Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#23626 Re: Re: Cernev contraataca: "Se lucreaza la intimidare, am fost sanctionat pentru opiniile sindicale

2014-07-09 20:56


Musafir

#23627 Re: Re: Cernev contraataca: "Se lucreaza la intimidare, am fost sanctionat pentru opiniile sindicale

2014-07-09 20:56

#23625: - Re: Cernev contraataca: "Se lucreaza la intimidare, am fost sanctionat pentru opiniile sindicale"

AI FOST SANCTIONAT PT CA AI DORMIT SI AI MINCAT RAHAT SI NU TE AI INCHINAT,ASTA AI FACUT MIZERIO,AI DENIGRAT SI SANTAJAT LEPROSULEEEEEEEEEE,TU SI CU SUGACI DE GHIOCA,CAP  DE CAL,MARCELA,ETC,MIIRS[ALUP IGUS CERNEVEEEEEEE,,,MIIIRS,IN OLTCHIM NU MAI INTRIIIIII,,,,ETE NA,PIPICASSO


Musafir

#23628 Re: Re: Re: Cernev contraataca: "Se lucreaza la intimidare, am fost sanctionat pentru opiniile sindi

2014-07-09 20:58

#23626: - Re: Re: Cernev contraataca: "Se lucreaza la intimidare, am fost sanctionat pentru opiniile sindicale

ASTA A MURIT,GAOZARUL E MORT,I A DAT CERNEV PAPISULACIUL MEU SI S A DUS FUTU L IN GURAAAAAAAAAA,SA I FIE TARINA USOARA CA PIATRA DE MOARA


Musafir

#23629 Re: Re: Re: Re: Cernev contraataca: "Se lucreaza la intimidare, am fost sanctionat pentru opiniile s

2014-07-09 21:08

#23628: - Re: Re: Re: Cernev contraataca: "Se lucreaza la intimidare, am fost sanctionat pentru opiniile sindi

NU INTELEG CUM VA MAI RABDA DUMNEZEU CERNEVEEEEE,CUM TE MAI RABDA D ZEU NENOROCITULEEEEEEEEEEE,SA TACI GHIOCA,CA MA CACAO PE BOTUL MATI SI A LU FIETAAAAAAAAA,SUGACI ORDINAR


Musafir

#23630

2014-07-10 04:44

Autorule esti directionat clar pe o parte.
Sa ne spui si noua liderul pe viata Diculoiu cam ce a facut el pentru noi.

Si daca ai ceva dovezi la ce ai spus mai de vreme sa le postezi.

Daca nu lasa-neeee cu ineptiile tale ca batii campii de un an de zile si nu ai venit cu nici o proba.


Musafir

#23631 Guvernul recunoaşte că s-a vândut fier vechi din Oltchim

2014-07-10 05:34

http://www.voceavalcii.ro/2014070922459/Guvernul-recunoaste-ca-s-a-vandut-fier-vechi-din-Oltchim.html

În urmă cu mai bine de o lună de zile, VOCEA VÂLCII a prezentat în exclusivitate două contracte, din care rezultă, fără echivoc, că fostele conduceri ale combinatului din timpul mandatelor miniştrilor liberali Vosganian şi Gerea au vândut fier vechi din Oltchim. Primul parlamentar care a reacţionat la cele scrise de noi a fost Costi Rădulescu, cel care l-a informat pe premierul Ponta, prin intermediul unei adrese, despre ceea ce se întâmplă acum în Oltchim. Deputatul PSD Costi Rădulescu, ales în colegiul nr. 2 Rm. Vâlcea, în care se află şi combinatul chimic Oltchim, dovedeşte că îi pasă de soarta combinatului, sesizându-l pe premierul Ponta despre afacerile cu fier vechi care se derulează chiar sub nasul administratorilor judiciari de la Oltchim.

Primul document în posesia căruia am intrat este un contract de vânzare-cumpărare din data de 14.05.2013, când director era Mihai Tălpăşanu, care avea drept obiect vânzarea, respectiv cumpărarea deşeurilor metalice şi nemetalice, adică deşeuri inox austenitic pregătit şi deşeuri inox austenitic nepregătit. Firma care urma să cumpere deşeurile este din Râmnicu Vâlcea şi se numeşte SC SILNEF MG şi este administrată de Ion Mihalcea. Contractul s-a derulat în perioada 01.05.2013 – 31.12.2013. Preţul pentru care s-a perfectat afacerea a fost de 1.680 USD/tonă deşeu pregătit, respectiv 1.500 USD deşeu nepregătit.

Surse din combinat susţin că afacerea cu fier vechi a ajuns şi la urechile administratorului judiciar Gheorghe Piperea, care a turbat când a auzit. Avocatul s-a dus şi i-a cerut sprijinul ministrului Economiei de atunci, Varujan Vosganian, care a demarat o anchetă. Din păcate, aceasta nu a mai fost finalizată niciodată pentru că Vosganian a fost schimbat, iar la cârma ministerului a ajuns un alt liberal, Andrei Gerea.

Al doilea contract de vânzare a fierului vechi apare în „epoca" Gerea, când combinatul a fost condus de un apropiat al acestuia şi anume directorul Marius Pîrvu. Perioada se suprapune primului contract deoarece este cuprinsă între 16.10.2013 şi 31.12.2013. Ceea ce este ciudat şi creează semne de întrebare este preţul, de data aceasta mult mai mic. În acest al doilea contract, unde beneficiar este o firmă din judeţul Argeş, SC LIFE TIME CHIMICAL SRL, preţul negociat este de 1.020 USD/tonă în cazul deşeurilor din inox austenitic pregătit şi de 975 USD/tonă, în cazul din inox austenitic nepregătit.

Cu toate acestea, guvernul susţine că din combinat s-au vândut doar deșeurile metalice de la Arpechim, cu respectarea legii, lucrurile aflându-se sub control. Iată răspunsul pe care deputatul Costi Rădulescu l-a primit de la Ministerul Economiei.

„Din informaţiile transmise de societate, combinatul OLTCHIM S.A. nu a valorificat utilaje din fluxul actual de fabricaţie, ci efectiv deşeuri metalice şi nemetalice, rezultate, în urma proceselor de fabricaţie, casării şi scoaterii din funcţiune a unor mijloace fixe provenite din cadrul unor instalaţii ale fostului Arpechim, devenit în 2010 Oltchim-Divizia Petrochimică Bradu, şi din ambalaje.

Valorificarea deşeurilor s-a făcut respectând prevederile legale în vigoare (Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor şi Legea nr. 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale şi necorporale), prevederilor Actului constitutiv al societăţii şi cu aprobarea factorilor de decizie ai societăţii.

Totodată, subliniem că valorificarea deşeurilor s-a făcut respectând principiile generale ale protecţiei mediului, precauţiei şi durabilităţii, fezabilităţii tehnice şi viabilităţii economice, protecţiei resurselor şi impactul global asupra mediului, sănătăţii populaţiei, economiei şi societăţii.

Banii obţinuţi din valorificarea cantităţilor de deşeuri rezultate au fost folosiţi atât pentru finanţarea funcţionării proceselor de producţie cât şi pentru plata salariilor.

Deşi îşi desfăşoară activitatea sub incidenţa Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificările şi completările ulterioare, OLTCHIM S.A funcţionează sub autoritatea Ministerului Economiei care, ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, în subordinea Guvernului, şi în realizarea funcţiilor şi principiilor care stau la baza activităţii sale, va întreprinde în continuare toate măsurile legale pentru funcţionarea OLTCHIM S.A. la întreaga sa capacitate şi sporirea atractivităţii investiţionale" - se precizează în răspunsul primit de deputatul vâlcean.

#23470 Legea 85/2006 privind procedura insolventei

http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

#23465: -Legea 85/2006   Art. 3. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social; c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

vezi link: http://www.voceavalcii.ro/2014060721862/EXCLUSIV-Gata-cu-OLTCHIM-Combinatul-se-vinde-la-fier-vechi-FOTO.html

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

3.  Comunicatul rominsolv privind concedierea colectiva.

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

p.s. Castigul Oltchim 14,4 milioane euro anual, noi avem de luat ~(cu aproximatie ) 10 milioane euro, banii conform CCM, noi suntem in 2014 si disponibilizarea facandu-se in 2013. Peste  5 milioane euro raman in OLTCHIM, STATUL ROMAN.

