Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:
Musafir

#35101 CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2015-03-06 12:30

Protestul fostilor angajati Oltchim

https://www.youtube.com/watch?v=djb9FaUijlY

 

Publicat pe 7 mai 2014

Fostii angajati ai combinatului Oltchim au protestat in fata Prefecturii si CJ Valcea

 domnilor/doamnelor/domnisoarelor/divelor/starletelor....

 

 CE VOCALI ERAU EI O DATA...EHEEEE...GOARNAA FRATIOAREEE, GOARNA SI VEDETELE TV...

 

Si cei 10 negrii mititei, care au fost extrasi de persu din joben. Va stiti voi babuinilor.

 

NU SE OBSERVA, DISCUTAM ACELEASI IDEI SI REPETAM TRECUTUL, IAR VIITORUL SI PREZENTUL ASTA....!!!!!!!!!! NE-ATI INJURAT CAND V-AM SPUS, PENTRU CA SUNTETI PE DRUMUL GRESIT, CHIAR SI ACUM.....

 

- in filmulet, salariatii disponibilizati 2013 strigau NU LIDERI, IAR VOI HOP LIDERI PESTE VOINTA TUTUROR, INCALCAND CHIAR SI CCM LEGE, intitulati si de comun acord cu psd.

ATI INTRAT IN JOCUL PARTIDELOR POLITICE. PERSU, CILEA, PREFECTII, CONDUCERE OLTCHIM, GUVERN, SINDICATE CU ALTE INTERESE SI ALTII... S.AM.D. SI-AU BATUT JOC DE TOTI SI PSD STIA CA VOI NU AVETI LIDERI DECAT SINDICATELE DIN OLTCHIM PE CCM LA NIVELUL COMBINATULUI CHIMIC. ATI FOST FOLOSITI PE POST DE CAMPANIE ELECTORALA SI SI-AU ATINS SCOPUL, OBSTRUCTIONAND JUSTITIA, PROCESUL INSOLVENTEI OLTCHIM  PRIN  TARAGANAREA EVENIMENTELOR SI LIPSA LOR DE INTERES SI ALTE FAPTE..... PRIN FURT, EI TOT CEEA CE AU DORIT AU REALIZAT.

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833(TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

 

#31217

P.S. SAU POATE NU V-AM SPUS SI NU VA TOT REAMINTESC:

OLTCHIM SE JUDECA IN INSOLVENTA PE PROCEDURA LA TRIBUNALUL RAMNICU VALCEA SI PITESTI DE CATRE JUDECATORUL-SINDIC. PERSU AR FI TREBUIT SA  NE EXPLICE CE  A FACUT BALAN MIHAI DE LA CET GOVORA IN OLTCHIM RAMNICU VALCEA,.... SI MULTE ALTELE...


Musafir

#35102 Re: Re: Re: Re: IA DALE TU NICULE PLECAREA SI ZLOTI DISPONIBILIZATILOR

2015-03-06 12:38

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.

#35103 Re: Re: Re: Re: Re: IA DALE TU NICULE PLECAREA SI ZLOTI DISPONIBILIZATILOR

2015-03-06 12:41

#35102: - Re: Re: Re: Re: IA DALE TU NICULE PLECAREA SI ZLOTI DISPONIBILIZATILOR 

 DACA AI DE SPUS SI SA-MI ADUCI ARGUMENT, SPUNE-O SI ARATA AICI CA ESTI BARBAT, FI BARBAT SI ARATA-I CU VORBE, STI SA LASI SCRIS SI FARA INJURII, TE ROG...SCRIE IN PETITIE CE VREI.

EU SUNT CREANTE SALARIALE, NU CREANTE OBOSITE.

 

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#35104 Re: Re: Voi sunteți demenți ? Recunoașteți că ați căpușat Oltchim-ul ?

2015-03-06 12:50

#32930: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA - Re: Voi sunteți demenți ? Recunoașteți că ați căpușat Oltchim-ul ? 

 

Voi sunteți demenți ? Recunoașteți că ați căpușat Oltchim-ul ?

http://www.criterii.ro/

 13 December 2014

Niciunul dintre cei patru investitori care s-au arătat interesaţi de preluarea Oltchim nu a depus ofertă până la termenul-limită , scrie www.economica.net. Firma de stat nu va mai fi privatizată. Soarta combinatului se va decide în 10 martie, când Comitetul Creditorilor va vota planul de reorganizare elaborat de administratorul judiciar.

 

Suprinza însă abia acum vine, conducerea Oltchim cică ar fi luat decizia ca necesarul de cash al societăţii să fie asigurat din credite-furnizor, precum şi din eliminarea unor costuri actuale cum ar fi plata energiei şi a aburului prin terţi. Conducerea societăţii urmăreşte să ajungă direct la producător pentru plata acestor utilităţi, scrie publicația economic amintită.

 

Așadar, în condițiile în care o mie de muncitori au fost dați afară și nu au primit plățile compensatorii, în condițiile în care combinatul se prăbușește, energia și altele sunt cumpărate prin terți !!

 

Terți pe care îi știm, evident, atâta doar că ne-a șocat faptul că la nivelul conducerii se recunoaște că Oltchim a fost și este jecmănit și când se află cu un picior în groapă. 

 

Ar mai fi de spus și că ambiția unui anumit politician vâlcean de a controla Consiliul Județean poate fi explicată tot prin existența acestor terți, dar asupra acestor aspecte vom reveni.

===================

În primele nouă luni, Oltchim a achitat către CET suma de 93,6 milioane lei

Oltchim şi CET au semnat un protocol care să garanteze plata datoriilor

www.impactreal.ro

01-12-14

===================

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

din 30.01.2013

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati.

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#35105 Re: Re: CET Govora a inregistrat incasari de 61 de milioane de euro si pierderi record, de 10 milioa

2015-03-06 12:51

#33465: CREANTELE OLTCHIM. - Re: CET Govora a inregistrat incasari de 61 de milioane de euro si pierderi record, de 10 milioane e 

 

CET Govora a inregistrat incasari de 61 de milioane de euro si pierderi record, de 10 milioane euro

http://www.impactreal.ro/.....

01-12-14 .......

