Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#19076 Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-03-31 21:03

FOAMEA

#19077

2014-04-01 05:03

FALIMENTUL.....................HOTILOR

Musafir

#19078 Ministrul Economiei, în vizită la Oltchim Râmnicu Vâlcea

2014-04-01 06:33

#19076: - Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Ministrul Economiei, în vizită la Oltchim Râmnicu Vâlcea

Economie - Oana OLARU
(citeste alte articole de acelasi autor »)

 

Ministrul Economiei, Constantin Niţă efectuează astăzi o vizită la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, a anunţat ministerul printr-un comunicat.
Începând cu ora 8:30, ministrul participă la analiza activităţii societăţii cu managementul companiei, la ora 9:30 va purta discuţii cu reprezentanţii salariaţilor Oltchim S.A., urmând ca la ora 10:30 să susţină declaraţii de presă.


Musafir

#19080 Sever Mureșan vrea Oltchimul pentru 280 de milioane de euro.

2014-04-01 06:53

#19079: - Ministrul Economiei, în vizită la Oltchim Râmnicu Vâlcea

- Swiss Investment Found for Emerging Markets, un fond de investiții elvețian, în spatele căruia este omul de afaceri Sever Mureșan, a depus singura ofertă pentru preluarea Oltchim;
- Corneliu Cernev ne-a declarat: „Știu cifra, dar nu putem să discutăm. Au licitat peste 250 de milioane de euro, sub 300 de milioane de euro, dar pe aproape
";
- Mihai Diculoiu ne-a spus: „Eu nu știu nimic cât au ofertat. Ei au declarat prin comunicat că oferta va fi returnată și au zis că n-au deschis plicul, așa am înțeles".

http://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/sever-muresan-vrea-oltchimul-pentru-280-de-milioane-de-euro-118025

Sever Mureșan vrea Oltchimul pentru 280 de milioane de euro
Postat la: 01.04.2014 00:21 | Scris de: Niki Florescu

http://www.ziuanews.ro/static/i/imagini-articole/300/sever-muresan-vrea-oltchimu...

ZIUAnews a avut informații corecte: licitația pentru privatizarea combinatului Oltchim a fost din nou amânată, la cererea înaintată de doi potențiali investitori. Swiss Investment Found for Emerging Markets, un fond de investiții elvețian, în spatele căruia este omul de afaceri Sever Mureșan, a depus singura ofertă pentru preluarea Oltchim. A întârziat însă patru minute, motiv pentru care administratorii judiciari ai combinatului chimic vâlcean, Gheorghe Piperea și Nicolae Bălan, au decis să respingă suma ofertată. Cu toate că în comunicatul dat publicității de către adminstratorii judiciari se preciza că plicul nu a fost deschis, ci a fost înapoiat sigilat, ZIUAnews a aflat și valoarea oferită de fondul de investiții: 280 de milioane de euro. Peste 2.300 de angajați ai combinatului mai au încă o lună de așteptat, până când va avea loc o nouă licitație, situația fiind tot mai tensionată pe platforma chimică vâlceană.

Părerile liderilor de sindicate din cadrul combinatului sunt împărțite, în ceea ce privește noua amânare a licitației de privatizare. Sindicalistul Mihai Diculoiu i-a acuzat pe Gheorghe Piperea și pe Nicolae Bălan de devalizarea combinatului, în timp ce sindicalistul Corneliu Cernev consideră că administratorii judiciari au procedat corect. Mai mult, acesta din urmă a încercat să găsească scuze pentru respectiva amânare, pe care o consideră totuși ca nefiind de bun augur: „Știu că a fost depusă de un fond de investiții din Elveția, în spatele căruia e domnul Sever Mureșan, și că acest fond de investiții nu a fost niciodată în Oltchim și administratorii judiciari nu știau nimic despre bonitatea și seriozitatea acestui fond de investiții, pentru că nu au fost la nicio întâlnire și nu au avut nicio vizită în Oltchim. Caietul de sarcini l-au cumpărat miercuri".


Oferta lui Mureșan, secretă, aflată de ZIUAnews

Surse guvernamentale au declarat, pentru ZIUAnews, că fondul de investiții elvețian, în spatele căruia se află Sever Mureșan, a făcut o ofertă de preț sub cifra de business a combinatului chimic vâlcean, care se ridică la 305 milioane de euro. Aceștia au oferit aproximativ 280 de milioane de euro, pentru cumpărarea Oltchimului.

Oferta a fost ținută la secret, pe cât de mult posibil. Numai cei apropiați administratorilor judiciari au putut afla suma care se afla în plic. Astfel, deși la început a susținut că „nu s-a deschis plicul", până la urmă Corneliu Cernev ne-a declarat: „Știu cifra, dar nu putem să discutăm. Au licitat peste 250 de milioane de euro, sub 300 de milioane de euro, dar pe aproape". Spre deosebire, Mihai Diculoiu ne-a spus: „Eu nu știu nimic cât au ofertat. Ei au declarat prin comunicat că oferta va fi returnată și au zis că n-au deschis plicul, așa am înțeles".


Diculoiu: Se dorește falimentarea Oltchimului!

Amânarea licitației cu încă o lună nu a fost privită cu ochi buni de către angajații combinatului. Sindicalistul Corneliu Cernev a încercat totuși, într-o convorbire cu redactorii ZIUAnews, să găsească scuze administratorilor judiciari, spunând că aceștia trebuie să trateze problema cu seriozitate, fiind vorba de valoarea investiției. „Amânarea nu e de bun augur, dar, având în vedere valoarea investiției care trebuie făcută de către firmele care vor prelua și Oltchimul și Arpechimul, este bine să se trateze problema cu seriozitate. Valoarea Oltchimului este de 305 milioane de euro, valoarea de business, vă dați seama că și rafinăria are un cost, plus cel puțin 500 de milioane de euro se vor investi după ce se cumpără cele două obiective. Dacă ținem cont de aceste cifre, vă dați seama că trebuie analizat profund de către cei care vor să investească. Administratorii judiciari au acționat corect; e un comportament al unor oameni care respectă caietul de sarcini și legea în vigoare", ne-a spus Cernev.

