Spune NU desfiintarii SMURD!RESPECT RAED ARAFAT!

Prezentare
Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare

http://www.smurd.com/images/a101.jpg Gama interventiilor la care este solicitat SMURD include toate urgentele ce pun viata unei persoane sau mai multora in pericol imediat. Acestea includ accidentele rutiere, exploziile, accidentele de munca sau casnice cum ar fi caderea de la inaltime sau electrocutarea, starile de inconstienta ce includ si stopurile cardiorespiratorii, suspiciunile de infarct, insuficientele respiratorii acute si nu in ultimul rind accidentele cu multiple victime. Echipajul se deplaseaza indiferent de virsta victimei, aproximativ 7% din cazurile noastre fiind copii sub varsta de 16 ani.
http://www.smurd.com/images/a103.jpg http://www.smurd.com/images/a104.jpg http://www.smurd.com/images/a105.jpg
Pe linga interventiile obisnuite ce se desfasoara cu ambulantele de reanimare, personalul SMURD a folosit de multe ori mijloacele speciale de interventie pe calea aerului. Acestea au inclus diferite tipuri de helicoptere sau avioane folosite pentru transferul unor pacienti in stare critica de la Tirgu Mures la alte Centre din tara sau strainatate sau de la alte spitale la Tirgu Mures. In aceste situatii echipajul medical este format din doua persoane, din care un medic cu experienta in domeniul urgentei si a terapiei intensive. 
http://www.smurd.com/images/a102.jpg
O data pacientul sau pacientii stabilizati in faza prespitaliceasca, ei urmeaza a fi tranportati la Departamentul de Urgenta, unde se continua ingrijirea lor. In cazul in care pacientul se afla in stare critica, acesta este primit in camera de reanimare, care are doua locuri permanent pregatite, indiferent de tipul cazului sau virsta pacientului. Pacientii aflati in stare mai putin grava sint primiti in incaperea destinata tratamentului imediat sau in salonul de observatie de scurta durata. Fiecare din cele doua incaperi are 5 locuri de primire cu posibilitate de monitorizare EKG. In cadrul Departamentului de Urgenta exista un medic sef de garda, ajutat de 2 medici si o asistenta sefa de tura, ajutata de un asistent sau asistenta medicala, si un numar de 4-6 persoane voluntare, ce includ studenti de la Facultatea de Medicina, elevi de la scoala sanitara, .etc. 
Rolul Departamentului de Urgenta este continuarea tratamentului inceput in strada sau inceperea tratamentului daca pacientul a sosit printr-un mijloc nemedicalizat, stabilirea diagnosticului in colaborare cu specialistii din spital si observarea continua a pacientului pina la internare sau pina la plecarea sa la domiciliu, daca starea acestuia nu necesita internarea. 
http://www.smurd.com/images/a107.jpg
http://www.smurd.com/images/a108.jpg Departamentul de Urgenta primeste pacientii din trei surse:SMURD, Serviciul de Ambulanta si mijloacele particulare. Din fericire, la Tirgu Mures procentul cazurilor critice transportate cu mijloacele particulare este foarte scazut comparativ cu restul tarii, acesta fiind sub 10%. Aproximativ 50% din cazurile critice sosesc cu ambulanta de reanimare a SMURD-ului iar restul cu ambulantele din oras sau judet.
Personalul care activeaza in cadrul SMURD si al Departamentului de Urgenta include:
*   17 medici angajati special pt. acest serviciu de Spitalul Clinic Judetean Mures;
*   4 rezidenti de medicina de urgenta;
*   2 rezidenti de anestezie terapie intensiva;
*   4 medici stagiari repartizati de Directia Sanitara;
*   15 asistenti medicali angajati de Spitalul Clinic Judetean;
*   6 conducatori auto / pompieri angajati de Ministerul de Interne pt. ambulanta de reanimare si masina de descarcerare;
*   1 asistent medical sef SMURD angajat de Ministerul de Interne;
*   1 asistent medical militar in termen la Grupul de Pompieri Mures;
*   Aprox. 60 voluntari, studenti, asistenti, elevi ai scolii sanitare, etc.;

Tot personalul mentionat mai sus, inclusiv pompierii, este special pregatit in domeniul asistentei medicale de urgenta prin cursuri si exercitii periodice, potrivit nivelului necesar fiecarei categorii de personal.
http://www.smurd.com/images/a106.jpg

PETITIA NU SE VA OPRII AICI!VA RAMANE DESCHISA PANA LA DISCUTAREA LEGII SI STABILIRII EXACTE A CONTINUTULUI!

PENTRU SEMNATARII PETITIEI PROPUNEREA ESTE CA IN ZIUA IN CARE SE VA DISCUTA SAU APROBA ACEASTA LEGE SA ORGANIZAM UN MITING DE SUSTINERE PENTRU SMURD SI SERVICIUL DE UREGENTA IN FORMA ACTUALA!

VA MULTUMESC PENTRU SUSTINERE!

PETITIA VA FI INAINTATA PARLAMENTULUI ROMANIEI!