În primele nouă luni, Oltchim a achitat către CET suma de 93,6 milioane lei

În perioada ianuarie - septembrie 2014, CET Govora a livrat şi facturat către SC Oltchim SA energie electrică în sumă de peste 89 de milioane de lei şi energie termică în sumă de 26,3 milioane de lei, în total 115,3 milioane de lei. SC Oltchim SA a achitat în această perioadă suma de 93,67 milioane de lei cu bilete la ordin, ordine de plată şi compensări cu marfă livrată de SC Oltchim SA. Valoarea încasărilor realizate de CET Govora în perioada ianuarie - septembrie 2014 de la SC Oltchim SA acoperă doar contravaloarea energiei electrice livrate în această perioadă, o parte din aceste încasări, în sumă de 19,8 milioane de lei, fiind descărcată în evidenţele contabile pe facturile de energie electrică şi termică din ianuarie - iunie 2013, conform procesului-verbal de eşalonare din data de 26 iunie 2014 încheiat între CET Govora şi SC Oltchim SA. Suma de 19,8 milioane de lei reprezintă contravaloarea ratelor de
eşalonare scadente în lunile ianuarie, februarie şi martie din procesul-verbal de eşalonare încheiat cu SC Oltchim SA. Conform procesului-verbal de eşalonare, SC Oltchim SA avea obligaţia ca, începând cu luna iulie 2014, să achite rate de eşalonare în sumă de 6 milioane de lei lunar, obligaţie care nu a fost respectată. Începând cu luna august 2014, SC Oltchim SA garantează plata energiei electrice livrate lunar cu bilete la ordin scadente la 15 zile după decada de livrare, valoarea acestor bilete fiind achitată de SC Oltchim SA la termen. CET Govora a primit din partea SC Oltchim SA adresa din data de 29 august 2014, prin care acesta se angajează ca, începând cu luna septembrie 2014, să achite lunar suma de 14,5 milioane de lei, din care 13 milioane de lei în contul facturilor curente şi 1,5 milioane de lei în contul datoriilor restante, astfel ca, până în decembrie 2015, întreaga datorie restantă să fie achitată. Din
cei 14,5 milioane de lei achitaţi lunar de SC Oltchim SA, 4 milioane de lei urmează a fi achitaţi prin furnizare de cărbune energetic către CET Govora, până la această dată SC Oltchim SA nefinalizând un acord cu Complexul Energetic Oltenia (CEO) pentru livrarea de cărbune. Din corespondenţa purtată de CET Govora reiese că SC Oltchim SA nu poate achiziţiona cărbune direct de la Complexul Energetic Oltenia, fiind făcute demersuri în vederea încheierii unei tranzacţii prin care SC Oltchim SA să facă plata către Complexul Energetic Oltenia pentru cărbunele livrat către CET Govora. SC Oltchim SA a propus încheierea unui protocol între părţi, document care nu a fost finalizat până la această dată. Conform prevederilor bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2014 al CET Govora, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 63 din 30 mai 2014, în Anexa nr. 8 privind reducerea arieratelor a fost cuprinsă măsura nr. 5, prin care s-a prevăzut încasarea în anul 2014 a energiei termice livrate la SC Oltchim SA, restantă la 31 decembrie 2013. Ca urmare a solicitării SC Oltchim SA, din adresa din data de 29 august 2014, de eşalonare la plată a datoriilor până la sfârşitul anului 2015, prin Decizia CA nr. 58/2 septembrie 2014, s-a dispus ca SC Oltchim SA fie să achite suma de 22,6 milioane de lei lunar până la sfârşitul anului, pentru ca CET Govora să se încadreze în buget, fie rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al CET Govora, aprobat, pentru ca propunerea SC Oltchim SA să se încadreze în prevederile din buget.

Oltchim şi CET au semnat un protocol care să garanteze plata datoriilor

În conformitate cu Decizia Consiliului de Administraţie nr. 58 din 2 septembrie 2014 a fost depusă la Consiliul Judeţean Vâlcea solicitarea de rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli al CET Govora pentru anul 2014 conform propunerii de plată eşalonată, prezentată de SC Oltchim SA şi modificarea Anexei 8, prin diminuarea arieratelor în 2014 cu 4,5 milioane de lei şi în anul 2015 cu suma de 57,5 milioane de lei. Până la această dată, solicitarea CET Govora nu a fost introdusă pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Judeţean Vâlcea. Prin adresa din data de 22 septembrie 2014, SC Oltchim SA a fost notificat că, începând cu data de 25 septembrie 2014, vor fi puse în aplicare prevederile Deciziei CET Govora nr. 58/2 septembrie 2014, privind sistarea livrărilor de energie termică către SC Oltchim SA, prin nereluarea furnizării de abur industrial, după oprirea tehnologică. Ca răspuns la notificarea transmisă de CET Govora a fost primită din partea SC Oltchim SA adresa nr. 8631/23 septembrie 2014, prin care solicită CET Govora să nu pună în aplicare decizia de sistare a livrărilor de abur industrial, având în vedere faptul că, în acest moment, se fac eforturi pentru creşterea nivelului de producţie a SC Oltchim SA, prin repornirea unei noi secţii. În completare la notificarea de sistare a livrărilor, CET Govora a trimis la SC Oltchim SA adresa din data de 24 septembrie 2014, prin care a solicitat ca, până în data de 26 septembrie 2014, să se prezinte de către SC Oltchim SA soluţii concrete de stingere a datoriilor şi de plată a facturilor curente, în caz contrar urmând să fie sistată livrarea de aur industrial şi energie electrică. În data de 6 octombrie 2014, CET Govora a notificat SC Oltchim SA că se va reduce presiunea şi debitul aburului industrial livrat către SC Oltchim SA cu câte 2 bar pe zi, pe ambele niveluri de presiune,
până la minimul tehnologic. În luna septembrie 2014, SC Oltchim SA nu a achitat suma de 22,6 milioane de lei, conform deciziilor consiliului de administraţie al CET Govora şi nu s-a aprobat nici o rectificare de buget de venituri şi cheltuieli pentru anul 2014. Pentru găsirea unei soluţii, în data de 14 octombrie 2014 a avut loc, la sediul SC Oltchim SA, o întâlnire la care au participat reprezentanţii CET Govora, membrii Consiliului de Administraţie al CET Govora şi reprezentanţii SC Oltchim SA, în prezenţa ministrului Economiei, Constantin Niţă, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, întâlnire în cadrul căreia s-au discutat aspectele prin care se poate asigura combustibilul necesar funcţionării centralei şi posibilităţile de plată ale SC Oltchim SA pentru creanţele curente şi restante. În urma întâlnirii s-a stabilit ca părţile prezente să încheie un protocol prin care SC Oltchim SA să
garanteze plata livrărilor viitoare de energie electrică şi termică şi a restanţelor, conform angajamentelor asumate prin livrări de cărbune, şi s-a propus ca prevederile Deciziei Consiliului de Administraţie al CET Govora nr. 58/2 septembrie 2014 să fie amânate.

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati.

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#35106 Re: ULTIMUL SCENARIU LA OLTCHIM: 500 DE ANGAJATI DATI AFARA SI PRIVATIZAREA PANA LA FINELE ANULUI.

2015-03-06 12:57

#34870: - ULTIMUL SCENARIU LA OLTCHIM: 500 DE ANGAJATI DATI AFARA SI PRIVATIZAREA PANA LA FINELE ANULUI. 

 

ULTIMUL SCENARIU LA OLTCHIM: 500 DE ANGAJATI DATI AFARA SI PRIVATIZAREA PANA LA FINELE ANULUI

http://www.impactreal.ro/2015030118737

Data publicarii: 01-03-15

continuare:...

