ÎNAINTE CA PĂMÂNTUL SĂ SE ÎNVĂLUIE ÎN TĂCERE ...

Contactați autorul petiției

ÎNAINTE CA PĂMÂNTUL SĂ SE ÎNVĂLUIE ÎN TĂCERE ...

2021-04-19 09:49:55

Dragi prieteni și prietene,

Aproape 1 milion de specii pot să dispară de pe planetă, multe dintre ele în doar câteva decade. Viața se stinge la fel de repede ca atunci când au dispărut dinozaurii și asta pentru că omenirea a început să taie copacul vieții cu ferăstrăul.

Dacă nu punem capăt acestei tragedii, s-ar putea ca biodiversitatea fragilă de pe Pământ să intre în colaps complet, lăsând în urmă o planetă ucigător de tăcută și de nelocuit pentru oameni. Totuși, există o speranță: un plan ambițios de a proteja jumătate din planeta noastră, ca să putem trăi din nou în armonie cu propriul cămin.

Guvernele
se întrunesc în curând pentru a discuta despre această criză. Dacă ne unim și noi vocile pentru susținerea acestui plan, putem determina guvernele să oprească următoarea extincție în masă.

Deși punem tot mai mult la încercare capacitatea planetei noastre de a ne susține pe noi și viața în general, criza biodiversității nu ocupă totuși un loc fruntaș pe agenda politică! Dacă suficienți dintre noi ne implicăm acum, avem șansa de a schimba acest lucru.

Oamenii de știință susțin că cel mai bun lucru pe care îl putem face ca să salvăm ecosistemele și cele mai multe dintre toate speciile de pe Pământ este să le punem la dispoziție suficient spațiu în care să poată prospera și în care natura să-și poată folosi înțelepciunea specifică, pentru a se regenera. Peste 50 de guverne și-au luat angajamentul să protejeze 30% din planetă până în 2030. Protejarea a jumătate de planetă e la încă un pas distanță și reprezintă cea mai bună modalitate de a susține rețeaua complexă a vieții pe Pământ.

Trebuie să le demonstrăm chiar azi guvernelor că cetățenii lumii sunt în mod covârșitor de acord cu protecția a 50% din planetă în fața defrișărilor, a energiei murdare și a pescuitului și agriculturii industriale. Hai să începem chiar azi cu o petiție masivă pentru 50% din planetă și să punem presiune până când vom câștiga!

Pierderea legăturii cu natura este o mare dovadă de lipsă de înțelepciune din partea speciei noastre. Dar nu e totul pierdut. Avem capacitatea să devenim mai înțelepți. Încrederea noastră în schimbare a fost baza pentru crearea acestei mișcări masive și a ajutat și la încheierea Acordului de la Paris privind schimbările climatice. Suntem pe cale să protejăm planeta în proporție de 50%. Uniți, refacem armonia dintre omenire și natură.

Cu speranță,

Asociația Grupul Verde

Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

• Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.