Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#16801 Banii lu piperea?

2014-02-07 11:35

Ce spune Gheorghe Piperea despre onorariul administratorului de la Oltchim



Capital.ro a informat în urmă cu două zile că Adunarea creditorilor Oltchim urma să discute despre onorariul administratorilor combinatului chimic din Vâlcea. Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, va fi luat în discuţie un onorariu fix de 50.000 de euro pe lună datorat începând cu data deschiderii procedurilor de insolvenţă şi plătibil începând cu luna septembrie.
Articolul poate fi citit aici> Onorariul administratorilor Oltchim: 50.000 de euro pe lună plus procent din ce recuperează
Într-un punct de vedere remis Capital.ro, Gheorghe Piperea nu contestă cele scrise de Capital, dar aduce unele clarificări pe care vi le prezentăm mai jos.

1. Onorariul administratorului judiciar nu a fost discutat de creditorii Oltchim in adunarea creditorilor din data de 15 aprilie. Cu unanimitate de voturi, s-a decis ca acest aspect sa fie discutat la o data ulterioara, din ratiuni de proces decizional al fiecarui creditor institutional. In acest moment, singurul onorariu pentru administratorii judiciari este cel prevazut de Tribunalul Vilcea in sentinta de deschidere a procedurii insolventei la Oltchim, de 8000 de lei pe toata perioada de observatie. Acest onorariu provizoriu de 8 mii de ron nu s-a incasat si nu se va incasa de consortiul de administratori judiciari Rominsolv si BDO

2. Suma de 50 de mii de euro lunar care ar putea fi votata de creditori nu este un salariu/onorariu al meu personal, ci un onorariu lunar platibil incepind din septembrie 2013 unui consortiu de administratorii judiciari, format din doua firme (Rominsolv si BDO) care, pentru buna gestiune a acestui dosar, a alocat un numar de 11 practicieni, dintre care 5 avocati, dintre cei mai importanti din domeniul insolventei in Romania; alaturi de acesti practicieni in insolventa lucreaza inca alti 11 auxiliari; echipa reunita pentru buna gestiune a acestui dosar este compusa, asadar, din 22 de persoane; dupa ce eliminati din aceasta suma costurile fixe ale consortiului (estimate la 50% din total, in fiecare luna), va las pe dvs sa calculati cit din onorariul de 50 de mii de euro lunar ar reveni, daca s-ar ajunge sa fie platit, fiecaruia dintre acesti specialisti, in medie.

3. Suma de 50 de mii de euro lunar, daca ar fi acceptata de creditori, ar urma sa fie incasata doar din septembrie 2013, cind preconizam ca se va putea confirma planul de reroganizare la Oltchim si, implicit, vom avea deja un investitor care sa finanteze si acest onorariu; pina atunci, consortiul de administratori judiciari nu va incasa nici un onorariu de la Oltchim, pentru a nu greva situatia financiara a acestuia, si asa destul de dificila in prezent; cu exceptia mea si, probabil, a dlui Balan, cei 22 de oameni implicati in acest proces, insa, vor fi platiti de cele doua firme care fac parte din consortiu, Rominsolv si BDO; reamintesc estimarea de cost fix de 50% din aceasta suma, lunar, cost care este deja angajat de cele doua firme din consortiu; asadar, pina in septembrie 2013, costurile fixe si costurile cu remuneratiile acestor oameni, desi ar putea fi suportate de Oltchim, vor fi suportate, de fapt, de Rominsolv (firma mea) si de BDO (firma condusa de dl Balan).

4. Pina la momentul in care onorariul lunar al administratorilor va putea fi incasat (septembrie 2013) salariile celor 3300 de salariati ai Oltchim, inclusiv salariile liderilor de sindicat si salariul de inginer al dlui Roibu, se achita integral, fie din fondurile de garantare accesate de noi, fie din activitatea societatii; daca vor fi facute disponibilizari, veniturile de completare alaturate indemnizatiei de somaj vor fi achitate din fondurile de garantare, conform recentei ordonante de urgenta care permite plata acestor bani (fost OUG 116/2006, reiterata marti, 16 aprilie, de guvern, cu aplicatie speciala la Oltchim); restul sumelor platibile cu titlu de salarii compensatorii, conform contractului colectiv de munca, vor fi asigurate din fondurile societatii, in termenii prevazuti de Legea insolventei;

5. Pina la momentul la care se va putea incasa onorariul administratorului judiciar, societatea va continua sa functioneze, in baza contractelor negociate de noi in vederea asigurarii finantarii capitalului de lucru si a aprovizionarii cu materii prime si desfacerii marfurilor produse la Oltchim. Supravietuirea Oltchim este doar o parte din ceea ce am reusit sa facem pina in acest moment. Cel mai important este faptul ca Oltchim nu doar a supravietuit (cind toata lumea, cu exceptia noastra si a dlui Vosganian, dadeau ca sigur falimentul), ci a fost pregatit pentru privatizare, ca un organism economic care continua sa functioneze, si nu ca o masa de bunuri aflate in conservare.

6. In fine, in conditiile in care toate demersurile necesare in procedura insolventei au fost facute la timp (raportul asupra cauzelor, tabelul preliminar, adunarea creditorilor, intr-un dosar de anvergura si dificultatea dosarului Oltchim, se depun, de regula, cu luni sau chiar ani de zile de intirzierea), consortiul de administratori judiciari efectueaza necesarii pasi procedurali, inclusiv actiunile in anularea contractelor incheiate de debitor in perioada suspecta si actiunea in raspundere civila si penala contra persoanelor care au cauzat insolventa Oltchim, pe fundalul pregatirii planului de reorganizare. Desi terte persoane anunta pompos planuri de reorganizare la Oltchim, consortiul de administratori judiciari atrage atentia ca : (i) exista doar trei persoane indrituite de lege sa propuna un plan de reorganizare, respectiv, debitorul, prin administratorul sau special, administratorul judiciar si creditorii care detin cel putin 20% din creantele contra debitorului; (ii) un plan de reorganizare nu se poate depune mai devreme de 30 de zile de la afisarea tabelului definitiv al creantelor, ceea ce, in cazul Oltchim, unde sunt contestatii la tabelul preliminar al creantelor, presupune timp, probabil 4-6 luni; (iii) planul este votat de creditori, iar creditorii Oltchim, cu o expunere de 793 milioane de euro pe aceasta societate, vor respinge orice fantezie sau plan de reorganizare visator; (iv) planul de reorganizare este supus confirmarii judecatorului sindic, care va respinge orice plan care nu este fezabil si/sau nu asigura un tratament echitabil al creditorilor. De aceea, orice plan de reorganizare emis de echipe de super-specialisti sau de actionari visatori ai societatii este sortit esecului daca nu trece prin aceste etape si nu este acceptat de simplii specialisti, asa cum suntem noi, Rominsolv si BDO.