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

4. Contractul Colectiv de Munca.
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII SI TOATE DREPTURILE LOR NEACHITATE) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

5.  ITM raspuns primit de toti la cererea noastra.

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

6.  Adeverintele ANAF si Pilonul II pensii private.

http://www.indiscret.ro/articol-oltchim-suspiciuni-de-fals-cu-salarii-compensatorii


Musafir

#23632 De ce vrea ministrul Economiei să înhame statul la preluarea Arpechim de către Oltchim?

2014-07-10 05:39

http://ziaruldevalcea.ro/2014/07/10/de-ce-vrea-ministrul-economiei-sa-inhame-statul-la-preluarea-arpechim-de-catre-oltchim/

• O rafinărie închisă şi deloc rentabilă în cazul repornirii

De câteva luni încoace, ministrul Economiei Constantin Niţă tot anunţă că negocierile cu OMV Petrom pentru preluarea rafinariei Arpechim de catre stat sunt in stadiu avansat sau se apropie de final. Spune ca statul trebuie sa preia rafinaria pentru a o vinde la pachet cu Oltchim. Insa se pune o problema despre care ministrul nu vorbeste deloc public: De ce ar ar prelua statul o rafinarie inchisa, a carei repornire si operare ar costa circa 250-300 de milioane de euro, si in conditiile in care doar o foarte mica parte (circa 15%) din activitate ar folosi combinatului Oltchim. Care sunt argumentele economice pe care le foloseste Nita pentru a promova preluarea Arpechim? Daca exista investitori interesati si de Oltchim, si de Arpechim, acestia nu pot negocia direct cu OMV Petrom? De ce ar fi nevoie ca Arpechim sa treaca la stat, ca apoi sa fie vanduta impreuna cu Oltchim, care oricum nu prea are succes la privatizare?

În 2010, rafinaria Arpechim a fost inchisa tocmai pentru ca nu mai era rentabila, fiind estimate pierderi de peste 100 milioane euro pe an in conditiile functionarii ei, si pentru ca necesita costuri uriase in raport cu ce putea oferi. Pentru repornire erau necesare modernizari, retehnologizari si investitii de mediu de peste 250 milioane euro. OMV Petrom se baza si se bazeaza pe rafinaria Petrobrazi unde este prelucrata intreaga productie de titei. Astfel, pentru Arpechim ar fi trebuit sa importe titei. În plus, pentru combinatul Oltchim nu intreaga capacitate a rafinariei este necesara, ci doar 15%. Doar atat era prevazut pentru productia de Nafta si GPL, materie prima necesara Oltchim. Practic, parea mai rentabil importul materiei prime decat efectuarea unor investitii de sute de milioane de euro pentru producerea ei.

Ideea preluarii Arpechim este mai veche, nu apartine ministrului economiei de acum. Chiar si Guvernul Boc a purtat negocieri cu OMV Petrom prin 2010 si 2011, insa discutiile s-au blocat in momentul in care s-a dovedit ca nu ar fi o afacere prea buna pentru stat. Pe langa investitiile mari pe care ar fi trebuit sa le faca pentru repornirea activitatii si pe langa preluarea obligatiilor de mediu, statul ar fi trebuit sa plateasca si din valoarea activelor evaluate, ceea ce ar fi insemnat cateva zeci de milioane de euro. In cazul in care statul nu ajungea la preluarea societatii, OMV Petrom avea in vedere demolarea rafinariei. Discutiile au fost reluate in 2012 de Guvernul Ponta I inainte de celebrul esec al privatizarii Oltchim. Se punea problema functionarii integrate a Oltchim cu Arpechim, idee care incanta doar statul, pentru ca in realitate niciun investitor nu a spus clar ca vrea sa preia combinatul la pachet cu rafinaria.

