Parintii si profesorii nu vor clasa pregatitoare in scoli


Musafir

/ #82

2012-01-24 22:02

In calitate de parinti ai unei fetite care va implini 6 ani in acest, constatam pe pielea si nervii nostri, ca aceasta initiativa NU este suficient de bine pretatita si sustinuta de realitatea din teren.
Consideram ca impartirea copiilor in doua grupe in functie de data nasterii este profund discriminatorie si arbitrara. De ce nu se autosesizeaza Consiliul pentru Combaterea Discriminarii ? Oara chiar este constitutionala o astfel de impartire ?
De ce se forteaza intrarea in scoli a acestor copii, fara o perioada de tranzitie si pregatire adecvata a infrastructurii necesare, a programei de invatamant si a formarii cadrelor didactice?
Nimeni nu are de castigat din acest demers- nici macar iluzoria statuie a d-lui Ministru Funeriu !
Nu dorim exeperimente pe copiii nostri !
Dorim pentru ei scoli bune, cu cadre didactice bine pregatite nu sa ajungem in mod aleatoriu repartizati la o anumita scoala, numai pentru a se asigura acolo postul postul unor anumite cadre didactice !
De ce inscrierea se face electronic numai pentru clasa O nu si pentru clasa I ?
Ce vor face copiii care acum sunt in grupa mare si nu intra in grupa pregatitoare ? Repeta grupa mare?
In acest fel acesti copiii nu vor evolua si nu vor invata nimic nou !
De ce nu se implementeaza treptat aceasta schimbare?
Ne deranjeaza ca implementarea se face fortat si nu cu acordul sau consultarea parintilor, care sunt singurii in masura sa ia cele mai bune decizii pentru copiii lor !
PE noi parintii NU ne intereseaza si NU ne deranjeaza faptul ca suntem tara cu nivelul de varsta cel mai mare care incepe ciclul primar din Europa . Este o statistica si atata tot. Avem noi infrastructura scolara a altor state dezvoltate din Europa ca sa ne comparam cu ele?
Ce vor face copiii nostri vor utiliza aceleasi grupuri sanitare cu elevii de clasa a VIII-a sau de liceu care fumeaza prin toalete? S-a gandit cineva din "Specialistii Ministerului" la astfel de probleme?