Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

#37076 Re: Re: EU VA GARANTEZ PUSCARIA BAIETI !!!!!!!!!!!!

2015-05-05 09:51

#24909: - Re: EU VA GARANTEZ PUSCARIA BAIETI !!!!!!!!!!!! 

 

 PENTRU HOTI SI MATLANI, ASTA LE ESTE SOARTA:

 

JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

#37077 DNA S.O.S OLTCHIM

2015-05-05 09:53

 STITI CA O DATA CE ATI INCALCAT TERMENE DE ACHITARI SUME CONFORM ACTELOR SUMA INTREAGA SI REALA VALOAREA REALA SI CONFORMA, CELELALTE TERMENE PE CARE LE INVOCATI SUNT NULE DE DREPT SI SE APLICA REGULA LEGII PRIN  ACHITARI SUMELOR DE BANI VALOAREA TOTALA CREANTE SALARIALE SI DREPTURI CREANTE SALARIALE URGENT CU PENALIZARIRE SI DAUNE-INTERESE PENTRU PREJUDICIILE CREATE, FARA DISCRIMINARE PRECUM ATI PROCEDAT SI FARA ALTE ABATERI LA CARE ATI PARTICIPAT. ACESTEA,  PRIN TRATAMENTUL CORECT SI ECHITABIL, DIN ACTELE DE LE DETINEM SI AM FOST CONCEDIATI COLECTIV, SI ATI INCALCAT LEGI, ACTE, ATI FACUT DISCRIMINARI, ATI FACUT ILEGALITATI PRIN SPALARE DE BANI, ATI DETURNAT SUME, V-ATI FOLOSIT SI VA FOLOSITI DE INFORMATII PRIN ILEGALITATE SI DETURNATI SENSUL SI LITERA LEGILOR, DISTORSIONATI, SCOATETI DIN CONTEXT SI VA OCUPATI CU TOATE FAPTELE ILEGALE.....

INCA JUBILATI, JUBILATI:

EU VA GARANTEZ PUSCARIA BAIETI !!!!!!!!!!!!

 

 

 „Recuperarea creanțelor provenite din infracțiuni, investigații financiare, prevenirea și combaterea spălării banilor”

Ministerul Justiției : „Recuperarea creanțelor provenite din infracțiuni, investigații financiare, prevenirea și combaterea spălării banilor”.

DNA  jihadul,

 

 

Aveți posibilitatea să contribuiți la semnalarea unor fapte de corupție despre care aveți cunoștință și la tragerea la răspundere a persoanelor suspectate de comiterea lor. În acest scop, aveți următoarele modalități de a comunica aspectele despre care aveți cunoștință.
Vă atragem atenția că informațiile transmise în modalitățile descrise mai jos nu au caracterul unei sesizări conform art. 288-290 din Codul de procedură penală și nici al unei petiții conform OG 27/2002, cu modificările și completările ulterioare. Aceste date vor fi folosite de procu_rori în activitatea de urmărire penală, conform dispozițiilor legale, în măsura în care vor fi considerate utile și concludente.
• Adresă de e-mail anticoruptie pna.ro
• telefonul anticorupției , care funcționează permanent.
• formular on-line pentru comunicare de date despre acte de corupție

 

 http://www.pna.ro/sesizare.xhtml

 

PENTRU HOTI SI MATLANI, ASTA LE ESTE SOARTA

 

BUCU_RATI-VA INCA DE FIRMITURILE PE CARE LE AVETI, BUCU_RATI-VA INCA, VINE SI VREMEA NOASTRA, ESTE VALABIL SI PENTRU SUGATIVE SI SUGACII DINTRE NOI CEI CARE AM FOST DISPONIBILIZATI, VETI RASPUNDE CU PIPEREA SI RESTUL INFRACTORILOR DE MANA.

 


Musafir

#37078 Demisia lui Balan aprinde lupta in Vâlcea (I)

2015-05-05 10:06

http://www.monitoruldevalcea.ro/politica/48570/

 

Demisia lui Balan aprinde lupta in Vâlcea (I)

• oamenii politici nu cred ca managerul va reveni asupra deciziei, asa cum s-a intâmplat acum o luna, si nici nu stiu cine-i va putea lua locul

Acum aproximativ o luna, managerul general de la CET Govora, Mihai Balan, demisiona din functie. A revenit asupra deciziei si toata lumea credea ca lucrurile s-au linistit. A venit, insa, o a doua decizie si, se pare, Mihai Balan nu se va mai razgândi.