Oltchim va intra în faliment dacă reorganizarea nu este aprobată de creditori la 9 martie


Zilele trecute, consorţiul de administratori judiciari ai societăţii Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, respectiv Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL a semnat convocarea şedinţei Adunării creditorilor pentru luni, 9 martie 2015, în vederea aprobării planului de reorganizare a combinatului chimic vâlcean, care a fost depus la Tribunalul Vâlcea în urmă cu o lună. Din punct de vedere legal, în planul de reorganizare este obligatorie o comparaţie între scenariul falimentului şi cel al reorganizării. Efectul unui vot negativ asupra planului de reorganizare este falimentul SC Oltchim SA. În caz de faliment, legea insolvenţei prevede refacerea tabelului definitiv al creanţelor, prin consolidarea creanţelor apărute în timpul procedurii. Administratorii SC Oltchim SA au încredere că vor obţine acordul creditorilor şi susţin că s-au consultat cu principalii creditori, înainte de întocmirea planului. Gheorghe Piperea a spus că planul este susţinut şi de Ministerul Economiei. La rândul său, Bogdan Stănescu, administratorul special al SC Oltchim SA, a precizat că evoluţia pozitivă a combinatului chimic vâlcean din ultimele luni a atras mai mulţi investitori, dar şi fonduri de investiţii, dispuse să finanţeze societatea. Bogdan Stănescu a precizat: „Dacă vom avea o ofertă concretă, o vom prezenta creditorilor. Reorganizarea durează trei ani, cu posibilitatea prelungirii cu încă un an, dacă va fi nevoie. Planul de reorganizare are ca scop obţinerea celui mai bun preţ pentru vânzarea SC Oltchim SPV SRL, o societate viabilă, restructurată profund, capabilă de a se autofinanţa şi de a face performanţă, pe piaţa produselor petrochimice.”.

Salariile compensatorii pot fi încasate şi de la stat

Săptămâna trecută, consorţiul de administratori judiciari SC Oltchim SA, împreună cu administratorul special, Bogdan Stănescu, la solicitarea de clarificare venită din partea unor salariaţi disponibilizaţi, au afirmat, referitor la plata salariilor compensatorii, că „planul de reorganizare a SC Oltchim SA prevede plata tuturor creanţelor curente (născute după data deschiderii procedurii - 30 ianuarie 2013), deci şi a salariilor compensatorii. Sursele de plată a salariilor compensatorii datorate de SC Oltchim SA în urma disponibilizării colective din iunie 2013 sunt: surplus de numerar din activitatea curentă, cu avantajul că suma disponibilă lunar poate fi cuantificată şi asumată de managementul SC Oltchim SA (dezavantajul acestei surse este că, pe termen scurt, nu este suficientă la nivelul întregului grup de salariaţi disponibilizaţi - de aceea, surplusul de numerar provenit din activitatea curentă poate fi direcţionat către cazurile sociale şi medicale grave, către familiile fără nici un alt venit, după ieşirea din stagiul de şomaj şi pentru asigurarea unui venit de completare). Preţul obţinut din vânzarea SPV este sursa principală, din punct de vedere al procedurii de reorganizare, şi prezintă avantajul că se achită integral datoria SC Oltchim SA către disponibilizaţi, inclusiv sumele de la masa credală (dezavantajul acestei surse este orizontul lung de timp, necesar îndeplinirii condiţiilor procedurale şi de expunere pe piaţă a noului SC Oltchim SA, de evaluare economico-tehnică din partea potenţialilor cumpărători - acest demers nu poate fi terminat mai devreme de un an de la data confirmării planului de reorganizare, dar nici mai târziu de luna a 34-a a planului de reorganizare); prin intermediul unei cesiuni sau subrogaţii, act normativ la care Guvernul lucrează. Este necesar acest demers tocmai pentru a diminua efectele sociale provocate de dezavantajele prezentate mai sus. Acest mecanism presupune plata creanţelor salariaţilor disponibilizaţi de la SC Oltchim SA de o entitate bugetară, direct în contul salariaţilor disponibilizaţi, urmând ca respectiva entitate bugetară să preia drepturile şi obligaţiile aferente acestor creanţe. Evident, condiţia punerii în aplicare a acestei măsuri va fi ca fiecare persoană disponibilizată să facă dovada că are o creanţă curentă, de natura salariilor compensatorii, împotriva unui debitor care deţine un plan de reorganizare confirmat de judecătorul sindic, plan care să prevadă expres plata integrală a creanţelor curente. Din punct de vedere legal, în planul de reorganizare este obligatorie o comparaţie între scenariul falimentului şi cel al reorganizării.

Oltchim, sub spectrul falimentului

Efectul unui vot negativ asupra planului de reorganizare este falimentul SC Oltchim SA. În caz de faliment, legea insolvenţei prevede refacerea tabelului definitiv al creanţelor prin consolidarea creanţelor născute în timpul procedurii. Astfel, creanţa provenită din salarii compensatorii va fi înscrisă în tabelul definitiv consolidat al creanţelor, pe poziţia creanţelor salariale. Costurile aferente operaţiunilor de mediu obligatorii la dezafectarea sau vinderea instalaţiilor nu sunt acoperite de sumele de bani previzionate pentru a fi încasate. În consecinţă, nici una dintre categoriile de creditori înscrişi în tabelul definitiv, consolidat la data deschiderii falimentului, nu va încasa sume de bani din lichidarea judiciară a SC Oltchim SA. Eforturile managementului SC Oltchim SA sunt canalizate spre funcţionarea eficientă a combinatului, în paralel cu demersurile de publicitate internaţională, atât pentru obţinerea de finanţări, cât şi pentru identificarea unui investitor important. Estimăm că plata tuturor datoriilor curente către disponibilizaţi şi salariaţi va fi efectuată în maxim 36 de luni de la data confirmării planului de reorganizare. Până atunci, din surplusul de numerar generat de activitatea curentă, vom plăti lunar, începând cu luna aprilie 2015, sume de bani care să permită rezolvarea unor cazuri sociale sau medicale urgente ori să fie împărţite în mod egal către toţi disponibilizaţii. De asemenea, cu amendamentul că SC Oltchim SA va continua să funcţioneze sub un plan de reorganizare, Ministerul Economiei împreună cu ministerele de resort se află la acest moment în curs de identificare a unei soluţii care să permită salariaţilor disponibilizaţi să poată încasa plăţile compensatorii restante, soluţie care se va reflecta într-un act normativ.”, se arată în comunicatul de presă al conducerii SC Oltchim SA. Cel mai greu examen pentru Oltchim a fost recâştigarea vechilor parteneri.


Musafir

#35107 Re: IA DALE TU NICULE PLECAREA SI ZLOTI DISPONIBILIZATILOR

2015-03-06 13:15

MOANTA CARE ITI DA CLANTA

#35108 Re: Re: IA DALE TU NICULE PLECAREA SI ZLOTI DISPONIBILIZATILOR

2015-03-06 13:22

#35089: CREANTELE OLTCHIM. - Re: IA DALE TU NICULE PLECAREA SI ZLOTI DISPONIBILIZATILOR 

 DAR TU ESTI CREDIBIL? SAU CRETIN?

VAD CUM CREANTELE TALE OBOSESC PE ZI CE TRECE. 

