S.O.S. ALIENAREA PARENTALA DISTRUGE COPILARIA! STOP ALIENARII PARENTALE!


Musafir

#1

2016-04-25 19:43

Orice modalitate prin care incercam sa sensibilizam opinia publica, mass-media si autoritatile cu privire la fenomenul alienarii parentale, care risca sa ia amploare in Romania trebuie utilizata.

Musafir

#2

2016-04-25 19:55

Copiii mei sunt alienati de 1 an de catre tata si bunica paterna. Acesti copii au fost manipulati si luati de langa mama lor, in 2015, in Saptamana Patimilor, in Vinerea Mare!!!
Acum isi refuza total mama, insa sunt paziti constant de tata sau rudele acestuia. Copiii mei nu au libertatea exprimarii de 1 an de zile si nu au mai petrecut nici un minut singuri cu mama lor, incepand cu 10 aprilie 2015. Am 6 hotarari judecatoresti care stabilesc domiciliul copiilor la mama, si nu-mi pot lua copiii fizic!!!
Cezar si Sabin au dreptul la o viata normala, in care sa nu fie impovarati de responsabilitatea pusa in carca de catre propriul tata!
Rog procurorii sa isi faca treaba si sa nu mai claseze cazul, din comoditate , invocand refuzul copiilor, refuz produs de propriul tata si de bunica paterna care nu ii scapa din ochi, ca nu cumva mama care le-a dat viata, sa le transmita dragostea ei!

Rog solutii radicale si rapide pentru rezolvarea tuturor cazurilor de abuz emotional! Abuzul emotional este mult mai grav si decat abuzul fizic, pentru ca uneori implica si abuz fizic, pana ce copilul se supune alienarii!

 


Musafir

#3

2016-04-25 20:21

Trăiesc a doua oară în viața mea acest fenomen. Prima dată în calitate de a doua soție când am fost alienați eu și soțul meu de către mama băiatului lui. Acum în calitate de bunică, nu mi-am mai văzut nepoata de 7 luni de zile. Fiica mea nu reușește să pună în executare 3 hotărâri judecătorești în care este stabilit domiciliul fetei la mamă.

Anonymous

#4 Suntem puternici si suntem uniti! Copiii nostri au o sansa!

2016-04-25 20:24

Am trait sentimentul, insa nu putem sta cu mainile in san, putem face mai mult!


Musafir

#5

2016-04-25 20:51

Pentru ca Interesul superior al copilului să nu rămână doar o expresie juridică, e necesar să i se acorde valoare prin propria conștiință și aplicarea DE ÎNDATĂ, deoarece copilul nu e o noțiune, el e ființă umană cu drepturi și are nevoie de protecție, atenție și valori pentru a deveni OM.

Musafir

#6

2016-04-25 21:09

Trec prin aceasta situatie si ma gandesc la fetita mea , am dovezi si stiu ca nu este bine cu mama ei si cu actualul amant , detin si foto cum a arso cu tigara pe mana si procesul verbal de la judecatorie cum fetita spune ca este obligata si fortata sa spuna ca mama ei ia spus sa spuna asa , si ca eu nu sant tata ei, si actualul amant

Musafir

#7

2016-04-25 21:28

Am trecut prin aceasta situatie anul trecut in timpul procesului de divort;mai bine spus fetita mea ,din pacate a suferit cel mai tare caci a fost obiectul principal al acestui monstuos sindrom cauzat de oameni inconstienti.

Musafir

#8

2016-04-26 04:35

Abuzul emotional la care este supus copilul de catre parintele alienant este la fel de periculos ca abuzul fizic sau abuzul sexual. El lasa urme de nesters in sufletul copilului pe toata viata. Durerea parintelui exclus nu poate fi descrisa in cuvinte. Confruntarea cu un caz de alienare parentala e una dintre cele mai dificile si dureroase experiente pentru un specialist, in conditiile in care nu exista prevederi si masuri clare in acest sens...

Musafir

#9

2016-04-26 06:17

In acord cu efectele negative ireversibile ale alienarii parentale.

Musafir

#10

2016-04-26 07:26

Pentru ca sunt de acord cu ceke de mai sus

Musafir

#11

2016-04-26 13:20

Pentru ca agresivitatea a atins cote alarmante si copiii au de suferit.

Musafir

#12

2016-04-26 13:38

Cea mai vulnerabila grupa de varsta in ultimii 25 de ani au fost copiii. Copiii sunt supusi unui abuz emotional cronic datorita unui sistem de invatamant autoritarist care inca isi cauta caile moderne de predare-invatare interactive eficiente. O parte importanta a copiilor sunt supusi abuzurilor emotionale sau violentelor din partea parintilor din ignoranta, lipsa de educatie sau reauavointa a acestora. Numarul psihologilor scolari este total insuficient sau sunt prea putin luati in seama, fie de parinti, fie de profesori sau de conducerile scolilor. Nici la nivel gimnazial, nici la nivel liceal nu li se explica elevilor, in mod clar si precis, prin traininguri practice, ce drepturi si ce obligatii au, modul cum functioneaza si cum isi pot controla emotiile, cognitiile, comportamentele. Copiii nu au notiuni practice elementare asupra tehnicilor de dezvoltare a abilitatilor personale, de comunicare, a aptitudinilor, a metodelor de invatare, a valorilor morale. Copiii vor putea dobandi astfel informatii practice folositoare. Abuzul emotional sever asupra copiilor datorita alienarii parentale este o realitate semnificativa si crunta. El poate fi diminuat prin masuri legislatilve punitive, metode de depistare precoce, consiliere si interventie psihoterapeutica in timp util. Este atat de stufos si de greoi sistemul actual de semnalare a cazului in care copilul are o suferinta emotionala prin instrainarea de unul din parinti ! Copilul trebuie consultat mai intai de medicul psihiatru, care are contract direct cu Casa de asigurari de sanatate, apoi primeste recomandare pentru psiholog, pentru a beneficia de consiliere sau psihoterapie gratuita. Inca exista reticenta, rezistenta si prejudecati impotriva consultatiei psihologice sau psihiatrice. Este imperios necesar ca psihologii sa incheie contracte direct cu Casa de asigurari de sanatate pentru consiliere sau psihoterapie, desi o parte din servicii ar putea fi contractate si prin medicii psihiatrii. Cum se poate limita abuzul emotional sever asupra copiilor prin alienare parentala, altfel decat prin masuri coercitive severe, adecvate ? DE CE NU E PEDEPSITA ALIENAREA PARENTALA ASA CUM SE CUVINE ? DE CE NU RESPECTAM DREPTUL COPIILOR DE A AVEA O VIATA EMOTIONALA ECHILIBRATA ?

Musafir

#13

2016-04-26 13:50

Si eu am aceeasi problema, fiul meu este indoctrinat, faza severa ,
Liviu

#14 Un act criminal și atroce

2016-04-26 14:17

Copiii sunt distruși și folosiți într-un război absurd de răzbunare pe fostul partener. 

E timpul să spunem răspicat: copiii nu sunt arme, nu sunt coș de gunoi pentru emoții negative, nu pot fi victimele unui psihopat obsedat. 


Musafir

#15

2016-04-26 15:22

S.O.S. salvati copii alienati !

Musafir

#16

2016-04-26 16:50

Am semnat aceasta petitie, deoarece sunt trei ani de cand ma lupt sa imi castig dreptul de tata, dreptul de a fi alaturi de copilul meu, drept care mia fost si imi este incalcat de catre mama copilului meu, si de catre familia ei.

Musafir

#17

2016-04-26 18:48

Pentru ca alienarea parentala a atins cote de neimaginat in Romania, iar cadrul legislativ trebuie modificat si aplicat in regim de urgenta, astfel incat copiii fie protejati in faza incipienta de toate abuzurile emotionale care decurg din astfel de actiuni.
Ioan

#18 reglementare in acest moment...

2016-04-26 19:50

Prin Dispozitia nr. 2 din 12.02.2016 (Colegiul Psihologilor) se recunoaste alienarea parentala ca si forma de abuz psihologic (emotional) sever asupra copilului...

Legea 272 din 2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului vorbeste in art. 89 alin. 2 despre "abuz fizic sau mental"...

Tot acest act normativ mentioneaza si masurile pe care trebuie sa le ia institutiile statului in cazul in care se sesizeaza un abuz asupra unui minor... 

Art. 197 din Noul cod penal incrimineaza infractiunea de "rele tratamente aplicate minorului" ca fiind "Punerea in primejdie grava, prin masuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltarii fizice, intelectuale sau morale a minorului, de catre parinti sau de catre orice persoana in grija careia se afla minorul", fapta ce se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi. Problema cu aceasta reglementare este ca, in doctrina (a se vedea M. Udroiu si altii), se considera ca rele tratamente doar abuzurile fizice si de aceea consider ca este necesara sesizarea autoritatilor atunci cand detinem informatii cu privire la abuzuri.

Alienarea parentala este o problema noua cu care justitia din Romania nu s-a intalnit pana acum ca fiind reglementata si de aceea doar sesizarea cazurilor ar putea determina "educarea" reprezentantilor autoritatilor in domeniu.

Va recomand sa luati cele trei acte normative, sa le cititi si sa faceti demersurile legale de sesizare a autoritatilor pentru ca doar semnarea unor petitii online nu ajuta atat de mult precum credeti.

Doar cu zeci, sute sau mii de sesizari sau plangeri(sunt convins ca sunt mult mai multe cazuri) la autoritati si organele de urmarire penala putem sa aducem in atentie acest fenomen. 

 


Musafir

#19

2016-04-26 19:59

copilul trebuie protejat chiar si de parintii lui cand acestia abuzeaza copilul

Musafir

#20 Solidaritate!

2016-04-26 22:01

228 de semnaturi in numai o zi, va rog sa continuati!

 


Musafir

#21

2016-04-27 05:05

Trebuie să fim uniți și hotărâți, să spunem stop tuturor nelegiuirile.

Musafir

#22

2016-04-27 07:10

pentru ca sunt foarte interesata de acest subiect

Musafir

#23 Re: reglementare in acest moment...

2016-04-27 08:30

#18: Ioan - reglementare in acest moment... 

 Aşa-i, mama copilului meu l-a influenţat pe copil prin gânduri, fiindcă pe faţă, îl îndemna să vină cu mine în parc, îi spunea că eu îl iubesc, dar în gând, îi spunea să nu vină cu mine!Trebuie pedepsită, fiindcă gândurile ei au influenţat mai mult copilul decât gândurile mele.


Musafir

#24

2016-04-27 09:08

Pentru ca sunt in situatia asta....

Musafir

#25 Re: Re: reglementare in acest moment...

2016-04-27 11:39

#23: - Re: reglementare in acest moment... 

 Cu siguranta nu au fost numai gandurile ! Un copil care isi refuza parintele este un copil abuzat, si nu influentat de ganduri nespuse! Desigur, reactiile unui parinte alienator sunt necesare pentru identificarea acestuia si a comportamentului de "presupusa victima". Multumim pentru coment si demonstrarea tiparului! Mama ii spunea in parc sa mearga cu tatal, dar ce-ar fi sa ne spuna mama ce vorbea cu copilul inainte si dupa intalnirea cu tatal?????dar de ce mama nu lasa copilul in parc numai cu tatal, iar ea sa plece? Cat timp a muncit aceasta mama, ca bietul copil sa isi refuze tatal la intalnire??? Ne puteti spune , draga "mama"?