Musafir

#16802 INCREDIBIL! Declaraţiile ministrului Gerea despre Oltchim. Video

2014-02-07 11:36

#16767: - Re: INCREDIBIL! Declaraţiile ministrului Gerea despre Oltchim. Video

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/8543-incredibil-declaratiile-ministrului-gerea-despre-oltchim-video

Jenant si penibil a fost si Cernev (vedeti video) care ranjea la tot ce spunea Gerea si care s-a transformat in avocatul lui Gerea (infruntand jurnalistii) cand acesta a fost luat la intrebari cu privire la restantele salariale ale salariatiilor si disponibiliizatilor de la combinat.

Cernev nu a invatat nici pana acum ca un lider de sindicat este aparatorul drepturilor membrilor de sindicat nu a patronatelor sau ale statului. Cei de la USG si cei de la Cartel Alfa au vazut din prima clipa ce hram poarta si ce urmareste Cernev si tocmai de aceea i-au dat un sut in dos aruncandu-l peste garduri.

Noi nu am invatat nici pana acum ca acest sarpe nu urmareste decat interesele lui personale.

Sa nu uite ce ne spunea cand faceam naveta cu trenul si cand a ajuns consilier din partea PUR ca el nu este cu politica dar trebuie sa mai faca un ban ("ca sa are ce sa manance si copiii nostri"). Asta este adevaratul Cernev: UN MARE OPORTUNIST. De ce nu pleaca la pensie? Pentru ca este UN MARE OPORTUNIST.


Musafir

#16803 parerea lu piperea

2014-02-07 11:58

Surse politice vorbesc despre faptul că o a doua variantă care este cunoscută la nivelul Ministerului Economiei și de care ministrul de resort are cunoștință, dar preferă să nu deschidă subiectul, fiind destul de sensibil, este scoaterea lui Piperea din afacerea reorganizării Oltchim. Oameni apropiați lui Constantin Roibu, fost director al Oltchim, au transmis către minister faptul că au o soluție pentru salvarea Oltchim, dar cu condiția ca administratorul judiciar să fie scos din afacere și repus în drepturi depline Constantin Roibu. Mesajul are un iz de șantaj din partea unui grup de interese, despre care Piperea spune că a pierdut deja. „Este o mare prostie din partea lor. Au încercat tot felul de tertipuri, sunt la curent cu mișcările lor. Domnul Roibu a pierdut această bătălie, propunerea domniei sale privind conversia datoriilor nu a ieșit, la fel cum nu au reușit să mă dea pe mine afară. Legat de atacurile la adresa mea, vreau să le transmit tuturor prin intermediul dumneavoastră: sunt invulnerabil, nu au ce să îmi facă, eu nu am niciun schelet în dulap, așa cum au ei”, ne-a declarat Gheorghe Piperea.




Musafir

#16804 Re: Re: Re: MULT FRATEE,DARVINE GENERALUL INAPOIsi le U E A INAPOI

2014-02-07 11:59

BA FRATILOR;AUZIRATI BAAA OLTCHIMISTILOR CA BOSCHETARUL DE GEREA NU VREA SA SI BAGE DEMISIA?,,,,VREA SA MAI MINTA SI SA MAI FURE CA TINE [ENAGIT ]CERNEV,VREA SA NE MAI UMILEASCA,,,,PINA LA ALEGERI CU HOTIIIIIII,DE LA PUTERE,,,,,,,,,,,PICASSO#16798: - Re: Re: MULT FRATEE,DARVINE GENERALUL INAPOIsi le U E A INAPOI

 


Musafir

#16805 Re: parerea lu piperea

2014-02-07 12:07

#16803: - parerea lu piperea

FRECANEAM DE BOTUL TAU DE TRADATOR PIPEREA,MINCANEAI VREJUL LA TOTI OLTCHIMISTII DE BOSCHETAR,,MIIIIRS IN MATA LA GIURGIU,SUGEAMIA I CEVA ,,EU SINT FOTAA TRADATORULEE,CUM POTI SA MINTI FRECATEA SI PRIN DINTI NENOROCITULEE,TRADATORULEE,FRECATIAR EU FOTA MUIEREA,,MIIRS LA BUCURESTI SI I A RAHAT PE DESTI.,,,,TRADATORULEE,IA I SI  PE CEILALTI DE BOSCHETARI CARE SE STIU,,MIIRS[ALUP IGUS PIPEREA],,ETE NA ,TOT PICASSO


Musafir

#16806

2014-02-07 12:27

Se joaca TARE. Pe SPINAREA NOASTRA. NOI CU DEZASTRUL SI RESTANTELE.


Musafir

#16807 NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM" - MAJORITATEA LACUSTE LIBERALE

2014-02-07 12:50

#16748: - Re: Re: Re: Re: Re: "NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM" - MAJORITATEA LACUSTE LIBERALE

#16320: - Re: INCA UN OSCIOR PENTRU FRAIERI DE LA "NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM"

http://i.imgur.com/ati5xEN.png?1?5461...

MINCIUNA SI DEZINFORMARE LA NIVEL GUVERNAMENTAL PRIVIND OLTCHIM.

TOATA LUMEA VORBESTE DESPRE SALARII NEPLATITE DE DOUA LUNI SI JUMATATE.
FALS. ESTE VORBA DESPRE TREI LUNI SI JUMATATE (SAPTE CHENZINE SALARIALE)!

RESTANTELE SALARIALE ale oamenilor de la OLTCHIM sunt de 7 CHENZINE (3 LUNI SI JUMATATE), astfel:
1. valoare transport luna DECEMBRIE 2012 (max. 80 lei / salariat) – functie de timpul efectiv lucrat in luna DEC. 2012 - (trebuia achitata in data de 10.01.2013);
2. avans luna IANUARIE 2013 (trebuia platit in data de 25.01.2013) – (40% din salariul tarifar aferent lunii IANUARIE 2013);
3. avansul lunii NOIEMBRIE 2013 (trebuia platit in data de 25.11.2013);
4. lichidarea lunii NOIEMBRIE 2013, cu transport inclus (trebuia platita in data de 10.12.2013);
5. avansul lunii DECEMBRIE 2013 (trebuia platit in data de 25.12.2013);
6. lichidarea lunii DECEMBRIE 2013, cu transport inclus (trebuia platita in data de 10.01.2014);
7. tichetele de masa aferente lunii DECEMBRIE 2013 (trebuiau distribuite in data de 10.01.2014);
8. avansul lunii IANUARIE 2014 (trebuie platit in data de 25.01.2014);
9. lichidarea lunii IANUARIE 2014, cu transport inclus (ar trebuii platita in data de 10.02.2014);
10. tichetele de masa aferente lunii IANUARIE 2014 (ar trebuii distribuite in data de 10.02.2014).

