Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
Re: Re:
#9: - Re: Mori prietene. Luand modelul "cine se scoala de dimineata departe ajunge sau cine se scoala de dimineata este prost" ,se reliefeaza faptul ca sunt amandoua SB doar ca in prima avem predicat verbal si in a 2a nominal. Romana asta!!
Re: esti prost de puti. De ce te doare ca se puncteaza si predicativa nu pierzi nimik tu
Re:
Intr-adevar! Esti neindreptatit/a, dragul/draga meu/mea! La felul in care te exprimi se vede ca ai avut destula inteligenta sa gandesti si sa-ti dai seama ca varianta corecta este subiectiva. De aia se duce dracului Romania!
sb
Re:
Sunt total de acord.
Si plus de asta, nu mi se pare absolut deloc normal sa suferim noi pentru greseala lor, adica de ce sa ni se injumatateasca punctajul? E greseala lor, nu trebuie sa ne pedepseasca pe noi. Normal acum ca toti cei care au scris predicativa vor 3 puncte... Ma gandesc ca ori lasam asa cum e, respectiv subiectiva, ori acordam cate 6 puncte tuturor celor care au ales cate una dintre aceste 2 variante.
Mi-e scarba de ce se intampla aici, dar nu ma mir, suntem in Romania, fratilor, poate pe viitor, inainte de a se face subiectele, Ministerul va avea grija ca acestea sa fie verificate de oameni vizati in domeniu.... nu de toti analfabetii.
RUSINEEE!
Re:
#2: - Mie mi se pare ca cei ca tine merita sa aiba lucrarea anulata...
Să o luăm logic... !!!
Nu vi se pare normal să existe un subiect mai greu care să facă departajarea? Anul trecut la mate a existat un astfel de subiect, și atunci a făcut toată lumea gură. Că numai de atât suntem noi în stare, să comentăm ca niște țărani. Vreți să luați toți 10? Nu prea e posibil. Acceptați dracu faptul că ați greșit.
Examen
Luam un exemplu: "Acesta este premiantul", numele predicativ este "premiantul", formand predicatul nominal "este premiantul" si IN NICIUN CAZ "Acesta este", "Acesta" fiind subiectul.
Acum, inlocuind "Acesta" cu "Ceea ce ma jeneaza" si "premiantul" cu "dificultatea" iese exact propozitia data la examen, iar "Ceea ce ma jeneaza" ia rolul subiectului, deci este subiectiva.
P.S.: Eu am dovedit, acum astept sa-mi dovedeasca cineva (repet, fara sa modifice vreun cuvant din propozitie sau pozitia acestuia) ca ar putea sa fie predicativa.
,,Jena este dificultatea rasfoirii '' .. asta sunt romana ?
Re: Predicativa
Trebuie s-o gandim asa cum este pusa, nu prin schimbare fundului ... fratilooooooor, impacati-va cu ideea ca traim in Ro
Re: taci ca esti prost .se pot interpreta ambele variante .nu a zis nimeni ca C e gresit doctore
Re:
Un profesor nu vorbeste in asemenea hal. Vedeti ca ati mancat niste litere. Si apoi, stiti reclama aceea, "noi suntem cetateni europeni si avem drepturi", deci, de ce sa ne tinem ciocul mic, domnule profesor care i-a invatat bine pe elevi sai?
Este un subiect cu o dificultate mult prea mare pt un elev. Raspunsul este interpretabil si depinde de mai multi factori, printre care si intonatia, emfaza etc. Nu putem pretinde copiilor sa studieze Gramatica Academiei la clasa a VIII-a. Au fost dezavantajati tocmai elevii pregatiti, care au gandit si nu au bifat "la nimereala"!
| This discussion has been closed. |
Asa ca mediocrilor, "ciocu mic".
Un profesor care i-a învățat bine pe elevii săi.