"Motivele sunt strict personale"
Managerul a emis si un comunicat de presa in care incearca sa explice de ce a decis sa plece, invocând doar motive personale. Din data de 29 aprilie, Mihai Balan va mai ramâne in fruntea societatii 40 de zile lucratoare, timp in care spune ca va face un bilant al activitatii sale si o strategie de dezvoltare. Balan conduce CET Govora din 20 octombrie 1999. "Astazi, 29 aprilie 2015, am decis sa-mi depun demisia la Consiliul de Administratie al SC CET GOVORA SA din functia de director general al acestei societati. Urmeaza, conform legii, sa ramân in functie inca 40 de zile lucratoare, dupa care imi inceteaza mandatul. In aceste 40 de zile voi elabora raportul de activitate de la preluarea functiei de director general, 20 octombrie 1999, si pâna astazi. O sinteza a acestui raport o voi face publica. Motivele demisiei mele sunt strict personale si nu doresc sa se dea alte conotatii de orice gen. Pentru a asigura o stabilitate a societatii ramân in functia de membru al Consiliului de Administratie si, de asemenea, precizez ca, in cele 40 de zile, voi elabora un plan de eficientizare a activitatii la SC CET GOVORA SA si de consolidare si stabilizare a activitatii. De asemenea, voi incerca sa formez o echipa dinamica, sa faca fata provocarilor viitoare. As vrea, pe aceasta cale, sa multumesc echipei cu care am colaborat, angajatilor societatii pe care am condus-o pentru modul exemplar in care au activat si intelegerea de care au dat dovada pentru a reusi sa trecem peste toate obstacolele. As vrea, de asemenea, sa multumesc tuturor celor care au sprijinit societatea, care impreuna cu angajatii au reusit sa transforme SC CET GOVORA SA intr-un nume recunoscut in economia României.", se arata in comunicatul de presa.  

Romulus Bulacu: "E nevoie de un specialist, politicul nu trebuie sa se implice"
Vicepresedintele Consiliului Judetean Vâlcea, Romulus Bulacu, spune ca trebuie facuta o analiza si adus un specialist in functia de director al CET Govora. "Nu ne asteptam la aceasta demisie, mai ales ca a mai fost un episod asemanator acum ceva vreme. Trebuie facuta o analiza atenta, nu sa se ia decizii in pripa. Trebuie sa vedem ce s-a intâmplat mai exact, eu nu am discutat cu domnul Mihai Balan, asa cum imi doream. Trebuie, de asemenea, sa facem o strategie de dezvoltare care nu e la indemâAna oricui. Pentru CET Govora urmeaza o perioada dificila, aceea de preluare a celor doua mine. Eu am mai spus si repet, a fost usor pâna acum. Urmeaza ceea ce este mai greu. Factorul politic nu trebuie sa se implice la CET Govora, e nevoie de un specialist care sa-l inlocuiasca pe domnul Balan. Factorul politic trebuie sa gaseasca solutii si sa faca altceva. Stiu ca se vehiculeaza tot felul de nume, dar va spun sincer ca sunt aiureli. Nu stiu daca domnul Balan se va razgândi, probabil ca nu.". 

Cristi Buican: "Nu sunt implicat cu nimic"
Deputatul Cristi Buican, copresedinte al PNL Vâlcea, spune ca nu are nici o implicare in demisia lui Balan si nici in numirea unui alt manager la CET Govora: "Chiar nu am ce sa spun. Nu sunt implicat, desi sunt oameni care spun ca eu fac si desfac. Nu numai ca eu sunt implicat, ca eu sunt singurul implicat. Nu este nimic adevarat. Spun doar atât, sa se respecte legile tarii si cine a furat, daca a furat, sa plateasca. Nu stiu de ce a demisionat Mihai Balan, a mai facut un gest asemanator si acum o luna. Cred ca, de aceasta data, nu mai revine asupra deciziei. CET Govora este una dintre societatile foarte importante din Vâlcea si trebuie sa-si continue activitatea la parametri normali.".


Musafir

#37079 Dă-i Doamne românului, mintea de pe urmă! Adevarul iese la iveala ... incep regretele.

2015-05-05 10:16

#37078: -  Demisia lui Balan aprinde lupta in Vâlcea (II)

Dumitru Persu: "E o mare greseala. Am pierdut si al doilea manager mare".
Celalalt vicepresedinte al Consiliului Judetean Vâlcea, Dummitru Persu, crede ca cei care conduc in acest moment CET Govora si judetul ar trebui sa traga cu dintii pentru ramânerea lui Mihai Balan in functia de manager.
"In opinia mea este o mare greseala, strategic pierdem foarte mult. Orice manager ai aduce acum nu poate face ce face Balan, chiar daca a lucrat in aviatie sau mai stiu eu unde, chiar daca are un CV cu care se lauda in stânga si-n dreapta. Gânditi-va ca Mihai Balan stapânea un colectiv de directori, ca stia tot ce misca acolo, ca gestiona atâtia bani si ii gestiona foarte bine.
Este al doilea manager mare pe care Vâlcea il pierde dupa Constantin Roibu.
Ca va spune Persu, Roibu a fost fortat sa plece de niste impostori aflati in structuri guvernamentale.
Eu il tineam pâna facea o strategie de redresare, nu-l lasam niciodata sa plece. Nici pe el, nici pe Mihai Balan.
Ar trebui ca aceia care conduc acum judetul sa faca tot posibilul sa-l convinga sa-si retraga demisia. Daca nu, sa gaseasca solutii. Poate nu e dracul asa de negru si vor gasi!" 

Costi Radulescu:"Situatia poate afecta grav stabilitatea judetului"
Presedintele interimar al PSD Vâlcea, Constantin Radulescu, spune ca se teme pentru stabilitatea judetului: "Situatia actuala de la CET Govora poate degenera si poate afecta grav stabilitatea economica a judetului Vâlcea. Trebuie sa se gândeasca bine cei care conduc acum judetul si care au majoritate absoluta in Consiliul de Administratie al CET Govora. Ma refer la cei de la PNL care trebuie sa se gândeasca, in primul rând, la oameni si la acest judet care este greu incercat inca de pe vremea in care PDL, adica actualii parteneri ai PNL, in frunte cu Blaga, actual copresedinte, si Boc, fost premier, veneau pe la Vâlcea si promiteau ca vor salva Oltchimul. Indemn la ratiune, la cumpatare, pentru ca partidele trec temporar la putere, roata calca pe toate spitele, iar PNL Vâlcea nu trebuie sa ia decizii de dragul unor cutume politice.".