RESTANTELE SALARIALE ale disponibilizatilor de la OLTCHIM (trebuiau platite in momentul disponibilizarii – respectiv pana cel mai tarziu in data de 13.06.2013, sunt urmatoarele:
1. valoare transport luna DECEMBRIE 2012 (max. 80 lei / salariat – functie de timpul efectiv lucrat in luna DEC. 2012);
2. avans luna IANUARIE 2013 – (40% din salariul tarifar aferent lunii IANUARIE 2013);
3. o suma de bani aferenta concediilor de odihna neefectuate in anul 2013 sau rest. anterioare anului 2013 - conform unui comunicat al OLTCHIM, sumele aferenta CO se vor achita in perioada februarie - iunie 2014, in ultima zi a fiecarei luni;
4. salariile compensatorii datorate de OLTCHIM conform CCM.

Sa nu uitam de DETURNARILE DE FONDURI (furturi din avutul personal) facute de catre conducere OLTCHIM cu binecuvantarea liderilor SVO (directorul CAR este si lider / contabil SVO): retinerea CAR-ului pe statele de plata si nevirarea acestor sume la CAR, retinerea ratelor bancare pe statele de plata si nevirarea acestora la banci, retinerea “garantiilor” pe statele de plata si nevirarea acestor sume in depozitele bancare de garantii, etc.

Sa nu uitam ca, desi la ora aceasta OLTCHIM, functioneaza la maxim 10% din capacitatea de productie (dar managementul vorbeste de 25%), numarul de personal a scazut cu 30%, numarul directorilor (numiti pe criterii politice si de rudenie nu pe criterii de competenta) a crescut, fiind supradimensionat - este 22 directori (spre exemplu conducerea executiva a OLTCHIM a crescut de la 6 directori la 9 directori, deci cu 50% mai multi). Ei nu au fost sacrificati, nefiind disponibilizati!

Cei 22 de directorii (majoritatea ineficienti si subcalificati, numiti pe criteriul apartenentei politice) din OLTCHIM sunt tinuti in functie, desi s-a cerut in nenumarate randuri reducerea fireasca a acestora de la 22 la maxim 7 iar datoriile OLTCHIM cresc vazand cu ochii (de cand a plecat Domnul Constantin Roibu, sa zicem din 30.09.2012 pana la 31.01.2014, datoriile au crescut cu cca. 255 de milioane de euro).


Musafir

#16808 În ultima zi de mandat la ministerul Economiei, Andrei Gerea a făcut prima vizită de lucru

2014-02-07 13:32

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/In+ultima+zi+de+mandat+Andrei+Gerea+a+facut+prima+vizita+de+lucr

Fără să ştie că urmează să fie înlăturat de la şefia ministerului Economiei, Andrei Gerea a plecat în ultima zi a mandatului său în vizită la Dacia, Arpechim şi Oltchim. A făcut promisiuni disponibilizaţilor de la Arpechim şi a spus că va privatiza companii pe care nu a reuşit să le vândă până acum Guvernul Ponta. După cele aproape patru luni la conducerea ministerului, ultimul şef de la Economie nu-şi poate face un bilanţ pentru că nu a apucat, practic, să facă nimic.

Andrei Gerea va rămâne în istoria ministerului Economiei ca un demnitar care nu a apucat să facă decât promisiuni. Asta s-a întamplat şi în ultima zi a mandatului său, când a promis celor 2500 de disponibilizaţi de la Arpechim că va găsi soluţii împreună cu premierul pentru a le plăti datoria de 8 milioane de euro pe care le-o cere OMV-Petrom. A fost primit cu aplauze.

Compania petrolieră a câştigat în instanţă restituirea unor prime pentru murături, bani primiţi de salariaţi în 2008.

Reporter: Vă gândiţi la o soluţie financiară din partea Guvernului pentru aceşti oameni?

Andrei Gerea: Până la urmă avem de-a face cu o problemă juridică şi financiară, soluţia tot juridică şi financiară este.

Planurile ministrului nu se opreau aici. Anul acesta ar fi urmat privatizări importante.

Andrei Gerea: Avem pe listă Plafar, IOR, Sanevit, încercăm şi Avioane Craiova.

Reporter: Păi erau de anul trecut?

Andrei Gerea: Anul ăsta le facem pe ăstea! Au fost pe lista altcuiva.

Reporter: Mai aveţi timp?

Andrei Gerea: Pentru o întrebare mai am.

Reporter: Cu remanierea e ceva adevărat?

Gerea: (Se ridică şi râde)

La Mioveni, fostul ministeru a vizitat fabrica de automobile, iar noul director general al Dacia Renault a cerut ajutor Guvernului pentru impozite mai mici şi investiţii în infrastructura.

Din păcate pentru companiile din România, toate planurile de afaceri pe care şi le fac în ţara noastră trebuie să se schimbe la fel de repede ca politicienii care conduc ministerele.

Musafir

#16809 Marea zi a REMANIERII. ( in curs de actualizare )

2014-02-07 13:36

http://stirileprotv.ro/stiri/politic/ministrul-economiei-andrei-gerea-a-demisionat-surse-mediafax-teodor-atanasiu-l-ar-putea-inlocui.html?utm_source=stirileprotv.ro&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter+StirileProtv.ro+12all02%2F07%2F2014+14%3A34&utm_content=rcunnect%40yahoo.com

Conducerea PNL a validat nominalizarile: Iohannis la MAI, Nicolaescu la Finante, Busoi la Sanatate
acum 34 minute
Embed:

LIVE TEXT UPDATE. Zi extrem de agitata in tabara liberala. Membrii Biroului Permanent al PNL s-au reunit la Palatul Parlamentului, de unde au anuntat nominalizarile pentru functiile de ministri.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anuntat oficial nominalizarile in Guvern: Klaus Iohannis - vicepremier si ministru de Interne, Teodor Atanasiu - ministru al Economiei, Eugen Nicolaescu - ministru de Finante, Cristian Busoi - ministru al Sanatatii.

Antonescu a facut acest anunt dupa sedinta BPN al PNL, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de cei nominalizati.
61463727 PNL a anuntat nominalizarile pentru functiile de ministri. Declaratiile INTEGRALE ale liderilor liberali 61463672 Marea zi a REMANIERII. Conducerea PNL a validat nominalizarile: Iohannis la MAI, Nicolaescu la Finante, Busoi la Sanatate

De asemenea, presedintele PNL i-a raspuns in mod indirect premierului Victor Ponta, fara a-i pronunta numele, la intrebarea despre cine mai este liberal in Romania. Antonescu a spus ca a fi liberal i seamna si "sa intelegi lumea pe care o traiesti ca pe o lume care are nevoie de lideri puternici, ci nu de baroni".

La randul sau, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat ca a acceptat nominalizarea sa in Guvern pentru "coordonare" si "impunerea legii", precizand ca garanteaza ca face ceea ce face "pentru a imbunatati vizibil componenta liberala in Guvern" si perceptia publicului asupra liberalilor. Iohannis, prim-vicepresedinte al PNL, a mentionat ca a fost "rugat" de colegii sai de partid sa accepte sa fie nominalizat in Guvern. El a spus ca obiectivele sale in pozitiile guvernamentale sunt "coordonare" si "impunerea legii".

De altfel, Antonescu a precizat ca asteapta de la Klaus Iohannis, in calitatea sa de viitor vicepremier si ministru de Interne, o reprezentare puternica a pozitiilor liberale in Guvern, precum si o colaborare mai buna si un dialog permanent cu premierul Victor Ponta.

Presedintele PNL a mai spus ca asteapta de la toti cei propusi vineri pentru functii in Guvern ca impreuna cu partenerii de guvernare de la PSD si cu premierul Victor Ponta sa dea Romaniei o guvenare mai puternica si mai eficienta.

Cronologia evenimentelor, vineri, 7 februarie 2014:

Sinteza declaratiilor de presa ale liderilor PNL:

ora 14.10 Crin Antonescu:

- Inca o data va atrag atentia ca toate aceste discutii le-am avut dimineata. De ce insist? Ca sa contrazic stupida legenda ca n-as fi matinal.

ora 14.05 Klaus Iohannis:

- Nu sunt dispus sa renunt la primarie. Exista antecedente. Daca legislatia in vigoare permite acest lucru voi spune da, voi face apel la aceasta legislatie. Dar nu este o chestiune de stricta urgenta, de azi pe maine pe poimaine. Voi folosi aceste exceptii daca va fi cazul. Primaria Sibiului, va asigur, functioneaza exceptional de bine, si daca cineva va cere suspendarea mea, sunt suficienti oameni acolo capabili sa rezolve problemele o perioada de timp. Cu toate ca discutii au fost si inainte, avand in vedere ca la Sibiu am obtinut ceva in jur de 80% din voturi ma simt obligat fata de sibieni. Evident ca ma simt obligat fata de partid si presedintele PNL sa fac pasul pe care l-am facut astazi, dar nu pot sa spun ok am plecat de la primarie.

Crin Antonescu:

- Toate aceste nume le-am comunicat domnului prim ministru si dupa stiinta mea nu avem nicio problema cu vreunul din ele. ceea ce are de spus premierul va spune, evident, domnia sa.

ora 14.00 Cristian Busoi:

- Multumesc pentru nominalizare. Am experienta in piata servicilor publice. De 7 luni sunt presedinte al CNAS unde cu ajutorul echipei de acolo am reusit sa ducem la zi platile din sanatate. Marile directii de actiune sunt deja cunoscute de dvs. le-am sustinut alaturi de Eugen Nicolaescu, lucrurile acestea vor continua si vom reusi sa crestem increderea cetatenilor in politicile publice pe care le facem.

ora 13.58 Teodor Atanasiu:

- Intr-o tara precum Romania care trebuie sa recupereze decalajul fata de alte tari, mesajul meu este destul de simplu, sa avem o rigoare mai mare la procesul de atragere de capital. principala preocupare va fi de a asigura o concurenta reala pe piata romaneasca, iar atunci vom avea si preturi mai bune si servicii mai bune.

ora 13.55 Eugen Nicolaescu:

- Ce pot sa va spun astazi, ca PNL avut vocatie economica pe care din pacate in ultimii ani n-a aexercitat-o foarte clar si explicit. Eu cred ca PNL trebuie sa faca 2 lucruri esentiale: 1 sistemul fiscal sa fie prietenos cu orice contribuabil. Al doilea obiectiv sa reuseasca sa faca din finantele tarii ceea ce e in orice tara, sa contribuie la prosperitate si la cresterea nivelului de viata.

ora 13.50 Klaus Iohannis:

- Cred ca ceea ce va trebui sa fac acolo se poate descrie in mod exceptional foarte simplu: coordonare. Colegii mei m-au rugat prin nominalizarea functiei de vicepremier sa coordonez actiunile. Este important, si de asta se ocupa in mare masura MAI, sa se aplice respectarea legilor. va garantez ca fac ceea ce fac pentru a imbuntatii vizibilitatea componentei liberale in Guvern si pentru a imbunatati in general perceptia pe care noi liberalii o avem in public.

ora 13.40 Crin Antonescu:

- Cineva se intreba zilele trecute cine mai este exact liberal azi in Romania si ce mai inseamna liberalismulul. Si doresc cu toata prietenia sa dau in numele colegilor mei un raspuns exact. Noi, PNL suntem un partid liberal, de dreapta, in care activeaza foarte multi oameni care sunt si vor fi liberali. N-am avut niciodata pretentia ca toti care sunt liberali in Romania sunt in partidul nostru. Noi suntem liberali si inseamna sa lucram cu si pentru indivizi, nu pentru gloate. Liberal inseamna sa intelegi ca nu exista dezvoltare, prosperitate, in consecinta nici redistribuire sociala daca nu dam sansa tuturor indivizilor, coproatiilor, firmelor sa-si puna in valoare sub o guvernare potrivita talentul si aspiratiile.

- Dau toate garantiile si prietenului meu care a intrebat asta, ca da, mai sunt liberali in Romania. In urma demisiilor colegilor nostri Daniel Chitoiu, Radu Stroe, Eugen Nicoalescu si Andrei Gerea, BPN a discutat astazi propuneri pe care le-am facut si in cele din urma votul biroului a consacrat urmatoarele nominalizari: Klaus Iohannis pentru vicepriministru si ministru la MAI, domnul Eugen Nicolaescu la ministerul Finantelor, Cristian Busoi la Ministerul Sanatatii si Teodor Atanasiu ministru al Economiei.

