Declararea Zilei personajelor de basme si legende romanesti

    Noi suntem romani, datori sa pastram, respectam si sa purtam mai departe valorile si traditiile noastre romanesti, parte integranta din identitatea noastra nationala.

    Basmele si legendele noastre populare fac parte integranta din cultura si identitatea poporului roman. Astfel, toti eroii si personajele pozitive legendare, atat de indragite de generatii intregi de copii, constituie modele de eroism, demnitate, integritate morala si spirituala, calitati ce caracterizeaza dintotdeauna intreg poporul romanesc.

    Din iubire pentru fiii, nepotii si stranepotii nostri, dar si pentru promovarea si pastrarea identitatii noastre romanesti, sustin "nasterea" unei Sarbatori/Zile a personajelor de basme si legende romanesti, in locul celei de "Halloween", unde sunt incurajate vrajitoria, stregoneria, practicile oculte si vampirismul, etc..Halloween este pentru americani o importanta sursa de venituri materiale, prin vanzarea tuturor produselor destinate sarbatoririi ocultului. Ca cetatean roman, iubitoare a valorilor si traditiilor romanesti, eu nu incurajez cresterea veniturilor altor popoare, care-si promoveaza nonvalorile moral-spirituale.

     In schimb, sarbatorirea frumoaselor noastre personaje din basmele si legendele populare, in preajma vacantei de vara, ar fi un prilej minunat pentru copiii si nepotii nostri - care sunt VIITORUL, de a aprecia si sarbatori cu bucurie VALORILE CULTURALE SI IDENTITATEA NOASTRA NATIONALA. Acest fapt ar putea contibui enorm si la dezvoltarea si cresterea lor armonioasa, alegandu-si dintre cele mai frumoase modele de viata, de la care vor invata curajul, demnitatea si ospitalitatea, purtand mai departe intelepciunea si integritatea spirituala si morala a poporului acestuia, binecuvantat.


Cornelia Laura Gheorghe    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook