DOINA GRADEA, DEMISIA! ”CAP DE PORC” - AȘA SUNT NUMIȚI JURNALIȘTII DIN TVR CARE NU FAC SLUJ ÎN FAȚA PUTERII POLITICE

Comunicatul Direcției de Știri a TVR (joi, 3 mai 2018)

 

<<Noi, jurnaliștii Direcției de Știri a TVR, suntem consternați și indignați de limbajul folosit de președintele-director general Doina Gradea, la adresa unui reporter și a redacției în general.

Îi solicităm doamnei PDG să îi ceară scuze colegei noastre, un jurnalist onest și profesionist, care a acționat în interesul public.

În același timp, ne declarăm îngrijorați de disprețul pe care doamna Doina Grădea și domnul Eduard Dârvariu îl arată față de principiile și misiunea televiziunii publice și față de cei care încearcă să le respecte și să le pună în practică, într-un peisaj mediatic tot mai dificil și mai lipsit de reguli. O asigurăm pe doamna Doina Gradea că nu suntem ”hateri de profesie”, încercăm doar să ne facem meseria și să ne respectăm publicul, deși de cele mai multe ori nu este deloc ușor.

De Ziua Libertății de Expresie, dar nu numai, ne asigurăm telespectatorii că vom continua să respectăm regulile profesiei, misiunea TVR și interesul public și nu ne vom lăsa intimidați.>>

 

 

 

  • Lista de semnături este deschisă tuturor jurnaliștilor - nu doar din TVR - și, în egală măsură, publicului, al cărui interes legitim a fost slujit de jurnalista ”gratulată” cu apelativul ”cap de porc” de președintele director general al TVR, pentru că a îndrăznit să o supere cu prea multe întrebări pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. 

 

 

  • Cerem Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării să se sesizeze și să o sancționeze pe doamna Dona Gradea pe măsura abuzul verbal comis din postura sa de președinte director general și de superior ierarhic al jurnalistei astfel insultate. 

 

  • Cerem opoziției parlamentare să solicite audierea în parlament a Doinei Gradea, unde să dea seamă despre reperele la care se raportează în evaluarea jurnaliștilor din subordine și să dea explicații cu privire la cele afirmate în înregistrările de mai sus. 

 

Semnează această petiție

Completați formularul de mai jos pentru a semna această petiție creată de către Dora Vulcan. Autorul petiției va vedea toate informațiile pe care le furnizați în acest formular.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook