Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#19176 Directorul de la Oltchim pleacă cu un „şut în dos"

2014-04-03 09:27

http://www.voceavalcii.ro/2014040220590/Directorul-de-la-Oltchim-pleaca-cu-un-sut-in-dos.html

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/1b66ebcfd69bd66553f8bb78814baf2e_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SCHIMBĂRI. Pesedistul din fruntea Economiei, Constantin Niţă, prezent la Vâlcea, a declarat că vor fi schimbări majore în organigrama combinatului Oltchim. Primul care va pleca de la societatea din Rm. Vâlcea este directorul piteştean Marian Pârvu, care se pare că va fi înlocuit de eterna „roată de rezervă", Mihai Tălpăşanu.

Aşa cum anunţa, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a reuşit să-şi impună punctul de vedere în ceea ce priveşte conducerea combinatului Oltchim, el declarându-ne în urmă cu ceva timp că directorul Marian Pârvu va fi demis din funcţia pe care o deţine de câteva luni de zile. Piteşteanul Pârvu a fost numit de fostul ministru Economiei, liberalul Andrei Gerea, iar acum el nu mai este agreat. Tocmai de aceea, la vizita noului ministru al Economiei, pesedistul Constantin Niţă, actualul director a fost marginalizat, iar la conferinţa de presă el nici măcar nu a avut loc la prezidiu.

Mai mult, social-democratul din fruntea Economiei a anunţat că săptămâna viitoare, cel mai probabil luni, 7 aprilie, va fi finalizată noua organigramă a Oltchimului, iar atunci va fi anunţat şi viitorul director, dar şi câţi dintre cei 21 de directoraşi, ce-şi duc veacul pe bani mulţi la combinat, vor fi „zburaţi" din funcţii. „Probabil vor fi schimbări... Oricum săptămâna viitoare vom finaliza organigrama, pe care o vom pune în aplicare. La momentul respectiv veţi vedea care sunt soluţiile noastre pentru conducerea combinatului Oltchim" – a declarat ministrul Economiei, Constantin Niţă, prezent pe Platforma Chimică.

Mihai Tălpăşanu este posibil să revină în fruntea combinatului

Deşi s-a vehiculat că fostul director Constantin Roibu ar fi fost rugat să revină la Oltchim, zvonurile au fost cât se poate de false. Asta pentru că, indiferent dacă era dorit sau nu, Roibu nu vrea să mai audă de combinatul de la Rm. Vâlcea, el excluzând orice variantă de a reveni. În aceste condiţii, cel care trebuie să facă o propunere se pare că este preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea. Acesta susţinea, cu puţin timp în urmă, că, dacă ar fi după el, i-ar strânge pe toţi angajaţii Oltchim la un loc, le-ar da câte o foaie de hârtie în alb şi un pix, pentru ca ei să aleagă pe cine vor în fruntea Oltchim. Sigur, această procedură nu va avea loc, declaraţia fiind una propagandistă.

Din câte se pare, cele mai mari şanse în acest moment le are Mihai Tălpăşanu, cel care a mai ocupat anul trecut postul de director al Oltchim, iar acum pare a fi varianta de rezervă a Guvernului Ponta, într-o împrejurare în care combinatul este tot mai aproape de un faliment răsunător.


Musafir

#19177 Șpârle și șopârle, 03.04.2014

2014-04-03 10:08

http://ziaruldevalcea.ro/2014/04/02/sparle-si-soparle-03-04-2014/

http://ziaruldevalcea.ro/wp-content/uploads/2013/09/soparla-cu-volanas-e13790467...

• Ministrul Economiei i-a asigurat pe sindicaliștii de la Oltchim că în maximum două săptămâni îl va schimba pe argeșeanul habarnist Marius Pârvu de la conducerea Oltchim cu un specialist. Din informațiile noastre, persoana agreată de oamenii de la Oltchim ar fi Radu Olaru, unul dintre foștii directori ai societății.

• În atenția autorităților competente! Din surse sigure am aflat că pe platforma chimică de la Râmnicu Vâlcea, la Oltchim, nu mai există nici o garanție că instalațiile mai funcționează în condiții de siguranță, având în vedere că nu s-au mai făcut investiții în întreținerea acestora de ani de zile! Situația este foarte, foarte gravă!


Musafir

#19178

2014-04-03 10:12

Nu pe Radu Olaru nu il vrea Calea comunistul ca e din fosti SI ASTA DE LA CONSILIUL LOCAL SE CACA PE EL DE FRICA CA V-A FII MAZILIT DA RETARDATUL VESEL COPY PASTE

Musafir

#19179 Re: Re: DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT,DEMISIA CONDUCERII OLTCHIM & ARPECHIM.

2014-04-03 12:02

#18902: - Re: DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT,DEMISIA CONDUCERII OLTCHIM & ARPECHIM.

DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DEMISIA CONDUCERII  OLTCHIM & ARPECHIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan Administrator Judiciar Stanescu Nicolae Bogdan Codrut Administrator Special Pirvu Marius Director General Talpasanu Mihail Director General Adjunct Tehnic-Productie Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand Director General Adjunct Operatiuni Smeu Alin-Ion Director Economic Popescu Valentin Director Directia Energetica-Mecanica Marinescu Norocel-Lucian Director Directia Tehnica-Calitate-Mediu Munteanu Dana Maria Director Directia Resurse Umane

http://i.imgur.com/FMRfNgt.jpg...

 

http://i.imgur.com/ZDqTEdI.jpg...


Musafir

#19180 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA

2014-04-03 12:05

#18679: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPU

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

2014-02-09 11:07


http://magictictac.ro/templates/themza_j15_21/images/logo1.png...

 

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

 

 

 

 

 

 

http://i.imgur.com/ati5xEN.png?1?5461...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu

CIND NOI MARSALUIAM DE LA OLTCHIM LA PREFECTURA PRIN GER SI VISCOL, ASTA SE CINSTEA SI CHEFUIA  CA ERA UNS DOMN MARE SI DIRECTORI LA OLTCHIM EL SI NEVASTA-SA FUGIND CU MASINILE OLTCHIM !!!!!!

POSTAREA II APARTINE SI NE CONFIRMA CAT DE INDOLENT ERA EL SI NEVASTA-SA PUSI POLITC  CAND ERA BALAN de la CET!!!! TOT CE SCRIE JOS E CREATIA LUI PE FACEBOOK

 

https://www.facebook.com/armandspiru?fref=ts

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu
December 27, 2012
Bun ii vinu sus pe munte !

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu shared a link.

December 27, 2012 near Ramnicu Valcea
Apar chiar si eu aici :)

http://stirileprotv.ro/stiri/travel/domeniul-de-schi-transalpina-locul-care-ar-putea-sa-rivalizeze-cu-

statiunile-din-elvetia-si-austria.html

 

 

 

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p480x480/526022_526034174...


Musafir

#19182

2014-04-03 12:19

Calea schimba pe cine a numit !
JUSTITIARUL

#19183 A plecat Frâncu, să plece și gașca politica de la OLTCHIM!

2014-04-03 12:22

http://ziaruldevalcea.ro/wp-content/uploads/2014/03/francu-gratii-225x145.jpg...

Angajatii Oltchim scandalizati de noua conducere numita pe criterii 100% politice si de nepotism

http://www.dinvalcea.ro/interes-general/angajatii-oltchim-scandalizati-de-noua-conducere-numita-pe-criterii-100-politice-si-de-nepotism

- sotii Ciobescu, lideri PNL - Tineret Valcea (el - Armand Ciobescu numit director Directia Comerciala, absolvent de Spiru Haret si fost distribuitor de Tic Tac - da ati citit bine Tic Tac, cafea, Maggi si ceai in Valcea) / ea - (Spiru Ciobescu Felicia fost Front Desk Office la cateva banci din Bucuresti) acum numita director general adjunct financiar;
- Norocel Marinescu - Director Directia Tehnica Calitate Mediu, membru PNL Valcea;
- Mihai Talpasanu - Director General Adjunct Oltchim sustinator al Partidului Conservator impreuna cu liderul de sindicat nou promovat Cornel Cernev;
- Marius Pirvu - Director Directie Petrochimica (nota: intre timp numit Director General la Oltchim de catre ultimul ministru liberal al "economiei") unul dintre membrii de frunte ai Partidului Conservator Pitesti si sponsor in campania electorala a candidatului Daniel Constantin, care candideaza in colegiul din Pitesti. Am aflat de la colegii din Petrochimia Pitesti ca Pirvu nu a ocupat niciodata o functie de conducere in istoria combinatului Arpechim fiind angajat de tatal sau fostul Director Pirvu. De asemenea Pirvu Marius este un apropiat si al presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu fiind partener de afaceri cu acesta.


Musafir

#19184 ADIO! SALARIATI DE LA PROPEN SI POLIOLI - NU MAI VISATI! NU SUNTETI IN CARTI.