TE STIU, ESTI CEL CARE TE MULTUMESTI CU FIRIMITURI


Musafir

#35109 din inima tarii,de la SIBIU,va saluta PICASSO de la IOHANIS mai nemernicilor

2015-03-06 13:25

#35102: - Re: Re: Re: Re: IA DALE TU NICULE PLECAREA SI ZLOTI DISPONIBILIZATILOR 

 gaoazaaaaaa,sa  mi o sugi cu talpasanu si bidin,ca mult nu mai aveti TRADATORILOR,facem un pariu?


Musafir

#35110 DACA NU AI MINUTE TE SUN EU MAI CREANTA OBOSITA 0742120726

2015-03-06 13:32

#35103: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM. - Re: Re: Re: Re: Re: IA DALE TU NICULE PLECAREA SI ZLOTI DISPONIBILIZATILOR 

 NU TI DAU NICI UN ARGUMENT,DOAR DA MI BIP SI TE SUN EU FOTA.AI NUMARUL MEU CE VREI MAI MULT?

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.

#35111 Re: Re: Re: IA DALE TU NICULE PLECAREA SI ZLOTI DISPONIBILIZATILOR

2015-03-06 13:32

#35108: MOANTA CARE ITI DA CLANTA - Re: Re: IA DALE TU NICULE PLECAREA SI ZLOTI DISPONIBILIZATILOR 

 LA FEL DE CREDIBIL SUNT CREANTELE SALARII PRECUM STAU DOVEZILE DE SUS SI PESTE TOT PUBLICATE, TOATE CREANTELE SALARIALE SI TOATE SUNT IN OCHII SI LA URECHILE TALE, MAI RAU STAI CU INTELECTUL, DAR E OK, AI INTELES TU, ESTI INTELIGENT CAND VREI SI POTI SA LASI SCRIS SI FARA INJURATURI.

EU SUNT CREANTE SALARIALE. AI GRESIT ADRESA SI APELANTUL, APELAT.

EU CER SUMA TOATA NU FIRMITURI, TOT CER CONFORM DECIZILOR, SUMA TOATA LA TOTI FOSTI SALARIATI SI ACTUALI SALARIATI.

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

Art. 96.

(2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia
cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil
pentru creanta sa.

Art. 101.

(2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.

#35112 Re: DACA NU AI MINUTE TE SUN EU MAI CREANTA OBOSITA 0742120726

2015-03-06 13:33

#35110: - DACA NU AI MINUTE TE SUN EU MAI CREANTA OBOSITA 0742120726 

 EU SUNT CREANTE SALARIALE. AI GRESIT ADRESA SI APELANTUL, APELAT.

EU CER SUMA TOATA CREANTE SALARIALE NU FIRMITURI, TOT CER CONFORM DECIZILOR, SUMA TOATA LA TOTI FOSTI SALARIATI SI ACTUALI SALARIATI.

 Cei 10 negrii mititei, care au fost extrasi de persu din joben. Va stiti voi babuinilor, VRETI FIRMITURI, EEEEE... NU SE POATE PE LEGI, ESTE INTERZIS, SE SPUNE STOP.

ACESTI BABUINIZATI AU LOVELE DE EXCURSII SI PLECARI LUNGI SI DESE, CHEIA MARILOR SUCESE RATATE TOATE, IAR DISPONIBILIZATII 2013, FOARTE MULTI DIN 929 NU AU BANI SA URCE IN AUTOBUZ PRECUM SI ANGAJATII CARE MULTI DIN EI SUNT LA FEL DE NECAJITI. EEEEE...., CUM DE 10 NEGRII MITITEI ACUM  AU DEVENIT MARI SI TARI, MUTIENIE TOTALA, CHIAR URMARITORI, VRAJITORILOR, PAPARUDELOR, BOLNAVI TOTI DE INTERESE ASCUNSE.... AVETI SA SPUNETI CEVA??????? VA ASCULTAM...!!!!!! UMPLEATI AICI PETITIA...HAI UNDE SUNTETI....ACUM, PLECATI IN EXCURSII IAR....??????

 

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

Art. 96.

(2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia
cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil
pentru creanta sa.

Art. 101.

(2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;

 

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII SI ANGAJATII:

REPETAM

 

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

 

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

 

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 TOATE.


Musafir

#35113 Re: Re: DACA NU AI MINUTE TE SUN EU MAI CREANTA OBOSITA 0742120726

2015-03-06 14:00

#35112: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM. - Re: DACA NU AI MINUTE TE SUN EU MAI CREANTA OBOSITA 0742120726 

 IA MAI LASA MA CU PAPADALUL DE PERSU,CA AM JUCAT FOTBAL CU EL,UN PAPAGAL ERA SI IN TEREN,EXACT CA GOZARUL DIN OLTGHIM,NUMIT GHIOCA,ZI BIDINEEEEEEEEEE,MINT CU CEVA?


Musafir

#35114 PT. NEMERNICI SI CRIMINALI DE POLITISTI DE LA VALCEA

2015-03-06 14:11

#35113: - Re: Re: DACA NU AI MINUTE TE SUN EU MAI CREANTA OBOSITA 0742120726 

 CRIMINALILOR,VA SPUNE FOTA,ATI MINTIT,POZELE SI FAZELE AU AJUNS PE TV.SAU INTERNET,DE CE MINTITI OAMENIII.     DE CE NU MI ATI SPUS ADEVARUL TRADATORILOR?


Musafir

#35115 Re: PT. NEMERNICI SI CRIMINALI DE POLITISTI DE LA VALCEA

2015-03-06 14:14

#35114: - PT. NEMERNICI SI CRIMINALI DE POLITISTI DE LA VALCEA 

 SA VA BATA D ZEU SI SA VA DUCETI DUPA ACEL JUDECATOR,SA VA IA DRACU DE POLITITII,NEMERNICILOR SI MINCINOSILOR[CERNEVISTILOR]

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.

#35116 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.

2015-03-06 14:21

#35115: - Re: PT. NEMERNICI SI CRIMINALI DE POLITISTI DE LA VALCEA 

 SA DEA DUMNEZEU SA TE AUDA SI SA-I TRAZNEASCA DUMNEZEU, ARE GRIJE SI O SA AIBE EI TOTI MUSTRARI DE CONSTIINTA SI MOARTEA COLEGILOR NOSTRII CARE LE-AU ADUS STAREA SI AGRAVAREA PANA AU DECEDAT, SAU INCA SE MAI OCUPA SA INSELE PE AMARATI SA SCOATA BANI SI SA-I UMILEASCA CU VORBE SI EXPRESII MURDARE, SUGANDU-LE SI SUFLETELE AMARATE CA AU EI, NUMAI EI " PRINCIPII " SI VEZI TU..., AIA ..., DE LA POARTA, STARLETA VIP DE DADEA BILETE SI MASTILE DE GAZE..., ESTE STECHERA..., ARATA EA DRUMUL..., IAR TONTOI SI BURDOI FAC ECOU CU DRAGHIORTOI...LISTA CONTINUA PANA LA CEI 10 NEGRII MITITEI SCOSI DE PERSU DIN JOBEN. DISPONIBILIZATII 2013 SE AUDE IN FILMULET YOUTUBE FOARTE CLAR FARA LIDERI, NICI NU AVEAU VOIE SI NICI NU AU VOIE.

