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM

#43547 Război între PNL şi conducerea Arpechim! Acuzatii de ambele părti, angajatii- viitori şomeri

2015-09-14 07:01

Război între PNL şi conducerea Arpechim! Acuzatii de ambele părti, angajatii- viitori şomeri

Unul dintre angajații Arpechim, care s-a aflat în greva foamei, toată săptămâna trecută, pentru că urmează să fie disponibilizat alturi de alți peste 200 se colegi, a cedat fizic. Acestuia i s-a făcut rău şi a fost transportat de urgentă la spital. În tot acest timp ministrul Energiei, Andrei Gerea tace iar PNL a cerut demiterea acestuia, de către premier. Şi tot în acest timp, pe lista disponibilizărilor s-ar afla şi detaşementul de pompieri al sucu_rsalei.

“Doar sotia sefului pompierilor va mai rămâne”  Adrian Miutescu, purtător de cuvânt la PNL Argeş a declarat: " Îi cer premierului Victor Ponta să-l demită pe Ministrul Faliment- Andrei Gerea, pentru că el nu are bunul simț să își dea demisia. Gerea nu este capabil să conducă un minister. Nici măcar la telefon nu mai răspunde zilele astea, când toată lumea îl sună să întrebe despre situația Arpechim. Nici mandatul de parlamentar de Argeș, nu a fost în stare să-l onoreze. Se pare că şi pompierii sunt pe lista disponibilizatilor. Doar sotia şefului pompierilor mai rămâne. Acest lucru este foarte grav, în caz de incendiu, oare cine va mai intervine?"

“ PNL să stea liniştit, nu le dăm membrii de partid afară pe criterii politice! Se agită degeaba!”  Directorul sucu_rsalei Bradu, Marius Pârvu sustine că, încă nu există o listă definitivă cu numele celor care urmează să plece. Mai mult, Pârvu le transmite un mesaj liberalilor: “ Se agită mai mult decât trebuie. Nu este încă nimic clar, doar discutii. Trebuie să functionăm sub o formă legală. PNL are şi el membri de partid, angajati la Arpechim,  şi se gandesc că se află pe lista disponibilizatiilor. Să stea liniştiti cei de la PNL, nu dăm afară pe criterii politice.”

http://www.institutiilestatului.ro/shownews.

 


Musafir

#43548

2015-09-14 09:24

Sindicatele ne pot informa cand se vor distribui deciziile de disponibilizari?


Musafir

#43549

2015-09-14 13:42

ieri


Musafir

#43550

2015-09-14 15:03

Ce sa va informeze,cernevisti stau linistiti ca doar sectiile lor mai merg,restul Dumnezeu cu mila,dai dracu ca nu mai conteaza ,oricum pana la cati vor ramane vreo 800,urmeaza zile crepusculare si dezinformare cat cuprinde nu v-ati obisnuit.Nu mai puneti botul la toate minciunile ,nimeni "nu stie nimic" ,dar sigur urmeaza zile negre,ca doar e bum economic.Sa auzim de bine.