S.O.S. ALIENAREA PARENTALA DISTRUGE COPILARIA! STOP ALIENARII PARENTALE!

Quoted post

Ioan

#18 reglementare in acest moment...

2016-04-26 19:50

Prin Dispozitia nr. 2 din 12.02.2016 (Colegiul Psihologilor) se recunoaste alienarea parentala ca si forma de abuz psihologic (emotional) sever asupra copilului...

Legea 272 din 2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului vorbeste in art. 89 alin. 2 despre "abuz fizic sau mental"...

Tot acest act normativ mentioneaza si masurile pe care trebuie sa le ia institutiile statului in cazul in care se sesizeaza un abuz asupra unui minor... 

Art. 197 din Noul cod penal incrimineaza infractiunea de "rele tratamente aplicate minorului" ca fiind "Punerea in primejdie grava, prin masuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltarii fizice, intelectuale sau morale a minorului, de catre parinti sau de catre orice persoana in grija careia se afla minorul", fapta ce se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi. Problema cu aceasta reglementare este ca, in doctrina (a se vedea M. Udroiu si altii), se considera ca rele tratamente doar abuzurile fizice si de aceea consider ca este necesara sesizarea autoritatilor atunci cand detinem informatii cu privire la abuzuri.

Alienarea parentala este o problema noua cu care justitia din Romania nu s-a intalnit pana acum ca fiind reglementata si de aceea doar sesizarea cazurilor ar putea determina "educarea" reprezentantilor autoritatilor in domeniu.

Va recomand sa luati cele trei acte normative, sa le cititi si sa faceti demersurile legale de sesizare a autoritatilor pentru ca doar semnarea unor petitii online nu ajuta atat de mult precum credeti.

Doar cu zeci, sute sau mii de sesizari sau plangeri(sunt convins ca sunt mult mai multe cazuri) la autoritati si organele de urmarire penala putem sa aducem in atentie acest fenomen. 

 

Raspunsuri


Musafir

#23 Re: reglementare in acest moment...

2016-04-27 08:30:28

#18: Ioan - reglementare in acest moment... 

 Aşa-i, mama copilului meu l-a influenţat pe copil prin gânduri, fiindcă pe faţă, îl îndemna să vină cu mine în parc, îi spunea că eu îl iubesc, dar în gând, îi spunea să nu vină cu mine!Trebuie pedepsită, fiindcă gândurile ei au influenţat mai mult copilul decât gândurile mele.