Parintii si profesorii nu vor clasa pregatitoare in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Parintii si profesorii nu vor clasa pregatitoare in scoli


Musafir

#76

2012-01-24 10:55

Copiii sunt si asa foarte solicitati sa scrie si sa invete din cls.intai,iar grupa 0 ar insemna un an si mai greu inainte de a incepe greul cel mare.Conditiile in scoli sunt jalnice pentru un copil asa de mic si cel mai mult ma deranjeaza mizeria.

Musafir

#77

2012-01-24 13:37

Sa pastram putinele lucruri bune pe care le mai avem...

Musafir

#78

2012-01-24 16:30

ganditi-va si la copiii nostri. in scoli nu s-au luat masuri pt. primirea lor, in gradinite nu au fost pregatiti pt. plecarea la scoala. ca parinti avem nevoie de timp sa ne pregatim si noi pt. plecarea la scoala a copiilor, sa gasim si noi scoala optima pt. ei, cadrul didactic potrivit personalitatii copilului. asta ca sa punctam doar cateva pct. de luat in seama.

Musafir

#79

2012-01-24 16:46

Speram ca macar anul acesta sa fie lasat pentru o trecere fireasca, asa cum in multe gradinite, in urma unui comunicta oficial afisat peste tot, se hotarase.
Daca este spre binele copilului, atunci sa ramana anul acesta clasa 0 la gradinita.
Este cumplit procesul de inscriere. Dupa ce am stat o noapte intregaa sa prindem un loc la cresa, fara succes, dupa ce am cautat o gradinita cu un an inainte, acum reincepem?
Cum se poate face ca la nivel national sa actionam legal si convingator?

Musafir

#80

2012-01-24 17:57

Varsta prescolara nu poate fi separata de invatarea prin joc.Exista un program de protectie a copilului.Ca sa-l inveti pe copil,trebuie sa-i respecti cei 7 ani de copilarie.SA-i invatam sa fie morali,nu intelectuali tampiti ,fara credinta.Ce facem? vrem roboti? Specia umana este in pericol.Nici o alta specie nu-si distruge puii!!!!!!!

Musafir

#81

2012-01-24 18:00

Rusine,ne distrugem copiii prin false programe departe de a-i pregati de viata.Nici o specie nu-si distruge copilaria puilor lor!

Musafir

#82

2012-01-24 22:02

In calitate de parinti ai unei fetite care va implini 6 ani in acest, constatam pe pielea si nervii nostri, ca aceasta initiativa NU este suficient de bine pretatita si sustinuta de realitatea din teren.
Consideram ca impartirea copiilor in doua grupe in functie de data nasterii este profund discriminatorie si arbitrara. De ce nu se autosesizeaza Consiliul pentru Combaterea Discriminarii ? Oara chiar este constitutionala o astfel de impartire ?
De ce se forteaza intrarea in scoli a acestor copii, fara o perioada de tranzitie si pregatire adecvata a infrastructurii necesare, a programei de invatamant si a formarii cadrelor didactice?
Nimeni nu are de castigat din acest demers- nici macar iluzoria statuie a d-lui Ministru Funeriu !
Nu dorim exeperimente pe copiii nostri !
Dorim pentru ei scoli bune, cu cadre didactice bine pregatite nu sa ajungem in mod aleatoriu repartizati la o anumita scoala, numai pentru a se asigura acolo postul postul unor anumite cadre didactice !
De ce inscrierea se face electronic numai pentru clasa O nu si pentru clasa I ?
Ce vor face copiii care acum sunt in grupa mare si nu intra in grupa pregatitoare ? Repeta grupa mare?
In acest fel acesti copiii nu vor evolua si nu vor invata nimic nou !
De ce nu se implementeaza treptat aceasta schimbare?
Ne deranjeaza ca implementarea se face fortat si nu cu acordul sau consultarea parintilor, care sunt singurii in masura sa ia cele mai bune decizii pentru copiii lor !
PE noi parintii NU ne intereseaza si NU ne deranjeaza faptul ca suntem tara cu nivelul de varsta cel mai mare care incepe ciclul primar din Europa . Este o statistica si atata tot. Avem noi infrastructura scolara a altor state dezvoltate din Europa ca sa ne comparam cu ele?
Ce vor face copiii nostri vor utiliza aceleasi grupuri sanitare cu elevii de clasa a VIII-a sau de liceu care fumeaza prin toalete? S-a gandit cineva din "Specialistii Ministerului" la astfel de probleme?

Musafir

#83

2012-01-24 22:32

Bine ca nu duceti copiii la scoala de la varsta de 3 ani .Le furati copilaria

Musafir

#84

2012-01-25 01:32

Legea Invatamantului a fost aprobata prin asumare , nu prin dezbatere !!!

Musafir

#85

2012-01-25 08:33

Copiii nostri sunt si copiii vostri!

Musafir

#86

2012-01-25 10:28

cadrele didactice din gradinite s-au aratat eficienta in pregatirea prescolarilor. Nu stricati un sistem care functioneaza bine!

Musafir

#87

2012-01-25 14:43

lasati copiii sa se bucure de copilarie. nu furati un an din viata copiilor, cand ei ar trebui sa se joace, sa nu aiba nici o grija voi ii duceti si-i lipiti de bancile scolii. prea devreme vreti sa-i maturizati.

Musafir

#88

2012-01-25 15:59

Nu avem spatii adecvate unor asemenea clase. Nu ca acele carora vrem sa le „copiem” sistemul.

Musafir

#89

2012-01-25 16:02

vreau sa ramina in gradinite

Musafir

#90

2012-01-25 17:05

Rolul principal al gradinitei este acela de a PREGATI COPIII PENTRU ACTIVITATEA SCOLARA!De cand educatoarele si-au pierdut competentele de a pregati copiii pentru scoala,ele facand dintotdeauna acest lucru.Copiii au intrat la scoala, in clasa I, si la 6, si la 7 ani,grupa mare/grupa pregatitoare fiind parte a ciclului prescolar.
riana

#91 Re:

2012-01-25 17:57

eugenia bondar
Musafir

#92 Spune nu grupei/clasei pregatitoare in scoli!

2012-01-25 19:37

S-a investit in gradinite in mobilierul adecvat dezvoltarii fizice, cursuri de perfectionare privind metode si procedee ce pot fi folosite corespunzator varstei acestor copii de pana la 6 ani. Bani nu sunt in vistieria tarii , ca doar acesta parea a fi motivul taierii celor 25% din salariu. Daca tara e in criza, de ce sa se risipeasca bani in alt mobilier, pregatirea altor cadre ce vor preda acestor copii?! Pana acum acestia  au fost pregatiti pentru scoala in gradinite de catre educatoare, la grupa pregatitoare. De ce nu s-a introdus generalizarea(obligativitatea) grupei pregatitoare in gradinite?! Era doar o sintagma ce nu costa decat doar cateva secunde si nimic mai mult!

mihaela

#93

2012-01-25 19:45

sa ma iertati ,dar acum 33 ani ,la psihologie ,am invatat ca de la nastere si pana la intrarea in scoala,copilul invata prin joc.Acum a aflat si domnul ministru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! si cred ca de aceea nu stie ce este clasa pregatitoare!!!!!!!!!!
elenarares

#94 clasa o

2012-01-26 12:59

Suntem satui de toate legile pe care ei au incercat sa ni le bage pe gat cu forta . Suntem satui sa ne oblige sa facem ceea ce ei ne ordona .
In privinta aceste clase O ,trebuia facut mai intai un sondaj printre parintii care sunt direct implicati , sa se faca SONDAJE in toate gradinitele din tara ,si dupa aceea sa se ia o hotarare .
Ar trebui sa mergem la ministerul invatamantului sa-l intrebam pe domnul Oblio (Funeriu), dupa ce criterii a aprobat el aceasta lege .
Singurul lucru pe care l-am priceput eu din spusele lui ,este ca vezi-doamne ,acum toti copii inclusiv cei care nu aveau bani de gradinita vor putea sa intre in clasa o pe gratis. Deci sa nu se mai plateasca pregatitoarea la gradi. Dar ,daca el vrea sa intre toti copii la clasa o ,de ce toti parintii se duc din ianuarie sa prinda loc ,de frica_ca le va ramane copilul pe di-nafara.
Domnule ministru sunteti complet incompetent, da-ti ordine si noi trebuie sa jucam asa cum ne ordonati .

Toti cei care citesc aceste randuri sa ia link-ul acestei pagini si sa-l puna pe status la messenger ,si sa-l trimita chiar mai departe prin mail tuturor cunoscutilor.

Si cei care vor sa picheteze ministerul invatamantului sa anunte presa ,sa aflam cu totii ,sa ne unim pentru binele copiilor nostri.
gabriela

#95

2012-01-26 13:54

sa nu uitam ca fiica d-nului Funeriu nu invata in tara.
O fi stiind dansul de ce.


Musafir

#96

2012-01-26 15:00

A propos de subiect, vreau sa va spun ce se va intampla in scoala fiicei mele si in alte cateva pe care le stiu din discutiile cu colegii de serviciu: din lipsa de spatiu (clase) va trebui sa se organizeze cursuri dupa-masa. Atunci clasele care vor avea cursuri dimineata, nu vor mai putea tine semiinternatul, la fel, cele care vor avea cursurile dupa-masa. Unde mai pui ca e foarte obositor sa ai cursuri de la ora 12-13 incolo, mai ales iarna cand la 16 nu mai ai lumina naturala si trebuie sa le tii la lumina artificiala. O stiu pe propria piele, pentru ca la randul meu, am avut ore in clasele 6-a si a 7-a dupa masa. Din acel moment am acumulat obosela care se recupera foarte greu.
Deci, vor fi sacrificati copii din clasa 0, care nu vor mai putea sa doarma la scola, pentru ca nu exista dotarile corespunzatoare, si vor fi sacrificate inca alte 2 clase (vezi ce scriam mai sus).
Apoi, fiica mea a facut la gradinita grupa pregatitoare, grupa din care a trebuit sa plece cu cunostinte privind cifrele (scriere si recunoastere), majusculele (recunoastere), a facut limba engleza, cunostinte despre mediu (plante, animale fenomene din natura). Eu cred ca este destul, nu vad ce li se poate cere mai mult la nivel de scoala unor copii care inca trebuie sa se mai si joace, si, de fapt, ponderea jocului este mai importanta.
Deci, de ce nu este bine sa se faca grupa pregatitoare la gradinita, asa cum este si acum si trebuie sa sacrificam, de fapt, mai multe categorii de varsta de copii?
S-au gandit cei de la minister la aceste aspecte? tare mi-as dori sa imi si raspunda cineva, de preferinta din cei cu putere de decizie din minister, la cele semnalate!!!
Alexandra

Musafir

#97

2012-01-26 16:34

Clasa pregătitoare nu este absolut necesară, solutia este repetarea clasei I in cazul cand copilul nu atinge standardele de trecere in clasa aII-a.

Musafir

#98

2012-01-26 18:17

Inca o generatie de sacrificiu. Nu este de ajuns ca eu am fost generatie de sacrificiu in perioada 1990 -1994 la liceu si mai apoi la facultate ? De ce trebuie sa faceti experimente acum si pe copiii mei ?
ainegeu

#99 gradinita e treapta a invatamantului

2012-01-26 19:02

Pana acum invatamantul era socotit treapta a invatamantului romanesc, nu-i asa? Spunea domnul ministru ca la noi se incepe scoala la o varsta mult mai mare decat in tarile europene. Atunci de ce in materialelele ce au fost prezentate celorlalte tari nu se spune despre faptul ca ai nostri copii din Romania merg intr-o unitate de invatamant inca de la 3 , chiar de la 2 ani si cateva luni. Si inafara sistemului au ramas putini copii, toti cei ai caror parinti au fost interesati, au gasit locuri in gradinite, astfel incat unele grupe au fost supradimensionate. Sa inteleg ca domnii din minister nu stiu sa pledeze cauza, ori doresc doar o schimbare de dragul schimbarii. Lasati copiii sa se joace, sa invete jucandu-se in gradinite! Iar banii ce s-ar cheltui cu investitii in infiintarea clasei O sa se dea direct familiior copiilor care nu au mijloace sa se imbrace corespunzator, sa manance indeajuns, sa mearga intr-o tabara de copii fara plata, sa aiba rechizite si jucarii. Toti copiii doresc sa invete, numai ca unii nu pot iesi in zdrente pe usa, asa ca nu vor veni nici la scoala , daca nu au mijloacele necesare! Aveti bani? Dati-i direct copiilor si nu ii risipiti in zadar!

Musafir

#100

2012-01-26 19:05

Peste cativa ani vor fi numai super oameni.......