Romeo Radulescu: "Ar ramâne daca ar avea cu cine sa faca echipa"
Deputatul independent Romeo Radulescu spune ca este posibil ca Mihai Balan sa revina asupra deciziei, dar numai in anumite conditii. "Astept sa se ia masuri, sa se inlocuiasca oamenii care nu au legatura cu activitatea de la CET Govora. Astept sa se mai elimine din multii consilieri ai directorilor, sa se arate ca se doreste sa se faca ceva. Altfel, CET Govora o sa fie preluata de alta entitate, veti vedea, este foarte posibila situatia. Acolo este un moment zero, trebuie sa se termine cu numirile politice in diverse functii. Eu sunt convins, de exemplu, ca Mihai Balan ar reveni asupra deciziei de a demisiona daca s-ar schimba oamenii din Consiliul de Administratie si daca ar avea alaturi oameni capabili. Nu am vorbit cu dânsul dupa ce si-a dat demisia, nu spun ca acesta ar fi motivul pentru ca nu-l cunosc. Spun doar ca e posibil ca aceasta sa fie motivul pentru care a luat decizia de a demisiona a doua oara.". 


Musafir

#37080 Re: Re: Re: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-05-05 10:42

#37051: - Re: Re: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? 

 Stii....ma gandeam....mai pickakaso..SA IMI SUGI POULA!

TE BAGI?

DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM 2013:

#37081 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM 2013:

2015-05-05 11:36

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

DECIZIA NR... DIN DATA DE 15.05.2013.

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

#28417 <=Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA 2011-2014

#28418 <=OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 <=Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

DECIDE:

Incepand cu data de 14.06.2013, inceteaza contractul individual de munca (CIM ):

#28420 Re: Re: CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  

#28421 <=Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE

Art. 3.10. creantele salariale sunt creantele ce izvorasc din raporturi de munca între debitor si angajatii acestuia. Aceste creante sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator;

Art. 96.  (2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil pentru creanta sa.

Art. 101. (2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;

Art. 41. (3) În cazul în care se confirma un plan de reorganizare, dobânzile, majorarile ori penalitatile de orice fel  sau cheltuielile accesorii la obligatiile nascute ulterior datei deschiderii procedurii generale se achita în conformitate cu actele din care rezulta si cu prevederile programului de plati. În cazul în care planul esueaza, prevederile alin. (1) si (2) se aplica corespunzator pentru calculul accesoriilor cuprinse în programul de plati, la data intrarii în faliment.

Art. 64.(6) Creantele nascute dupa data deschiderii procedurii, în perioada de observatie sau în procedura reorganizarii judiciare vor fi platite conform documentelor din care rezulta, nefiind necesara înscrierea la masa credala. Prevederea se aplica în mod corespunzator pentru creantele nascute în procedura de faliment. UNDE SUNT BANII????

 

 

 

CREANTELE OLTCHIM.

#37082 Re: Re: Re: Re: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-05-05 11:50

#37080: - Re: Re: Re: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? 

 TU NU GANDESTI,, TU N-AI GANDIRE SI ESTI FIX_ DE O AI TU PE UMERI. ESTI UN RETART SI UN NEMERNIC, VEI LINGE TU TOATE FAPTELE DE CARE TE OCUPI, VEI DA SI TU SI ALTII SOCOTEALA.


Musafir

#37083

2015-05-05 11:50

disponibilizati prosti si handicapati, in afara de complexatul asta cu creantele lui , mai traiti vreunul? Nu se vede

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#37084 OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-05-05 11:52

#37083: -  

 Complexat esti tu ma si te-am dovedit mereu. Si sti de ce, pentru ca nu sti niste aspecte si care te-au depasit si au evoluat nemerniciile lui piperea cu asociatii & co si toti hotii lui si hotiile lor, SUNT TOTAL PENAL, EL/EI SI GASCA LUI DE INFRACTORI....

Da, avem creante salarii si toate drepturile salariale din actele pe care le detinem pe Legi si acte si tot ce avem publicat pe aceasta petitie. Da, CREANTE SALARIALE, izvorate din raportul de  munca si conforme cu decizile aghitari 100 % pe planul de reorganizare cat si toate legile si tot ce este in sprijin incalcate, FURATE.

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833 (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA  CARTEL ALFA SI FALIMENT MENTCHIM LIDERUL DE SINDICAT NEALES DE NIMENI NICIODATA) SI STATUL ROMAN #30014 SUNT IN CULPA.

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

UNDE SUNT BANII????

HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!

S.O.S. OLTCHIM !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA  SC. OLTCHIM SA.

AUGUST 2012 PANA AZI 2015........

UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

 http://www.indiscret.ro/

DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 SI TOATE DREPTURILE SALARIALE !!!

 

A FOST O COMPLICITATE DIN AUGUST 2013 PANA-N 2015 INTRE SINDICATE (TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

UNDE SUNT BANII???? JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE, SLO, SUO, SRO, SVO,SSO, INCLUSIV IONEL VINCEA CARTEL ALFA SI FALIMENT MENTCHIM, LIDER NEALES DE NIMENI NICIODATA) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

 


Musafir

#37085 Re: Dă-i Doamne românului, mintea de pe urmă! Adevarul iese la iveala ... incep regretele.

