CERE DEMISIA SI JUDECAREA LUI IGOR DODON PENTRU ÎNALTĂ TRĂDARE DE PATRIE

Igor Dodon, actualul președinte al Republicii Moldova, în mai puțin de un an de la validarea mandatului, a întreprins acțiuni care denotă angajamentul său în a apăra interesele Rusiei și a încuraja separatismul în Republica Moldova.

• Dodon susține regimul separatist de la Tiraspol prin acțiuni și declarații - depune flori la mormantul cazacilor care au ucis și violat în timpul războiului de agresiune a Rusiei împotriva RM,; decorează militari ruși ai armatei a 14-ea, care au luptat împotriva regimului constitutional al RM în 1992;

•Dodon finanțează din surse oculte acțiuni populiste, utilizează reședintele de stat în scopuri private, ceea ce constituie acte grave de coruptie în proportii deosebit de mari/la nivel inalt.

•Dodon stimulează tendințele separatiste din autonomia găgăuză.

•Dodon și-a asumat în numele cetîțenilor datoria de 6 mlrd dolari pentru gazele naturale, consumate în zona separatistă din stânga Nistrului.

Toate aceste acțiuni și multe altele constituie argumente suficiente pentru a cere demiterea lui Igor Dodon din funcția de președinte al RM, pentru înalta trădare de patrie, în conformitate cu Constituția RM, art.85.

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Vă rugăm să verificați inbox (și folderul pentru mesaje nedorite).