AMBULANȚA-ADER LA SĂNĂTATE-UNITATE SANITARĂ MOBILĂ

Mai multe guverne succesive nu au ținut cont de prevederile constituționale conținute în art.34 denumit Dreptul la ocrotirea sănătății din Constituția României. Astfel desi aliniatele acestui articol arată imperativ că,

1. Dreptul la ocrotirea sănătății este garantat.

2. Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienii și a sănătății publice.,

S-au desființat dispensare sătești lăsând mii de persoane fără nici o posibilitate de a li se proteja sănătatea.

Această situație nu trebuie să mai continue pentru că se încalcă drepturile cetățenilor și întotdeauna costurile tratării bolilor depășesc de multe ori costurile prevenției și  pentru că  prin neindentificarea la timp a unei boli, efectul tratării atât pentru pacient cât și pentru sistemul de sănătate este mult amplificat. Până la reînființarea acestor dispensare cerem imperativ Guvernului României realizarea unui serviciu numit CARAVANA ADER LA SĂNĂTATE oferind în mod eficace  serviciile de sănătate și prevenție care aproape au dispărut în localitățile mici și îndeosebi în mediul rural. Detaliile acestei propuneri se pot consulta pe site-ul PADER

DUMBRĂVEANU RADU FLORINEL    Contactați autorul petiției

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.