Preluarea Arpechim inseamna, de fapt, preluarea celei de-a doua parti din rafinarie. In 2011, Oltchim a preluat o prima parte, adica platforma petrochimica Bradu din cadrul Arpechim Pitesti. Au fost facute niste investitii, insa insuficiente in conditiile in care instalatia este extrem de veche. Astfel, aceasta preluare a unei parti din Arpechim nu a ajutat prea mult Oltchim. Dimpotriva. Dupa intrarea combinatului in insolventa, s-a dovedit ca Oltchim a avut doar de pierdut in urma preluarii platformei petrochimice. De altfel a fost notata ca una dintre principalele cauze care au dus la intrarea Oltchim in insolventa. La fel si acum cand Ministerul Economiei se tot chinuie sa privatizeze Oltchim. Anul acesta au fost trei incercari esuate de vanzare a combinatului, insa de fiecare data a fost amanata procedura din cauza lipsei de oferte angajante. Discutii ca exista investitori interesati, unii fiind din China, au tot fost, dar cand nimeni nu a depus oferta concreta. Pentru ministrul economiei nu este nici o problema ca privatizarea esueaza de fiecare data. „Vom reusi alta data”, spunea Nita pe la inceputul lunii iunie. Tot atunci spunea ca in ciuda amanarilor repetate ale privatizarii, Oltchim nu va fi inchis niciodata. “Tot primesc semnale ca Oltchim trebuie inchis. Guvernul nu va inchide niciodata Oltchim”. Reamintim ca Oltchim se afla in insolventa incepand cu 30 ianuarie 2013. Strategia de reorganizare judiciara propusa de consortiul de administratori judiciari a presupus crearea unei societati comerciale noi, respectiv Oltchim SPV. O tentativa de privatizare a Oltchim esuat in septembrie 2012, iar de atunci statul tot cauta solutii sa mentina combinatul in activitate.

Sursa: hotnews.ro

Musafir

#23633 Re:

2014-07-10 06:00

#23630: - AI VRUT DOVEZI, UITE DOVEZI:

#23631 Guvernul recunoaşte că s-a vândut fier vechi din Oltchim

2014-07-10 06:34


http://www.voceavalcii.ro/2014070922459/Guvernul-recunoaste-ca-s-a-vandut-fier-vechi-din-Oltchim.html

#23470 Legea 85/2006 privind procedura insolventei

http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

#23465: -Legea 85/2006   Art. 3. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social; c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

vezi link: http://www.voceavalcii.ro/2014060721862/EXCLUSIV-Gata-cu-OLTCHIM-Combinatul-se-vinde-la-fier-vechi-FOTO.html

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

3.  Comunicatul rominsolv privind concedierea colectiva.

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

p.s. Castigul Oltchim 14,4 milioane euro anual, noi avem de luat ~(cu aproximatie ) 10 milioane euro, banii conform CCM, noi suntem in 2014 si disponibilizarea facandu-se in 2013. Peste  5 milioane euro raman in OLTCHIM, STATUL ROMAN.

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

4. Contractul Colectiv de Munca.
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII SI TOATE DREPTURILE LOR NEACHITATE) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

5.  ITM raspuns primit de toti la cererea noastra.

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

6.  Adeverintele ANAF si Pilonul II pensii private.

http://www.indiscret.ro/articol-oltchim-suspiciuni-de-fals-cu-salarii-compensatorii


Musafir

#23634 Re:

2014-07-10 06:21

#23630: - AI VRUT DOVEZI:

Contractul Colectiv de Munca : "Contractul colectiv e valabil pentru oricine" are de a face cu societatea inclusiv cei ce sunt musafiri, vizitatori (sau ce vrei tu...) in combinat chimic, trebuie sa respecte CCM.

Legea insolventei.

ITM.

(apropo si la angajari in periada  de  concedieri colective cu desfintarea locului de munca si obligatiile angajatorului cat si angajatului, Art.42 din CCM si la obligatiile din legile enumerate mai sus) http://www.designro.ro/   vs   http://oltchim.ro/


 


Musafir

#23635 Re: Re: Re: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-07-10 06:56

#23509: Musafir - Trebuie cu tot ceea ce s-a prezentat, sa se

http://i.imgur.com/lysYAZn.jpg...

aduca la cunostinta autoritatilor, institutiilor si toti care  sunt implicati in aplicarea legii cat si conducerii Oltchim.

1. Legea insolventei cu paragrafele aferente si legea in sine care spune tot si PUNE PRIN PRIN ACHITARE LA ZI CREDITORIL, SALARIATII SI DISPONIBILIZATII FIIND PRIVILEGIATI.

