STRĂZI PENTRU VIAȚĂ

STRĂZI_PENTRU_VIAŢĂ.png

La nivel mondial, străzile sunt locuri unde ne plimbăm, ne jucăm şi trăim. Din păcate, mult prea multe dintre acestea nu sunt şi locuri sigure din punct de vedere al circulaţiei rutiere. Accidente precum cel din cartierul Andronache, Bucureşti, unde două fete şi-au pierdut vieţile din cauza vitezei cumulate cu neatenţia la volan nu ar trebui să se mai petreacă în comunităţile noastre. Este necesar să chemăm la acțiune autoritățile în scopul aplicării prevederilor legislației cu privire la circulația autovehiculelor în zonele rezidențiale și a celor pietonale.

Străzile cu viteze reduse sunt o prioritate. Reducerea vitezei salvează vieți. Comparativ cu alte ţări, România are un cadru legislativ bun în ceea ce priveşte limitarea vitezei în localităţi. Este nevoie doar ca acesta să fie pus în practică mai bine. Instalarea indicatoarelor rutiere de limitare a vitezei şi a relantisoarelor în zonele rezidenţiale precum şi în apropierea şcolilor sunt măsuri simple care pot salva vieţi. 

Copiii sunt cei mai vulnerabili utilizatori ai străzilor. Ei merg la școală și se joacă pe străzi. În fiecare zi, 3000 de copii și tineri își pierd viețile sau sunt răniți în accidente rutiere la nivel global. Dacă la viteza de 30 km/oră aceștia pot supraviețui unui impact cu un autovehicul, la 50 km/oră șansele de supraviețuire sunt minime. Viteza ucide.        

Declarația de la Stockholm adoptată de guverne din întreaga lume în anul 2020 atrage atenția asupra acestei situații și sugerează folosirea unei viteze maxime de 30 km/oră în zonele în care utilizatorii vulnerabili ai drumului şi autovehiculele se intersectează. Acest angajament trebuie să fie motorul noii Decade a Acţiunii pentru Siguranţă Rutieră în scopul atingerii obiectivelor globale în domeniu.

Acum este momentul să acționăm prin aplicarea normelor care implică reducerea vitezei de deplasare mai ales în zonele rezidențiale și în apropierea școlilor. Să nu uităm în acest demers nici persoanele cu dizabilități sau pe cei vârstnici, într-un cuvânt, pe toți cei vulnerabili în trafic.    

În cadrul acestui demers, Industrie Mică Prahova invită pe toți cei interesați în susținerea aplicării normelor privind reducerea vitezei de deplasare a autovehiculelor în zonele menționate să semneze această scrisoare. Scopul declarat al acestei acțiuni este reducerea numărului accidentelor rutiere mortale prin limitarea vitezei în zonele vulnerabile.

Împreună trebuie să creăm noi străzi: #StraziPentruViata, #StreetsForLife.Header_1.png


Industrie Mică Prahova SA    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Industrie Mică Prahova SA va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...