2014-04-03 13:00

#19083: - ADIO! SALARIATI DE LA PROPEN SI POLIOLI - NU MAI VISATI! NU SUNTETI IN CARTI.

SALARIATI DE LA PROPEN SI POLIOLI - NU MAI VISATI! NU SUNTETI IN CARTI.
OLTCHIM SPV FARA VOI!

 


V-ATI INTALNIT CU NITA, PIPEREA, BALAN, CORNOIU, CALEA. DE CE NU ATI CERUT CLARIFICARI? ASA CA ... RAMANE CUM A STABILIT (DECLARAT) PIPEREA: NU SUNTETI IN SCHEMA SI SOMAJ SCRIE PE VOI!

PIPEREA DECLARA CA OLTCHIM SPV VA FI FORMAT DIN "instalatia de electroliza cu membrana, functionala si acum, instalatia de electroliza cu mercur, care va porni in perioada imediat urmatoare, facilitatea pentru PVC, acum in conservare, platforma petrochimica Bradu, brandul, marcile si toate brevetele de inventii."

Cernev nu este si nu a fost interesat de P.P.P. A stiut de la inceput ca astia sunt interesati numai de sode. Surpriza mare este interesul fata de pvc si de platforma Bradu.
Nu o spun eu, o declara Piperea.
Oamenii de la P.P.P. au fost doar masa de manevra si varf de lance pentru cernev iar SVO i-a dat bani si puterea de-a lupta impotriva combinatului si in favoarea lui Zaremba si a PCC. Trebuie sa recunoastem ca Zaremba si a PCC s-au atins scopul cu ajutorul lui cernev
.

Nu o spun eu, o declara Piperea. Cititi ce a declarat Piperea pentru ECONOMICA.NET:

1. "Piperea a precizat, pentru ECONOMICA.NET, activele (viabile) care ar urma sa compuna Oltchim 2 (OLTCHIM SPV): instalatia de electroliza cu membrana, functionala si acum, instalatia de electroliza cu mercur, care va porni in perioada imediat urmatoare, facilitatea pentru PVC, acum in conservare, platforma petrochimica Bradu, brandul, marcile si toate brevetele de inventii."

  • Deci nu OXO, nu AF-DOF, nu PROPENOXID si nu POLIOLI!!!


2. "In plus, tot Piperea a precizat ca, pe Oltchim 2 vor fi trecute toate contractele de munca ale salariatilor Oltchim care lucreaza pe activele viabile ce vor fi trecute pe noua companie, plus circa 80 de contracte de munca de la Mentchim, o companie care va intra cât de curând in faliment."

Deci nu de la OXO, nu de la AF-DOF, nu de la PROPENOXID si nu de la POLIOLI!!!

3. "Administratorul judiciar nu a vrut să dezvăluie câţi angajaţi vor trece pe Oltchim 2 şi nici ce se va întâmpla cu cei ce nu se vor regăsi în schema de personal a noii companii înfiinţate".

  • " Deci, SOMAJ scrie pe inca 1200 - 1500 de salariati!!!

Musafir

#19185 Re: ADIO! SALARIATI DE LA PROPEN SI POLIOLI - NU MAI VISATI! NU SUNTETI IN CARTI.

2014-04-03 13:14

#19184: - ADIO! SALARIATI DE LA PROPEN SI POLIOLI - NU MAI VISATI! NU SUNTETI IN CARTI.

OARE NOUA MURITORILOR SI MUNCITORILOR MINTITI DE OPORTUNISTII ADUSI PESTE NOAPTE,CE NE MAI RAMANE DE FACUT?,,,,,,,,,,,,,INTREABA SI PIPICASSO,,,,,,,,,,,ZI CERNEVE TU MIZERIO,CE NE RAMINE DE FACUT ?,,,,,,,,,,,,,,CRED CA TU ACUM AI ALT PLAN,PLANUL VALIZELOR SI LA GARAAAAAAAAAAAAA TRADATORILOR,CA NU MAI PORNESTI NIMIC

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-04-03 13:14



Musafir

#19187 "NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM" - LACUSTE USL-ISTE - REZISTA INCA, DESI USL-UL S-A FAUCT TANDARI!

2014-04-03 13:21

#19184: - ADIO! SALARIATI DE LA PROPEN SI POLIOLI - NU MAI VISATI! NU SUNTETI IN CARTI.

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1939653_43557590324265...

http://i.imgur.com/ati5xEN.png?1?5461...