Pe de altă parte, Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber, și-a exprimat dezacordul „față de decizia unilaterală a administratorilor judiciari, considerând că în acest mod au înlăturat brutal unicul investitor care putea să salveze Oltchimul. Din punctul nostru de vedere, această atitudine a administratorilor judiciari nu înseamnă altceva decât dorința lor ca să falimenteze Oltchimul si în acest sens am cerut intervenția autorităților locale din județele Vâlcea și Argeș, a Ministerului Economiei, a Parlamentului României și a Guvernului României și inclusiv a autorităților abilitate ale statului, să facă o analiză să aflăm adevărul și să ia măsuri cu cei care se fac vinovați de această tergiversare a procedurii de insolvență la Oltchim, practic de 13 ani de insolvență fără performanță. În acest moment, ceea ce s-a întâmplat pe 28 martie, dovedește încă o dată că acești administratori judiciari nu doresc să salveze Oltchimul, ci doresc falimentarea Oltchimului. Aici stau dovadă măsurile pe care le-au luat anti-economic și anti-social. Ca de exemplu, în 2013, Oltchimul a avut o cifră de afaceri de 120 de milioane de euro, în condițiile în care funcționează la maxim 10% din capacitate, a realizat 50% pierderi, adică 60 de milioane de euro. A disponibilizat personal, afirmând că este o condiție impusă ca să acceseze capitalul de lucru, acel credit pe care îl vehiculează ei de 15 milioane de euro, a înlăturat investitori și pe Socar din Azerbaidjan, acum s-a dovedit, până când nu aflăm adevărul, din ceea ce s-a petrecut, că într-adevăr nu îi interesează să găsească un investitor și, ca atare, au refuzat această ofertă. Din punctul meu de vedere, trebuia să fie o comisie cu responsabilități în acest sens, să fie analizată această ofertă și să fi văzut care este realitatea".


Încă o lună de așteptări

Cei peste 2.300 de angajați ai combinatului chimic vâlcean mai au de așteptat încă o lună, până vor afla ce se va întâmpla cu locurile lor de muncă. Doi dintre investitorii care au cumpărat caietul de sarcini, respectiv consorțiul chinez Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum și SIF Transilvania au cerut amânarea licitației cu alte 30 de zile, „motivat de orizontul de timp în care estimează că vor finaliza negocierile care le garantează preluarea rafinăriei odată cu Oltchim SPV", potrivit unui comunicat de presă.


Musafir

#19081 MINCIUNA SI DEZINFORMARE LA OLTCHIM!

2014-04-01 07:08

#19080: - Sever Mureșan vrea Oltchimul pentru 280 de milioane de euro.

Administratorii judiciari de la Oltchim "au dat vrabia din mana pe ciora de pe gard".
Desi initial au declarat ca au declarat, prin comunicat, că oferta va fi returnată și au zis că n-au deschis plicul "toate ciorile" din combinat cunosteau detaliile ofertei.


Musafir

#19082 MINCIUNA SI DEZINFORMARE LA OLTCHIM!

2014-04-01 07:20

#19081: - 1 aprilie, zi electorală pe platforma chimică vâlceană!

http://saptamana.net/articol/5567-1-aprilie-zi-electorala-pe-platforma-chimica-valceana

1 aprilie, zi electorală pe platforma chimică vâlceană

Adunarea creditorilor Oltchim SA a decis prelungirea cu 30 de zile a termenului pentru depunerea ofertelor angajante de către investitori

Autor: Adi PANĂ

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, vine la combinat să liniştească apele şi să anunţe intenţiile Guvernului după ratarea încă unui termen limită asumat pentru privatizarea Oltchim. Patru investitori cumpăraseră caietul de prezentare pentru cumpărarea acţiunilor deţinute de Oltchim SA la Oltchim SPV. Până vineri, 28 martie a.c., ora 11.00, termenul limită stabilit iniţial, niciunul dintre cei patru investitori ce s-au arătat interesaţi nu depusese oferta angajantă. Informaţia a fost făcută publică de consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim, RomInsolv şi BDO Business Restructuring SPRL, în frunte cu Administratorul Special Bogdan Stănescu, printr-un comunicat de presă postat de site-ul societăţii (www.oltchim.ro). Oferta angajantă presupune depunerea de către investitorii interesaţi a unei oferte de cumpărare şi a uneia de preţ, precum şi anexarea unui plan de investiţii.

Ruşii de la Oil Gas Trade au abandonat
Adunarea creditorilor a ţinut cont de solicitarea scrisă a doi dintre potenţialii cumpărători, Baota Petrochemical Group-Junlun Petroleum din China şi SIF 3 Transilvania, care vor o prelungire a termenului de depunere a ofertelor angajante până în momentul în care se lămureşte situaţia preluării, la pachet, şi a rafinăriei Arpechim de la OMV. Celelalte două entităţi interesate de Oltchim SPV au fost Chimcomplex Borzeşti, prin omul de afaceri Ştefan Vuza, şi un fond de investiţii elveţian, ale cărui interese sunt reprezentate în România de controversatul Sever Mureşan. Până la începutul anului, de privatizarea Oltchim s-au arătat interesaţi şi ruşii de la Oil Gas Trade, prin reprezentantul lor în România, însă aceştia nu au mai cumpărat nici caietul de prezentare, care costa 20.000 euro plus TVA, în care era detaliată procedura şi etapele vânzării fluxului de producţie al Oltchim SA.

Administratorii judiciari, reclamaţi de Ion Cîlea la ministrul Economiei
Marţi, 1 aprilie, Constantin Niţă şi-a anunţat prezenţa pe platforma chimică râmniceană. Vizita era programată, potrivit agendei ministeriale, încă dinainte de expirarea termenului limită pentru depunerea ofertelor angajante. Cu toate acestea, şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea (PSD), a insistat pe lângă demnitarul social-democrat să contribuie la accelerarea procesului de privatizare printr-o scrisoare deschisă adresată ministrului, la sfârşitul săptămânii trecute. “Atât din dialogurile repetate cu liderii Sindicatului Liber «Oltchim», cât şi din propriile constatări, rezultă că administratorii judiciari nu şi-au îndeplinit niciuna din obligaţiile asumate şi nici promisiunile privind buna administrare a societăţii. Deşi au trecut aproape 14 luni, administratorii judiciari nu au elaborat nici până la această dată un Plan de Reorganizare privind creşterea graduală a activităţii productive în instalaţiile Oltchim, funcţionarea acestora menţinându-se la acelaşi nivel din momentul intrării în insolvenţă şi aceasta numai datorită eforturilor Consiliului Judeţean Vâlcea, prin SC CET Govora SA, unde este proprietar şi unic acţionar, de a asigura întregul necesar de energie electrică şi termică, fără asigurarea plăţii acestora, valoarea totală a datoriilor fiind de 150,2 milioane lei. (...)”, arată preşedintele CJ Vâlcea în scrisoarea deschisă.