2015-05-05 12:00

#37079: - Dă-i Doamne românului, mintea de pe urmă! Adevarul iese la iveala ... incep regretele. 

De retinut si completat:
Roibu a fost fortat sa plece de niste impostori aflati in structuri guvernamentale cu sprijinul altor impostori: frustratii din Oltchim - gen Talpasanu, Cernev & vuvuzelele PCC, cu sprijinul unor persoane cu interese personale si incompatibile in Oltchim - gen Popescu Valentin, Zaremba si in favorea tomberoanelor USL-iste - gen clanul Spirestilor, clanul Cocletilor, Marius Pirvu, Norocel Marinescu, etc. (enumarati-i si voi pe cei omisi de mine).


Musafir

#37086 Re: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-05-05 12:23

#37084: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013: - OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? 

 poate ai doar impresia ca m-ai dovedit sau poate ca asa e pentru ca circula o vorba printre romani "cel mai destept cedeaza primul". 

Bai omule daca aveai ceva valoare nu mai umpleai acum petitia cu cretinismele tale si il dovedeai demult pe Piperea. 

Da, pe mine m-ai dovedit , te incalzeste cu ceva?

Disponibilizati prosti si handicapati, mai traiti? Neam de lasi si retardati

OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? CREANTELE SALARIALE.

#37087 Re: Re: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? CREANTELE SALARIALE.

2015-05-05 12:27

#37086: - Re: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? 

 Nu am impresia ci modul la care aduci tu si crezi ca sustii. Nu sti nici tu ce ! In ceea ce priveste ce am publicat, postat, repostat, republicat, reeditat, readus la zi ..re:re:re:, umplu petitia cu scopul acestei petitii si ceea ce se incalca se intampla acum si zilnic din trecut si azi, acum, mai babuinizatule fara neuroni, ai dreptate aici, unii dintre disponibilizati nu mai traiesc, ceea ce si piperea cu asociatii & co. contribuie si au contribuit la decesul lor si forteaza....,  iar altii vor raspunde penal de faptele de care sau ocupat impotriva altor creante salariale si drepturi salariale creante ( veti da si voi socoteala, asta daca nu deja ati inceput sa dati socoteala vietii de spuneti voi o traiti.... )....!!! Esti un neam de las si redard mintal de o  detii, pastrez-o ca nu intelegi nimic.

 

Da, avem creante salarii si toate drepturile salariale din actele pe care le detinem pe Legi si acte si tot ce avem publicat pe aceasta petitie. Da, CREANTE SALARIALE, izvorate din raportul de  munca si conforme cu decizile aghitari 100 % pe planul de reorganizare cat si toate legile si tot ce este in sprijin incalcate, FURATE.

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833 (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA  CARTEL ALFA SI FALIMENT MENTCHIM LIDERUL DE SINDICAT NEALES DE NIMENI NICIODATA) SI STATUL ROMAN #30014 SUNT IN CULPA.

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

UNDE SUNT BANII???? AUGUST 2012 PANA AZI 2015........

UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 SI TOATE DREPTURILE SALARIALE !!!

 

A FOST O COMPLICITATE DIN AUGUST 2013 PANA-N 2015 INTRE SINDICATE (TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

UNDE SUNT BANII???? JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE, SLO, SUO, SRO, SVO,SSO, INCLUSIV IONEL VINCEA CARTEL ALFA SI FALIMENT MENTCHIM, LIDER NEALES DE NIMENI NICIODATA) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

 


Musafir

#37088

2015-05-05 12:53

fiecare cu boala lui, inteleg si nu mai trebuie sa imi detaliezi. Poate si eu am problemele mele dar ii multumesc lui Dumnezeu ca nu se aseamana cu ale tale. Ce stim unii ce nu stim altii nici nu ma conteaza , conteaza doar faptul ca nu am obtinut absolut nimic pana acum decat umilinta si batjocora.

Oare crezi ca e de ajuns sa re,re,re, re, pana la obsesie? Eu zic ca nu. Stii de ce suntem in situatia in care suntem? Din motive de prostie , lasitate , lipsa de atitudine, parsivitate, cretinism s.a.m.d

OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? CREANTELE SALARIALE.

#37089 Re: Re: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? CREANTELE SALARIALE.