MINCIUNA SI DEZINFORMARE LA NIVEL GUVERNAMENTAL PRIVIND OLTCHIM.


DACA PANA ACUM CONDUCEREA OLTCHIM, O PARTE DINTRE SINDICALISTI VORBEAU DESPRE SALARII NEPLATITE DE DOUA LUNI SI JUMATATE, MAI NOU SE DISCUTA DE UN DECALAJ ISTORIC DE DOUA LUNI.
FALS. ESTE VORBA DESPRE RESTANTE SALARIALE DE TREI LUNI SI JUMATATE (SAPTE CHENZINE SALARIALE)!

RESTANTELE SALARIALE ale oamenilor de la OLTCHIM sunt de 7 CHENZINE (3 LUNI SI JUMATATE), astfel:
1. valoare transport luna DECEMBRIE 2012 (max. 80 lei / salariat) – functie de timpul efectiv lucrat in luna DEC. 2012 - (trebuia achitata in data de 10.01.2013);
2. lichidarea lunii DECEMBRIE 2013, cu transport inclus (trebuia platita in data de 10.01.2014);
3. avansul lunii IANUARIE 2014 (trebuia platit in data de 25.01.2014) - cf. comunicat Oltchim se va achita in data de 11.04.2014;
4. lichidarea lunii IANUARIE 2014, cu transport inclus (trebuia platita in data de 10.02.2014) - cf. comunicat Oltchim se va achita in data de 30.04.2014;
5. avansul lunii FEBRUARIE 2014 (trebuia platit in data de 25.02.2014);
6. lichidarea lunii FEBRUARIE 2014, cu transport inclus (trebuia platita in data de 10.03.2014);
7. tichetele de masa aferente lunii FEBRUARIE 2014 (trebuiau distribuite in data de 10.03.2014) - cf. comunicat Oltchim vor fi distribuite in data de 18.04.2014;
8. avansul lunii MARTIE 2014 (trebuia platit in data de 25.03.2014);
9. lichidarea lunii MARTIE 2014, cu transport inclus (trebuie platita in data de 10.04.2014);
10. tichetele de masa aferente lunii MARTIE 2014 (trebuie distribuite in data de 10.04.2014) - cf. comunicat Oltchim vor fi distribuite in data de 18.04.2014.

RESTANTELE SALARIALE ale disponibilizatilor de la OLTCHIM (trebuiau platite in momentul disponibilizarii – respectiv pana cel mai tarziu in data de 13.06.2013, sunt urmatoarele:
1. valoare transport luna DECEMBRIE 2012 (max. 80 lei / salariat – functie de timpul efectiv lucrat in luna DEC. 2012);
2. avans luna IANUARIE 2013 – (40% din salariul tarifar aferent lunii IANUARIE 2013);
3. o suma de bani aferenta concediilor de odihna neefectuate in anul 2013 sau rest. anterioare anului 2013 - conform unui comunicat al OLTCHIM, sumele aferenta CO se vor achita in perioada februarie (deja achitate conform programarii in 28.02.2014 unui numar de 98 disponibilizati), martie (deja achitate unui numar de 131 disponibilizati), aprilie (urmeaza sa fie achitate in data de 30.04.2014 unui numar de 143 disponibilizati), mai (urmeaza sa fie achitate in data de 31.05.2014 unui numar de 157 disponibilizati) si iunie (urmeaza sa fie achitate in data de 30.06.2014 unui numar de 307 disponibilizati);
4. salariile compensatorii datorate de OLTCHIM conform CCM.

Sa nu uitam, pentru ca cei vinovati tac si nimeni nu-i trage la rspundere, despre DETURNARILE DE FONDURI (furturi din avutul personal al salariatilor) facute de catre conducere OLTCHIM cu binecuvantarea liderilor SVO (directorul CAR este si lider / contabil SVO): retinerea CAR-ului pe statele de plata si nevirarea acestor sume la CAR, retinerea ratelor bancare pe statele de plata si nevirarea acestora la banci, retinerea “garantiilor” pe statele de plata si nevirarea acestor sume in depozitele bancare de garantii, etc.

Sa nu uitam ca, desi la ora aceasta OLTCHIM, functioneaza la maxim 10% din capacitatea de productie (dar managementul vorbeste de 25%), numarul de personal a scazut cu 30%, numarul directorilor (numiti pe criterii politice si de rudenie nu pe criterii de competenta) a crescut, fiind supradimensionat - este 22 directori + admin. special (spre exemplu conducerea executiva a OLTCHIM a crescut de la 6 directori la 9 directori, deci cu 50% mai multi). Ei nu au fost sacrificati, nefiind disponibilizati!