Preşedintele CJ Vâlcea deplânge soarta salariaţilor
"Administratorii judiciari nu şi-au îndeplinit niciuna din obligaţiile asumate şi nici promisiunile privind buna administrare a societăţii.", Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea
Ion Cîlea critică dur măsurile luate de administratorii judiciari, în opinia sa în detrimentul revigorării activităţii societăţii şi al păstrării locurilor de muncă. “În loc să se preocupe de reducerea costurilor de producţie, de eficientizarea activităţii prin creşterea graduală a indicelui de utilizare a capacităţilor, administratorii judiciari au mers exclusiv pe varianta reducerii drastice a numărului de personal productiv, menţinând în schimb un număr exagerat de mare de directori (21 de manageri!). Funcţionarea constantă sub parametrii productivi a atras după sine nerealizarea veniturilor care să asigure fondul de salarii, ajungându-se astăzi în situaţia ca personalul din cadrul Oltchim să nu-şi mai încaseze salariile pe ultimele trei luni, respectiv din luna decembrie şi până în prezent. Amatorismul şi ignoranţa în gestionarea societăţii Oltchim pe parcursul perioadei de insolvenţă au condus la o situaţie şi mai gravă care poate avea consecinţe periculoase asupra funcţionării în siguranţă a instalaţiilor. În tot acest timp, nu s-au alocat nici minimum de fonduri pentru executarea programului de revizii şi reparaţii, totul rezumându-se la lucrări accidentale care sunt de natură să compromită securitatea instalaţiilor şi, mai ales, a oamenilor de pe platformă şi din localităţile învecinate. Din aceste motive, au devenit iminente şi foarte riscante evenimentele de avarii sau explozii cu efecte ce pot fi catastrofale”, mai susţine preşedintele CJ Vâlcea.

Sindicalistul Diculoiu, enervat de ignorarea ofertei fondului elveţian
Deşi, pe fond, au interese vădit comune, conducerile celor două sindicate din cadrul Oltchim continuă să aibă poziţii publice evident contradictorii. Cu 4 minute după expirarea termenului (ora 11.00) fondul elveţian reprezentat de Sever Mureşan depusese o ofertă, însă administratorii au decis, în conformitate cu procedura stabilită să nu o ia în considerare şi să o returneze investitorului.
Măsura l-a determinat pe preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, să-l acuze pe administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, că a refuzat unica ofertă angajantă serioasă a unui investitor. “Cerem o anchetă în acest caz, pentru a se afla adevărul. Prin această decizie, administratorul judiciar Gheorghe Piperea a înlăturat ultimul investitor şi duce Oltchimul la faliment. Cerem, de asemenea, intervenţia ministrului Economiei, a Parlamentului şi a Guvernului României”, a declarat Mihai Diculoiu. Liderul sindical se află într-o situaţie controversată, fiind acuzat de foarte mulţi angajaţi ai societăţii că funcţia de preşedinte al SL “Oltchim” este într-o incompatibilitate cel puţin morală cu cea de vicepreşedinte al PDL Vâlcea. De-a lungul ultimilor ani, Diculoiu nici nu şi-a ascuns opţiunile politice, angajându-se în susţinerea candidaţilor democrat-liberali la diverse alegeri împreună cu apropiaţii din conducerea sindicatului.
Preşedintele celuilalt sindicat semnificativ la nivel de societate,
Corneliu Cernev de la “Victoria”, s-a arătat nemulţumit de faptul că preşedintele CJ Vâlcea ia în considerare doar lucrurile semnalate de liderul sindical de la SL Oltchim, Mihai Diculoiu. “În lumina evenimentelor petrecute vineri, la şedinţa CJ, este de la sine înţeles că pe cei doi îi unesc şi alt fel de interese, cel puţin cel politic este evident. Scrisoarea trimisă domnului ministru Niţă pare adresată mai mult salariaţilor Oltchim. În presă, domnul Cîlea declară că se consultă cu toate sindicatele şi toţi salariaţii din Oltchim, în fapt fiind vorba doar de întâlniri cu «Gruparea Diculoiu». Pentru cei care nu ştiu, domnului Diculoiu i-a fost retrasă calitatea de militant sindical de către Comitetul Confederal al Cartel ALFA”, ne-a declarat Corneliu Cernev.
Liderul sindicatului Victoria le ia apărarea administratorilor judiciari. “Creditorii, potenţialii investitori, conducerea executivă şi mai toţi specialiştii în domeniu au apreciat profesionalismul lor. Eu am înţeles că domnul preşedinte al CJ, acţionarul unic al unuia dintre creditorii Oltchim, doreşte stabilitate pe platforma chimică şi crearea unui climat propice pentru privatizare, lucruri care mi se par acum foarte neclare, aşa cum am arătat şi într-o scrisoare deschisă pe care i-am adresat-o domnului Cîlea săptămâna trecută”, a mai precizat Corneliu Cernev.

305,2 milioane de euro, valoarea Oltchim SPV
Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a raportat pentru 2013 pierderi de 285,08 milioane de lei, în scădere cu 50% faţă de 2012, când societatea a încheiat anul cu un rezultat negativ de 569,4 milioane de lei, potrivit situaţiilor financiare preliminare pe 2013 transmise Bursei de Valori Bucureşti. În decembrie 2013, Adunarea Creditorilor Oltchim a stabilit la 305,2 milioane de euro valoarea – reper a activelor Oltchim, care au fost transferate la o nouă societate şi scoase la privatizare. Creditorii au aprobat şi înfiinţarea acestei noi societăţi, Oltchim SPV, care va prelua activele viabile ale Oltchim, vechea companie, şi va fi privatizată. Oltchim SA se află în insolvenţă de la începutul anului 2013, datoriile totale acumulate de societate până în 2012 inclusiv depăşind 700 de milioane de euro.

Musafir

#19083 ADIO! SALARIATI DE LA PROPEN SI POLIOLI - NU MAI VISATI! NU SUNTETI IN CARTI.

2014-04-01 07:56

#19011: - ADIO! SALARIATI DE LA PROPEN SI POLIOLI - NU MAI VISATI! NU SUNTETI IN CARTI. CERNEV STIE!

#18959: - ADIO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SALARIATI DE LA PROPEN SI POLIOLI - NU MAI VISATI! NU SUNTETI IN CARTI.
OLTCHIM SPV FARA VOI!