- Asteptam de la domnul Busoi sa continue reformele sanatatii incepute de Eugen Nicolaescu. Astept un ministru al Sanatatii cu proiect, sa duca mai departe acest proiect indiferent de influentele politice.

ora 13:34 Conducerea PNL a validat nominalizarea lui Teodor Atanasiu la Ministerul Economiei, Eugen Nicolaescu la Ministerul Finantelor, Cristian Busoi la Sanatate si a lui Klaus Iohannis pentru pozitiile de vicepremier si ministru de Interne.
Klaus Iohannis, Eugen Nicolaescu, Cristian Busoi, Teodor Atanasiu

ora 13.15 Surse citate de Mediafax au declarat ca Klaus Iohannis, care ar fi acceptat nominalizarea sa ca vicepremier si ministru al Internelor, nu ar vrea sa renunte la Primaria Sibiu. Astfel, o varianta luata in calcul ar fi suspendarea sa pentru 6 luni.

ora 12.55 Surse citate de Mediafax sustin ca ministrul Economiei, Andrei Gerea, ar fi spus in sedinta BPN al PNL ca nu intentioneaza sa demisioneze din functia de ministru si ca asteapta votul colegilor de partid.

ora 11.55 Surse politice au declarat pentru Stirile ProTV ca lui Klaus Iohannis i s-ar fi propus functiile de vicepremier si ministru al Afacerilor Interne, iar acesta a acceptat.

ora 11.50 Surse citate de Mediafax sustin ca presedintele PNL, Crin Antonescu, le-ar fi spus membrilor BPN reuniti la Palatul Parlamentului, in discursul de deschidere a sedintei, ca nu isi doreste ca partidul sa iasa de la guvernare. "Nu vreau sa iesim de la guvernare, vreau sa intram!", le-a spus Antonescu liberalilor.

In aceasta reuniune se discuta despre numirile de noi ministri liberali, care, conform unor surse liberale, sunt: Sorin Frunzaverde - MAI, Teodor Atanasiu - Economie, Eugen Nicolaescu - Finante, Cristian Busoi - Sanatate. La ora transmiterii acestei stiri, sedinta BPN al PNL este in desfasurare.

ora 11.25 Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat pentru Mediafax ca nu a demisionat din functia de ministru si ca discutia despre mandatul sau se va purta in sedinta BPN al PNL. "Nu am demisionat din functia de ministru", a afirmat Gerea. El a mentionat, insa, ca discutia despre mandatul sau se va purta in sedinta BPN al PNL, care urmeaza sa inceapa la Parlament.

Gerea s-a aflat vineri dimineata la discutiile liderului PNL, Crin Antonescu, cu o serie de liberali. Nici la sosire si nici la plecare Andrei Gerea nu a facut declaratii.

Crin Antonescu

ora 11.20 Sinteza declaratiilor presedintelui PNL Crin Antonescu, la Palatul Parlamentului: "Avem pe ordinea de zi si desemnari de ministri, avand in vedere vacantarea unor pozitii in Guvern pe care PNL le detine. In legatura cu toate aceste lucruri, la finalul sedintei Delegatiei le veti afla."

ora 11.00 Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a fost intrebat de jurnalisti daca va accepta portofoliul Finantelor. Raspunsul sau a fost: "Of, Doamne, nu mai speculati". El a facut declaratii la iesirea din Ministerul Sanatatii, inainte de a pleca la sedintele PNL.

ora 10.50 Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a vorbit despre demisia ministrului Economiei, Andrei Gerea. "Este o optiune a colegului meu si eu i-o respect, dar poate el a inteles ca, poate, acum in Partidul National Liberal se incearca alte directii. Poate ca in acest sens putem sa comentam demisia lui", a spus Nicolaescu. Intrebat daca stie cine va veni in locul lui Gerea, Nicolaescu a raspuns: "Evident ca stiu, dar astept si eu votul colegilor mei din Delegatie".

Intrebat care ar fi greselile pentru care Gerea si-a dat demisia, Nicolaescu a spus ca nu poate sa raspunda. Gerea s-a aflat vineri dimineata la discutiile liderului PNL, Crin Antonescu, cu o serie de liberali. Nici la sosire si nici la plecare Andrei Gerea nu a facut declaratii. Conform unor surse din partid, Andrei Gerea le-a transmis liderilor PNL ca se pune la dispozitia partidului. Pe de alta parte, lideri liberali spun ca Gerea a demisionat din functie.

Andrei Gerea

ora 10.45 Surse politice au declarat ca ministrul Economiei, Andrei Gerea, a demisionat din Guvern. Decizia lui Gerea vine la doar o zi dupa ce ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a plecat si el din Cabinetul Ponta, in urma scandalului "electoratei", care a dezbinat USL-ul. Surse citate de Mediafax sustin ca liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, l-ar putea inlocui pe Andrei Gerea in fruntea Ministerului Economiei.

Astfel, cu doar cateva luni inainte de alegerile europarlamentare si, mai important, inainte de cele prezidentiale, guvernul USL trece prin schimbari foarte importante.

Marea rocada guvernamentala a USL-ului in anul electoral 2014
Daniel Chitoiu, Crin Antonescu, Klaus Iohannis

Prima mutare de pe tabla de sah guvernamentala a USL-ului in acest an a fost schimbarea lui Radu Stroe de la sefia MAI, dupa scandalul provocat de esecul operatiunii de salvare a victimelor accidentului din Apuseni. Apoi, cand aproape nimeni nu se astepta, a fost eliminat Daniel Chitoiu de la ministerul Finantelor. Surse politice sustin ca "regele" liberalilor, Crin Antonescu, pregatea deja remanierea unor ministri din partidul sau si ca cel mai nemultumit era de Chitoiu, considerat un apropiat al premierului. Oficial insa, Chitoiu a renuntat la aceasta functie pentru a se ocupa mai mult de treburile interne ale PNL-ului.

Acesta este insa doar inceputul unei rocade guvernamentale, intr-o partida foarte importanta de sah politic pe care USL-ul o joaca inainte de alegeri. Joi, conducerea PNL a avut o sedinta pentru gasirea unui inlocuitor la sefia Ministerului de Interne, dupa demisia lui Radu Stroe. Surse din partid sustin ca liderul Crin Antonescu a vrut sa-l propulseze in aceasta functie pe primarul Sibiului si numarul doi in PNL, Klauss Iohannis, insa acesta ar fi refuzat. Alte nume vehiculate pentru acest post sunt Sorin Frunzaverde sau Mihai Stanisoara.

Cat despre inlocuitorul lui Daniel Chitoiu la ministerul Finantelor, acesta ar putea fi actualul ministru al Sanatatii Eugen Nicolaescu. In schimb, portofoliul Sanatatii ar putea fi preluat de Cristian Busoi, presedintele Casei de Asigurari de Sanatate. Zvonul remanierii unor ministri PNL a dus, joi, si la o intalnire de urgenta intre Crin Antonescu si Victor Ponta.
PNL

Pe de alta parte, surse din PNL Alba citate de Mediafax au declarat ca liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, ar putea fi propus de liberali pentru postul de ministru al Economiei in locul lui Andrei Gerea. Conform surselor citate, in interiorul PNL s-a discutat despre nominalizarea senatorului Teodor Atanasiu la Ministerul Economiei.

