Castigam dreptul de a avea accesul la dosarul medical al membrilor familiei internati in spitale.

Potrivit prevederilor Legii nr. 46/2003, legea drepturilor pacientilor, toate informatiile privind starea pacientului, rezultatele investigatiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidentiale chiar si dupa decesul acestuia.

Iformatiile cu caracter confidential pot fi furnizate numai in cazul Tn care pacientul isi da consimtamantul explicit sau daca legea o cere in mod expres.

Cerem modificarea acestei legi in conditiile in care:

- in aceasta pandemie familiile nu au acces deloc in spitale

- multi dintre bolnavi si in special cei care au fost infectati cu Covid, ajung direct in sectiile ATI unde nu sunt apti sa semneze acte

- pacientilor nu li se ofera la internare formularul prin care se Accepte sau sa Refuze accesul apropiatilor la fisele de observatie sau orice alta informatie despre tratamentul aplicat pacientului.

Lega nu are nici un fond sau scop care sa protejeze pacinetii sau familiile acestora. Ar fi trebuit modificata deindata ce accesul in spitale a fost interzis vizitatorilor si nu doar atunci. Accesul la informatiile despre starea pacientului ar trebui sa fie garantat, indiferent daca pacientul semneaza sau nu o forma.

Prin semnătura mea, autorizez Sam Ciprian să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.