2015-05-05 13:01

#37088: -  

 Ii multumim lui Dumnezeu ca avem inca putere si viata pentru a putea sa le ducem toti. N-am obtinut din simplul motiv pe care-l sti si tu, cei care au semnat ( ... ) din randul celor disponibilizati 2013 ( nu mai detaliez ca au incalcat LEGILE si nu sunt reprezentativi toti, ei insusindu -si  acest rol ilegal ) si au facut blat pentru interes personal si in contradictie cu litera legii injosidu-se si crezand ca au castigat  cu piperea, vor venii in fata instantelor de judecata inclusiv sindicate complice si in culpa, sa ne explice si noua cum au creat protocoale in defavoarea altor creante salariale ( incalcand Legile) si cum si-au permis sa faca ceea ce au facut, procu_rorii din ROMANIA au de lucru. Repostarea si re:re:re: re, da , sunt necesare, deoarece aceasta petitie nu numai ca a fost sabotata, obstructionata, fortata sa nu mai existe...etc., s-au distrus informatii, cred ei ( sau credeau ei ) si s-au distrus multe alte aspecte ( aceste informatii si realitati exista si dovedite si azi chiar mai bine evidentiate si intarite continuu...) , care sunt  si nu vor fi sterse, chiar intarite mult mai intarite, crezand ei ca vor fi ori cenzurate asa cum s-a intamplat, FALS, totul este la secunda si le cade pe umerii lor. Tovarasul Piperea ramane un SPOLIATOR, NU ESTE INJURATURA CI FAPTA CU CARE S-A OCUPAT IN GRUP INFRACTIONAL PE CARE-L COORDONEAZA. Da, aceasta petitie a primit cea mai mare si mai dovedit act de nemernicie adus drepturilor si libertatilor, IMPREUNA CU  INCALCARI A MULTOR LEGI,  cat si sensul de a sprijinii si sustine ceea ce noi repostam DOVEDITE ZILNIC CA AU FOST FURTURI SI ILEGALITATI COMISE DE ACESTA SI GASCA LUI DE INFRACTORI. Da, asa te mandresti cu 2472 semnaturi si faptul ca aceasta petitie..., sa te mandresti ca aceasta petitie a fost incarcata de muulte injurii sterse si impuse de sabotori sa o distruga vulgar, poate  asta doresti tu sa ai parte in continuare si-ti stau eu in calea ta, nu de ceea ce republic pentru ca sunt fapte comise si agravate din 2012-2013 pana azi in 2015, acum ai cenzurat tot inafara de cuvinte obscene si Buc_resti, procu_ror, Cu_rte, recu_rs , au devenit obscen pentru aceasta petitie fiind cenzurate si dovada cum trebuie ele scrise ..... exemplele pot continua.

OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? CREANTELE SALARIALE.

#37090 Re: Re: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? CREANTELE SALARIALE.

2015-05-05 13:36

 

        

Decizia din data de 15.05.2013  DECIDE: Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,

Art38. Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39 Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:  

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

 planul Rominsolv – BDO.  : Plan_Reorganizare_Oltchim

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat :

T1 8,659; T2 17,821; T3 17,821; T4 17,821; T5 17,821; T6 17,821; T7 17,821;T8 17,821; T9 17,821; T10 17,821; T11 17,821;T12 17,821

5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014
La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii cu_rente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

2. Creditorii salariaţi primesc 100% din valoarea creanţelor acestora.

Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare  pag 81 din 315 din :PLANUL DE REORGANIZARE 2015.

Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA

Art. 3.10. creantele salariale sunt creantele ce izvorasc din raporturi de munca între debitor si angajatii acestuia. Aceste creante sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator;

 Art. 96.  (2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil pentru creanta sa.

Art. 101. (2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;

Art. 41. (3) În cazul în care se confirma un plan de reorganizare, dobânzile, majorarile ori penalitatile de orice fel  sau cheltuielile accesorii la obligatiile nascute ulterior datei deschiderii procedurii generale se achita în conformitate cu actele din care rezulta si cu prevederile programului de plati. În cazul în care planul esueaza, prevederile alin. (1) si (2) se aplica corespunzator pentru calculul accesoriilor cuprinse în programul de plati, la data intrarii în faliment.

Art. 64.(6) Creantele nascute dupa data deschiderii procedurii, în perioada de observatie sau în procedura reorganizarii judiciare vor fi platite conform documentelor din care rezulta, nefiind necesara înscrierea la masa credala. Prevederea se aplica în mod corespunzator pentru creantele nascute în procedura de faliment.UNDE SUNT BANII????

OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? CREANTELE SALARIALE.

#37091 Re: Re: Re: SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO. POMANAGII:

2015-05-05 13:39

#37034: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013: - Re: Re: SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO. POMANAGII: 

 

 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.http://oltchim.ro/

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

 

   ASA ATI AJUNS VOI IN OLTCHIM SI  VA DESCRIETI !!!! CRIMINALILOR.

ATI MINTIT VOI PE ALTII, VA MINTITI VOI INTRE VOI, NU SI PE NOI MAI PIPEREA:

Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA CARTEL ALFA ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. 

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.http://oltchim.ro/

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

 

AFLA SI TU PIPEREA CU CINE ACTIVEZI IN COMBINATUL CHIMIC, ITI ADUCEM AMINTE, CITESTE-I PE TOTI SI DIN #35193 SI...

 

http://www.oltchim.ro/

 

Conducerea societatii

 

Consortiul alcatuit din
  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan
Administrator Judiciar
Administrator Special
Avram Danut-Victor
Director General Adjunct
Talpasanu Mihail
Director Directia Productie
Director Directia Comerciala
Smeu Alin-Ion
Director Directia Economica
Director Directia Resurse Umane
Director Directia Petrochimica Bradu

 Ultima actualizare 04 martie 2015

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA  CARTEL ALFA SI FALIMENT MENTCHIM LIDERUL DE SINDICAT NEALES DE NIMENI NICIODATA) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

SALARIILE:

DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

 UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

 

 

Musafir

#37092 Re: DNA S.O.S OLTCHIM

2015-05-05 13:44

#37077: JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? - DNA S.O.S OLTCHIM 

 SA DEA D EU TE SALUTA FOTA,FARA PERDEA MAI GAOAZA RETARDATA[ALUP PIGUS CERNEVEEEEEEEEE SI GHIOCA]


Musafir

#37093 Re: Re: Re: Re: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-05-05 13:51

#37080: - Re: Re: Re: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? 