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.
#23533 Legea nr. 85/2014 - procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa

SECTIUNEA a 2-a
Definitii  Art. 5         12. contract de compensare bilaterala reprezinta oricare dintre urmatoarele:
A. orice contract sau clauza cuprinsa intr-un contract incheiat intre institutia de credit debitoare si orice alta entitate, inclusiv persoane fizice, avand ca obiect operatiuni cu instrumente financiare derivate realizate pe pietele reglementate, pietele asimilate ori pe pietele la buna intelegere, prin care se stipuleaza compensarea unor obligatii de plata sau obligatii de a face, prezente ori viitoare, decurgand din sau avand legatura cu unul ori mai multe astfel de contracte, inclusiv orice garantie accesorie ori avand legatura cu acestea; sau
B. orice contract sau clauza, de natura celor prevazute la lit.A, prin care se stipuleaza compensarea unor obligatii de plata sau obligatii de a face, prezente ori viitoare, decurgand din unul sau mai multe contracte de compensare bilaterala, inclusiv orice garantie accesorie ori avand legatura cu acestea, in temeiul carora compensarea bilaterala contractuala se poate realiza prin una sau mai multe dintre urmatoarele modalitati:
a) stingerea si/sau devansarea scadentei oricarei obligatii de plata ori obligatii de a face decurgand din unul sau mai multe contracte din categoria celor prevazute mai sus;
b) calcularea sau estimarea unei valori de compensare, valori de piata, valori de lichidare ori valori de inlocuire a oricarei obligatii care a fost stinsa sau a carei scadenta a fost devansata potrivit prevederilor lit. a);
c) conversia intr-o singura moneda a oricarei valori calculate potrivit prevederilor lit. b);
d) compensarea, pana la obtinerea unei sume nete, a oricaror valori calculate potrivit prevederilor lit. b), asa cum au fost convertite potrivit prevederilor lit. c);
e) lichidarea bunurilor si drepturilor din averea institutiei de credit debitoare;
13. coordonarea procedurala reprezinta setul de masuri menite sa coreleze procedurile de insolventa deschise impotriva membrilor unui grup de societati, cu scopul de a asigura celeritatea si armonizarea procedurilor, precum si minimizarea costurilor;

#23470 Legea 85/2006 privind procedura insolventei

http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

#23465: -Legea 85/2006   Art. 3. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social; c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

vezi link: http://www.voceavalcii.ro/2014060721862/EXCLUSIV-Gata-cu-OLTCHIM-Combinatul-se-vinde-la-fier-vechi-FOTO.html

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

Art. 105
(1) Daca debitorul nu se conformeaza planului sau desfasurarea activitatii aduce pierderi averii sale, administratorul judiciar, comitetul creditorilor sau oricare dintre creditori, precum si administratorul special poate solicita oricand judecatorului-sindic sa aprobe intrarea in faliment, in conditiile art.107 si urmatoarele.
(2) Inregistrarea cererii mentionate la alin.(1) nu suspenda continuarea activitatii debitorului pana cand judecatorul-sindic nu hotaraste asupra ei, prin incheiere.

Art. 106
(1) Debitorul, prin administratorul special, sau, dupa caz, administratorul judiciar va trebui sa prezinte, trimestrial, rapoarte comitetului creditorilor asupra situatiei financiare a averii debitorului.
Ulterior aprobarii de catre comitetul creditorilor, rapoartele vor fi inregistrate la grefa tribunalului, iar debitorul sau, dupa caz, administratorul judiciar va notifica aceasta tuturor creditorilor, in vederea consultarii rapoartelor.
(2) De asemenea, administratorul judiciar va prezenta si situatia cheltuielilor efectuate pentru bunul mers al activitatii, in vederea recuperarii acestora, potrivit art.102 alin.(4), care va fi avizata de catre comitetul creditorilor.
(3) In termen de 5 zile de la sedinta comitetului creditorilor mentionata la alin.(1), comitetul creditorilor va putea convoca adunarea creditorilor pentru a prezenta masurile luate de debitor si/sau administratorul judiciar, precum si efectele acestora si sa propuna motivat si alte masuri.

