Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
CE ESTE ASTA?
Consideram ca dupa atatea interventii si semnaturi pe acest site, ministrul invatamantului, profesor din preuniversitar este in primul rand dator sa se autosesizeze si sa anuleze acest item in sensul de a il considera valid pentru toti elevii, indiferent de solutia data. Multumesc cititorilor si urmati-mi exemplul, sa taiem raul de la radacina al prostiei din aceasta tara! Succes tuturor elevilor pe data de 27.06.2012 pentru disciplina Matematica!
Suntem bulversati!
Subiect
Re:
Re:
Daca citesti in Gramatica Academiei - ceea ce nu-i putem cere unui elev de 14 ani, sper - vei vedea ca intr-o astfel de situatie ambiguitatea este data de intonatie, de ceea ce se numeste emfaza. In ex. sa zicem, "Elevul este premiantul", daca accentuezi pe "elevul", este subiect, dar daca accentuezi pe "premiantul", acest termen devine subiect (ca sa pastram aceeasi parte de vorbire). Si ar mai fi alte motive, le-a scris Dindelegan pe undeva. Oricum, simplul fapt ca acest subiect da nastere la atatea controverse in randul profesorilor - ce sa mai zicem de elevi, saracii - e o dovada clara ca s-a facut un abuz, depasindu-se nivelul mediu cerut de metodologie. E o bataie de joc la adresa copiilor care invata si care nu bifeaza "la nimereala".
Re: CE ESTE ASTA?
#1452: Bobobobobo - CE ESTE ASTA?
CORECT !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Re: Acesta este adevarul :)!
#1401: Claudiu din Deva - Acesta este adevarul :)!
In primul rand, apreciez ca ai venit cu un argument logic.
In al doilea rand, vreau sa spun ca aceasta constrangere pe care tu o faci, poate facuta cat de subiectiv doreste cel care o face, astfel incat pentru el sa iasa tot la fel.
Pe acelasi model pe care tu ai facut constrangerea, pot sa fac si eu urmatoarea constrangere:
Faptul jenant este dificultatea.
Se observa ca este total diferit, dar are acelasi inteles.
Faptul jenant nu este dificultatea. (Se observa din nou, ca se poate face acest lucru)
Constrangerea e doar un lucru care-l poate face pe elev sa inteleaga mai bine sintaxa frazei, iar in timpul scolii se poate invata diferit, in functie de profesor si poate fi facuta cat de subiectiv vrei tu, astfel incat sa iasa, pana la urma, asa cum vrei tu.
La problema cu "jena este dificultatea" si "jena nu este dificultatea", intr-adevar, pot spune ca nu se poate stabili in scris care este subiectul si care este numele predicativ, ci doar in vorbire, in functie de intonatie si accentul pus.
Bafta in continuare!
Fiti atenti!
1. Daca erati voi in locul nostru si noi va injuram ca vreti sa faceti dreptate ce faceati?
2. Sunt bune ambele variante.
3. Profesorii din toate scolile se contrazic pe aceasta tema pentru ca unii zic ca este subiectiva si unii zic ca este predicativa deci daca ei nu stiu noi de unde sa stim?
4. Ministrul nu stie sa lege doua cuvinte si mai vrea ca noi sa stim..
5. Nu este corect ca cei care au pus predicativa si este corect sa fie depunctati si acele 6 puncte sa ii intoarca din drum si sa nu mai poata intra la liceul dorit...
Si pana la urma daca voi erati in locul nostru ce faceati domne nu vroiati sa faceti dreptate? Sa va dea punctele? Daca se alegea predicativa in loc de subiectiva? Eram invers si noi nu am fi votat atunci pentru ca nici voi nu ati votat acum pentru noi!
Sa va fie rusine atat va spun! Inainte sa comentati ganditiva ca unii copii au avut emotii sau poate au pus bine dar nu s.a luat decat una din ele in considerare.
Faceti cu noi dreptate si semnati petitia!
Macar daca nu ne da tot punctajul macar sa ne dea jumatate!
Re: Re: Re:
ar trebui sa se dea acuma 6 puncte la toti cei care au raspuns cu B si C numai sa realizeze greseala enorma la nivel de tara!
!!! ---------------- PETITIE ---------------!!!
http://www.petitieonline.com/evaluare_nationala_punctaj_maxim_pentru_toti_elevii
Re:
s-a pus problema de a se adauga predicativa,nu de a se inlocui subiectiva cu predicativa.eu cred ca scrie clar
Re:
domnule prof. dar dumneavoastra ce raspuns considerati ca e corect? astep o justificare,nu va feriti de raspuns... sunt un elev....
Re: Subiect
nu inteleg faza cu nedreptatiti , draga mea iei 6 puncte orice ar fi ...stresul este la cei cu predicativa asa ca stai calma ca nu-ti ia nimeni punctele !:|
| This discussion has been closed. |