PIPEREA DECLARA CA OLTCHIM SPV VA FI FORMAT DIN "instalatia de electroliza cu membrana, functionala si acum, instalatia de electroliza cu mercur, care va porni in perioada imediat urmatoare, facilitatea pentru PVC, acum in conservare, platforma petrochimica Bradu, brandul, marcile si toate brevetele de inventii."

Cernev nu este si nu a fost interesat de P.P.P. A stiut de la inceput ca astia sunt interesati numai de sode. Surpriza mare este interesul fata de pvc si de platforma Bradu.
Nu o spun eu, o declara Piperea.
Oamenii de la P.P.P. au fost doar masa de manevra si varf de lance pentru cernev iar SVO i-a dat bani si puterea de-a lupta impotriva combinatului si in favoarea lui Zaremba si a PCC. Trebuie sa recunoastem ca Zaremba si a PCC s-au atins scopul cu ajutorul lui cernev
.

Nu o spun eu, o declara Piperea. Cititi ce a declarat Piperea pentru ECONOMICA.NET:

1. "Piperea a precizat, pentru ECONOMICA.NET, activele (viabile) care ar urma sa compuna Oltchim 2 (OLTCHIM SPV): instalatia de electroliza cu membrana, functionala si acum, instalatia de electroliza cu mercur, care va porni in perioada imediat urmatoare, facilitatea pentru PVC, acum in conservare, platforma petrochimica Bradu, brandul, marcile si toate brevetele de inventii."

  • Deci nu OXO, nu AF-DOF, nu PROPENOXID si nu POLIOLI!!!


2. "In plus, tot Piperea a precizat ca, pe Oltchim 2 vor fi trecute toate contractele de munca ale salariatilor Oltchim care lucreaza pe activele viabile ce vor fi trecute pe noua companie, plus circa 80 de contracte de munca de la Mentchim, o companie care va intra cât de curând in faliment."

Deci nu de la OXO, nu de la AF-DOF, nu de la PROPENOXID si nu de la POLIOLI!!!

3. "Administratorul judiciar nu a vrut să dezvăluie câţi angajaţi vor trece pe Oltchim 2 şi nici ce se va întâmpla cu cei ce nu se vor regăsi în schema de personal a noii companii înfiinţate".

  • " Deci, SOMAJ scrie pe inca 1200 - 1500 de salariati!!!

Musafir

#19084

2014-04-01 09:35

Cernev a indobitocit pe toti, dandu-se specialist pe la Bucuresti. Avocatul Piperea si economistul BDO de unde sa stie ei ce e cu chimia, instalatiile...etc. , decat de la un PROST ca Cernev. Acum istoria o scrie un nemernic, complice cu executorii sai.

xxl

#19085 19084

2014-04-01 09:43

Chiar este specialist , ai lucrat tu cu el sa sti daca este specialis.Cernev ingroapa pe multi ca tine in domeniul chimiei si daca ti-ai luat salariu intreg pana aum se datoreaza lui Cernev si SVO.

Musafir

#19086 Re: 19084

2014-04-01 10:09

#19085: xxl - 19084

AI DREPTATE, ESTE SPECIALIST IN PROSTIE. Vezi ca poate chiar am lucrat cu el si cand am plecat, imi faceam cruce cat de PROST ESTE.


Musafir

#19087 Re: 19084

2014-04-01 10:11

#19085: xxl - 19084

Banii s-au LUAT IDIOTULE, datorita faptului ca LEGEA INSOLVENTEI NU LE PERMITE SA CUMULEZE DATORII, CATRE NIMENI, totul se vede in ACTE. Vezi ca esti si tu UN MARE PROST. SI NU SUNT CU SALARIILE  LA ZI, MINCINOSULE !!!!


Musafir

#19088 FOTO: I-a mai păcălit o data! Ministrul Economiei a venit la Oltchim, a promis şi a plecat.

2014-04-01 10:15

http://www.voceavalcii.ro/2014040120556/FOTO-I-a-mai-pacalit-o-data-Ministrul-Economiei-a-venit-la-Oltchim-a-promis-si-a-plecat.html

Deşi se anunţau proteste, chimiştii au decis să nu reacţioneze în niciun fel la vizita ministrului Niţă, ei adunându-se în sala de şedinţe a clădirii principale de la Oltchim şi i-au ascultat discursul şi promisiunile deşarte ale pesedistului de la Economie.

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/fe6ee9148ff27799ec40073caed58921_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Răspunsuri evazive, ezitări şi promisiuni deşarte că se va salva combinatul Oltchim. Asta a fost, pe scurt, întrevederea ministrului Economiei, pesedistul Constantin Niţă, cu angajaţii Oltchim şi autorităţile judeţului Vâlcea din dimineaţa zilei de marţi, 1 aprilie 2014, de pe Platforma Chimică.

Ministrul PSD nu a dat nici un răspuns concret şi a lăsat să se înţeleagă că, în cazul în care şi la următorul termen va eşua privatizarea Oltchim, nu are niciun plan de rezervă. Dar, politician versat, Constantin Niţă i-a asigurat pe chimişti că va face „tot ce-i stă în putinţă" pentru a salva combinatul. Vorbe goale, spuse şi de predecesorii săi, care, în lipsă de argumente şi soluţii concrete, au aruncat cu promisiuni deşarte.

http://www.voceavalcii.ro/images/oltchim_2.JPG...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Vreau să le mulţumesc public salariaţilor de la Oltchim pentru că au fost înţelegători. Le-am cerut să aibă încă un pic răbdare până vom finaliza acest proces de privatizare. Sigur că, împreună cu administratorii financiari, am apreciat faptul că investitorii care s-au înscris au cerut un timp pentru a-şi reface ofertele. Important este că şi-au manifestat interesul şi vor să cumpere Oltchim împreună cu Arpechim şi a trebuit să acceptăm această prelungire. Am cerut, de asemenea, managementului o mai mare implicare în această perioadă pentru asigurarea mentenanţei şi pentru găsirea de noi beneficiari, în aşa fel încât să trecem peste această perioadă destul de dificilă. Am ascultat şi părerile oamenilor, a sindicatelor şi este normal ca oamenii să nu mai aibă încredere pentru că toată lumea le-a promis şi nu prea s-a făcut nimic. Dar, trebuie să rezolvăm într-un fel sau altul această companie, înţelegând prin asta că trebuie să găsim o formulă de privatizare sau, dacă va fi cazul, va trebuie să ne gândim şi la alte variante. Principiile rămân aceleaşi, compania trebuie să funcţioneze pe criterii de eficienţă, iar datorie noastră este de a face tot ceea ce este posibil pentru a salva această companie" – a spus ministrul Economiei, Constantin Niţă.

 

http://www.voceavalcii.ro/images/oltchim___1.JPG...

http://www.voceavalcii.ro/images/oltchim___2.JPG...

http://www.voceavalcii.ro/images/oltchim___3.JPG...


Musafir

#19089 FOTO Combinatul Oltchim va fi scos din nou la vânzare peste 45 de zile

2014-04-01 10:25

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/combinatul-oltchim-scos-nou-vanzare-45-zile-1_533a84820d133766a867ddae/index.html

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/04/01/533a84d30d133766a867e01...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea va fi scos la vânzare din nou, la mijlocul lunii mai. Declaraţia a fost făcută de ministrul Economiei în timpul vizitei la Oltchim. Noul termen pentru depunerea ofertelor angajante pentru cumpărarea combinatului din Râmnicu Vâlcea trebuie să fie aprobat şi de creditori.

Potrivit ministrului Constantin Niţă, se doreşte în continuare o vânzare în sistem integrat cu rafinăria Arpechim Piteşti, în acest sens existând discuţii cu conducerea OMW. „ Angajaţii nu mai au încredere pentru că toată lumea le-a promis şi nu s-a prea făcut nimic. Eu n-am venit aici să le promit nimic. Problema mea este să găsim o formulă de privatizare sau să gândim, dacă nu va fi o privatizare de succes şi o altă variantă. În niciun caz, cealaltă variantă nu va fi falimentul. Aşteptăm ofertele investitorilor. Există investitori care doresc să facă o analiză amănunţită asupra acestei companii, care doresc să achiziţioneze şi Arpechimul”, a precizat Constantin Niţă. Societatea Oltchim poate fi vândută la pachet cu Arpechim Piteşti doar dacă guvernul va prelua rafinăria prin intermediul unei societăţi de stat. „Când vor fi gata toate documentele necesare, guvernul nu trebuie să dea o ordonanţă pentru acest lucru. Este o negociere între o companie pe care o face guvernul şi Petrom. Care ar fi graba? Avem investitorul la uşă şi nu avem noi companie? Petrom trebuie să vândă Arpechimul la o altă societate de stat. După aceea, compania de stat vinde investitorului”, a declarat ministrul Economiei. Printre investitorii interesaţi să cumpere Oltchim se numără un consorţiu chinez şi fondul de investiţii SIF Transilvania. Gheorghe Piperea, reprezentantul administratorului judiciar, a susţinut că problema Arpechim se va rezolva până în data de 16 mai, când va fi scos din nou la vânzare combinatul Oltchim. “În acest moment există două consorţii de investitori care au un motiv serios pentru a cere această amânare, vor să cumpere Oltchim la pachet cu Arpechim. Sumele necesare pentru acest demers sunt enorme. Noi ne concentrăm pe planul A, planul care presupune că se vinde acest SPV”, a spus Piperea. Noul ministru al Economiei a avut parte de o vizită liniştită pe platforma din Râmnicu Vâlcea. Angajaţii Oltchim au renunţat la proteste, după ce aseară au primit lichidarea aferentă lunii decembrie 2013. Astăzi, salariaţii au fost informaţi că până la finele lunii aprilie vor primi salariul pe ianuarie 2014 şi tichetele de masă pe februarie şi martie.

 

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/04/01/533a8bcb0d133766a868156...

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/04/01/533a8bee0d133766a868160...

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/04/01/533a8c230d133766a86816f...

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/04/01/533a8c3a0d133766a868175...


Musafir

#19090 Ministrul Niță la Oltchim. Din nou, promisiuni

2014-04-01 10:34

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/9075-ministrul-nita-la-oltchim-din-nou-promisiuni

http://www.criterii.ro/plugins/content/jumultithumb/img/img.php?src=Li4vLi4vLi4v...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a declarat marţi la Râmnicu Vâlcea că este exclusă varianta falimentului combinatului Oltchim şi că amânarea privatizării are la bază interesul investitorilor pentru preluarea şi a rafinăriei Arpechim.

"Oltchim este o companie de interes naţional şi strategic, am cerut sindicaliştilor să aibă răbdare pentru că privatizarea combinatului nu este un eşec. Dimpotrivă, amânarea a fost cerută de investitorii strategici pentru că sunt interesaţi şi de preluarea la pachet a Oltchim cu Arpechim. Sperăm, astfel, că în intervalul de timp imediat să reuşim finalizarea cu succes a negocierilor cu cei de la OMV, pentru a prelua rafinăria piteşteană", a spus ministrul Niţă.

Termenul de privatizare al combinatului a fost amânat cu 45 de zile, interval în care se speră ca rafinăria Arpechim să poată fi preluată de statul român. Constantin Niţă a menţionat că în cursul săptămânii viitoare va fi finalizată şi noua organigramă a conducerii combinatului.


Musafir

#19091 Ministrul Economiei exclude varianta FALIMENTULUI în cazul OLTCHIM

2014-04-01 11:07

http://www.realitatea.net/ministrul-economiei-exclude-varianta-falimentului-in-cazul-oltchim_1411469.html?utm_source=Cub-Actualitate&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201310/w728/15_oltchim_lin_05_ae7f24...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLTCHIM. Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a declarat marţi la Râmnicu Vâlcea că este exclusă varianta falimentului combinatului Oltchim şi că amânarea privatizării are la bază interesul investitorilor pentru preluarea şi a rafinăriei Arpechim.

"OLTCHIM este o companie de interes naţional şi strategic, am cerut sindicaliştilor să aibă răbdare pentru că privatizarea combinatului nu este un eşec. Dimpotrivă, amânarea a fost cerută de investitorii strategici pentru că sunt interesaţi şi de preluarea la pachet a Oltchim cu Arpechim. Sperăm, astfel, că în intervalul de timp imediat să reuşim finalizarea cu succes a negocierilor cu cei de la OMV, pentru a prelua rafinăria piteşteană', a spus ministrul Niţă.

Termenul de privatizare al OLTCHIM a fost amânat cu 45 de zile, interval în care se speră ca rafinăria Arpechim să poată fi preluată de statul român.

Constantin Niţă a menţionat că în cursul săptămânii viitoare va fi finalizată şi noua organigramă a conducerii OLTCHIM.