Sectiunea 7 - Falimentul "

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

2. Auditul  cu actele respective si publicarea in articolul din presa.

#23501 Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

#23500 Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

#23505 Re: Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

http://www.impactreal.ro/2014061517061/Pierderile-firmelor-la-care-Oltchim-detine-actiuni-au-afectat-rezultatele-financiare-consolidate.html

3.  Comunicatul rominsolv privind concedierea colectiva.

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

p.s. Castigul Oltchim 14,4 milioane euro anual, noi avem de luat ~(cu aproximatie ) 10 milioane euro, banii conform CCM, noi suntem in 2014 si disponibilizarea facandu-se in 2013. Peste  5 milioane euro raman in OLTCHIM, STATUL ROMAN.

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

4. Contractul Colectiv de Munca.
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII SI TOATE DREPTURILE LOR NEACHITATE) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

5.  ITM raspuns primit de toti la cererea noastra.

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

6.  Adeverintele ANAF si Pilonul II pensii private.

http://www.indiscret.ro/articol-oltchim-suspiciuni-de-fals-cu-salarii-compensatorii

28 Mai 2014

- Petitia trimisa de Oltchim impreuna cu disponibilizatii.

23506 Re: Re: Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

7. Numarul de inregistrare la DIICOT.

Salariile compensatorii de la Oltchim intră în atenţia DIICOT

http://www.indiscret.ro/articol-salariile-compensatorii-de-la-oltchim-intra-in-atentia-diicot

29 Mai 2014

Salariile compensatorii de la Oltchim, cercetate de DIICOT

http://www.indiscret.ro/articol-salariile-compensatorii-de-la-oltchim-cercetate-de-diicot

4 Iunie 2014


Musafir

#23636

2014-07-10 07:14

Puisor din nou esti gresit informat. Contractele de fier vechi de care vorbesti au legatura cu Cernev dar un pic invers fata de ceea ce aberezi tu. In rest aceasi poveste: interpretezi, insinuezi, incriminezi, banuiesti dar nimic concret. Dovezi inseamna ceva de genul: acesta este documentul din care reiese ca omul X a facut asta. Atentie, document! Nu articole din presa locala cu preluari de injraturi de pe petitia asta. Si ti-o spune un om care doreste sa fie informat asa cum trebuie!

Deci hai cu dovezi!


Musafir

#23637 Re: Guvernul recunoaşte că s-a vândut fier vechi din Oltchim

2014-07-10 07:17

#23631: - Guvernul recunoaşte că s-a vândut fier vechi din Oltchim

Surse din combinat susţin că afacerea cu fier vechi a ajuns şi la urechile administratorului judiciar Gheorghe Piperea, care a turbat când a auzit.

 

Asta e tare de tot. :-D Bah astia rad de noi ce dracu sunteti asa de prosti. Auzi, a turbat, si ce a facut? S-a imbatat de nervi? :=))

 


Musafir

#23638 DOVEZI PENTRU APARAREA TA, DACA MAI AI CE FACE...

2014-07-10 07:24

#23636: - AI VRUT DOVEZI:

SINDICATUL LIBER OLTCHIM SI ANGAJATORUL AU APROBAT  CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA LA NIVELUL SC.OLTCHIM SA. CONFORM LEGILOR SI HOTARARII JUDECATORESTI.

SLO IN CALITATE DE SINDICAT REPREZENTATIV DESEMNAT DE ADUNAREA GENERALA.

Sindicatul victoria Oltchim (SVO) si Sindicatul  unirea Oltchim (SUO), NU AU DREPT REPREZENTATIV SI NICI IMPUTERNICIRE SA REPREZINTE MAJORITATEA CAT SI CCM. AU DREPT DOAR DE RESPECTARE CCM SI SUPUNERE A TUTUROR LEGILOR IN INSTITUTIE.

http://i.imgur.com/lysYAZn.jpg...

ATENTIE!!!!!!!

TU AI SEMNATURILE, VIDEO-AUDIO SI TOATE PARTICIPARILE TALE INSEAMNA PROBE IN NUMELE MAJORITATII CARE TU N-AI DREPT ASUPRA LOR.

"PUISORULE" ITI SPUN DE ACUM, NU RECUNOSTI AICI, VEI RECUNOASTE ACOLO UNDE TREBUIE SI UNDE SE APLICA LEGEA.

VREAU SA COMUNICI ASTA JUDECATORULUI. TU IN FATA INSTANTEI, TOT CEEA CE S-A POSTAT AICI SI NU RECUNOSTI TU.