Protestul fostilor angajati Oltchim

https://www.youtube.com/watch?v=djb9FaUijlY

 

Publicat pe 7 mai 2014

Fostii angajati ai combinatului Oltchim au protestat in fata Prefecturii si CJ Valcea

 domnilor/doamnelor/domnisoarelor/divelor/starletelor....

 Cei 10 negrii mititei, care au fost extrasi de persu din joben. Va stiti voi babuinilor, VRETI FIRMITURI, EEEEE... NU SE POATE PE LEGI, ESTE INTERZIS, SE SPUNE STOP.

ACESTI BABUINIZATI AU LOVELE DE EXCURSII SI PLECARI LUNGI SI DESE, CHEIA MARILOR SUCESE RATATE TOATE, IAR DISPONIBILIZATII 2013, FOARTE MULTI DIN 929 NU AU BANI SA URCE IN AUTOBUZ PRECUM SI ANGAJATII CARE MULTI DIN EI SUNT LA FEL DE NECAJITI. EEEEE...., CUM DE 10 NEGRII MITITEI ACUM  AU DEVENIT MARI SI TARI, MUTENIE TOTALA, CHIAR URMARITORI, VRAJITORILOR, PAPARUDELOR, BOLNAVI TOTI DE INTERESE ASCUNSE.... AVETI SA SPUNETI CEVA???????? VA ASCULTAM...!!!!!! UMPLEATI AICI PETITIA...HAI UNDE SUNTETI....ACUM, PLECATI IN EXCURSII IAR....??????

O MAI STITI SI PE SORCOVA???:

 

SORCOVA A FURAT(diferenta ramanand in buzunarul ei) BANII DISPONIBILIZATILOR PENTRU SALA INCHIRIATA SI A MINTIT CU NUMARUL INSCRISILOR LA AVOCAT.

Sorcova care vorbeste in numele disponibilizatilor la presa, ametind faptele si fluturand hartii in vant ...? Este cumva vuvuzeaua avocatilor smenari!???

http://vtv.ro/

http://i.imgur.com/68sJk8z.jpg...

 

SA NU O UITATI, EA ESTE, EXISTA SI ARUNCA HARTII....

UMBLA CU HARTII DOVEDITE SI FIIND FALSURI, PENTRU CA INCRIMINEAZA PE CINE NU MAI ERA DEMULT IN OLTCHIM.

PETITIA, INTERNETUL, TELEVIZIUNILE, PRESA, TOATA MASS-MEDIA, TOTI SI TOATE SURSELE, NU AU CUM SA FIE PIERDUTE SAU UITATE, SAU INTAMPLAT SI NOI AM FOST 2013-2015 FURATI, IAR TOTUL ESTE PUBLIC.

OLTCHIM SE JUDECA IN INSOLVENTA PE PROCEDURA LA TRIBUNALUL RAMNICU VALCEA SI PITESTI DE CATRE JUDECATORUL-SINDIC. PERSU AR FI TREBUIT SA  NE EXPLICE CE  A FACUT BALAN MIHAI DE LA CET GOVORA IN OLTCHIM RAMNICU VALCEA,.... SI MULTE ALTELE...

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#35117 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2015-03-07 11:18

Si uite ca tot asa au trecut anii, ei cu acte in fata judecatorului-sindic si-au luat pasuire, intarzieri, amanari, deturnari de salarii fara acordul nostru scris incalcand legea..., etc... Altii creanga ..., pe la Cilea, Nadolu, Cornoiu, Persu, conducere Oltchim, guvern, ..... SINDICATELE, MUCLES, NE-AU DAT CEA MAI USTURATOARE, TEAPA!!!!!! DIALOG-SOCIAL CICA ASA SE ZICE???? MUCLES SINDICATELOR SI ALTE FAPTE.....

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

 Art. 3.10. creantele salariale sunt creantele ce izvorasc din raporturi de munca între debitor si angajatii acestuia. Aceste creante sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator;

Art. 102 (4) Remuneratiile persoanelor angajate în temeiul art. 10, art. 19 alin. (2), art. 23, 24 si al art. 98 alin. (3) si alte cheltuieli administrative vor fi achitate la momentul prevazut, dupa caz, de lege, cu exceptia cazurilor în care partile interesate ar accepta, în scris, alte termene de plata. Planul trebuie sa precizeze în programul de plati cum va fi asigurata aceasta plata.

Art. 64. - (1) Cu exceptia salariatilor ale caror creante vor fi inregistrate de administratorul judiciar conform evidentelor contabile, toti ceilalti creditori, ale caror creante sunt anterioare datei de deschidere a procedurii, vor depune cererea de admitere a creantelor in termenul fix

(6) Creantele nascute dupa data deschiderii procedurii, in perioada de  observatie sau in procedura reorganizarii judiciare vor fi platite conform documentelor din care rezulta, nefiind necesara inscrierea la masa credala. Prevederea se aplica in mod corespunzator pentru creantele nascute in procedura de faliment.

Art. 96.

(2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia
cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil
pentru creanta sa.

Art. 101.

(2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;

Creanțe salariale

Creanțele ce izvorăsc din raporturi de muncă între debitorul angajator și angajații acestuia. Aceste creanțe sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creanțe de către administratorul judiciar/lichidator în cadrul procedurii de insolvență.

 Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

 SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.:  www.oltchim.ro

 https://www.youtube.com/watch?v=L-avFshzBOI min.7,53 Publicat pe 6 feb. 2014 Ministrul Economiei se declara optimist in ceea ce priveste vanzarea Oltchim

APARE SI MINCIUNA SPUSA DE PARVU, AUZITA DE TOTI SI TOTI AU TACUT INCLUSIV SLO ( OARE CINE DEZINFORMA IN HALUL ASTA????), CU SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII 2013 CARE NU SUNT LA MASA CREDALA 2013-2014 DIN SIMPLU MOTIV PENTRU CA DISPONIBILIZARILE 2013 S-AU INTAMPLAT LA 5 LUNI DE LA INTRAREA IN INSOLVENTA IANUARIE 2013 FIIND DE DREPT SPRE ACHITARE CREANTE SALARIALE LA ZI, NU BLOCATE DE ALTII IN DEFAVOAREA CELUI CARE ARE DE PRIMIT ACESTE CREANTE SALARIALE, LEGEA SPUNE FOARTE CLAR, LA MASA CREDALA   IN  2013 INTRA TOT CEEA CE A FOST INAINTE, NU SI DUPA DECLANSAREA INSOLVENTEI FARA ACORDUL CREDITORULUI CARE ISI OFERA SCRIS ACEASTA OBTIUNE TEMPORARA DACA DORESTE, CEEA CE NU S-A INTAMPLAT CU DISPONIBILIZATII 2013, ACESTIA NU SI-AU DAT ACORDUL SCRIS PRNTRU ASA CEVA  SI  INVOCANDU-LE ALTII CA SUNT BLOCATI, MASA CREDALA INCLUS IANUARIE 2013 ATAT, ESTE DE DREPT SI LEGAL ACEASTA CUPRINZAND NUMAI CEEA CE ERA INAINTE DE INTRAREA IN INSOLVENTA ANUL PANA-N ULTIMA ZI DIN IANUARIE 2013 NU DIN FEBRUARIE 2013 ANUL DISPONIBILIZARILOR 2013 SI DECLANSARII INSOLVENTEI. ASTA DOVEDESTE MULTA DEZINFORMARE SI ILEGALITATE IN CEEA CE AU COMIS TOTI PRIN NEPLATA DREPTURILOR SALARIALE NICI PANA AZI NEACHITATE, LEGEA 85/2006 SPUNE ACHITA...!!!!!!!!!