Potrivit administratorului judiciar de la OLTCHIM, doi investitori sunt interesaţi de preluarea la pachet a Oltchim şi Arpechim, aceştia fiind concernul chinez Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum Co. Ltd., precum şi un concern din ţara noastră - SIF Transilvania Project Management Company.

OLTCHIM este cel mai mare agent economic din judeţul Vâlcea şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013. La sfârşitul anului trecut, acesta a fost împărţit în două entităţi - Oltchim SPV şi Oltchim.

OLTCHIM SPV a preluat activele perfomante şi a fost scos la privatizare, ultimul termen pentru depunerea de oferte angajante fiind 28 martie, când nu s-a prezentat niciun investitor.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ministrul-economiei-exclude-varianta-falimentului-in-cazul-oltchim_1411469.html#ixzz2xdELrYOB
Follow us: @realitatea on Twitter


Musafir

#19092 Ministrul Constantin Niță exclude varianta falimentului în cazul Oltchim

2014-04-01 11:08

http://www.gds.ro/Economie/2014-04-01/Ministrul+Constantin+Nita+exclude+varianta+falimentului+in+cazul+Oltchim

Ministrul Economiei, Constantin Niță, a declarat azi la Râmnicu Vâlcea că este exclusă varianta falimentului combinatului Oltchim și că amânarea privatizării are la bază interesul investitorilor pentru preluarea și a rafinăriei Arpechim, informează agerpres.ro.

"Oltchim este o companie de interes național și strategic, am cerut sindicaliștilor să aibă răbdare pentru că privatizarea combinatului nu este un eșec. Dimpotrivă, amânarea a fost cerută de investitorii strategici pentru că sunt interesați și de preluarea la pachet a Oltchim cu Arpechim. Sperăm, astfel, că în intervalul de timp imediat să reușim finalizarea cu succes a negocierilor cu cei de la OMV, pentru a prelua rafinăria piteșteană", a spus ministrul Niță.

Termenul de privatizare al combinatului a fost amânat cu 45 de zile, interval în care se speră ca rafinăria Arpechim să poată fi preluată de statul român. Constantin Niță a menționat că în cursul săptămânii viitoare va fi finalizată și noua organigramă a conducerii combinatului.

Potrivit administratorului judiciar de la Oltchim, doi investitori sunt interesați de preluarea la pachet a Oltchim și Arpechim, aceștia fiind concernul chinez Baota Petrochemical Group și Junlun Petroleum Co. Ltd., precum și un concern din țara noastră — SIF Transilvania Project Management Company.


Musafir

#19093 Sever Muresan da 280 de milioane de euro pentru Oltchim

2014-04-01 11:09

http://www.enational.ro/news/sever-muresan-da-280-de-milioane-de-euro-pentru-oltchim-389593.html/

Omul de afaceri Sever Muresan este mare favorit sa preia combinatul Oltchim, oferta pusa la bataie fiind una greu de refuzat.

http://www.enational.ro/wp-content/uploads/2014/04/muresan.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sever Muresan, prin intermediul Swiss Investment Found for Emerging Markets, a fost singurul candidat care a depus o oferta concreta la ultima licitatie pentru privatizarea Oltchim.

Muresan pune la bataie 280 de milioane de euro pentru a-si adjudeca respectivul combinat, dar a intarziat cu oferta patru minute, astfel ca administratorii judiciari au decis sa refuze cererea.

Conform ziuanews.ro, procedurile vor fi reluate peste o luna, moment in care nimic nu-i va mai sta in cale lui Sever Muresan. Afaceristul ar fi vrut sa preia inca de pe acum combinatul, dar, in cele din urma, a acceptat, cu jumatate de gura, decizia administratorilor judiciari.

Interesant este ca acest caz a fost amplu dezbatut si printre cei 2.300 de angajati ai combinatului, iar opiniile sunt impartite. Daca unii sindicalisti i-au acuzat pe administratorii judiciari de devalizarea combinatului, pentru ca au refuzat sa accepte oferte, altii ii lauda si spun ca au facut bine, atata vreme cat inca nu se cunosc bonitatea si seriozitatea respectivului fond de investitii.

sursa foto: ziuanews.ro

Comentati si cititi aici: http://www.enational.ro/news/sever-muresan-da-280-de-milioane-de-euro-pentru-oltchim-389593.html/#ixzz2xdF5Zi4k


Musafir

#19094 Programul lui Ponta de 1 Aprilie

2014-04-01 11:18

http://www.kmkz.ro/de_ras/texte/programul-lui-ponta-de-1-aprilie/

http://www.kmkz.ro/wp-content/uploads/2014/04/pontachio.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8:30 Vizionat împreună cu fiica Irina desene animate. Doctoriţa Pluşica a dat peste un caz greu de rezolvat, un pisic grav bolnav de plagiatus cronicus. Irina a început să plângă dar Victor a liniştit-o: dacă nu-l vindecă Pluşica, ştie el o doctoriţă mai bună, pe Abramburica, care face adevărate minuni.

9:00 A început “Jake şi piraţii din Ţara de Nicăieri”. Ponta încearcă s-o convingă pe Irina că Băsescu e Căpitanul Hook. Irina zice că seamănă cu Mazăre. Ca să nu se mai certe, Daciana schimbă canalul şi dă pe Viasat Nature. Când aude de Nature, Ponta se ridică nervos şi pleacă. Va trebui să aibă o discuţie cu tata socru.

9:30 Începe “Clubul lui Mickey Mouse”. Întâlnirea are loc la sediul PSD cu Dragnea, Oprişan şi Hrebenciuc.

10:30 Ponta ajunge la guvern. Se uită la televizor la o reluare a emisiunii în care a fost invitat aseară şi îşi varsă din greşeală cafeaua pe birou. Sună imediat pe cineva care să vină şi să cureţe.

11:00 Călin Popescu Tăriceanu intră plin de transpiraţie şi îşi cere scuze de întârziere. Nu era în Bucureşti când a fost sunat. După ce termină de curăţat, primeşte asigurări de la Ponta că el va fi candidatul sprijinit de PSD la preşedinţie.

11:30 Ponta îl cheamă pe Geoană să discute despre alegerile prezidenţiale. Acesta intră cu mersul ştrengarului şi abia îşi poate controla rânjetul. Primeşte în sfârşit vestea cea mare: va fi numit înalt reprezentant al candidaturii la preşedinţie a lui Victor Ponta la posturile MTV, Duck TV şi Nickelodeon.