Sursele citate au precizat ca decizia urmeaza sa fie luata vineri, dupa Delegatia Permanenta a PNL. Liberalii urmeaza sa discute in Delegatia Permanenta si despre nominalizarile la Ministerul de Interne si la Ministerul de Finante, dupa demisiile lui Radu Stroe si Daniel Chitoiu.

De asemenea, la Ministerul Muncii ar putea fi desemnata Cristina Pocora.

Potrivit unor surse din USL, in discutie ar fi si o rocada de ministere intre PNL si PSD, respectiv MAI cu MApN. In acest caz, MAI este vizat de vicepremierul Gabriel Oprea, iar de la Aparare ar urma sa plece Mircea Dusa si sa fie numit un liberal, fiind vehiculate numele lui George Scutaru si Corneliu Dobritoiu.

Teodor Atanasiu

Teodor Atanasiu este din 2012 senator, reprezentand cel mai mare colegiu din judetul Alba, care cuprinde zonele Alba Iulia, Cugir - Zlatna si Muntii Apuseni. Atanasiu a fost anterior deputat, iar in perioada 2004 - 2008, membru in Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu, fiind ministru al Apararii si ulterior presedinte al AVAS.

Atanasiu a fost, in perioada 2004 - 2005, presedinte al Consiliului Judetean Alba, iar la alegerile din 2012 a candidat din nou pentru aceasta functie fiind invins de democrat-liberalul Ion Dumitrel. Teodor Atanasiu conduce PNL Alba de aproximativ 20 de ani, fiind presedinte al filialei din anul 1993.



Musafir

#16810 Cine este Teodor Atanasiu, propunerea PNL pentru functia de ministru al economiei

2014-02-07 13:39

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16564022-cine-este-teodor-atanasiu-propunerea-pnl-pentru-functia-ministru-economiei.htm

http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2012-08-16-13032425-46-teodor-atanas...

Senatorul liberal de Alba Teodor Atanasiu a fost propus de PNL sa-l inlocuiasca pe Andrei Gerea la Ministerul Economiei. In calitate de ministru al economiei ar urma sa gestioneze si problema proiectului Rosia Montana. Anul trecut, Atanasiu s-a declarat un sustinator al exploatarii de la Rosia Montana, insa nu si un sustinator al proiectului legii minei asa cum a fost dezbatut in Parlament. Atanasiu spunea anul trecut in toamna ca ar trebui sa fie un proiect de lege care modifică legislaţia actuală in general şi nu doar pentru Roşia Montană. Teodor Atanasiu a fost ministru al apararii in guvernarea Tariceanu, insa in urma unui conflict cu presedintele Traian Basescu a fost nevoit sa-si dea demisia.

Pana de curand, senatorul liberal a fost invinuit intr-un dosar privind referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Insa, in ianuarie 2014, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj au decis scoaterea lui de sub urmarirea penala. Potrivit unei ordonante a DNA, senatorul Teodor Atanasiu, deputat in 2012, a fost scos de sub urmarirea penala pentru savarsirea infractiunilor de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase de natura electorala partidului politic din care face parte, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

In perioada 2005-2006 a fost ministru al apararii, insa in urma unui conflict cu presedintele Traian Basescu a fost nevoit sa-si dea demisia. Atanasiu fusese suspendat din functie, de catre presedintele Traian Basescu, pe 12 septembrie 2006, in urma unor plangeri penale depuse de fostul consilier prezidential Adriana Saftoiu "pentru abuz in serviciu contra persoanei" si de deputatul Eugen Bejinariu. Acesta afirmase public ca foloseste Direcția de Informații Militare pentru a afla ce informatii furnizeaza presei Adriana Saftoiu. Tot impotriva lui Atanasiu a mai depus o plangere la Parchet si deputatul PSD, Eugen Bejinariu, care l-a acuzat de abuz in serviciu in chestiunea lobby-ului pe care serviciul secret al armatei trebuia sa-l desfasoare pe langa parlamentari. O luna mai tarziu, procurorii militari au decis neinceperea urmaririi penale impotriva lui Atanasiu.

El nu a fost repus, insa, in functie, presedintele Traian Basescu anuntand ca va anula decretul de suspendare dupa epuizarea tuturor cailor de atac. Intre timp insa, si fostul sef al Statului Major General Eugen Badalan depusese la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva lui Atanasiu, pe care il acuza tot de abuz in serviciu.

Dupa 45 de zile de la suspendare, Teodor Atanasiu si-a dat demisia demisia din functie, spunand ca "cel mai destept cedeaza", aluzie la presedintele Traian Basescu, si ca astfel ar dori sa puna capat crizei din ministerul Apararii. In locul sau a fost numit democratul de atunci Sorin Frunzaverde.

Dupa demisia din functia de ministru al apararii, a fost numit presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. A ramas in aceasta functie pana la sfarsitul guvernarii Tariceanu.

Teodor Atanasiu a terminat facultatea de Mecanică - secţia TCM, Cluj Napoca.

Potrivit ultimei sale declaratii de avere, Atanasiu detine cote parti dintr-un teren intravilan si o casa de vacanta in Cugir, iar sotia sa are cote parti din doua terenuri intravilane si doua case de locuit din Alba Iulia. Mai are in proprietate un autoturism Opel Omega din 1999. Teodor Atanasiu si sotia sa au conturi in banci de peste 700 de mii de lei, 100 de mii de euro si 23 de mii de dolari. In declaratia de avere mai este trecut un imprumut de 50.000 euro acordat unei rude. La venituri sunt trecute doar sumele incasate din salariul de parlamentar. Insa, in declaratia de interese precizeaza ca este asociat la Cooperativa de Credit Concordia Cugir. Sotia sa este asociat in mai multe firme: Travel Vision Global SRL, N&D Corporation SRL Zlatna, Neodex SRL Abrud si Editura Milenium SRL Alba Iulia.


Musafir

#16811 Re: NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM" - MAJORITATEA LACUSTE LIBERALE

2014-02-07 14:59

#16807: - NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM" - MAJORITATEA LACUSTE LIBERALE

Asta ar trebui sa stie si sa spuna si cernev.


Musafir

#16812 ASTAI POHTA CE AM POHTIT

2014-02-07 15:24

#16778: MIHAI VITEAZUL - ASTAI POHTA CE AM POHTIT

http://l2.yimg.com/ts/api/res/1.2/ZQmwTUrQOuDHx5TEh3e0.A--/YXBwaWQ9eWhvbWVydW47c...