 TE AI GINDIT PROST,O SA MI O LINGETI MULTI CERNEVISTII,IN FRUNTE CU MATA SI CU TINE MAI GAOZARULE,CU MATA CU..RVA AIA CARE TE A CA...CAT,CA MAI BINE TE MINCA,,TIC TAC LA MUMETA N GURA SA MA SLOBOZESC CU RESTUL OLTCIMULUI MAI TRADATORULE SI CORUPTULEEE,ZLOTIII BAAAA SI ATIT.


Musafir

#37094 IA DE LA FERNANDO UN PIC LA GAMALIE[GAOAZA]PE SISTEM, SE STIEEEEEEEEE.

2015-05-05 13:56

#37080: - Re: Re: Re: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? 

 APROPO,AM UITAT,TI A SUPT O MATA CIT AI FOST IMPARAT APROAPE 2 ANI?.......DE FAPT UN RAHAT DE IMPARAT.


Musafir

#37095 Re: Re: Re: Re: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-05-05 14:05

#37080: - Re: Re: Re: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? 

 SI INCA CEVA MAI GHIOCA[GAOAZA RETARDATA],RAHATUL DE TALPASANU PLEACA,TU CE CREZI CA O SA PATESTI?

OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? CREANTELE SALARIALE.

#37096 Re: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2015-05-05 14:19

#37013: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013: - CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013: 

 UNDE SUNT BANII????

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat :

T1 8,659; T2 17,821; T3 17,821; T4 17,821; T5 17,821; T6 17,821; T7 17,821;T8 17,821; T9 17,821; T10 17,821; T11 17,821;T12 17,821

5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014
La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii cu_rente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850

Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

2. Creditorii salariaţi primesc 100% din valoarea creanţelor acestora.

Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare  pag 81 din 315 din :PLANUL DE REORGANIZARE 2015.

Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

http://www.rominsolv.ro/ ; http://www.oltchim.ro/

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

Art. 3.10. creantele salariale sunt creantele ce izvorasc din raporturi de munca între debitor si angajatii acestuia. Aceste creante sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator;

Art. 96.  (2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil pentru creanta sa.

Art. 101. (2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;

Art. 41. (3) În cazul în care se confirma un plan de reorganizare, dobânzile, majorarile ori penalitatile de orice fel  sau cheltuielile accesorii la obligatiile nascute ulterior datei deschiderii procedurii generale se achita în conformitate cu actele din care rezulta si cu prevederile programului de plati. În cazul în care planul esueaza, prevederile alin. (1) si (2) se aplica corespunzator pentru calculul accesoriilor cuprinse în programul de plati, la data intrarii în faliment.

Art. 64.(6) Creantele nascute dupa data deschiderii procedurii, în perioada de observatie sau în procedura reorganizarii judiciare vor fi platite conform documentelor din care rezulta, nefiind necesara înscrierea la masa credala. Prevederea se aplica în mod corespunzator pentru creantele nascute în procedura de faliment.

UNDE SUNT BANII????
AUGUST 2012 PANA AZI 2015........

UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 SI TOATE DREPTURILE SALARIALE !!!

UNDE SUNT BANII???? OLTCHIM A DISPONIBILIZAT 929 CONFORM COMUNICATULUI DAT DE ROMNISOLV SI PUBLICAT PE SITE-UL OLTCHIM.

OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? CREANTELE SALARIALE.

#37097 Re: Re: OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2015-05-05 14:29

#36997: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013: - Re: OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013: 

 

UNDE SUNT BANII???? OLTCHIM A DISPONIBILIZAT 929 CONFORM COMUNICATULUI DAT DE ROMNISOLV SI PUBLICAT PE SITE-UL OLTCHIM.

A. LA NIVELUL TARII SI DELIMITARE PROTECTII SOCIALE SI FORME DE RECONVERSIE PROVESIONALA:

#28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

Art. 7. - Persoanele concediate in conditiile prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de urmatoarele drepturi:

Art. 7. a) indemnizatie de somaj, stabilita potrivit reglementarilor legale in vigoare;

# indemnizatie de somaj care beneficiaza toti somerii  in categoriile de someri, OBLIGATIE PE PROTECTIE SOCIALA LA NIVELUL TARII ROMANIA, luati in evidente de AJOFM:

a)  6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;

b)  9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;

c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

Art. 7. b) venit lunar de completare;

 # indemnizatie venit de completare prin protectie sociala si cu reconversie provesionala,  dupa caz cine doreste si se inscrie, nefiind obligatie, pe baze sindicale si statul roman patron coroborat cu AJOFM statul roman:

–      12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 3 ani si pana la 10 ani;

–      20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 10 ani si pana la 15 ani;

–      22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca intre 15 ani si pana la 25 de ani;

–      24 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani;

B. SOCIETATILE COMERCIALE CAZUL DE FATA SC. OLTCHIM SA., PATRON SI ACTIONAR MAJORITAR STATUL ROMAN.

#34462 CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A, LEGE JUDECATOREASCA

Art. 7. c) plati compensatorii acordate de catre operatorii economici din bugetele de venituri si cheltuieli ale acestora, in conformitate cu prevederile contractelor colective sau individuale de munca aplicabile, respectiv incheiate la nivelul fiecarui operator economic.

