Apel catre Avocatul Poporului sa-si exercite atributiile la cererea cetatenilor si sa sesizeze CCR privind neconstitutionalitatea Legii Offshore inainte de promulgare de catre Presedintele Romaniei

In conditiile actuale cand Parlamentul nu a mai tinut cont de Constituție, care este foarte fermă: "Proprietatea publică este garantată şi ocrotită prin lege şi aparţine statului sau unităţilor administrativ-teritoriale." -  art. 136, alin. (2) si "Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice." - art. 136, alin. (3) si in data de 18 mai 2022 a adoptat modificarile la Legea Offshore,  o “lege antinaţională”, prin care Romania pierde dreptul de proprietate asupra resurselor si bogatiilor nationale, avand doar drept de preempţiune la achiziţia gazelor naturale exploatate exclusiv de companii straine, NOI, cetatenii acestui stat
CEREM AVOCATULUI POPORULUI 
sa-si exercite atributia la cererea nostra si, cu celeritate, sa sesizeze Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea Legii Offshore inainte de promulgarea acesteia de catre Presedintele Romaniei, lege aflata deja pe masa acestuia.  
Legea Offshore a fost adoptata prin incalcarea Constituției României a caror articole sunt ferme, in interesul companiilor straine, printre care :
1. Articolul 1, alin.(5): „În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie.” 
2.  Articolul 31, alin.(2): „Autoritățile publice…sunt obligate să asigure informarea corectă a cetățenilor asupra treburilor publice și asupra problemelor de interes personal.”
3.  Articolul 44, alin.(2) și (3), prevede următoarele: „Proprietatea privată este garantată și ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular”, respectiv „Nimeni nu poate fi expropriat decât pentru o cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă și prealabilă despăgubire.”
4.  Articolul 53, alin.(1) și (2) " Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, [...]  Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii."
5.  Articolul 69, alin.(1): „În exercitarea mandatului, deputații și senatorii sunt în serviciul poporului.”     
6.  Articolul 74, alin.(1): „Inițiativa legislativă aparține, după caz, Guvernului, deputaților, senatorilor sau unui număr de cel puțin 100.000 de cetățeni cu drept de vot…”. 
7.  Articolul 82, alin.(2): „Jur să îmi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea materială și spirituală a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”
8.  Articolul 135, alin.(2)

9. Articolul 44, alin.(3), prevede următoarele: „Nimeni nu poate fi expropriat decât pentru o cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă și prealabilă despăgubire.” 
9. Si alte articole constitutionale

10. Pierderea dreptului de proprietate publica a statului roman prin concesionarea operațiunilor petroliere, inclusiv bunurile necesare realizării acestor operațiuni aflate în proprietate publică pe o "Durata inițială a concesiunii poate fi până la 30 de ani, cu posibilitate de prelungire de până la 15 ani." - art. 27 din Legea 238/2004, ceea ce reprezinta un nou drept dobandit de companiile straine.


Drd Ma. Gabriela-Stefania Nut / juridic    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Drd Ma. Gabriela-Stefania Nut / juridic să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.







Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...