De cand nu mai este "domnul vice de la SVO" sudorul Oltchimului a inceput sa sara ca o minge de bucurie. Sau de suparare?

Acum poate linistit sa spuna "da-l ma in p---da m---i de tigan". Dar tiganul deja la jucat pe degete si acum il va juca in picioare.

Acum poate sa reintre in "politica" alaturi de unul dintre partidele la care a activat: PDL, UNPR, ... si ai caror lideri au fost injurati de acest specimen (Gutau, Jurcan, ... ) in interventiile acestuia pe posturile TV locale.


Musafir

#16813 SE JOACA TARE!

2014-02-07 15:37

#16806: -

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/8551-tara-nebuna-ieri-ministrul-gerea-spunea-ca-vrea-sa-salveze-oltchim-azi-nu-s-a-putut-salva-pe-el-insusi-video

http://www.criterii.ro/plugins/content/jumultithumb/img/img.php?src=Li4vLi4vLi4v...

Ţară nebună ! Ieri, ministrul Gerea spunea că vrea să salveze Oltchim. Azi, nu s-a putut salva pe el însuşi (VIDEO)

Bine că nu l-au remaniat ieri, când le spunea autorităţilor din Vâlcea şi liderilor de sindicat de la Oltchim că va salva combinatul.

Reluăm clipul cu declaraţiile de ieri ale ministrului care azi va fi scos din Guvern, cu observaţia că oricine vrea binele Oltchim-ului trebuie să plece.


 


Musafir

#16814 SE JOACA TARE!

2014-02-07 15:41


Musafir

#16815 Re: INCREDIBIL! Declaraţiile ministrului Gerea despre Oltchim. Video

2014-02-07 15:44

#16802: - INCREDIBIL! Declaraţiile ministrului Gerea despre Oltchim. Video

nu fratee,acest nagit de cernev ,este un PUPINCURIST,nu oportunist,spunele la OAMENI adevarul si nu l mai ocoli,un lingau de funduri slinoase,SE STIE PICASSOOOOOOOOOOOO


Musafir

#16816 SE JOACA TARE!

2014-02-07 15:45

#16814: - SE JOACA TARE!

Ministrul Gerea o dă în bâlbâială, întrebat de privatizarea Oltchim. Discuţii inutile cu marile concerne?

http://www.ziarulargesenilor.ro/ministrul-gerea-o-da-in-balbaiala-intrebat-de-privatizarea-oltchim-discutii-inutile-cu-marile-concerne/

Deşi explică faptul că sunt mulţi „jucători” importanţi interesaţi de Oltchim – Arpechim, întrebat despre previziunile cu privire la această privatizare, ministrul Economiei Andrei Gerea declarară: „Sunt pozitive, aş putea spune”.

A dat un răspuns cu „jumătate de gură”, pe semne că nici domnia sa nu prea crede ce spune. A explicat într-adevăr că sunt consorţii importante interesate de această privatizare, din China, Ungaria, sunt discuţii cu un consorţiu rusesc, dar şi cu alte trei companii din Turcia care vor să participe la sesiunea de dosare din 31 martie.

Vă reamintim că a fost prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim, la pachet cu Arpechim, de la 31 ianuarie, la 31 martie.

De asemenea, întrebat fiind de probabilitatea unei noi amânări privind depunerea ofertelor pentru privatizarea Oltchim, ministrul Gerea a dat din nou un răspuns bâlbâit: „Pe 31 martie ar trebui să ştim sigur ce se întâmplă, doar dacă nu ştiu ce poate interveni…”.


Musafir

#16817 Re: ASTAI POHTA CE AM POHTIT

2014-02-07 15:49

#16812: - ASTAI POHTA CE AM POHTIT

EEE PAI IN P D L O FURA SI MAI RAU,CA I O DA PRIN GURA[ NEA DICULOIU SI NEA ROMEO RADULESCU]CA LA CASA DE CULTURA


Musafir

#16818 Andrei Gerea nu a demisionat încă. Ministrul:„L-am contactat pe premier, uitasem că a plecat la Soci

2014-02-07 16:28

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Andrei+Gerea+nu+a+demisionat+inca+Ministrul+L-am+contactat+pe+pr

Ministrul Economiei, Andrei Gerea nu şi-a semnat nici până acum demisia, deşi liberalii au făcut o nouă propunere în locul său. Acesta spune că mai are şi alte documente de avizat înaintea demisiei.

Andrei Gerea şi-a prezentat, astăzi, bilanţul celor aproape patru luni în care a stat la şefia ministerului.

„Încă mai am de semnat alte acte. Luni, la prima oră, va fi depusă (demisia, n.r.) la biroul premierului. Nu e în țară. L-am contactat, uitasem că a pelcat la Soci. A rămas ca luni la prima oră...ori o înregistrez în seara asta. Luni, la ora 9, sunt demisionat. Important e ce mai am de făcut acum”, a spus Andrei Gerea.


Musafir

#16819 visul unei nopti de vara

2014-02-07 16:53


Oberon(cernev) o trezește pe Titania(marcelusa purcelusa) și-l transformă pe Poponeț(ghioca) înapoi în om.
Prin urmare cam aici s-a terminat visul unui om si constata cu stupoare ca nu e de ajuns sa ai tupeu sa ajungi sa reprezinti ceva, din pacate iti mai trebuie si altceva.
Si nu asta e drama . Trezit la realitate omul constata ca la un moment dat a avut si mai are inca colegi, cunostiinte , prieteni unii mai buni altii mai putini buni si din pacate i-a pierdut pe toti sau aproape toti doar din dorinta de a fi si el macar o data in viata cineva.
Pacat emile, oare cand te vei intalnii cu mine vei avea curajul sa ma privesti in ochii?
ELIII

#16820 VICTORIENII

2014-02-07 17:11

nea cornele electroliza e cu tine lasa fraieri

Musafir

#16821 Re: da nea cornele si fota e cu tine ,dar numai daca[alup igus]

2014-02-07 17:57


Musafir

#16822 Re: visul unei nopti de vara

2014-02-07 18:04

#16819: - visul unei nopti de vara

LASA L FRATE SI IARTA L PE PROST,VINOVAT DE TOATE IN OLTCHIM E NAGITUL IMPUTIT DE CERNEV,EL ESTE SI V A MAI FI,DACA GABI SI RADU NU L DAU AFARA,DAR SE VOR CONVINGE IN URMATOARELE ZILE CUM STAU LUCRURILE CU TIGANU,SA NU MI SPUI TU MIE PICASSO,TE SALUTA FOTA SI DA TI NUMELE NU TI MAI FIE FRICA DE NISTE HALADITI CARE AU PUPAT IN CUR POLITICUL


Musafir

#16823 Oltchim și-a schimbat auditorul financiar: Deloitte Audit SRL, înlocuit cu PKF FINCONTA SRL

2014-02-07 18:25

http://www.energyreport.ro/index.php/2013-petrol-si-gaze/2013-stiri-petrol-si-gaze/2013-rafinare-si-marketing/1477-oltchim-si-a-schimbat-auditorul-financiar-deloitte-audit-srl-inlocuit-cu-pkf-finconta-srl


http://www.energyreport.ro/images/Oltchim_auditor_financiar.jpg...