12:00 Începe şedinţa de guvern în care Ponta anunţă că acciza la carburanţi va crea peste 1 milion de locuri de muncă, va detemina Rusia să renunţe la Crimeea şi va ajuta la găsirea avionului dispărut în Oceanul Indian.

12:30 În timpul discursului nu uită să le ureze La Mulţi Ani tuturor pe care îi cheamă Păcală, Păcălici, Mircea Geoană şi echipei de motociclism viteză Aprilia. Bănicioiu se ridică şi îi urează şi el La Mulţi Ani lui Lars von Prier sau cum îi zice.

13:30 Şedinţa de guvern continuă cu o rundă fulger de Sudoku. Nimeni nu îndrăzneşte să-şi ridice ochii din foaie până nu strigă Ponta că a terminat primul.

14:00: La Trattoria Il Calcio încă nu s-a deschis, ospătarii au petrecut toată noaptea de bucurie că prețul barilului s-a înjumătățit ca urmare a introducerii accizei la benzină și motorină.

14:30: Guvernul României anunță că, datorită bunei colaborări româno-chineze în domeniul securității naționale, pensiile se vor plăti și în aprilie.


Musafir

#19095 LISTA produselor care se vor scumpi de la 1 aprilie.

2014-04-01 11:20

LISTA produselor care se vor scumpi de la 1 aprilie. Reactie in lant cu efecte "lacrimogene" pentru buzunarele romanilor

http://image.stirileprotv.ro/media/images/600x375/Sep2012/60610427.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/lista-produselor-care-se-vor-scumpi-de-la-1-aprilie-reactie-in-lant-cu-efecte-lacrimogene-pentru-buzunarele-romanilor.html

Un val de scumpiri se apropie amenintator de buzunarele romanilor. Pentru ca 1 aprilie este data la care se majoreaza pretul carburantilor, al gazului metan, dar si al tigarilor.

Majorarea accizei pentru carburanti, de 7 eurocenti pe litru, intra marti in vigoare, avand ca efect cresterea cu 0,41 lei/litru a pretului la benzina cu plumb si fara plumb, motorina si petrolul folosit drept combustibil pentru motor (kerosen), potrivit estimarilor Ministerului Finantelor.

Astfel, acciza la benzina cu plumb va fi majorata de la 547 euro/tona la 637,9 euro/tona, respectiv de la 421,19 euro/1.000 litri la 491,19 euro/1.000 de litri.

Acciza la benzina fara plumb va urca de la 467 euro/tona la 557,91 euro/tona, respectiv de la 359,59 euro/1.000 litri la 429,59 euro/1.000 de litri, iar acciza pentru motorina va fi ridicata de la 391 euro/tona la 473,85 euro/tona, respectiv de la 330,39 euro/1.000 litri la 400,395 euro/1.000 de litri.

Pentru kerosen, acciza va fi majorata de la 469,89 euro/tona la 557,39 euro/tona, respectiv de la 375,91 euro/1.000 litri la 445,91 euro/1.000 de litri.

Potrivit calculelor anuntate anterior, acciza pe carburanti va aduce la buget circa 2,5 miliarde lei.

Reprezentantii Rompetrol si ai Petrom estimau, in februarie, ca majorarea accizei va determina scaderea vanzarilor de benzina si motorina cu 1%-3% in primele trei luni de la aplicarea acestei modificari, dupa care consumatorii ar urma sa se obisnuiasca si sa revina la consumul anterior.

Transportatorii corecti, care isi desfasoara activitatea legal, vor beneficia de o restituire de 4 centi din cei 7 centi, suma care va fi achitata trimestrial si pe baza facturii de achizitionare a carburantului, a declarat duminica premierul Victor Ponta.

El a precizat ca actul normativ care va reglementa acest sistem va fi aprobat miercuri de Guvern.

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) a comunicat anterior ca recuperarea unei parti din acciza pentru carburanti platita de transportatori trebuie sa se faca intr-un mod simplu si eficient, urmarind modelul taxei pe valoarea adaugata (TVA). Transportatorii sustin ca prin metoda propusa de ei atat statul, cat si firmele din domeniu pot avea o evidenta clara a sumelor care fac obiectul returnarii.

"Procentul pe care FORT il sustine este corespondent procentelor utilizate in alte tari ale Uniunii Europene. Un exemplu elocvent in acest sens il reprezinta procentul utilizat in Italia, si anume 210 euro raportat unei cantitati de 1.000 de litri de carburant", se mentiona in comunicat.

Initial, Guvernul intentiona sa aplice acciza de 7 eurocenti la inceputul anului, modificarea fiind insa amanata pentru 1 aprilie.

Aceasta masura a generat controverse aprinse intre premier si presedintele Traian Basescu, acesta din urma refuzand sa promulge bugetul pe 2014 cu majorarea accizei la carburant si sa semneze memorandumul cu Fondul Monetar International (FMI), document care incheia evaluarea derulata la finele anului trecut de finantatorul extern. Ulterior, dupa diverse variante discutate si negociate, prim-ministrul a anuntat ca va amana cu trei luni, pana la 31 martie 2014, majorarea accizei la benzina si motorina, iar seful statului a acceptat sa promulge bugetul in aceste conditii.

Presedintele a aprobat la inceputul lui martie memorandumul pentru semnarea scrisorii cu FMI, care a incheiat prima misiune a Fondului din acest an (derulata la sfarsitul lunii ianuarie), dupa indelungi dispute cu premierul, conditionand ca in document sa nu apara acciza pe combustibil si celebra "electorata".

Pe de alta parte, pretul gazelor naturale se va scumpi marti cu 2% pentru consumatorii casnici. Vestea buna este ca autoritatile nu au in vedere o crestere a pretului la energie electrica.

Guvernul a adoptat miercuri ordonanta care mentine pretul de referinta la gaze pentru consumatorii industriali la nivelul din ianuarie si hotararea care stabileste volumul de energie regenerabila subventionata.

Premierul anuntase luni ca taxa de cogenerare pentru exportul de electricitate va fi eliminata, iar pretul de referinta la gaze pe piata libera pentru consumatorii industriali va fi cel din ianuarie 2014, in timp ce pentru consumatorii casnici va creste cu 2%.

"La gaze, de la 1 aprilie pretul pentru consumatorii casnici, in baza calendarului negociat de fostul guvern si aplicat de noi, va creste cu 2%, in schimb pentru toti cei aflati pe piata libera pretul de referinta va fi cel de la 1 ianuarie 2014", a spus Ponta.