N-A PRIMIT NICIUN DISPONIBILIZAT O HARTIE SAU ACT IN CARE SA SE JUSTIFICE INTELEGEREA STATULUI ROMAN CU SINDICATELE SA NI SE CEARA ACORDUL SCRIS SI MASA CREDALA 2013-2014, CEEA CE ESTE PENAL. UNDE SUNT BANII DISPONIBILIZATILOR?????

https://www.youtube.com/watch?v=wtng11JJaac La Piovra SC. OLTCHIM SA.

DISPONIBILIZATII DE SASE ORI PAGUBITI

1. FARA LOC DE MUNCA SI DISPONIBILIZATI 2013;

2. DISPONIBILIZARE CU PLATA DE BANI AJOFM 2013  DIN ACESTIA PLATIM C.A.R. OLTCHIM 2012 SI PENALIZARI CU DOBANZI DIN 2013 PANA AZI, DETURNAREA DE FONDURI BANI SALARII  PE TIMPUL CONDUCERII CET GOVORA MIHAI BALAN anul 2012,CARE A OPRIT PENTRU PLATA DIN SALARII, DAR CARE N-AU AJUNS LA DESTINATAR, NOI FIIND IN CONTINUARE NEVOITI SA ACHITAM PENALIZARI DE INTARZIERE SI RESTANTE;

3. CREANTA PLATI SALARII COMPENSATORII 2013 CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME NEPLATITA SI NEACHITATA, TINAND CONT CA SUNTEM LA PESTE UN AN  DISTANTA DE LA DISPONIBILIZARE, PIERDERILE FIIND LA ZI NEACHITATE FATA DE NOI SI N-AU AJUNS LA DESTINATARII DISPONIBILIZATI 2013;

4. BLOCATI SI DETURNATI VOIT FARA ACORDUL SCRIS DE CATRE DISPONIBILIZATI  2013, ILEGAL FIIND BLOCATI CATRE MASA CREDALA 2013-2014,SALARII COMPENSATORII CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME..., DOVEDITE ACUM CA NU AVEAU CE CAUTA ACOLO BLOCATE;

5. ANAF IMPOZITATI, PILONUL II PENSII PRIVATE SI CASEI DE PENSII STATUTUL ROMAN, APAREM CU SUME DE BANI  PE CARE NOI NU-I AVEM NICI PANA AZI;

6. INCALCAREA LEGII INSOLVENTEI 85/2006 SI TOATE LEGILE DE CATRE PIPEREA CU ASOCIATII &CO SI  NICULAE BALAN BDO Business Restructuring SPRL si restul participantilor....!!!!!!

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833(TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

Societate in insolventa,

en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#35118 Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2015-03-07 12:06

#33720: CREANTELE OLTCHIM. - SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. 

 

APROPO, CE SPUN OAMENII ASTIA, MAI SINDICATELOR??? BELITI OCHII SI CASCATI URECHILE, DESCHIDETI GURA CA INTRA....

https://www.youtube.com/watch =>

Disponibilizatii Oltchimului ameninta cu greva foamei

https://www.youtube.com/watch =>

Noi tensiuni la Oltchim

 

NU MAI AU BANI IAR PUTORILE DIN SINDICATE II TRIMIT LA GREVA FOAMEI SI SPUN SA-SI DEA FOC...AUZI TU LA EI IONEL VINCEA CE INDRUMATI VOI, TU SI DICULOIU ( ati fost amandoi la sediul CARTEL-ALFA din oras) , BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..... AUTISTILOR.

INSTIGATI DE VOI MAAA DERBEDEILOR, PE NECAZUL LOR ATI DECIS VOI SA-I TRIMITETI SA FACA LUCRURI EXTREME.

SINDICALISTILOR.

TOATE SINDICATELE LA LUPTA IN FATA JUDECATORULUI-SINDIC.

VA RUGAM SA COMUNICATI SI IN FATA JUDECATORULUI-SINDIC, POATE VA APRECIAZA...!!!!

 Nr. unic (nr. format vechi) :2999/90/2013 = Nr. unic (nr. format vechi) :887/90/2013

SINDICATELE DACA DORESC SA LUPTE => SA LUPTE SINDICATELE  SI TOATA CLASA POLITICA DIN CELE DOUA JUDETE VALCEA SI ARGES, AICI E DECIZIA SUPREMA IN FATA JUDECATORULUI-SINDIC.

Cum disponibilizatii au reusit si au mutat dosarele si redeschis suspendarile, asa trebuia sa procedeze si sindicatul SLO si toate sindicatele. Lupta in justitie se duce cu dovezi, probe si rezolvarea cauzei, NU CU SPOIELI VERBALE PRIN PRESA SAU ASMUTITE IMPOTRIVA OAMENILOR....ETC., SI ALTE FAPTE NOTABILE...

 PE ACEST PROCCES SINDICATELE TREBUIE SA DOVEDEASCA CA ELE EXISTA, NU IN PRESA, NU LA PREFECT, NU LA GUVERN, NU LA CONSILIUL JUDETEAN, NU IN ALTE LOCURI .... SAU PE LA TOTI AUTISTII, NUMAI IN FATA JUDECATORULUI-SINDIC LA TRIBUNAL DOSAR OLTCHIM RAMNICU VALCEA.

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

 

S-A SCURS SECUNDA SI TIMPUL. AI FOST MINTIT LA SECUNDA DE CATRE SINDICATE SI STATUL ROMAN.

SINDICATELE TREBUIAU SA FIE CU  AVOCATI SI SA LUPTE LA BAIONETA CU STATUL ROMAN PE ACEST PROCES AL INLSOLVENTEI, INSA EI AU FACUT PACT CU EI SI DIVERSE HARTII SEMNATE INTRE EI, INTALNIRI DE TAINA LA PREFECTURA SAU MAI STI TU PE UNDE..., EVITAND PROCESUL IN CARE ESTE OLTCHIM.  SINDICATELE  AU FOST IN RAZBOI CU ANGAJATII SI FOSTII SALARIATI * PLATITI DE ACESTIA PRIN COTIZATII SI INCASAND BANI DE LA NOI * SI IMBARLIGATORI CONTINUU......., DETURNATORI DE FAPTE SI EVENIMENTE, INSTIGATORI, RAU VOITORI SI DIVERSIONISTI CONTINUU...