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Situațiile financiare aferente întregului an 2013 ale Oltchim, societate aflată în insolvență, nu vor mai fi auditate de Deloitte Audit SRL, care obținuse în aprilie 2013 contractul de auditare a datelor pe 2012, ci de PKF FINCONTA SRL.

Decizia apaține Consorțiului Administratorilor Judiciari și Administratorului Special, fiind invocată expirarea vechiului contract de prestări de servicii de audit asupra situațiilor financiare ale societății întocmite la data de 31.12.2012.

Potrivit unui comunicat Oltchim, decizia a fost luată în baza selecției de oferte, procedeu în urma căruia s-a încheiat contractul de prestare a serviciilor de audit financiar pentru situațiile financiare (individuale și consolidate) la 31 decembrie 2013 cu firma PKF FINCONTA SRL, auditor financiar,membru al Camerei Auditorilor Financiari din România".

Pe data de 11 aprilie 2013, Oltchim anunța, că în urma derulării procedurii "Negociere fără publicarea unui anunț prealabil", semnarea contractului de prestări servicii cu firma Deloitte Audit SRL. Obiectul contractului era constituit de auditul asupra situațiilor financiare individuale și consolidate ale societății pentru anul încheiat la 31 decembrie 2012.

PKF Finconta reunește 4 firme cu capital românesc și susține că încă din 1994 dezvoltă soluții în domeniul financiar contabil. Printre clienții săi se numără COMPANIA NATIONALA DE ADMINISTRARE A PORTURILOR MARITIME CONSTANTA,CREDIT AGRICOLE ROMANIA, RADET BUCURESTI, SIVECO ROMANIA SA sau UTI GROUP SRL.

Citește mai mult: Oltchim și-a schimbat auditorul financiar: Deloitte Audit SRL, înlocuit cu PKF FINCONTA SRL | Energy Report http://www.energyreport.ro/index.php/2013-petrol-si-gaze/2013-stiri-petrol-si-gaze/2013-rafinare-si-marketing/1477-oltchim-si-a-schimbat-auditorul-financiar-deloitte-audit-srl-inlocuit-cu-pkf-finconta-srl#ixzz2sf6ligOq
Follow us: @energyreportro on Twitter | energyreport.ro on Facebook


Musafir

#16824 ADEVARUL INCEPE SA IASA LA IVEALA: PRIVATIZAREA OLTCHIM SUB SEMNUL JOCURILOR DE INTERESE!

2014-02-07 19:01

CINE FACE CARTILE?

http://m.b1.ro/stiri/eveniment/ministrul-economiei-au-fost-companii-care-mi-au-spus-ca-nu-sunt-dorite-la-privatizarea-oltchim-75406.html

Ministrul Economiei: Au fost companii care mi-au spus că nu sunt dorite la privatizarea Oltchim

B1.ro | 07 Feb 2014, 19:52

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, care va demisiona luni din funcţie, spune că unele companii i-au transmis că nu ar fi dorite să participe la privatizarea Oltchim, dar că există mai multe consorţii şi companii din China, România, Ungaria, Azerbaijan, Turcia şi Rusia care vor să preia combinatul.

„Ştiam deja că la Oltchim lucrurile nu stăteau deloc bine. (...) Unii investitori mi-au spus că n-ar fi tocmai doriţi să participe la privatizare. Din noiembrie am constatat că interesul pentru Oltchim a revenit, din partea unor companii într-adevăr capabile să opereze un astfel de combinat. Avem acum consorţii din China, România, Ungaria, SOCAR (din Azerbaijan), Turcia şi avem discuţii şi cu companii din Rusia", a declarat Gerea vineri, potrivit Mediafax.

Gerea a preluat această funcţie în urmă cu mai puţin de patru luni.

Oltchim se află în insolvenţă din luna ianuarie a anului trecut.


Musafir

#16825 INCREDIBIL! Declaraţiile ministrului Gerea despre Oltchim. Video

2014-02-07 19:15

#16802: - INCREDIBIL! Declaraţiile ministrului Gerea despre Oltchim. Video
Reactia si ranjetul tamp a lui Cernev (vezi poza si urmareste video), in apararea ministrului si in infruntarea jurnalistilor.

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/8543-incredibil-declaratiile-ministrului-gerea-despre-oltchim-video

http://www.timpuldevalcea.net/wp-content/uploads/2014/02/oltchim-6-feb1.jpg...

Jenant si penibil a fost si Cernev (vedeti video) care rânjea tâmp la tot ce spunea Gerea (uitati-va si-n poza) si care s-a transformat in avocatul lui Gerea (infruntand jurnalistii) cand Gerea a fost luat la intrebari cu privire la restantele salariale ale salariatiilor si disponibiliizatilor de la combinat. Cernev sustine ca restantele salariale vin de la inceputul anului 2013. Ii aduc aminte, pentru ca are memoria scurta sau selectiva, ca daca ar fi fost asa acestea ar fi fost la masa credala. La data intrarii in insolventa au fost doua chenzine restanta: lichidarea lunii decembrie 2012 - care printr-un artificiu a fost scoasa de la masa credala (si bine ca a fost scoasa) fiind platita de AJOFM; avansul lunii ianuarie 2013 - care a ramas la masa credala. Cernev sa bage la cap si sa nu mai minta sau sa mai dezinformeze.

Cernev nu a invatat nici pana acum ca un lider de sindicat este aparatorul drepturilor membrilor de sindicat nu a patronatelor sau ale statului. Cei de la USG si cei de la Cartel Alfa au vazut din prima clipa ce hram poarta si ce urmareste Cernev si tocmai de aceea i-au dat un sut in dos aruncandu-l peste garduri.

Noi nu am invatat nici pana acum ca acest sarpe nu urmareste decat interesele lui personale.

Sa nu uite ce ne spunea cand faceam naveta cu trenul si cand a ajuns consilier din partea PUR ca el nu este cu politica dar trebuie sa mai faca un ban ("ca sa are ce sa manance si copiii nostri"). Asta este adevaratul Cernev: UN MARE OPORTUNIST. De ce nu pleaca la pensie? Pentru ca este UN MARE OPORTUNIST.