🛑 Cerem Urgențe Stomatologice în Vâlcea! 🦠 😷 👨‍⚕️ 🦷

thumb31.jpg

..Pentru oamenii care suferă în izolare, în nebunia Coronavirus! ..Pentru persoanele care chiar au nevoie, neputând apela nicăieri la acest serviciu!

În această perioadă dificilă, vrem să venim în sprijinul populației și al Spitalului Județean din Vâlcea și cerem desfășurarea serviciului de urgență în cadrul clinicii Denta Clinic din Str. Calea București Nr. 193A, având în vedere că în serviciul de urgență al Spitalului Județean Vâlcea nu se pot asigura urgențele stomatologice în condițiile actuale de pandemie cu Coronavirus.

De ce NU poate asigura Spitalul Județean serviciul de urgențe stomatologice:

 • Lipsa materialelor de protecție—măști, halate chirurgicale, mănuși, ochelari;
 • Lipsa materialelor și aparaturii specifice stomatologice—materialele uzuale care se folosesc în manoperele de urgență (soluții de dezinfecție a canalelor radiculare, freze pentru îndepărtarea microorganismelor care afectează camera pulpară, ace endodontice, lampă pentru sterilizarea aerului etc.);
 • Lipsa personalului calificat pentru intervenții stomatolgice de urgență care să facă față unui număr mare de solicitări—medic chirurg dento-alveolar, pedodont, endodont și asistenți;
 • Triajul strict care se impune în aceste condiții îngreunează accesul pacientului și al însoțitorului la serviciile de urgență stomatologică;
 • Există riscul ca Spitalul Județean din Vâlcea să devină spital de gradul 1 și să între în carantină totală;
 • Sunt subdimensionați ca spațiu și posturi de lucru—au doar un scaun stomatologic.

De la instituirea ordonanței din 21.03.2020, am primit deja peste 100 de apeluri cu urgențe stomatologice (în special copii 8-10 ani) pe care nu le putem trata și nici nu știm unde să îi îndrumăm.

De exemplu:

 • Gabriela S. – i-a picat lucrarea cu măsea cu tot și i-au rămas niște resturi care o dor foarte tare—riscul de suprainfecție a alveolei dentare care în mod normal necesită eliminarea resturilor dentare și chiuretarea locului. Risc major de septicemie.
 • Alexia C. – o doare măseluța, are o carie la ea—are o pulpită acută care netratată poate să ducă la abces cu febră.
 • Bogdan L. – o doare măseaua de minte—pot fi două situații: 1. are o pulpită acută care netratată poate să ducă la abces submandibular care se poate trata doar în cadrul secțiilor BMF (buco-maxilo-facial) dacă nu se intervine de urgență sau 2. Pericoronarită, inflamația și infectarea spațiului parodontal la nivelul molarului de minte care poate să ducă la abces submandibular.
 • Natalia A – abces dentar—pacientul este umflat, dacă nu se intervine de urgență, situația se poate complica impunându-se deplasarea într-o secție de BMF în alt oraș, în afara Râmnicu Vâlcea.
 • Teodora M. – febră, părintele nu poate identifica dacă are abces sau doare pentru că erupe un dinte nou—părintele nu poate identifica dacă inflamația parodontala este dată de un abces sau de erupția premolarului.

Urgențele stomatologice (medico-dentare) sunt următoarele:

 1. Hemoragia postextracțională
 2. Durerea datorată pulpitei acute
 3. Durerea datorată parodontitei apicale acute
 4. Pericoronarita dinților incluși
 5. Alveolita postextracțională

Denta Clinic poate asigura toate serviciile de urgențe stomatologice și își asumă toate riscurile pentru a ajuta populația de la cei mici la adulți. Avem o experiență de 12 ani în care am rezolvat peste 20.000 de cazuri în urgență.

Putem asigura serviciul de urgențe pe timp de zi în Vâlcea cu o echipă de șase medici specialiști și 10 asistente, în ture, conform ordonanței guvernului.

Denta Clinic s-a pregătit cu materialele necesare desfășurării urgențelor stomatologice pe timp de criză Coronavirus, materiale constând în halate chirurgicale de unică folosință, mănuși chirurgicale de unică folosință, măști, ochelari, viziere. Clinica dispune de spațiu suficient pentru trierea și izolarea pacienților la o distanță  minimă de doi metri. Clinica are în dotare lampă UV de sterilizare (nebulizare) a aerului după fiecare pacient, cu pauză de minim două ore între pacienți.

➡️ Semnează și tu petiția ACUM pentru a avea cât mai curând Serviciul de Urgențe Stomatologice în Vâlcea, la Denta Clinic.

Avem nevoie de peste 10.000 de semnături din partea voastră pentru a convinge DSP (Direcția de Sănătate Publică) și Colegiul Medicilor Stomatologi din Vâlcea de necesitatea serviciului și să ne dea Acordul de funcționare în regim de Urgență Stomatologică în pandemia de Coronavirus.

Ajutați-ne ca să vă ajutăm!

petitia_la_DSP.jpg


Dr. Ciprian Deaconu, CEO Denta Clinic    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Dr. Ciprian Deaconu, CEO Denta Clinic să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook