Profesia de medic este liberala

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Profesia de medic este liberala


Anonymous

#1

2015-08-16 19:57

Consider ca fost o mare nedreptate incadrarea in pripa a profesiei de medic drept FUNCTIONAR PUBLIC.
Profesia de medic este LIBERALA, la fel ca si cea de avocat. Este inexplicabil cum s-a ajuns, pornind de la un caz nefericit, ca sa se incadreze drept functionar public, profesia de medic. Repercursiunile sunt dramatice si nefaste pentru intreaga populatie, atat pentru pacient cat si pentru medici. La peste 25 de ani de la revolutie, nivelul medical in Romania este sub nivelul european. Toata lumea este nemultumita, atat lumea medicala cat si beneficiarii - pacientii. Toti incearca sa plece in strainatate, atat medicii cat si cei ce isi pot permite sa fie tratati. Sistemul privat de sanatate nu poate rezolva decat consultatiile sau operatii de mica anvergura.
Salarizarea actului medical este injusta in prezent, nu recompenseaza eforturile si profesionalismul dedicat. Un medic format ajunge dupa terminarea uneia dintre cele mai dificile facultati, cu admiterea cu cea mai mare concurenta. Formarea abia dupa terminarea facultatii incepe cu rezidentiatul apoi cu specializarea si uneori cu supraspecializarea intr-un domeniu medical. Practic abia dupa 40-45 ani devii un bun specialist.
Plecarea in strainatate a medicilor formati devine foarte tentanta, pentru a fi retribuiti in Europa cu cca 8000 - 10.000 euro lunar.
In Romania, medicii sunt tensionati atat de conditiile adesea improprii in care lucreaza, de obligatiile noi aparute de a complecta documente digitale cu care nu au fost antrenati, de mass media cu presiunile de mal praxis, de salarizarea extrem de mica.
Rezolvarea ar fi fiscalizarea corecta a veniturilor, aspra pedepsire a conditionarii actului medical si a nedeclararii veniturilor. Prof Dr Stefan Cristea

Musafir

#2

2015-08-16 20:48

Profesia de medic trebuie așezată acolo unde îi este locul. Nu poate fi adusă la „rangul” de funcționar public.

Musafir

#3

2015-08-17 08:53

guvernul romaniei, justitia incalca cu nonsalanta legile uniunii europene in care se stipuleaza clar ca profesia de medic este una liberala ! CMdin romania de ce nu a atacat la avocatul poporului legea prin care medicul este declarat functionar public ? Astazi, culmea rusinii din sistemul Ponta, medicul este platit cu salariu de referinta de 600 lei din 2010, desi salariu minim garantat in plata este de 1050 lei inmultit cu clasa de salarizare !! legea 284/ 2010 nu s-a respectat niciodata ! azi dam mariri de salarii la puturosii din parlament, astia lucreaza doar doua zile pe saptamana !, dam mariri de salarii la tot aparatul administrativ guvernamental, dam bani la pensionarii din armata ( mita electorala viitoare) dar nu revenim asupra jignitorului salariu de referinta !! valabil pana la 01.01.2016 !! acest guvern a dat legi mai tampite decat legile date de Ceausescu ! sa impozitam tovarasi, da sa impozitam . Domnilor intr-o societate totul incepe cu respectul fata de omul muncii. Salariile sunt bunuri patrimoniale ! asa spune CEDO, atunci, frati romani de ce va bagati in buzunarul nostru ? de ce ne furati non stop ?

Musafir

#4

2015-08-17 09:36

Poţi alătura un OM care-ţi înlocuieşte inima bolnavă cu una sănătoasă ori te ridică din comă, de un funcţionar care-ţi verifică conturile şi biografia?

Musafir

#5

2015-08-18 05:53

pentru ca sunt medic si nu functionar public

Musafir

#6

2015-08-18 19:31

Doamnelor și Domnilor Medici, Nu vă faceți speranțe deșarte cu acest Parlament, cu acest Guvern, sau cu această Justiție.

Ei sunt puși pe căpătuială și nu-i interesează decât interesul personal, de grup, sau de clan. Ei trag spuza numai pe turta lor. Pentru restul au doar dispreț. 

Ei se tratează în străinătate deși avem Medici performanți în țară. Este și aceasta pe lângă un dispreț suveran încă o cale de a exporta cash. Acești bani ar putea rămâne în sistemul medical românesc.

Totuși, Damnelor și Domnilor medici, nu emigrați, nu ne lăsați. Nu ne lăsați pe mâna pe mâna „doctorilor” cu doctorate plagiate și nulitățile ce-i înconjoară.

Noi, cei care ne-am recâștigat sănătatea cu ajutorul Dumneavoastră precum și ceilalți care oricând pot fi și ei pacienți, avem datoria să Vă sprjinim în demersul Dumneavoastră și să-i tratăm așa cum merită pe toți cei ce ne fac și Vă fac viața povară.


Musafir

#7

2015-08-19 13:52

Sa ne arate dl. prim ministru, ministrul sanatatii si cel al finantelor cand si unde fac specializarea functionarii publici cate sase ani asa cum se face in chirurgie sau sa ne povesteasca functionarii publici cate chitante rup la doua noaptea, ora imaginara a unei urgente.
Nimeni nu vrea sa spuna ca suntem platiti in 2015 cu salariul din decembrie 2009 desi s-au scumpit toate, de la carburanti la gaze, electricitate, amenzi etc.
De ce unele spitale au cate 400 locuri libere ? acele paturi pot fi luate cu chirie de medici pentru a desfasura activitati private, evident cu plata catre spital a sumei negociate .
De ce nu se plateste operatia ? se plateste ziua hoteliera, se platesc analizele, se platesc materialele consumate, se platesc medicamentele, DAR OPERATIA DE CE NU SE PLATESTE ? Pentru un caz rezolvat spitalul primeste 1400 lei, dar cand spitalizarea costa 200.000 lei de unde se iau restul banilor ?? caz chirurgical complex cu trei reinterventii. Da este lipsa de personal mediu si auxiliar, nu uitati ca pentru o sora medicala nou angajata trebuiau sa se pensioneze altele sapte, deci un cadru medical face munca a sapte alte asistente ! SE scot posturi la concurs, dar ele nu sunt bugetate, tot gainarie se cheama. Ganduri bune domnilor guvernanti


Musafir

#8

2015-08-20 11:53

Pentru ca asa este normal daca ne consideram apartenenti secolului 21

Musafir

#9

2015-09-15 11:43

Scrie o petiție pentru desființarea refugiilor de tramvai din București înguste lipsite de garduri de protecție.