Cei 21 de directorii + admin. special ai OLTCHIM (numiti, nu pe criterii de competenta ci pe criterii de cumetrie si apartenente politice) sunt tinuti in functie, desi s-a cerut in nenumarate randuri reducerea fireasca a acestora de la 22 la maxim 7, in timp ce datoriile OLTCHIM cresc vazand cu ochii (de cand a plecat Domnul Constantin Roibu, sa zicem din 30.09.2012 pana la 31.01.2014, datoriile au crescut cu cca. 255 DE MILIOANE DE EURO).


CEREM, CONDUCERII OLTCHIM, SA NE INFORMEZE PE CE AU FACUT DATORII DE CCA. 240 DE MILIOANE DE EURO IN PERIOADA 01.10.2012 - 31.12.2013 (ADICA INTR-UN AN SI TREI LUNI - CONFORM RAPORTARILOR FINANCIARE ALE OLTCHIM).

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-04-03 13:22



Musafir

#19189 Re: pt ca de doua zile ai suna telefonu!!!

2014-04-03 13:27

#19186: NISTE VIERMI - pt ca de doua zile ai suna telefonu!!!

GHIOCA,GHIOCA,NICI NU STI CE TE ASTEAPTA PE TINE SI TATICUTUL TAU CERNEV,VAI MAMA VOASTRA DE NEMERNICI,,,,,,,,,,,,,,,FOTA  SAU VOI STITI DE PICASSO?

ELC3

#19190

2014-04-03 13:43

INPUSCATE BAI PIPICASSO CA TE VA ADUCE CONDUCEREA SA LUCREZI CU NOI LA ELC 3 SI SA VEZI CE TI-O TRAG CIOCANARI!!!!!!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-04-03 13:45


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-04-03 13:49


c n c

#19193

2014-04-03 13:54

asa este ,e clar si rugamintea mea e sa nu mai intrati pe aceasta petitie . ea nu e deloc constructiva pt noi si oltchim ,e creata de un grup din vechia conducere sa dezbine si sa creeze haos si scandal.
ignoratii si nu mai intrati in polemici cu ei ca vor muri singuri .
adio lor

Musafir

#19194 Re:

2014-04-03 14:02

#19190: ELC3 -

Ce zicea ma cernev lui doamna Valeria in emisiune la VL 1  tv ??? A vazut el  organigrama si stie sigur ca nu pleaca Parvu, spune-i tu ca ii comunicam noi, ESTE PRIMUL  PLECAT CU SUT IN CUR, acest Parvu, cercetat de DNA . Si mai spune-i ceva, SA NU MAI MINTA, noi intelegem ca se comporta ca un PORC, dar sa ne lase in pace cu aberatiile lui. Minciuna si dezinformarea de la el a plecat peste TOT. VOI SUNTETI MINORITARI IN COMBINAT, nu va mai BAGATI  IN PROBLEMELE TUTUROR. Veti raspunde cu capul pentru DEZINFORMARI SI MINCIUNI.


Musafir

#19195 Re: nu ma mira!

2014-04-03 14:10

#19193: c n c -

c.n.c. = cernev niculaie corneliu?


Musafir

#19196

2014-04-03 14:12

bai boule astea sunt niste sprculatii.nu a spus ministrul cal va schima pe parvu nici cal va aduce pe olaru nici pe talpasanu asa cum spera prostovanu de vancea.
tu esti un idiot ca si jegosu ala care te pune sa scri aici

Musafir

#19197 Re:

2014-04-03 14:21

#19196: -

Bai CAP DE BOU, tu crezi ca  pune dracu pixul cum vrea cernev, stai si vezi luni adevarul si nici nu mai iti spun ce urmeaza cu voi parazitule.


Musafir

#19198 Re:

2014-04-03 14:32

#19196: -

Sa-i mai transmiti ceva lui cernev,  PE MINCIUNA SI DEZINFORMARE il poate cauta si pe el DNA. Mai ales ca ofera semnaturi si sub juramant face denigrari si ignorari ale faptelor si evenimentelor. Poate are de dat interviuri la DNA, sa-i comunici, vezi sa nu uiti.


Musafir

#19199

2014-04-03 14:35

Azi a confirmat ministrul: Pirvu ramane .......!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-04-03 14:36