Potrivit calendarului de eliminare a preturilor reglementate, pretul gazelor naturale pentru consumatorii noncasnici urma sa creasca cu 5% de la 1 aprilie.

Taxa de cogenerare este incasata de companiile care produc simultan energie electrica si termica si este platita de orice consumator. Taxa se aplica in intervalul 2011-2023, iar ponderea ei in facturi este de 2-3%.

Romanii vor plati mai mult si pentru tigari de la 1 aprilie, astfel ca un pachet va costa cu 30-50 de bani in plus, odata cu majorarea accizei totale de la 81,78 euro/1.000 tigarete la 84,37 euro/1.000 tigarete si a accizei la benzina si motorina cu 7 eurocenti pe litru, potrivit unor estimari din piata.

Nivelul accizei specifice va fi de 59,77 euro/1.000 tigarete, fata de 56,71 euro/1.000 de tigarete in prezent.

Acciza ad valorem va scadea usor, de la 19% la 18%, iar acciza minima pentru perioada 1 aprilie 2014 - 31 martie 2015 va fi de 81,5 euro/1.000 de tigarete, fata de 79 euro/1.000 de tigarete in momentul de fata.

"Se observa o scadere a procentului accizei ad valorem, raportata la pretul de vanzare cu amanuntul si o crestere a nivelului accizei specifice - componenta fixa a accizei totale, ceea ce este in concordanta cu principiul consolidarii fiscale, fapt care asigura un nivel de colectare a veniturilor la buget mai ridicat si fix, indiferent de pret", arata nota de fundamentare atasata proiectului de Hotarare de Guvern privind cresterea accizelor.

O astfel de masura impacteaza cu precadere asupra tigarilor mai ieftine si actioneaza in directia apropierii preturilor spre cele din categoria premium.

Pretul mediu ponderat de vanzare cu amanuntul (WAP) aferent anului trecut este de 12,9508 lei/pachet, respectiv 2,7334 euro/pachet (136,67 euro/1.000 tigarete).

La inceputul anului, accizele pentru toate produsele au crescut cu 4,77%, intrucat Guvernul a decis sa aplice rata medie anuala a inflatiei calculata in septembrie peste nivelul de curs din 2012.

Tot de la 1 aprilie operatorii telecom vor practica tarife de interconectare mult reduse, de la 3,07 eurocenti/minut la 0,96 eurocenti/minut in cazul telefoniei mobile si de la 0,67 la 0,14 eurocenti/minut pentru telefonia fixa.

Tarifele de interconectare, sau de terminare a apelurilor in alta retea, sunt platite intre operatori pentru convorbirile clientilor in afara retelei la care sunt abonati sau au cartela prepaid. Acest pret se regaseste in tariful perceput clientului care initiaza apelul.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a adoptat deciziile prin care sunt stabilite noile tarife maxime pentru serviciile de interconectare in vederea terminarii apelurilor in urma avizului favorabil primit din partea Comisiei Europene

Noile tarife vor deveni obligatorii pentru toti furnizorii de retele din Romania identificati cu putere semnificativa pe pietele de terminare a apelurilor la puncte fixe si mobile: 46 de furnizori de retele fixe si 6 furnizori de retele mobile.


Musafir

#19097 Ministrul Niță la Oltchim. Din nou, promisiuni

2014-04-01 11:52

#19096: - Ministrul Niță la Oltchim. Din nou, promisiuni

"Termenul de privatizare al combinatului a fost amanat cu 45 de zile, interval in care se spera ca rafinaria Arpechim sa poata fi preluata de statul roman."

Astia ne duc cu zaharelul, din septembrie de acum doi ani la Sfantul Asteapta. De cate ori se ajunge cu privatizarea la "soroc" se intampla ceva si cineva vine si mai cere o amanare. Acum adevaratul motiv sunt alegerile europarlamentare. Banuiesc ca vor veni pe 15 mai sa ne spuna ca IN SFARSIT AU REUSIT PRIVATIZAREA OLTCHIM. Dupa ce trec alegerile ne vor spune ca INVESTITORUL CARE VA CISTIGA LICITATIA nu prezinta garantie si se va intampla ca la CFR MARFA sau mai rau.

GOGU OLOGU

#19098

2014-04-01 11:54

Zi sa mori tu dom'le ministru.Nu ti se pare ca promiti invierea unui mort.Te crezi Isus cumva?Lumea s-a cam saturat de voi le e sila sa mai faca si proteste...pentru ce?...pentru alte promisiuni?

Banii si toate datoriile catre salariati(si disponibilizati) achitate ...si noroc bun.Va invitam pe toti politicienii si guvernantii la butoane sa porniti Oltchimul actual...imbracati-va in salopete si hai,cu conducera actuala a Oltchimului in frunte,va invata ei ce nu stiti.Mama voastra de escroci si mincinosi nu stiu cum va suporta pamantul.

E adevarat si noi suntem prosti ca*cascam gura la toate mizeriile pe care le promiteti,dar asta e alta poveste...si pentru asta ne meritam situatia actuala.Insa nu e prea tarziu...niciodata.

 

gil

#19099 Pentru 19087

2014-04-01 11:58

Citeste ma IDIOTULE atent eu am zis ca s-au dat salariil intregi 100 % in raport cu cat ai muncit tu 10 % ,nu am pus ca s-au dat banii la zi ,muciosule.

Musafir

#19100 Re: Ministrul Niță la Oltchim. Din nou, promisiuni

2014-04-01 12:02

#19096: - Ministrul Niță la Oltchim. Din nou, promisiuni

"Vreau să vă transmit mesajul foarte clar al Guvernului. Se doreşte o soluţie de dezvoltare a combinatului şi nu de închidere a acestuia. Trebuie să avem cu toţii răbdare şi încredere că în cel mai scurt timp posibil se vor rezolva problemele combinatului Oltchim", le-a transmis Ministrul Economiei, salariaţilor Oltchim.


Cata rabdare sa mai avem cu voi ca de doi ani de zile ne spuneti "rabdare, rabdare ... nu faceti scandal ca se sperie investitorii (rusi, nemti, unguri, azeri, chinezi, britanici, israelieni, polonezi) si fug". Vreti rabdare si ne dati rabdari prajite! De conducerea supranumerica si ineficienta de la combinat nu se mai spune nimic. Inteleg ca, chiar au fost rugati sa nu sara din corabia aflata in deriva, pana nu se scufunda.