# plati salarii compensatorii in functie de vechime in munca pe Legea CCM (Contractului Colectiv de Munca ) la nivel de S.C. Oltchim S.A. conform acestei legi  aprobata judecatoresc si de toate institutiile in competenta lor si sprijinita de alte legi in vigoare:

Art38. Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI, 9 milioane de euro, valoarea salariilor compensatorii

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii

UNDE SUNT BANII????

 Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.UNDE SUNT BANII????

http://www.rominsolv.ro/comunicat   ; http://www.oltchim.ro/

 UNDE SUNT BANII????

In conformitate cu prevederile art. 1alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 36/ 2013 masurile de protectie sociala se acorda in baza unui plan de disponibilizare întocmit in conditiile legii.
Prin planul de disponibilizare propus de consortiul de administratori judiciari se propune disponibilizarea a 1050 de salariati ai SC Oltchim SA, cu influente asupra bugetului asigurarilor pentru somaj de aproximativ 32.000.000 lei.

UNDE SUNT BANII???? OLTCHIM A DISPONIBILIZAT 929 CONFORM COMUNICATULUI DAT DE ROMNISOLV SI PUBLICAT PE SITE-UL OLTCHIM.

arhiva.gov.ro

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? CREANTELE SALARIALE.

#37098 Re: Re: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? CREANTELE SALARIALE.

2015-05-05 14:45

JUDECATORUL- SINDIC:

 

 

" - Creditorii garantaţi primesc între 68-75% din valoarea creanţelor acestora (...).

 -  Creditorii salariaţi primesc 100% din valoarea creanţelor acestora.

 -  Creditorii bugetari primesc între 16-18% din valoarea creanţelor acestora (…).

 -  Creanţele chirografare, conform art. 96 din Legea 85/2006, primesc 30%.

 -  Celelalte creanţe chirografare primesc 0%”se arată în planul Rominsolv – BDO.

 

OLTCHIM CREANTE ACHITARE:  

 

1. taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin prezenta lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea si administrarea bunurilor din averea debitorului, precum si plata remuneratiilor persoanelor angajate in conditiile art.10, art.19 alin.(2), art.23, 24 si ale art.98 alin.(3), sub rezerva celor prevazute la art.102 alin.(4);
2. creantele izvorate din raportul de munca;
3. creantele reprezentand creditele, cu dobanzile si cheltuielile aferente, acordate de institutii de credit dupa deschiderea procedurii, precum si creantele rezultand din continuarea activitatii debitorului dupa deschiderea procedurii;
4. creantele bugetare;
5. creantele reprezentand sumele datorate de catre debitor unor terti, in baza unor obligatii de intretinere, alocatii pentru minori sau de plata a unor sume periodice destinate asigurarii mijloacelor de existenta;
6. creantele reprezentand sumele stabilite de judecatorulsindic pentru intretinerea debitorului si a familiei sale, daca acesta este persoana fizica;
7. creantele reprezentand credite bancare, cu cheltuielile si dobanzile aferente, cele rezultate din livrari de produse, prestari de servicii sau alte lucrari, precum si din chirii;
8. alte creante chirografare;
9. creantele subordonate, in urmatoarea ordine de preferinta:
a) creditele acordate persoanei juridice debitoare de catre un asociat sau actionar detinand cel putin 10% din capitalul social, respectiv din drepturile de vot in adunarea generala a asociatilor, ori, dupa caz, de catre un membru al grupului de interes economic;
b) creantele izvorand din acte cu titlu gratuit.

 

UNDE SUNT BANII???? OLTCHIM A DISPONIBILIZAT 929 CONFORM COMUNICATULUI DAT DE ROMNISOLV SI PUBLICAT PE SITE-UL OLTCHIM.

arhiva.gov.ro

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? CREANTELE SALARIALE.
Musafir

#37099 OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? CREANTELE SALARIALE.

2015-05-05 14:47

#36123: CREANTELE OLTCHIM. - CREANTELE OLTCHIM: 

 

5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014


La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii cu_rente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850 Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

Bugetul de stat 7,334

Bugetul local 1,542

TOTAL DATORII 50,340

Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare

pag 81 din 315

Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

Prefectul Dumitru Cornoiu, acuzat de deturnarea a 9 milioane de euro

Disponibilizaţii de la Oltchim nu-şi mai aşteaptă salariile compensatorii, unul dintre actualii directori ai combinatului a recunoscut că acordarea lor depinde doar de producţia internă, nu de ajutorul Guvernului sau al Ministerului Economiei.

Directorul a recunoscut, la presiunea disponibilizaţilor prezenţi, că banii lor, salariile compensatorii, au fost păpaţi de combinat încă din 2013, printr-un artificiu al Guvernului şi complicitatea prefectului Dumitru Nicu Cornoiu, director al AJOFM Vâlcea la momentul cu pricina. Guvernul Ponta a virat salariile compensatorii pentru cei 969 de angajaţi, respectiv peste 9 milioane de euro, dar banii au ajuns prin AJOFM Vâlcea, după plata taxelor şi impozitelor aferente, în casieria combinatului. Practic, Oltchim a fost menţinut în viaţă o bună bucată de timp pe banii disponibilizaţilor, din cota lor au fost plătite salariile celor rămaşi şi materia primă. O parte din disponibilizaţi sunt hotărâţi să dea statul în judecată, deci şi pe prefectul Dumitru Cornoiu pentru deturnare de fonduri.

