Nu mai putem cu biruri din ce in ce mai mari. Muncim ca sa ducem in spinare un stat parazit, mafiot si impotent.

Nu inteleg de ce la calculul asigurarilor auto este luata in calcul capacitatea cilindrica a motorului si nu puterea dezvoltata de acesta (CP/KW). De ce este mai periculoasa o masina cu un motor cu o capacitate cilindrica de 3000cc si 100 CP decat o masina cu un motor cu o capacitate cilindrica de 1900cc si 170 CP? Consider ca riscul de accidente este crescut la masini cu puteri mari, nu la cele cu motoare mari (care pleca de la semafor precum trenul de marfa si se deplaseaza cu viteze relativ mici).
De asemenea nu inteleg, daca se numeste "ASIGURARE DE RASPUNDERE CIVILA" sau RCA (raspundere CIVILA auto), de ce se face asigurarea pe masina si nu pe PERSOANA CIVILA. Cuvantul CIVIL nu are nicio treaba cu un fier cu motor. Prin urmare asigurarea ar trebui facuta pe numele si CNP-ul unei persoane fizice iar asigurarea ar trebui sa-i confere dreptul sa conduca mai multe masini - adica sa conduca mai multe masini cu aceeasi asigurare. In acest fel PERSOANA (OMUL SI NU FIERUL) are asigurate faptele indiferent de masina in care se urca. FIERUL, fara un OM care sa-l puna in miscare, nu face nicio fapta si prin urmare nu vad de ce trebuie sa detina asigurare. Ca si exemplu....daca tai lemne in curte si sare un lemn si-i sparge geamul vecinului ce asigurare trebuie sa am? Seria de sasiu a toporului nu o detin, prin urmare ar trebui sa am o asigurare pe numele si CNP-ul meu.
Prin urmare cer urmatoarele:
1. Regandirea modului de calcul al asigurarilor si anume indreptarea atentiei catre puterea dezvoltata de motoare su nu de capacitatea cilindrica a acestora;
2. Lansarea asigurarii de raspundere civila auto pe numele si CNP-ul unei persoane fizice cu posibilitatea de a conduce mai multe masini cu aceeasi asigurare (cu siguranta veti gasi modalitati de calcul pentru o persoana care are in vedere posibilitatea de a conduce masini cu puteri diferite)
2. Posibilitatea de suspendare a asigurarilor auto pe perioada in care autoturismul nu ruleaza pe drumurile publice

O alta problema o reprezinta impozitele auto. Si aici avem impozite in functie de capacitatea cilindrica. De ce? Care-i logica. Din punct de vedere gabarit doua masini, cu capacitati cilindrice diferite, pot ocupa suprafete asemanatoare.
Prin urmare solicit urmatoarele:
1. Scoaterea capacitatii cilindrice din criteriile de calcul ale impozitului
2. Suspendarea platii impozitului pe perioada in care automobilul/remorca stationeaza pe o proprietate privata pentru care se plateste un alt impozit (gasim aceasta varianta de impozitare in alte state Europene - vezi Marea Britanie).

Vedeti ca la toate problemele mi-am pus intrebarea "Care-i logica?". Singurul raspuns pe care l-am gasit a fost JAPCA. Avem un stat care nu stie cum sa faca sa puna taxe, impozite si alte biruri din ce in ce mai mari si mai grele pe umerii cetatenilor pe care ar trebui sa-i protejeze.

Catalin Stoica    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Catalin Stoica să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.