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE  (TOATE, INCLUS SI IONEL VINCEA  CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

 

Societate in insolventa,

en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#35119 CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2015-03-07 12:43

OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015:

https://www.youtube.com/watch?v=ha4d-w2TAXs

Publicat pe 5 feb. 2015

Administratorii judiciari au depus la tribunal planul de reorganizare pentru combinatul chimic din Rm. Vîlcea, la doi ani de la declanşarea procedurii de insolvenţă a societăţii. Termenul de executare a planului este de 36 de luni, cu posibilitatea de prelungire. În timp ce angajaţii se tem că reorganizarea ar putea să-i lase fără loc de muncă, sindicaliştii speră să fie astfel evitat falimentul combinatului.

BREAKING NEWS:Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM

CREANTELE OLTCHIM.

 PLAN DE REORGANIZARE este la Tribunal, JUDECATORUL-SINDIC. Se va face public dupa AGA CREDITORII OLTCHIM si IN BULETINUL DE INSOLVENTA...

ESTE PUBLIC SI PE SITE-UL BDO DIN LINK-UL PUBLICAT MAI JOS :

aici : Plan_Reorganizare_Oltchim

 Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:

5 februarie 2015 - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia;

9 februarie 2015 - publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare;

2 - 10 martie 2015 - votarea planului in cadrul adunarii creditorilor;

in termen de 15 zile anul 2015 de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia.  

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA

 

http://portal.just.ro/

 

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

 

NumeCalitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal

 si TOTI CREDITORII CU CREANTE....

 

Şedinţe

25.03.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:    

 
 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE, INCLUS SI IONEL VINCEA  CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM 2013:

#35120 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM 2013:

2015-03-07 14:26

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

DECIZIA NR... DIN DATA DE 15.05.2013.

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

ATENTIE!
Prezentra Lege a fost abrogata de noua Lege a Insolventei: Legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi Legea 85/2014 raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 359 din 21 aprilie 2006

  • OUG nr. 86/2006
  • OUG nr. 173/2008
  • OG 1/2010
  • Legea nr. 25/2010
 

 S.C.Oltchim S.A se judeca pe legea insolventei aprobata de judecatorul-sindic in ianuarie 2013.

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA 2011-2014

#28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

 DECIDE:

Incepand cu data de 14.06.2013, inceteaza contractul individual de munca (CIM ):

#28420 Re: Re: CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

  CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013 ACESTEA AU PRODUS DAUNE-INTERESE PENTRU PREJUDICIILE CREATE PANA AZI TUTUROR DISPONIBILIZATILOR 2013 PRIN NEACHITARE LA ZI)

CREÁNȚĂ s.f. Drept pe care îl are creditorul asupra unei sume de bani ce i se datorează; (concr.) titlu, înscris care confirmă acest drept. [Pron. cre-an-. / < fr. créance].

Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. act prin care se constată dreptul creditorului de a primi o sumă de bani de la debitor. (< fr. créance)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A

Art. 149:
Partile contractante vor chema in fata instantei judecatoresti partea care se face vinovata de activitatea impotriva intereselor salariatilor si ale societatii prezente in prezentul Contract Colectiv de Munca

Art. 158

Al3. Conflictele ce au ca obiect exercitarea unor drepturi sau indeplinirea unor obligatii decurgand din legi sau alte acte normative, precum si din Contractul Colectiv de Munca sau Contractul Individual de Munca sunt conflicte de drepturi.

 Creditorii salariaţi primesc 100% din valoarea creanţelor acestora. SUNT NEACHITATE SI AU PRODUS DAUNE-INTERESE SI PAGUBA REALA, CHIAR PROVOCAND DECESUL LA UNII DINTRE NOI DISPONIBILIZATII 2013. SUMELE CREANTE SALARIALE CARE NU  S-AU ACHITAT LA TIMP, ACESTE SUME CREANTE DOAR S-AU IMPUTAT CONFORM ANAF PE ANUL 2013 SI AZI SUNTEM IN 2015:

#28421 Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE



Musafir

#35122 Re: Re: DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM 2013:

2015-03-07 20:04


Musafir

#35123 Re: Re: Re: DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM 2013:

2015-03-07 20:06


Musafir

#35124 Telenovela Românească: „Oltchim, dragostea mea” Episodul II

2015-03-07 20:10

Telenovela Românească: „Oltchim, dragostea mea” Episodul II

„Oltchim, dragostea mea”

 Episodul II

„Ajung imediat. Tu eşti acasă?”

„Da, Bebe, am văzut că m-ai sunat. Era Tibi aici. Cam agitat, a plecat destul de grăbit. Ţi-e foame? Că mă apuc să curăţ nişte cartofi. Să iei tu pâine”

Nu-l prea plăcea pe Tibi, fratele mai mic al Lavinei, i se părea un gură cască. Nu luase bacaluareatul şi toată lumea se întreba cu ce se ocupă acum. Tibi, însă nu fuma, nu bea, era un personaj destul de introvertit. Încercase să stea de vorbă cu el la un moment dat, dar tânărul se dovedise destul de obtuz. Asta la rugămintea Laviniei.

*

„Auzi, spune-i tu la Tibi ceva. Sau întreabă-l ce are de gând. Că ai mei spun că nu s-a apucat de învăţat. Şi are acum în toamnă din nou bacul, poate îl ia şi apoi mai sunt locuri aici la Brâncoveau, am vorbit cu Remus şi a zis că merge. Remus mi-a fost şi mie prof”

„Ce dracu să-i spun, că e cam ciudat frati-to ăsta. Sincer vorbeşti cu el şi parcă e pe altă planetă. Chiar are şi el vreo gagică? Aia l-o mai destupa”, i-a replicat Bebe.

*

Ajunse în faţa uşii, o salută pe Mamaie, baba care stătea cu ei pe palier, o femeie la vreo 70 de ani care stâtea toată vara în balcon şi cred că ştia tot desfăşuratorul zilei de la scara C.

„Ce faci? Cum a fost azi? Ce mai e pe la voi, că am auzit eu nişte vorbe”, întrebă Lavinia.

Nu vru să răspundă în primă fază, se decălţă, îşi duse şosetele la baie. Apoi se opri în dreptul uşii, înaintea de a intra la duş.

„Ai auzit bine, Lavi. Da, sunt pe listă. Azi am semnat pentru lichidare. Eu şi alţi 600 de aici de la Vâlcea şi vreo 300 de la piroliză, pe care dracu ştie de ce am cumpărat-o. În fine. Asta e, m-au cam dat afară, pe româneşte”

Lavinia tăcea. Lăsă capul în jos. Bebe intră în baie, oftând. Trebuia să-i spună, nu putea să o ţină aşa. De fapt nu-i ascunse nimic Laviniei sau aproape nimic, în afară de prostia aia din week-end de acum trei ani, când fusese la pescuit cu Sandu. „Cum naiba o chema pe aia de la Bechet, Suzana”. Rămăsese cu Sandu la Dunăre peste noapte, la cort. Dar au plecat la cârciumă şi acolo le-au găsit pe cele două surori. Urâte cu spume, dar după două baterii de vin, au mers. N-au prins nimic în zilele alea, dar au petrecut bine. Mâncare bună şi fete experte.

La masă nu vorbi nici unul. Lavinia încercă să spună ceva, dar văzând privirea absentă a lui Bebe, se abţinu.