Disponibilizaţii de la Oltchim au descoperit în primăvara anului trecut, din greşeală, că statul le-a perceput taxele şi impozitele pe salariile compensatorii neîncasate. Respectivii au aflat din fişele fiscale pe 2013 că şi-au primit integral plăţile compensatorii promise de administratorul judiciar, şi şi-au plătit şi taxele către stat ...deşi ei n-au văzut un leu. O parte din foştii angajaţi figurează la FISC cu sume încasate în cuantum de 79.000 lei, bani care n-au ajuns în buzunarele lor. După incident, timp de un an de zile, au tot cerut explicaţii atât ANAF, cât şi prefectului Dumitru Cornoiu, dar nu au primit niciun răspuns, au primit tot felul de acte eliberate de Fisc, dar nimic concret, toate se bat cap în cap.
La începutul acestui an, conducerea combinatului le-a comunicat că se zbat degeaba, deoarece zarurile au fost aruncate în defavoarea lor pentru că salariile compensatorii, ca şi CAR-urile, au fost declarate credite negarantate, în traducere liberă îşi vor lua banii după privatizare... dacă mai rămâne ceva de la masa creditorilor garantaţi.
Foştii angajaţi au fost negociaţi pe minus, altfel Guvernul ar fi obligat să plătească, din nou, peste 9 milioane de euro, valoarea salariilor compensatorii.
La ultima descindere, la sediul Oltchim, organizată în urmă cu opt zile, unul dintre directorii combinatului a cedat presiuni şi a confirmat ceea ce disponibilizaţii ştiau ... că salariile lor au fost păpate de actuala echipă de manageri pentru asigurarea funcţionării combinatului, deci şi a salariilor nesimţite ale directorilor.
,,Noi am ştiut încă de atunci că prefectul Dumitru Cornoiu ne-a minţit, că a dat banii noştri combinatului, pentru că ministrul Mariana Câmpeanu spusese pe TV că a virat banii Agenţiei de Şomaj, iar femeia aia era femeie serioasă, nu ca prefectul. Ne-au lăsat fără bani, şi cu datorii la CAR. Mulţi dintre noi au acceptat deja plata în rate a banilor, pentru că la ora asta pare soluţia cea mai sigură, restul ne-am gândit să dăm din nou statul în judecată, chiar şi pe prefectul Dumitru Cornoiu, dacă va fi cazul, pentru deturnare de fonduri", a declarat unul dintre disponibilizaţi.
Afirmaţiile făcute la adresa prefectului Dumitru Cornoiu de disponibilizaţi, şi susţinute de directorul Oltchim, sunt extrem de grave.
Chiar dacă prefectul are în spate acordul premierului Victor Ponta, poate fi acuzat foarte uşor de deturnare de fonduri, de deturnarea salariilor compensatorii, şi în actuala conjunctură, când DNA ridică tot ce prinde, se poate lăsa lejer cu ceva ani de închisoare.

Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013, înregistrează datorii istorice de aproximativ 800 milioane de euro, iar planul de reorganizare al combinatului depus de administratorul judiciar la începutul acestui an a fost întors de instanţa de judecată pentru că este mult prea general şi nu prevede nici sume exacte, nici sursele din care se va face plata datoriilor şi a salariilor compensatorii. Conform contractului colectiv de muncă, disponibilizaţii au dreptul, în funcţie de vechime, la 7,12 sau 18 salarii compensatorii, respectiv între 20 000 şi 50 000 de lei, bani existenţi doar în fişele Fiscului.

http://www.infopuls.ro/

 

Control la sânge la Oltchim: nu s-au plătit salariile!

http://www.viatavalcii.ro/index.php

Marţi, 03 Februarie 2015

 

 Membrii CAR Oltchim acuza Consiliul de Administratie de deturnare de fonduri    
Data publicarii: 25-03-14
Membrii CAR Oltchim s-au trezit fără bani, după ce au constatat că, în ultimii ani, multora dintre ei li s-au reţinut din drepturile salariale ratele pentru CAR, dar acestea nu s-au mai virat către organismul financiar. Mai mulţi membri ai CAR Oltchim acuză astfel faptul că persoanele care aveau obligaţia legală de a le apăra drepturile, adică Consiliul de Administraţie al CAR, nu au ridicat nici-un deget împotriva celor vinovaţi de deturnare de fonduri. În ziua de 25 martie a fost programată conferinţa CAR, iar păgubiţii sunt hotărâţi să înlăture actuala conducere a organismului, dar sesizează în acelaşi timp, în mod public, autorităţile de cercetare penală.

http://www.impactreal.ro/

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

mare atentie cernevistilor,ca vine cirtita si va tradeaza exact ca tambalagiul.

#37100 ia de la fernando gaozarule,pe sistem,se stieeee.

2015-05-05 15:06

#37099: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? CREANTELE SALARIALE. - OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? CREANTELE SALARIALE. 

 mai fratilor din OLTCHIM,ati auzit sau stiti ce e aia cirtita?...o citita ca ghioca nu stie decit sa linga sau sa manince niste rime[PU   LII] POLITICE sau niste rime DIRECTORIALE[ADMINISTRATIVE],asta e ghioca,il recunoasteti cumva?