Musafir

#23639

2014-07-10 08:03

Nu are nici o treaba asta cu ce acuzi tu. Vorbim despre mere si tu o bagi pe aia cu perele. L-ai acuzat pe Cernev: ai dovezi clare?

Musafir

#23640 Re:

2014-07-10 08:04

#23639: -

Alooooo, n-a acuzat nimeni pe Cernev. S-A ACUZAT SINGUR CU DOVEZI si ne-a adus DAUNE FIECARUIA DIN NOI.

Tu n-ai nici macar ochi pentru a citi, ce sa iti aduca cineva probe, ca nu sti ce sunt acelea.

CCM ESTE PROBA.

Putoiule mergi la scoala si mai invata si tu sa citesti..., nu  vi ca moara stricata aici, pui o placa stricata.


Musafir

#23641

2014-07-10 08:12

Ce vrajeala ai pe tine. Acuzi, denaturezi, jignesti, instigi oamenii la violenta. Asta faci tu.


Musafir

#23642 Re:

2014-07-10 08:13

#23641: -

Ma voi sunteti cu V de la vrajeala victoriana, instigarea pe care o aplicati o stie tot mapamondul asta si cei din cosmos stiu. Faceti umbra pamantului si aduceti numai nenorociri in jurul vostru. O sa va recunoasteti faptele dar in fata instantelor.Ati bagat destul batul prin gard, acum va alearga soarta care voi ati contribuit din plin la ea.


Musafir

#23643

2014-07-10 08:16

Mapamondul intoxicat de voi, nu?

Musafir

#23644 Re:

2014-07-10 08:17

#23643: -

DE TINE SI DE FAPTELE TALE, sunt prea multe nemernicii create de VOI ( V ).


Musafir

#23645

2014-07-10 08:18

Fals. De minciunile si instigarile voastre. Instigi oamenii la violenta, aia faci.

Musafir

#23646 Re:

2014-07-10 08:19

#23645: -

Posteaza tu dovezi HAI. PUNE DOVEZI. NOI NUMAI DOVEZI TI-AM DAT...TU TOT CHIOR ESTI SI SURD.


Musafir

#23647

2014-07-10 08:23

Pai jignirile si injuriile de pe aceasta petitie sunt o dovada mai clara decat orice. Instigatorule. Astea sunt fapte reale care se pedepsesc prin lege.


Musafir

#23648 Re:

2014-07-10 08:24

#23647: -

EU NU TE-AM INJURAT. ADUNE TU DOVEZI. PROBE, DOCUMENTE, CE VREI TU, SA LE VEDEM SI NOI...FAPTE REALE NU CE INSINUEZI TU FARA A DOVEDII NIMIC SI A NU RECUNOASTE NIMIC. PUNE TU, POSTEAZA ADEVARUL, HAI!!!!!!!

Pe petitia asta e liber oricine sa posteze de pe toata planeta asta si din cosmos daca acceseaza postarea, adminul a facut  si face mereu eforturi sa stearga injuriile, sunt foarte multi care posteaza aici.


Musafir

#23649

2014-07-10 08:29

Eu nu trebuie sa postez nimic. Tu acuzi fara dovezi, tu instigi oamenii la violenta. Asta a fost telul tau pe petitia asta. Tu ai dezbinat si ai intoxicat. Ai minstit cu nerusinare. Ai jignit, ai denaturat. Ai sters numai ce ai vrut. Ai lasat doar injuraturile si jignirile la adresa unor persoane pe care le-ai atacat permanent. Ai facut exact ceea ce ii acuzi tu pe altii ca au facut.


Musafir

#23650 Re:

2014-07-10 08:31

#23649: -

ATUNCI DE CE TE BAGI IN SEAMA, SCRIE CLAR PETITIE:

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

DOVEZILE SI PROBLE SUNT SI EXISTA, IAR O DAI IN DIVERSE SI INSINUEZI. VINO TU CU ADEVARUL SI SA VEZI CA N-ARE NIMENI CE SA-TI SPUNA. VOI ATI NENOROCIT VIATA ALTORA, PENTRU SIMPLUL MOTIV CA ACUZI SI N-AI DOVEZI.