„A, stai, am auzit-o pe aia, ministra muncii, cum îi spune, Plumb că vi se dau compensatorii. Aşa e?”

„Ne spuse asta şi şeful de secţie. Că în funcţie de vechime şi că un an, ne dau nişte bani pe lună, de la şomaj. Dar nu e nimic cert. Singurul lucru cert e că m-au dat afară şi îţi spun sincer, mi-e că nu mai ţine mult combinatul. Am crezut că ăştia de la useleu sunt mai breji. Dar văd că ne dau afară şi nu prea sunt speranţe. Hai că văd eu ce-om face. Nu trebuie să dramatizăm. Dacă ne dau ceva pe lună, aia e rata. La tine cum e, ţi-au dat chinezii ăia, banii?”

„Mâine, cică. Nu prea au fost vânzări. Şi cam aşa e”, spuse ea, încet.

Lavinia lucra în centru la un magazin de încălţăminte.

„Vrei o gură de cafea? A mai rămas de azi dimineaţă?”

„Nu, Lavi. M-aş întinde o jumate de oră”. Dar nici nu apucă să termine bine, că amândoi tresăriră. Nişte lovituri masive se auziră în uşă. Bebe făcu ochii mari, sări de pe scaun, ieşi pe hol şi deschise uşa. Rămase uimit şi se dădu speriat în spate. Trei mascaţi şi doi civili intrară brusc peste ei, fluturând o hârtie.

„De la DIICOT, Ionescu! La perete. Hai! Ăsta e mandatul. Hai, repede!”

(va urma)

 


Musafir

#35125 Va putea CET Govora să evite un război cu mass-media?

2015-03-07 20:17

Va putea CET Govora să evite un război cu mass-media?

 

În aceste zile în judeţul Vâlcea există o stare de tensiune care are doi protagonişti – presa locală şi CET Govora. Cele două entităţi sunt faţă în faţă, există o linişte de dinaintea furtunii, pe care nimeni nu o defineşte, deşi toată lumea o cunoaşte foarte bine.

Pe scurt, povestea stă cam aşa, în judeţul Vâlcea au existat doi agenţi economic de stat, Oltchim şi CET Govora, itemuri care au asigurat sub o formă sau alta atât continuitatea presei vâlcene dar şi divesrificarea, a se înţelege dimensionarea ei de multe ori prin mediocrizarea şi slăbirii esenţei. În urmă cu 10 ani, doar cine nu dorea nu-şi făcea un ziar. Cu două contracte babane de la cele două entităţi economice aveai un buget care îţi permitea să te scoli la ora 9 iar la ora 14-15 să termini activitatea de „jurnalist”. Adică frecai menta pe la o conferinţă de presă, dacă era, mai mergeai pe la o insitituţie, mai luai un comunicat de presă banal de la poliţie, pompieri, şomaj şi cam gata. Ajungeai acasă scoteai ca grefierul de pe bandă şi făceai un ziar, pe care de multe ori nu-l citea nici dracu. Cele două entităţi economice de stat garantau liniştea zilei de mâine, şi dacă pe lângă asta mai împuşcai un contract cu primăria de municipiu şi niscai bani la negru, ohoo, era splendoare în iarbă. Plus că mai apelai la câţiva oameni influenţi de afaceri (ei sau ea) din zonă, care cochetau cu politica şi aveau nevoie de o „strâmbă” două. Apropos, vorbim asta într-un oraş, în care potrivit ITM avem înregistraţi 88 de ziarişti, dar în realitate numărul celor care ştiu să ţină un pix în mână nu sare de 10. Deci antitalent pe bandă rulantă.

Oltchim-ul s-a dus dracului, după cum se ştie şi a rămas CET-ul, ca sursă principală de alimentare a bugetului presei locale. Nu e nimic grav aici, grav este că CET-ul a alimentat la grămadă toată presa, inclusiv şi acea aşa zisă presă şi a contribuit involuntar la stimularea mediocrităţii, a calităţii îndoielnice de editare, ce a provocat aşa cum am spus aparţia restului de 78 de ziarişti din Vâlcea, scăzându-i pe cei 10 de care vorbeam.

CET-ul se află astăzi în situaţia de a alege. Cam târziu, pentru că acest lucru îl putea face pe parcursul ultimilor ani şi tocmai de aceea agentul economic se află în faţa unui butoi cu pulbere. Pentru că este extrem de greu să discerni, atunci când bugetul de publicitate s-a redus drastic, care este presă şi care este pseudopresă? Pentru că dacă greşeşte şi omite exact instituţia de presă de calitate, în cinci secunde are un duşman şi implicit un război.

Ca o paranteză, în urmă cu 5 ani, cred, fostul prefect Petre Ungureanu avusese o idee genială, din păcate nu a putut să o pună în practică pentru că a atins exact corzile sensibile ale celor 78 de „jurnalişti”. Ungureanu propusese ca jurnaliştii acreditaţi la prefectură să aducă un CV şi evident o mapă personală, ca omul să ştie cu cine are de a face. Pentru că una este să ai un dialog cu un om cu studii superioare, cu cel puţin 1000 de cărţi citite, care să aibă habar de istorie, geografie, sociologie, să aibă talent în condei şi alta este să sta de vorbă cu „croitorese” sau „barmani” sub acoperire, în meseria de ziarist. Idee genială dar care a fost imediat contestată de…presă.

De această dată, Mihai Bălan este pus exact într-o situaţie similară. Pentru a-şi promova proiectele economice şi pentru a face înţeles poate procesul de realizarea a unui complex energetic (despre care recunosc, eu sunt ezitant), mă gândesc că directorul general are nevoie de ziariştii pe care şi-i dorea mai sus, Ungureanu.

Grea dilemă pentru Mihai Bălan, pus faţă în faţă cu o presă care şi.a progonozat un buget pe acest an şi care aşteaptă un răspuns. Paradoxul face, ca în urma acestei ecuaţii, Bălan involuntar să realizeze un mare proces, asanarea mediei vâlcene prin impunerea unor criterii profunde pentru a fi transmis mesajul. Un lucru este bun, de această dată, contractele de publicitate nu mai trec ca anii trecuţi prin clădirea Consiliului Judeţean, sper asta, că Gheroghe Păsat sau şefii lui politici nu au moştenit de la Ion Cîlea, această cutumă.  Rămâne de văzut dacă pe Mihai Bălan îl interesează pupăturile în cur, şantajul, ordinele politice sau mapa personală a mass-mediei care poate deveni un partener economic – publicitar.

Şi mai e un aspect, deloc de neglijat, şi asta strict pentru presa locală, dezvoltarea capitalismului, ce-i drept cam târziu pentru judeţul Vâlcea, dar bine că este, apariţia multinaţionalelor va veni ca un mare ajutor pentru bugetele de presă. Numai că aici, va prima fx calitatea scrisului, qvasi-independenţa jurnalistului, textul bun, inteligenţa şi tot ce am spus mai sus.  Pentru că un ziar bun, citibil din scoarţă în scoarţă va atrage în viitorul apropiat un buget mai mare din privat, decât cei pe care îl asigură azi statul.

Mihai IONESCU